1. Razumijem šta hočeš reči.
    Da je Tyson najbolji svih vremena ili među tri tvrdi i većina trenera u svijetu. Ja pričam o teškoj kategoriji. Lewis, Tyson, Foreman, Ali i Holyfield. To i laici vide pogledaj snagu i eksplozivnost udarca i brzinu Tysona a u isto vrijeme takva jedna snaga a posebno i eskivaže. Douglas ga je dobio slučajno, Tyson ga je prije toga srušio i suci su trebali prekinuti jer je sudac odbrojao do 10. Pobjeda Daglasa je bila isto što i Rahmana nad Lewisom. Slučajnost. Rahman u revanšu nije taknuo Lewisa. Tako bi bilo i u revanšu sa Daglasom. Mučio se sa Smithom ? I Holyfield se mučio sa veteranskom verzijom Holmesa. Ali i Foreman su se mučili u pojedinim mečevima. Svi su se mučili. Takav je boks. Imaš 20-30 mečava i prije ili kasnije češ imati meč gdje nejde sve po planu. Po nekim podacima i statistikama ima boksača koji imaju bolji skor od Tysona ali suština ocjene je snaga udarca, eksplozivnost, eskivaže i onakve pobjede je jedino Tyson mogao odraditi. Bowe je bio najmanje kompletan boksač od velike četvorke iz 90-tih (Tyson, Lewis, Holyfield, Bowe) mislim dobar je on bio bokser posebno za blisku borbu što je nevjerovatno za viskog boksača sa dugim rukama ali ipak je u suštini bio ormar i snaga. Treći meč sa Holyfieldom je jedva preživio a Holyfield je imao hepatitis i zato je izgubio. Inače Holyfield je dobio Tysona uz pomoć treče šake-glave. Holyfield je jako prljav bokser bio. To mi se gadi kod njega. Taj njegov headbutt.
    (Petar, 25. novembar 2016 13:19)

    # Link komentara

  2. Brate petre ti ne znas o cemu pricas,tyson ne moze biti najbolji svih vremena,do meca za titulu nije imao nijednog dobrog protivnika a samu je osvojio protiv ne toliko kvalitetnig berbika,do zatvora je dobio matorog holmsa i polu teskasa spinksa,imao probleme sa smithom i thomasom sa kojima je isao na odluku a izgubio je od baster daglasa,ray robinson ima oko 186 pobeda tako da je normalno ispred kao i joe louis koji drzi rekord od 25 odbrana titula..ponavljam tajson je uz alija najpoznatiji bokser ali on nema na svojoj listi pritivnika dobijene borbe protiv nekih velikih imena a da su bili u prajmu. Jesi cuo za riddick bowea koji jedini poraz ima na odluku od holifilda a istog tog je dva puta dobio.
    (Vince Carter, 25. novembar 2016 02:07)

    # Link komentara

  3. (Vince Carter, 23. novembar 2016 19:46)

    Te liste ne pokazuju ništa a pola ovih koje si nabrojao Tyson bi srušio u prvim rundama iako tu ima i ovih koji nisu teška kategorija. Dovoljno je pogledati šta kažu najveći treneri o Tysonu. Da nije među 30 najboljih je smješno i Tyson je možda i najbolji svih vremena bez obzira na kategoriju. Tyson sa kraja 80 tih, Lewis sa kraja 90-tih i Holyfield sredinom 90-tih. Tri najbolja teškaša svih vremena uz Alija i Foremana. Tyson nije bio najpoznatiji nego je postao tako poznat baš zato jer je bio najbolji u ringu svih vremena.
    (Petar, 24. novembar 2016 19:07)

    # Link komentara

  4. "petar" pa nije tesko ukucati o listama najboljih boksera i videces da ne lupam,to su pound for pound liste i videces uvek ispred tajsona kasius kleya,ray robinsona,ray leonarda,joe louisa,marciana,roy jonesa,holmsa i mnoge druge ali da je u ocima ljudi sirom sveta uz muhamed alija najveci to jest najpoznatiji to jeste.
    (Vince Carter, 23. novembar 2016 19:46)

    # Link komentara

  5. .Нажалост, слабо се ви разумете у бокс, у бокс као вештину. Он је био феноменалан ударач, вероватно један од најбољих свих времена, али ако причамо о техници, он је практично није ни имао. Зато, уз сво поштовање за свачије мишљење, следећи пут ипак спавајте, не устајете да гледате нешто што не разумете, а сутра сте због тога неиспавани.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikiveliki, 22. novembar 2016 20:27)

    Vazno da se ti razumes u boks. :) Da li si svestan toga da si ovom izjavom pljunuo na boks kao borilacku vestinu? Znaci ovako, on boksersku tehniku uopste nije imao, ali je redom nokautirao sampione koji su imali boksersku tehniku. Zakljucak: bokserska tehnika je beskorisna ako ti dodje drvoseca koji ima jaci udarac od tebe.
    (dragaN, 23. novembar 2016 15:16)

