1. Englezi su izmislili fair play, ali su takodje izmislili i kladjenje na sport. Toliko o Lesteru.
    (le gojko mane, 21. maj 2016 08:27)

    # Link komentara

  2. Evo i ja mator covek da se pridruzim, tek obrisah lice od slanog soka koji mi moji crveni priredise pre neko vece, kad me doceka ovaj tekst od kojeg stvarno "moze da se rikne."Vi mladicu imate ono najbolje u sportskom novinarstvu danas, sto je nekada bilo nezamislivo, a to je pravo da otvoreno iskazete svoje simpatije o necemu sto bi bilo lepse da se cesce dogadja. I cinite to na elegantan nacin, upravo kako neko rece u maniru najboljih ostrvskih analiticara koji nece govoriti nikada da je igra bila ovakva ili onakva, teren vlazaN (jer to tamo najcesce nema - drenaza), sudija i bla bla bla...nego se za prave momke to i kaze, DA SU PRAVI. Elem, iako ne gubim nadu da cemo upravo mi sa nemackom medicinom biti ti koji ce predstavljati novo iznenadjenje naredne sezone, ovim momcima i njihovoj hemiji KAPA DOLE I ZELIM IM DA SA SVIH STOLOVA POKUPE SVE STO MOGU!!!IA vi, upravo zbog nacina na koji ste sve to opisali, i od mene imate jedno veliko BRAVO!!!!!
    (Doktor, 21. maj 2016 02:31)

    # Link komentara

  3. Hvala na tekstu koji vraca nadu i veru da jos ima dobrih,kreativnih i edukovanih novinara.
    Jedan od najbolje napisanih tekstova sa sportskom tematikom koji sam procitao u zivotu.
    Samo tako nastavi,
    Srdacan pozdrav!
     (Broj, 21. maj 2016 01:38)

    # Link komentara

  4. Svaka cast za tekst. Majstorski. Iako sam veliki fan italijanskog fudbala moram priznati da mi je ovaj Vardi nenormalno gotivan i pokazuje, ponovicu se: fudbal je u celom svetu najvaznija sporedna stvar, samo u Engleskoj nije. Tamo je najvaznija stvar!
     (love, 20. maj 2016 23:13)

    # Link komentara

  5. bravo Nemanja. bravo. prosto
     (rodjeni_beogradjanin, 20. maj 2016 22:37)

    # Link komentara

  6. ...poruka svim ovim "likovima" koji tvrde da je premijer liga najnamestenija na svetu...ENGLEZI (ma koliko nam nisu simpaticni) ZIVE ZA FUDBAL STADIONI RASPRODATI GODINAMA UNAPRED...u nizimim ligama ide i 50 autobusa na gostovanje...Juventus je izbacen iz lige zbog namestanja...Olimpik Marsej isto...ako mislite da je najnamestenija liga sto ste niste obogatili na kladionicama...naprotiv samo u Engleskoj svako svakog moze da dobije...a momci iz Lestera su dokazali da ni pare nisu svemoguce...zao mi je sto WHU nije izborio ligu sampiona ...ps.Setite se finala LS Liverpool-Milan da li je i to namesteno?
     (nikada nikome izvini, 20. maj 2016 22:00)

    # Link komentara

  7. Genijalan tekst.
     (hegel, 20. maj 2016 21:42)

    # Link komentara

  8. Nije Rikardo Uljoa nego Hoze Leonardo Užoa. Inače sjajan tekst.
    (dr murinjo, 20. maj 2016 17:21)

    # Link komentara

  9. yytyt
    Majstore, da si igrač, recimo Partizana, da li bi išao u Kurdistan ili Dagestan da igraš utakmicu danas?
    (CJ, 20. maj 2016 12:40)

    ako se tamo ne ratuje, i ako se uopste igra profesionalni fudbal, ne vidim zasto ne bi.. a i ne mozes to da poredis, zvezda je 8 godina pre te 2000. bila prvak evrope i sveta, znali su oni dobro sta je i kako je, nego su hteli da povecaju sebi sanse igranjem na neutralnom terenu, i opet pukli
     (yytyt, 20. maj 2016 17:18)

    # Link komentara

  10. @Samo da pitam
    Prica o Davidu i Golijatu!
    (Milos, 20. maj 2016 16:01)

    # Link komentara

  11. Odličan tekst. Na nivou stare sportske redakcije 92ke. Baš sam uživao ćitajući ga u metrou, tako da zamalo propustih stanicu kod posla. :) Bravo za novinara I hvala.
    (Blek - Chicago, 20. maj 2016 16:00)

    # Link komentara

  12. Koja je fora sa "Davidom" s početka teksta? Ne kapiram
     (Samo da pitam, 20. maj 2016 15:22)

    # Link komentara

  13. Odlican tekst! Bez ikakvih zamerki i sa sustine se nije pobeglo nijednog trenutka...ako nesto hoces radom to i dostignes jednostavno! P.S. Jedna je majka :)
    (Mare3, 20. maj 2016 15:20)

    # Link komentara

  14. Ovakve sportske price inspirisu ljude, daju podsticaj i veru svima nama da je sve moguce u zivotu...Svi smo mi bili Lester ove sezone. Cudesna jedna bajka koja ce se dugo dugo pamtiti i prepricavati. Veliki sam simpatizer Leeds Utd-a, koji je mene inspirisao kao klinca pocetkom 90-ih i osvajanjem lige ispred velikana engleskog fudbala i ta neka ljubav prema Lidcu i dalje traje.Na zalost ,njih nema u odabranom drustvu,al se nadam velikom povratku uskoro i mozda da naprave nesto slicno kao i lisice. Spanci siguro jesu najjaca liga sveta zadnjih sezona, priznali mi to ili ne.Jednostavno Evropa pokazuje da blago receno ,dominiraju i to je tako.Tehnicki i takticki,englezi nisu dorasli "pirinejcima" .Ali bez obzira na sve to, meni ce englezi uvek biti najzanimljiviji i najdrazi.Svi klubovi imaju neku tradiciju, pricu,rivalstva na pretek, puni stadioni,puno trke ..Sve to nekako daje poseban smek i zato su oni meni neprevazidjeni . Jedva cekam pocetak sl sezone.Moj omiljeni klub nije u premijer ligi,ali svim cu srcem biti uz neki novi "Lester" ...
    (Cock_Sparrer, 20. maj 2016 14:54)

    # Link komentara

  15. Izuzetan tekst! Bravo!
    (Ivan, 20. maj 2016 14:52)

    # Link komentara

  16. Leicester = lester ???:D :D welcome to Srbija
    (Darko, 20. maj 2016 14:36)

    # Link komentara

  17. cela ova sezona je namestaljka ako nije neka se zapale svi timovi iz premijer lige kome su dopustili da osvoji premijer ligu.
     (40000, 20. maj 2016 13:44)

    # Link komentara

  18. Zaista bajka ko zna kada ce se ovako nesto ponoviti e sad znam da je ovo u domenu fantazije ali zamislite da im ostanu svi igraci i da dovedu jos par dobrih kako bi imali jaku klupu, para sad imaju i za bacanje, i da urade ono sto je uradio i Notingem Forest da osvoje Ligu Sampiona sledece godine!! Znam da je to nemoguce ali kako bi to bilo lepo:-) !
     (Kol, 20. maj 2016 13:32)

    # Link komentara

  19. najnamestenija liga sveta posle nase
    (luka, 20. maj 2016 10:26)
    Još jedan kandidat za najgluplji komentar svih vremena,mislim da je ovaj vec ušao u prvih pet.
    (KORN, 20. maj 2016 11:34)
    A minusi od fanova La Korunje,Getafea,Granade,Levantea,Almeirije,Las Palmasa toliko se trude da nam objasne kako PL ne valja da jednostavno lude kada procitaju jedan ovakav tekst.Daj bre napišite nešto i za njih o Primeri ako ima šta,daj nešto o tome kako je zabranjeno da se snimaju prazna mesta na njihovim stadionima.
    (KORN, 20. maj 2016 13:23)

    # Link komentara

  20. Svaka čast za tekst, svaka čast Lesteru, želim im da osvoje Ligu šampiona, i nek odbrane titulu.
     (Trstenik, 20. maj 2016 12:44)

    # Link komentara

  21.  Kako je dobro@

    Ponovilo se?
    Hah
    (sve u svoje vreme, 20. maj 2016 12:43)

    # Link komentara

  22. Mator sam ali ovaj tekst me baš pomerio. Ne znam koliko autor ima godina, ali ovo je napisano u rangu najvećih bardova sportskog novinarstva. Uspeo si u meni da probudiš sećanje na engleski klub koji sam kao mali zavoleo kao lud, sjajni Notingem Forest čarobnjaka Brajana Klafa - iz druge u prvu ligu, pa šampioni, pa osvajači dva Kupa šampiona. Odličan dokumentarac o tom epskom podvigu snimljen je prošle godine - I believe in miracles. Lesterova bajka mnogo podseća na ta vremena. Those were the days :)
    P.S. Svaka čast za "Sedamdesetpet odsto planete prekriva voda, a ostatak N'Golo Kante." Novinarska minijatura na petopracu.
    (Johnny, 20. maj 2016 10:48)

    Ima 27 godina. :D
    (Nemanjin drugar :D, 20. maj 2016 12:41)

    # Link komentara

  23. yytyt
    Majstore, da si igrač, recimo Partizana, da li bi išao u Kurdistan ili Dagestan da igraš utakmicu danas?
     (CJ, 20. maj 2016 12:40)