    # Link komentara

  6. Svakako je bio bokser zbog kog je vredelo ustati i u 3 ujutru,iako se znalo da će meč završiti za dva tri minuta,njegos stil boksa do pre nego što je završio u zatvoru bio je impresivan,najatraktivniji sigurno,kasnije više nije bio na tom nivou,pre svega mislim da i nije više trenirao dovoljno,trošio je pare na sve i svašta,kupovao čak i nekimkvazi prijateljima automobile,kuće,trošio na žene,kocku,drogu i na kraju ostao bez ičega.Čitao sam da je spao na to da je za svaki dati autogrm tražio 5 dolara.Bio je lakoveran,dalo se manipulisati s njim,a u suštini je čovek čak i nežne duše i srca,što se ne bi reklo po tome kako izgleda,ali izgled vara.Ovi teškaši sada su smejurija,kada bi Majk imao snage sada bar za 3 runde pao bi i taj Kličko i Fjuri makar Majk imao kao što ima 50 godina.Teško je podnosio poraze,ono parče Holifildovog uva odrizao mu je iz nemoći,video je da ne može da dobije,nije više imao snage pa se odlučio ako ne može da pobedi onda će bar da mu našteti time.U svakom slučaju vrlo zanimljiv lik,jedan od najvećih boksera svih vremena sigurno.
    (Mrki, 23. novembar 2016 12:34)

    # Link komentara

  7. Stvarno je bio zver u ringu, jedan od najvećih boksera u istoriji tog sporta. Pogledajte kako je to nekad izgledalo, a kako sve danas izgleda. Tajson je pokazivao želju za pobedom, išao je na to da "ubije" protivnika. Danas neki tamo Fjuri, Kličko i Mejveder prave sprdnju od boksa, mečevi su sve dosadniji i više nema šta da se gleda.
    (Aleksandar, 23. novembar 2016 12:08)

    # Link komentara

  8. Lenoks Luis objasnio.Dobi li Tajson nekog boljeg boksera a da pojeo je uvo Holifildu koji ga je oducio od boksa.
    (KORN, 23. novembar 2016 09:37)

    # Link komentara

  9. Najatraktivni daaa,ali daleko od najboljih...
    (Dalibor, 23. novembar 2016 09:22)

    # Link komentara

  10. Sjecam se te '88 kada me stari probudio za mec, ja otisao na pisanje, kad sam se vratio, Spinks vec spava...
    Dugo nakon toga smatrao sam ga njaboljim svih vremena, najdominantniji definitivno.
    Danas nisam siguran da bi bas tako lako rusio Alija, Forman ga je lupao kao vrecu, pa nije uspio. Zbog razlike u visini i stila boksa ne bi tako lako dosao do Alijeve glave, a udarce u tijelo Ali bi mozda prezivio, a onda u osmoj, devetoj, tko zna...
    Nebitno, dva po meni najveca.
    Mislim da je Lenox, u najboljem izdanju, odmah do..
    (Zg, 23. novembar 2016 09:09)

    # Link komentara

  11. Po meni,Mike je bio največi ubica.Pojeo bi i Alija i Frazera,da su se našli zajedno.
    (Rade, 22. novembar 2016 19:38)

    Ne palamudi bre! Protiv Frejzera bi se tukao do 12 runde, a ishod bi bio neizvestan. Protiv Kasijusa Kleja bi izgubio tehnickim, ili klasicnim nokautom. Seti se samo samo kako je Kasijus nokautirao Dzordza Formena!?
    (Rej Leonard Suger, 22. novembar 2016 20:42)

    # Link komentara

    Tajson u 20 god. nije mogao da bude nokautiran nikako ( mada je nemoguće upoređivati bilo koje sportiste iz različitih epoha ), to je bilo isto kao da udaras u zid, sa onim obimom vrata.....ono kasnije je vec druga prica i drugi tajson
    (dzoni, 23. novembar 2016 08:52)

    # Link komentara

  12. Depresia ga je slomila. Nije bio formirana ličnost, ali je imao neverovatnu slavu i uspeh. To ga je smrvilo. Verovatno da nije bio ispunjen ni u jednom ostalom segmentu života, a sport nije život. Žao mi ga je jer je po meni naj veći talenat za boks.
    (Vatra, 23. novembar 2016 08:43)

    # Link komentara

  13. jedan od legenda boksa, prosto agresivan stil koji sam obozavao, radio je u eri velikana ciji su mecevi bili dinamicni a ne kako sada sve cekaju da dobiju na bodove...
    (srb, 23. novembar 2016 08:38)

    # Link komentara

  14. Pravi Tyson, onaj do borbe sa Spinksom je bez problema najveći bokser svih vremena, ujedno i najatraktivniji.
    (VladaNS, 23. novembar 2016 08:37)

    # Link komentara

  15. Dovoljno je reci Gvozdeni Majk, u nasem gradu je i dalje jako popularan, u veliko se kroje duksevi i sportska oprema sa njegovim likom, cak i jedan stambeni objekat je dobio ime Tajson, jedan hedini neponovljivi Mike, naklon do poda ovoj legendi
    (Denis Pazarac, 23. novembar 2016 08:25)

    # Link komentara

  16. @stradivari: Hajmo, još jednom: KRALJ. To rekoh ranije, i sada ti ponavljam. Slušao sam nekoliko intervjua sa Tajsonom. Čovek, koji nije završio ni jedan razred, nijedne škole, je pričao o svom životu, i svom životnom stavu. Bio sam zabezeknut: Jednostavno, verovao ti ili ne, "udara" i onim što govori, odnosno misli. Hoću reći, nepismen čovek, siledžija u ringu i životu, da, ali neverovatno, sa koliko zapravo malo mržnje i gneva priča o onome šta su mu radili, i kako je prošao u životi. Inteligentan, britkog uma, i istančanog duha! Sušta suprotnost onome, po čemu ga pamtimo. Izgled i pojavnost, često nas prevare, u prosuđivanju nekoga. Uzgred, mnogo je ološa, u " umivenom" svetu licemerja, koji je i uništio, i uništava sportiste i javne ličnosti, a onda se logično, stekne pogrešna, "isfabrikovana" slika, o tim ljudima! Mediji lažima sahranjuju heroje, a dovode na svetlost dana mediokritete i šljam, kojima je lako manipulisati.
    (Smuleco, 23. novembar 2016 07:45)

    # Link komentara

  17. Po meni najbolji borac svih vremeni je bio Marciano.tajson je imao jak udarac, vise me je podsecao na nekog siledziju. Privatni zivot mu ne bih komentarisao
    (ap0qalypto, 23. novembar 2016 04:19)

    # Link komentara

  18. Najzanimljiviji borac svih vremena po mom mišljenju!! Žao mi je što nisam nikada mogao da doživim uživo takve događaje kao što je bilo na primer veče 1988 Tyson-Spinks u to vreme najpopularnije ispraćene borba gde je Tyson nokautirao protivnika za čak 31 sekund. Smatrali su ga bogom!! Sve mu najbolje želim i dalje :)
    (box, 22. novembar 2016 18:05)

    U 91. sekondi je nokatirao Spinksa .... bio je mec oko 3 ilo 4 ujutro .... ja cekao ko budala a ovaj ga naudarao za 91 sekundu ... mozes misliti.

    Tajson je bio legenda i bio je udarac.Posle su skontali da treba da drze u klincu sto duze, pogotovu visi bokseri jer ga tako umaraju.Sto duze u klincu i idrzis do 8. runde sanse su velike onda pobediti ga.Ako se upustis u tucu sa njime u prve tri runde popio si nokaut.

    Ima film, dokumetarac o Tajsonu!On prica i odusevio me je kao covek.Zena ga je varala sa Bred Pitom .... ali u to vreme anonimnim Bred Pitom ... nikakav na slikama ... i kad ih je ihvatio ispred kuce .... Tajson se upitao dali da je..m ili sje..m!Posle kaze, sada bi mu dao da i mene ......!Pogledajte film, vrh je!
    (Ce Gevara, 23. novembar 2016 03:22)

    # Link komentara

  19. Porediti Tajsona i Kleja ...to bi bilo kao da poredite Roberta Carlosa i Mesija ...
    (Buduci Alfista, 23. novembar 2016 02:37)

    # Link komentara

  20. Linearni sampion pao sam ... LINEAL CHAMPION
    (Nemanja, 23. novembar 2016 02:09)

    # Link komentara

  21. Meni je on najveći svih vremena. Gledao sam većinu mečeva uživo. Terminator!
    (Boris, 23. novembar 2016 02:01)

    # Link komentara

  22. Tajson je najveca prevara u istoriji boksa. Samo oni koji ne razumeju u boks, misle drugacije. Apsolutno verujem u Berbikove reci da su ga razboleli za mec. Tajson je bio Kingova masina za pravljenje para. Nijednog vrhunskog boksrra nije dobio. Namestani su mu samo borci iz druge lige. Od tadasnjih vrhunskih boksera samo je dobijao batine. Unistili su ga i Holifild i Luis. A protiv prvog je imao samo 30g. Luis stariji od Tajsona. Od Foremana je bezao. Jedino je dobio Holmsa sa njegovih 40. Tajson je bio , nema sumnje, vrhunski borac. Sigurno u top 10 svih vremena. Ali je bio tako naduvan i tako su mu majstorski birani borci, da je to umetnost. A kada je trebao da se pokaze protiv najboljih, tropa.
    ps A voleo sam ga ma... mu ga, nije da nisam.
    (ucha, 23. novembar 2016 01:58)

    # Link komentara

  23. Velika legenda, nije mi bilo tesko ni sa 10 god da cekam do 3,4 sata ujutru njegov mec jer ne moze da bude dosadan kao danasnji sa Klickom.
    (Legenda, 23. novembar 2016 01:44)

    # Link komentara

  24. Da nije otisao u zatvor niko nikad ne bi spomenuo nijednog boksera osim Majka Tajsona.Bio bi najveci borac narednih hiljadu godina.Tesko da ce se roditi ijedan bokser kao sto je Majk Tajson.Samo da nije otisao u zatvor.
    (cool, 23. novembar 2016 01:27)

    # Link komentara

  25. Bio je on za nas vise od boksera ,bio je jednostavno nas idol ,nas idol i idol naseg vremena ,zato smo ga obozavali ,jednostavno u nase vreme svaki klinac se poistovjecivao sa nekim slicnim USA-klincem koji je sa 20 godina izazvao prvaka teske kategorije i izuo ga iz opreme a zove se Gvozdeni Majk :) :) :) ,e zato smo ga danasnja mladjarijo mi tad voleli :) ,za nas on nije bio samo bokser i sportista vec idol ,covek od harizme van ringa ,a njegov zivot je zavrsio kad su zena i majka njena odlucile da mu uzmu sve sto im sam nije dao tj.nije htjeo dati a veliku ulogu u tome svemu je imao Don King...
    Posle zatvora i 3 godine pauze to nije bio isti covjek ,posle je bio samo blijeda sjenka ali smo ga i dalje voljeli jer je imao to nesto...
    O danasnjem boksu nebi da trosim reci,jer braca Klicko nisu bokseri vec biznismeni ,nekad se boks radio u LA,Fili,Njujorku,Cikagu a danas u Londonu,Mancesteru i Hamburgu ,jednom recju propalo !!!
    Nikad necu zaboraviti Majkovu izjavu posle borbe sa Spinksom kad je rekao ,,Toliko sam jak da se sam bojim svoje snage ,a Spiks i da je pokusao da bjezi nebi mi pobjegao,, :) ,u prevodu ,,Brate nisi imao sanse,, :) .
    Bas smo ga voleli,kako vrijeme leti :( ...
    Pozdrav !!!
    (JK, 22. novembar 2016 22:30)
    Al si se napalio, bas si se napalio :)
    (ko je jaci bruce lee ili cak noris?, 23. novembar 2016 01:18)