    # Link komentara

  24. Nemanja, aj probaj da napises slican tekst za Primeru ili Bundes ligu :-) Nece da ide, suvise dosadna takmicenja!Premier liga je takmicenje sa savrsenim navijacima, gde fudbaler padne ustane i da gol bez kukakanja... Jednostavno Sveti gral!
    (Niko, 20. maj 2016 12:32)

    # Link komentara

  25. E pa Nemanja, sva ti cast! No comment za tekst! Samo tako!
    (Telaboma, 20. maj 2016 12:15)

    # Link komentara

  26. nemam losu nameru, hvala i za svaki svaki minus, za mene su ovakvi tekstovi zapravo tuzni jer u krajnjoj liniji idu u prilog onome protiv cega su prividno upereni, pruzaju varljivu utehu ili potpiruju laznu nadu da ce se sistemu kad-tad doskociti
    priznanje za trud koji je autor teksta ulozio, ali kada sam video potpis bio sam jos tuzniji
    (jmbg, 20. maj 2016 12:04)

    # Link komentara

  27. Nemanja svaka čast. Da si Amerikanac, ovoj članak bi bio za Pulicera.
     (Laki, 20. maj 2016 11:53)

    # Link komentara

  28. Odlican tekst, jedan od najboljih vezanih za sport koje sam skoro procitao.

    Ipak, ne slazem se sa konstatacijom da ce se tim raspasti kada dodje zimski prelazni rok. Ovaj tim ce biti na okupu jos barem jednu celu sezonu, a Lester kao klub ce biti u gornjem delu tabele barem jednu celu deceniju i konkurisace, ako ni zasta drugo, onda za LE i domace kupove.

    Elem, Lester ce kao klub zaraditi izmedju 150 i 220 miliona evra od sampionske titule, plasmana u LS i sirenja globalne baze navijaca. 150 miliona minimum po svim procenama. U vreme instant globalnih navijaca, malte ne cela Azija ce poceti da navija za njih zbog vlasnika, a Japanci i zbog Okazakija. To se vec desava.

    Tako da je veca sansa da ce jos da ojacaju tim nego da ce da prodaju igrace. Planirano je i prosirenje stadiona na 42000 mesta.

    Treba imati na umu i da da imaju bogatog vlasnika kojem je bitna promocija njegovog King Power brenda tako da je ulaganje u tim i odlicna reklama za njega samog.

    Takodje, tesko da ce se tim raspasti u Januaru jer je Lester u prvom sesiru u zrebu za LS tako da nije nemoguce da prodju grupu kao drugi. Ako prodju grupu(verujem da hoce) tim ostaje na okupu svakako do kraja sezone.

    Na kraju, i ako neko ode, to ce biti Kante, po svemu sto sam citao ostali prvotimci planiraju da ostanu dugo vremena. Veliki je rizik preci iz grada i kluba pred kojim je svetla buducnost i u kojem si kralj u 'veliki' klub u kojem moze da se desi da grejes klupu i Marez i co. su toga svesni.
    (Vuk, 20. maj 2016 11:43)

    # Link komentara

  29. Bravo Nemanja!
    (Pedja, 20. maj 2016 11:42)

    # Link komentara

  30. Bože dragi.., šta reći posle ovakvog teksta?!
    Ništa... sve je rečeno!
    Fantastičan tekst o fantastičnom fenomenu "Lester" ...
    (Dejan, 20. maj 2016 11:38)

    # Link komentara

  31. najnamestenija liga sveta posle nase
    (luka, 20. maj 2016 10:26)
    Još jedan kandidat za najgluplji komentar svih vremena,mislim da je ovaj vec ušao u prvih pet.
    (KORN, 20. maj 2016 11:34)

    # Link komentara

  32. Svaka cast za fenomenalan tekst. Uzeo mi je dosta vremena, ali vredelo je.
     (heheh, 20. maj 2016 11:33)

    # Link komentara

  33. Tekst odlican. Samo bih dodao da su i Drinkvoter i Simpson rodjeni u istoj oblasti (Greater Manchester) i da su obojica produkti akademije Manchester Uniteda. Kod SAF-a se nisu izborili za mesto u timu ali mi je drago da su dosli do titule i jedan i drugi. Simpson je i igrao nekoliko utakmica u prvenstvu za UNITED cini mi se.
    (ivan, 20. maj 2016 11:32)

    # Link komentara

  34. Najbolji tekstovi... I samo na dvojci mozes ovako nesto da pročitas... Samo napred drugari... Pozzz
     (darkless, 20. maj 2016 11:30)