    # Link komentara

  26. ali ako pogledate sve strucnjacke liste videcete da tajson nigde nije u top 30.
    (Vince Carter, 22. novembar 2016 23:00)

    Šta ti pišeš...Tyson je među prva tri ili četiri. Po meni prvi svih vremena. Ona verzija Tysona sa kraja 80-tih.
    (Petar, 23. novembar 2016 01:13)

    # Link komentara

  27. Jednom rečju Mašina
    (seshko, 23. novembar 2016 00:39)

    # Link komentara

  28. Boks nije samo udaranje, samo boksovanje, vec mnogo vise od toga. I predstava, i cirkus, i show, i harizma i zaludjenost publike, globalna zaraza. Sve je to bio Majk Tajson, neponovljivi.
    (Bole, 23. novembar 2016 00:28)

    # Link komentara

  29. moj rad na linoleumu iz likovnog slobodna tema ,portret sa WBC pojasom iz Tempa neke 89 evete godine.. simbol boxa,verovatno najatraktivniji,pa i najpopularniji sportista ikada...kad je 97 izgubio od Evandera, bilo mi je toliko tesko da sam snimak borbe gledaao svaki dan, cekajuci revans..posle njega sport vise nije bio isti, one&only Mike Tyson
    (Gianni Comandini, 23. novembar 2016 00:18)

    # Link komentara

  30. Nikad necu zaboraviti mec protiv Majkla Spinksa gledanje svih uvodnih borbi i iscekivanje glavne borbe kakav je to adrenalin bio kakva atmosfera.
    (zex777, 22. novembar 2016 23:04)

    # Link komentara

  31. Najjaci udarac u istoriji boksa je george foreman i zvanicno a tajson je na 10 mestu,istrazite malo da se forman vratio boksu posle deset godina bas zbog tajsona koji je izjavio "ne zelim u ring sa tim cudovistem" forman je ponovo postao sampion 1994 sa 45 godina a muhamed ali je najveci ikad koji se borio sa mnogo boljim bokserima a tu ne racunam tajsonove meceve posle zatvira posto on vise nije bio taj. Muhamed ali nije bezao nego plesao,umetnost a tajson je i u najboljim danima boksovao 12 rundi sa smithom i thomasom visokim bokserima a kamoli visokim a kvalitetnim i brzim kao sto je bio kley. Slazem se da je drugi najveci ikad jer najveci i najbolji nije isto posto je najveci onaj koga ljudi najvise znaju i poistovecuju sa onim cime se bavi,tajson je uz alija najpoznatiji bokser ikad ali ako pogledate sve strucnjacke liste videcete da tajson nigde nije u top 30. A tajson je sam izjavio na pitanje o klickovima i imate to na youtube,da to nije uopste tako kao sto ljudi misle i da ne zna da li bi dobio klicka i rekao je da je razlika jedino sto su nekad protivnici isli da povrede jedan drugog pa su mecevi i bili takvi.
    (Vince Carter, 22. novembar 2016 23:00)

    # Link komentara

  32. Najveci udarac svih vremena,to je sigurno!!!
    (Milan, 22. novembar 2016 22:51)

    # Link komentara

  33. Najveci udarac svih vremena,to je sigurno!!!
    (Milan, 22. novembar 2016 22:51)

    # Link komentara

  34. Posle Majka prestao sam da pratim tesku kategoriju.
    (Žalosna priča o mladom bogatašu, 22. novembar 2016 22:42)

    # Link komentara

  35. Moj najomiljeniji bokser, idol cele moje generacije sa beogradske periferije. Kako je samo mrvio protivnike jednog za drugim. Na zalost nije ziveo sportskim zivotom pa je karijeru zavrsio pre vremena.
    (Duki, 22. novembar 2016 22:42)

    # Link komentara

  36. Tajson, legenda za sva vremena!
    (Domaćin, 22. novembar 2016 22:40)

    # Link komentara

  37. Ovi što pišu da nije imao protivnike nisu normalni pa ti borci bi danas sa jednom rukom bili šampioni jednostavno je Majk bio tri klase iznad!
    (Tolle, 22. novembar 2016 22:37)

    # Link komentara

  38. Bio je on za nas vise od boksera ,bio je jednostavno nas idol ,nas idol i idol naseg vremena ,zato smo ga obozavali ,jednostavno u nase vreme svaki klinac se poistovjecivao sa nekim slicnim USA-klincem koji je sa 20 godina izazvao prvaka teske kategorije i izuo ga iz opreme a zove se Gvozdeni Majk :) :) :) ,e zato smo ga danasnja mladjarijo mi tad voleli :) ,za nas on nije bio samo bokser i sportista vec idol ,covek od harizme van ringa ,a njegov zivot je zavrsio kad su zena i majka njena odlucile da mu uzmu sve sto im sam nije dao tj.nije htjeo dati a veliku ulogu u tome svemu je imao Don King...
    Posle zatvora i 3 godine pauze to nije bio isti covjek ,posle je bio samo blijeda sjenka ali smo ga i dalje voljeli jer je imao to nesto...
    O danasnjem boksu nebi da trosim reci,jer braca Klicko nisu bokseri vec biznismeni ,nekad se boks radio u LA,Fili,Njujorku,Cikagu a danas u Londonu,Mancesteru i Hamburgu ,jednom recju propalo !!!
    Nikad necu zaboraviti Majkovu izjavu posle borbe sa Spinksom kad je rekao ,,Toliko sam jak da se sam bojim svoje snage ,a Spiks i da je pokusao da bjezi nebi mi pobjegao,, :) ,u prevodu ,,Brate nisi imao sanse,, :) .
    Bas smo ga voleli,kako vrijeme leti :( ...
    Pozdrav !!!
    (JK, 22. novembar 2016 22:30)

    # Link komentara

  39. Pao bi Tayson teturao bi se po citavom ringu, kao Foreman. Evo u ovoj borbi tek druga runda a on plasira udarac svakih dva dana.. Ali je jednostavno bio genije sa najboljom predispozicijom, sem udarca, celicna brada, izdrzljivost, tehnika, brzina i talenat i genijalan um.
    (Ali, 22. novembar 2016 22:29)

    # Link komentara

  40. Zasto ljudi smatraju da je Frejzer bio bolji od Formena? Formen ga je bukvalno unistio u obe medjusobne borbe, a i Ali je do kraja karijere izbegavao da mu pruzi revans posle dosta kontroverzne pobede.
    Jos se 10ak godina posle svega toga vratio i postao sampion sa skoro 46 godina. Covek je u 45-oj godini jedva izgubio od Holifilda u top formi. Zelja mu je bila i da se bori sa Majkom ali ga je telo izdalo pre te prilike. Mozda i bolje za njega :D
    (cudoviste, 22. novembar 2016 22:26)

    # Link komentara

  41. Procitao sam davno clanak jednog coveka, inace trenera neke borilacke vestine iz SAD-a, ne mogu se setiti tacno koje , ali karate ili tome slicno. Tajson je bio kao gost tamo pa su kao napravili neki sparing za publiku cisto radi zezancije. Posto je trener skontao da se Tajson poigrava odnosno da se bas i ne trudi da mu zada udarac, udario ga je jednom dobrano na sta je Tajson odgovorio blazim udarcem, ali u rebra. Njegov komentar je bio- to je najjaci udarac koji sam dobio u svojoj karijeri... a vrv se nije nesto ni potrudio da ga udari.
    (toni, 22. novembar 2016 21:59)

    # Link komentara

  42. Majk je bio fenomenalan bokser..jedan od najboljih u istoriji!Takodje i magnet za publiku,uz Alija najpopularniji bokser!Zajedno sa Ivanderom Holifildom i Lenoksom Luisom medju deset najboljih svih vremena.Nikad necu zaboraviti onaj cuveni mec sa Holifildom verovatno najbolji mec koji je svet video!Kad to kazem mislim na kvalitet boksa i estetiku.Bez masnih i drvenih dvometrasa...
    (Ilija, 22. novembar 2016 21:55)

    # Link komentara

  43. E ovako,da kažem i ja koju o mom omiljenom bokseru svih vremena,Majku Tajsonu. Obično se javljam na košarkaške teme ali o Majku moram koju.Pročitao sam sve komentare. Svi imaju pravo,manje više.Pogledao sam mnogo klipova o boksu na tubu,pa skoro sve i ne bi verovali kakve rasprave kruže po svetu oko Tajsona i Luisa,npr. Čak sam se i ja javljao na neke rasprave(moram reći da nisam gotivio Lusia kroz karijeru,bio mi je nadmen,ali sam posle shvatio kolika je veličina bio,kad se povukao) i uvek sam govorio sledeće,Majk je godinu dana mlađi a postao je apsolutni prvak sa 20 godina.Gde je bio Lenoks u to vreme ? Tuko se sa propalitetima po Londonu. Ali,neki bokseri dožive zenit karijere rano a neki pri kraju.Neko je dole rekao a i meni je lik na tubu rekao isto i stvarno jeste argument. Baster Daglas je dobio Majka u "prajmu" a Lenoks je ipak bolji bokser od Džejmsa.Tu je kraj svake priče.To ne menja činjenicu da Majka obožavam.Pozdrav svim ljubiteljima ove viteške veštine !
    (Barkley81, 22. novembar 2016 21:49)

    # Link komentara

  44. To je bio BOX,šta je ovo sada!?Show? Tyson,champ forever!
    (Rock, 22. novembar 2016 21:47)

    # Link komentara

  45. glupo je uporedjivati njega,alija i frejzera ?!
    druga su vremena to bila...
    ali da je najjaci udarac,to stoji.
    njegovi udarci su bili mozda najbrzi u istoriji boksa.
    eskivaza je nemoguca,a blokade je razbijao snagom udarca.
    zadnjih godina to je bila samo senka sampiona .
    droga,zatvor,ulicne tuce,zene,king(najvece zlo boksa)bankrot su ga unistili..
    moze bogu da zahvali da je doziveo ove godine.

    jedan od pravih sampiona!
    (belgrado, 22. novembar 2016 21:36)