    # Link komentara

  35. Nekoliko recenica:
    . Svi smo mi Lester(u ovom trenutku tim sa najvise navijaca)
    .Iskusan tim, zato je i dobio prvenstvo.
    . Na kraju ubedlivo ispred Topcije i Mamuze.
    .Sjajan tekst.
     (Zoran, 20. maj 2016 11:28)

    # Link komentara

  36. Fenomenalan tekst! Uzivao sam, hvala!
    (Dobar vam dan, ljubitelji fudbala!, 20. maj 2016 11:25)

    # Link komentara

  37. Stigao sa čitanjem do dela o Mahrezu, i prosto mi je žao da iščitam tekst do kraja koliko je dobar.
    Novinaru svaka čast!
    (Milan, 20. maj 2016 11:17)

    # Link komentara

  38. hocemo opet o 30? nedeljno :-)
     (dingospo, 20. maj 2016 11:09)

    # Link komentara

  39. Predivan tekst baš predivan,uvijek se u srbiji znalo kroz metafore
    krasno dočarati neka forma ili tekst,počevši od onih starijih novinara(doajena)pa evo i do mladjih naraštaja.

    Bravo

    Pozdrav iz Zagreba
    (Alen, 20. maj 2016 10:58)

    # Link komentara

  40. Bravo za tekst,uzivao sam ovih 15-ak minuta. Prava bajka ova dva vrhunsa igraca,moze se reci iz blata do sjaja.
     (samo kazem, 20. maj 2016 10:54)

    # Link komentara

  41. Mator sam ali ovaj tekst me baš pomerio. Ne znam koliko autor ima godina, ali ovo je napisano u rangu najvećih bardova sportskog novinarstva. Uspeo si u meni da probudiš sećanje na engleski klub koji sam kao mali zavoleo kao lud, sjajni Notingem Forest čarobnjaka Brajana Klafa - iz druge u prvu ligu, pa šampioni, pa osvajači dva Kupa šampiona. Odličan dokumentarac o tom epskom podvigu snimljen je prošle godine - I believe in miracles. Lesterova bajka mnogo podseća na ta vremena. Those were the days :)
    P.S. Svaka čast za "Sedamdesetpet odsto planete prekriva voda, a ostatak N'Golo Kante." Novinarska minijatura na petopracu.
    (Johnny, 20. maj 2016 10:48)

    # Link komentara

  42. Kakav tekst ! Pored ovog decka i Sase Ozma ima nade za sportsko novinarstvo !
     (Bumbar, 20. maj 2016 10:48)

    # Link komentara

  43. 2000. lester nije hteo da dodje u srbiju da igra sa zvezdom, "zbog sigurnosti" , iako je to bilo mesecima posle 5. oktobra

    stvarno su klub koji bi trebalo da volimo svi
     (yytyt, 20. maj 2016 10:47)

    # Link komentara

  44. Kakav tekst - svaka čast!
     (Kako je dobro..., 20. maj 2016 10:37)

    # Link komentara

  45. Aman, dajte ovom momku i Sasi Ozmu jos vise prostora. Najbolji fudbslski i teniski tekstovi na netu. Svaki bolji od prethodnog. Pozdrav za B92 iz kisnog St, Gallena...
    (Miki, 20. maj 2016 10:30)

    # Link komentara

  46. Juce sam gledao dokumentarac Notingem Foresta "I beleve in miracles". Ono se nikada u istoriji sporta nece ponoviti! Iz druge lige odmah osvojili Premier ligu, a potom odmah Ligu sampiona. Pa jos jednu! A sta reci za Briana Clougha...covek je bio genije! A sto se tice Lestera - HOLYWOOD, MAKE THIS MOVIE!
     (Milos, 20. maj 2016 10:29)

    # Link komentara

  47. Ovaj momak je kao oni likovi sa Engleza i slicnih stranica, samo cipovana varijanta. Bez teksta sam od teksta. ?
    (Pedja, 20. maj 2016 10:28)

    # Link komentara

  48. Kakav tekst!! Bravo !!!
     (i na kraju - ,,Jedna je majka'', 20. maj 2016 10:27)

    # Link komentara

  49. najnamestenija liga sveta posle nase
     (luka, 20. maj 2016 10:26)

    # Link komentara

  50. Au, tebra, pa ti si lud. Kakva disertacija. Samo nastavi, kidas. Pozdrav najjacoj sportskoj redakciji, jedinoj preostaloj svetloj tacki nekad velike kuce. Sportski pozdrav.
    (Vladimir, 20. maj 2016 10:26)

    # Link komentara

  51. Klaudio Ranijeri- Toto Kutunjo fudbala,pa Marez,pa onaj veliki...Hut,pa Vardi zamesao,pa onaj Japanac Kavasaki...
     (Miki, 20. maj 2016 10:20)

    # Link komentara

  52. srećan rodjendan san iker
     (tucic, 20. maj 2016 10:15)

    # Link komentara