    # Link komentara

  46. Za mene najveći...Ono što je bio Džordan u košarci, Sena u formuli, sada Bolt u sprintu ili Felps u plivanju...itd, to je bio Majk u boksu !
    P.S. U tekstu nedostaje jedan podatak o tome da je kao amater oborio rekord u brzini nokauta, mislim da je pobedio za 8 sekundi na nekom svetskom takmičenju !
    (djc-xxx, 22. novembar 2016 21:23)

    # Link komentara

  47. Tajson je jedini pravi šampion i veliki borac. Prodefilovalo je mnogo njih u ovom sportu ali Tajson je Tajson, nešto kao Maradona u fudbalu.
    (Pera, 22. novembar 2016 21:20)

    # Link komentara

  48. @mikiveliki...ako smo mi dzaba ustajali rano,ti dzaba zivis.ajde reci da stvarno verujes to sto si napisao
    (Znas ti dobro, 22. novembar 2016 21:09)

    # Link komentara

  49. Čovjek sa genima pitbula. Neko reče kako je veći od Alija!? Po čemu?
    Ali je imao jednu uzvišenu misiju koju je, uostalom, provodio kroz ring. Bio je sportista i čovjek, prvenstveno. Ovome je falilo mozga,a mozak razdvaja čovjeka i životinju!
    (dark, 22. novembar 2016 21:03)

    # Link komentara

  50. Kakav bre Luis... u najacoj formi Tajson bih ga razvalio... gledajte vi sto volite Lusia kako ga je trecerazredni David Tua bacio na pod i brojanje od 15sec... a Tajson je tata za Davida Tuu u najacoj formi... a sto se tice satro Velikog Alija... pa taj pajser je menjao veru da bih mogao da boksuje... a siguran sam da nijedna vera ne pripoveda Ja ja i ja... mislim u redu je... covek je takav marketing sebi napravio da to nije normalno... a u jednoj emisiji sa Tajsonovim trenerom Damatom ovaj je rekao da bi izdrzao sa Majkom ni 5 rundi!!!!!
    (Prijatelj, 22. novembar 2016 20:58)

    # Link komentara

  51. Ne znam ljudi al za mene Roy Jones Jr neprevazidjen koja je to faca bila za mene najjbolji ikada,vidim da jos uvek se bori a 47 leta mislim da je davno trebao da zavrsi karijeru zbog skora skupio je neke bespotrebne poraze al ajde svaka cast za istrajnost i upornost.Roy Jones Jr Perfect Fighter !!!
    (Erotica, 22. novembar 2016 20:58)

    # Link komentara

  52. Najveći udarač ikada. Zanemaruju se njegovi ostali kvaliteti:defanziva,tehnika,kombinacije. Ne mogu se oteti utisku da bi Mike, na vrhuncu moći, nokautirao sve bokserske legende,pa i Alija.Takva brzina i eksplozivnost nikada do tada,a ni posle nisu viđene u teškoj kategoriji.Protivnik je imao šanse jedino ako se meč oduži,ali trebalo je preživeti projektile u početnim rundama.Inače,autor je jedne sjajne izjave koja je opisala sve:"Sve mi je došlo prerano,jedino pamet prekasno."
    (TV Radojica, 22. novembar 2016 20:56)

    # Link komentara

  53. Po meni,Mike je bio največi ubica.Pojeo bi i Alija i Frazera,da su se našli zajedno.
    (Rade, 22. novembar 2016 19:38)

    Ne palamudi bre! Protiv Frejzera bi se tukao do 12 runde, a ishod bi bio neizvestan. Protiv Kasijusa Kleja bi izgubio tehnickim, ili klasicnim nokautom. Seti se samo samo kako je Kasijus nokautirao Dzordza Formena!?
    (Rej Leonard Suger, 22. novembar 2016 20:42)

    # Link komentara

  54. Za mene je Mate Parlov najveci svih vremena.
    (BOBAN, 22. novembar 2016 20:38)

    # Link komentara

  55. Definitivno moj omiljeni bokser svih vremena. Mišljenja sam da Tajson circa 1986-88. je bio ubedljivo najopasniji teškaš svih vremena. Tajsona je upropastio Don King koji ga je naterao da otpusti Tedija Atlasa i Kevina Runija, trenere koji su (uz pokojnog lekendarnog Cus D'Amatoa) napravili od Tajsona to što je bio. Bio je zapamćen kao nokauter, ali je imao NEVEROVATNU defanzivu. Ko ne veruje, evo: [link]

    Brži od Alija (brzina kretanje na nivou lake kategorije) + jedan od najjačih udaraca ikada sa obe ruke (jače su udarali samo još Džordž Formen, Erni Šejvers i možda Džeri Kuni), uz čeličnu bradu, Tajson je imao sve. "Pick-a-boo" stil je bio pravljen za boksera poput njega i Frejžera (Tajson jeste bio "Frejžer v2.0"), s tim da je Majk bio daleko jači od potonjeg.

    Tajson koji se borio protiv Lenoksa Luisa i Holifilda je bio bleda, da bledja ne može biti, senka onoga što je bio.
    (Djole, 22. novembar 2016 20:27)

    # Link komentara

  56. Многи од вас кажу да је Мајкл највећи свих времена, да би Алија појео за доручак, да сте због њега устајали рано, и били неиспавани....Нажалост, слабо се ви разумете у бокс, у бокс као вештину. Он је био феноменалан ударач, вероватно један од најбољих свих времена, али ако причамо о техници, он је практично није ни имао. Зато, уз сво поштовање за свачије мишљење, следећи пут ипак спавајте, не устајете да гледате нешто што не разумете, а сутра сте због тога неиспавани.
    (Mikiveliki, 22. novembar 2016 20:27)

    # Link komentara

  57. Najveci ikada... Nije samo boks u pitanju vec i celokupni imidz i sve sto ide uz to,znaci pravi šou biznis i neponovljiva harizma.
    (Alan Ford, 22. novembar 2016 20:26)

    # Link komentara

  58. Majk,ostao si zauvek u našim srcima.Srbin.
    (draganstain, 22. novembar 2016 20:25)

    # Link komentara

  59. Вечини, можда и највећи "ударач " у историји бокса. Техника међутим, па готово никаква, слаба. Успео је да буде први и легенда неко време, а онда је дошао неко ко може да издржи снагу његовог разорног ударца, а притом зна бокс. И наравно, као ретзултат тога имали смо грижење ува из немоћи и заиста без жеље да вређам, уличарског стила борбе. На крају треба рећи да је он био само један обичан уличар, каквих је 99% у воксу.
    (Mikiveliki, 22. novembar 2016 20:19)

    # Link komentara

  60. Ajmo legenda,najveci,kralj,jedan jedini...a pola ga od vas nije u zivotu gledalo,da ne pominjem kako su ga razvaljivali holifild i luis..
    Sem te dve tri godine na pocetku,sve ostalo vezano za silovanja,frustracije od gore navedenih boksera,i sve u svemu los primer za sportistu!!
    (stradivari, 22. novembar 2016 20:19)

    # Link komentara

  61. Čovjek sa genima pitbula. Neko reče kako je veći od Alija!? Po čemu?
    Ali je imao jednu uzvišenu misiju koju je, uostalom, provodio kroz ring. Bio je sportista i čovjek, prvenstveno. Ovome je falilo mozga,a mozak razdvaja čovjeka i životinju!
    (dark, 22. novembar 2016 20:17)

    # Link komentara

  62. Gotivim bracu Klicko, ali kad njih uporedim sa Tajsonom iz najboljih dana imam osecaj da bi ih obojicu pojeo odjednom u ringu. A tek onu prevaru Fjurija, njega bi tukao sa jednom rukom u dzepu. Isto kad neko kaze kako je Mejveder jedan od najboljih, a mislim da bi ga bokser tipa Durana oducio od boksa posle jedne runde.
    (Scholes, 22. novembar 2016 20:11)

    # Link komentara

  63. Kralj.
    (Smuleco, 22. novembar 2016 20:10)

    # Link komentara

  64. u najbolje doba njega je samo mogao da prebije Ridik Bouvi, taj je bio zver.. ali se nisu borili.A posle Lenoks Luis kad je već zardjao..
    (svemu dodje kraj, 22. novembar 2016 20:07)

    # Link komentara

  65. Ali je bio leptir, Majk u najbolje vreme je bio ubica sa neverovatnim udarcima, ne mogu da se porede, ali kad je izgubio od Holifilda nisam dolazio danima sebi, mnogo sam ga voleo, takve legende se više ne rađaju.
    (Delije Čikago, 22. novembar 2016 20:03)

    # Link komentara

  66. Ima neke magije u njegovim cuvenim nokautima...bili su mocni i Holifild, Ali, Luis, ali Tajsonova cuvena levica, levi krose, to se nece nikad ponoviti. Zbog tebe smo ustajali u tri nocu i kasnili u skolu. Svaka cast za Tajsona!
    (Milan, 22. novembar 2016 20:00)

    # Link komentara

  67. Ma bio jest dobar ali nije ni imo konkurenciju ... Od 1986 pa dok nije 1990 izgubio od buster douglasa djelovo je nepobjedivo ... Posle ga sredio holyfield 2 puta ... A lewis ubio Boga u njemu ...
    (Mate, 22. novembar 2016 19:59)

    # Link komentara

  68. Ma bio jest dobar ali nije ni imo konkurenciju ... Od 1986 pa dok nije 1990 izgubio od buster douglasa djelovo je nepobjedivo ... Posle ga sredio holyfield 2 puta ... A lewis ubio Boga u njemu ...
    (Mate, 22. novembar 2016 19:59)

    # Link komentara

  69. Последњи Велики
    (Mala moja, 22. novembar 2016 19:45)

    # Link komentara

  70. @terry

    Ali? Ne podcenjuj srce sampiona, pod stare dane se tukao na zivot i smrt protiv Formena i Frejzera od kog je izgubio. Tajson je u svojim najboljim godinama izgubio od Bastera Daglasa u Japanu, Luis je dva puta tukao Tajsona a izgubio pak od Rahmana, Holifild je isto tukao Tajsona a glat gubio od Luisa.
    Ali nije bežao po ringu nego je vodio ples, namestao i pripremao protivnika za kontru posle koje bi sledila serija i nokaut (ako se Kleju ne boksuje vise to vece ).
    (TheChamp, 22. novembar 2016 19:44)

    # Link komentara

  71. toliko neprespavanih noci sam.imao zbog tajsona koji bi to nagradio nokautom u prvoj rundi..kada je prestao da boksuje tada sam prestao da pratim boks..neponovljivi gvozdeni majk
    (realista, 22. novembar 2016 19:43)

    # Link komentara

  72. car,kralj,prvak u skoku u dalj,nema dalje !!!
    (t-rex, 22. novembar 2016 19:42)

    # Link komentara

  73. Po meni,Mike je bio največi ubica.Pojeo bi i Alija i Frazera,da su se našli zajedno.Kakav Luis Lenoks i ostala boranija.Njegov aperkat,bukvalno je protivnika digao sa zemlje i ne zaboravite,da je Mike visok samo 180 cm i ima kratke ruke,zato je bio eksplozivan,tempirana bomba.E to što je bio naivan i pun parazita oko sebe,to je druga stvar,naročito Don King,taj ga je i uništio,trebao je njega da prebije.Brača Kličko su sramota boksa i supertežke kategorije.Sahranili su boks.Kako bi ih ovaj izmlatio.
    (Rade, 22. novembar 2016 19:38)

    # Link komentara

  74. Mozda jeste los momak boksa ali za mene on jeste najbolji svih vremena. Zbog njega sam se budio nocu da gledam kako je mleo sve svojom brzinom, najboljom defanzivom i snagom udarca koju niko nije imao. Alija i ostale koje pominju kao najvece nisam toliko pratio kao Majka jer sam generacija koja je pratila Tajsona, Roj Dzonsa, Nasima Hameda i ostale. Opet Tajson je No1 ostao sad i zauvek. Da je sada u najboljim godinama razneo bi sve danasnje teskase u dve runde.
    (Ivan, 22. novembar 2016 19:30)

    # Link komentara

  75. Matorci kazu Ali. Za nas, decu 80ih nema dileme-Majk Tajson je najveci bokser svih vremena! Teskas sa brzinom munje! SPEED KILLS!
    (Marko, 22. novembar 2016 19:26)

    # Link komentara

  76. highlights -

    [link]
    (petar, 22. novembar 2016 19:19)

    # Link komentara

  77. Ko nije gledao film tajson, preporucujem
    (Dj, 22. novembar 2016 19:14)

    # Link komentara

  78. Ne znam zasto lupate minuse na komentar najbolji svih vremena, da nije mozda Ali koji je bezao po ringu, onaj pravi Tajson bi Alija pojeo, mozda je vece ime Ali ali Tajson je najbolji najveci najjaci najbrzi bosker u istoriji.
    (Terry, 22. novembar 2016 19:03)

    # Link komentara

  79. Na rukavicu mu pise NATO.
    (aleksandar, 22. novembar 2016 18:55)

    # Link komentara

  80. Nazalost, u individualnim sportovima kao sto je boks jasno se vidi negativan uticaj novca. Zele samo novac, a ne slavu. Sport bas gubi draz zbog novca ali boks je dotakao dno,zadnji dobar mec koji sam gledao bio je Lenoks Luis vs Klicko... Gvozdeni Majk je po meni drugi najbolji bokser svih vremena, bio je sampion u ringu ali van njega i ne baš.
    (jlin7, 22. novembar 2016 18:52)

    # Link komentara

  81. S obzirom na visinu od oko 180cm, Tajson je zaista bio strašan borac. Međutim, kamion u vidu Lenoksa Luisa je čak i za Tajsona previše.
    (CarloNS, 22. novembar 2016 18:51)

    # Link komentara

  82. Legenda. Odrastao sam uz njegove meceve. Plakao sam kad je izgubio od Holifilda.
    (El Greko, 22. novembar 2016 18:50)

    # Link komentara

  83. Neverovatan ubilački instinkt,ako je Ali imao brzinu i tehniku,Frejzer snagu i izdržljivost,Holifild moć i upornost,onda je Majk imao udarac i snagu u njemu kao niko ni pre ni posle njega.Veliki sam ljubitelj teške kategorije koja je nažalost otišla u istoriju silaskom poslednjeg velikog šampiona Lenoksa Luisa.Moj poredak na vecnoj listi Ali,Frejzer,Tajson,Holifild,Luis,Formen,Spinks,Holms......
    (braća klinčko su sramota teške kategorije, 22. novembar 2016 18:44)

    # Link komentara

  84. Moj omiljeni sportista zauvek.
    (heheh, 22. novembar 2016 18:38)

    # Link komentara

  85. Prvi video 14.55-15.05, Tajson se u usta poljubi sa nekim likom u sred ringa :D
    (Pazljivi gledalac, 22. novembar 2016 18:30)

    # Link komentara

  86. Legenda najveća!
    (djuka, 22. novembar 2016 18:23)

    # Link komentara

  87. Najbolji svih vremena!
    (Milos, 22. novembar 2016 18:11)

    # Link komentara

  88. Najzanimljiviji borac svih vremena po mom mišljenju!! Žao mi je što nisam nikada mogao da doživim uživo takve događaje kao što je bilo na primer veče 1988 Tyson-Spinks u to vreme najpopularnije ispraćene borba gde je Tyson nokautirao protivnika za čak 31 sekund. Smatrali su ga bogom!! Sve mu najbolje želim i dalje :)
    (box, 22. novembar 2016 18:05)

    # Link komentara

  89. Ovaj lik je tih godina toliko bio popularan u Srbiji da je svako selo imalo najmanje 3 "Tajsona"... Cim se neko malo bolje tukao nadimak mu bio "Tajson".... Ako je imao "muda" i taj je bio "Tajson"... Pa jedanput sam u Padinjaku, kao klinac, gledao fajt izmedju 2 "Tajsona"... Boze me sacuvaj kad se samo setim!
    (Filip, 22. novembar 2016 17:59)

    # Link komentara