Novak Đoković
  1. Sten najbolji na sljaci nek vam bude ali on je na srecu uzeo trofej dok je nole bio premoren tesko da ce sten uzeti pored nadala i mareja...
    (No1e, 10. jun 2016 16:32)

    # Link komentara

  2. Mislio je da je Sten najbolji na šljaci u odnosu na ostale podloge i da tu može dostići vrhunac u igri ako ga krene. Nije mislio da je najbolji igrač na šljaci pored Nadala, Federera i Noleta.
     (Neco-RS, 19. maj 2016 21:04)

    # Link komentara

  3. Ma Stan je najbolji, iako, igrom slucaja Nole ima 4x vise poena.
     (igor, 19. maj 2016 18:04)

    # Link komentara

  4. federer odustaje od RG.
    (plasticni hirurg, 19. maj 2016 17:31)

    # Link komentara

  5. Mozda da igraju i malo medjusobno? Ili drugi, treci, cetvrti i peti protiv Novaka a ostali protiv druge lige? I konje ubijaju, lepo rece onaj film. Toliko je medijskog rata protiv Novaka da je nehumano..
     (ola, 19. maj 2016 15:41)

    # Link komentara

  6. Novak sada lose igra,mozda ispadne i na pocetku RG..
     (C i n i k, 19. maj 2016 15:34)

    # Link komentara

  7. Rim je bio veoma važan turnir.Generalna proba.To se ne preskače.Na njemu je Novak iskovao taj toliko potrebni oklop,potreban za mečeva RG-a.Taj meč protiv Nišikorija na kome je Novak stigao "preko trnja do zvijezda" je "zvijezda vodilja" za iskušenja na RG-u jer su se predhodnih godina dešavale stvari da njegovi protivnici igraju u transu baš kao i Nišikori posebno u trećem setu sve do rezultata 1:3 u tie breaku do kada je igrao kao "đavo iz Tansmanije"!Nevjerovatno!Zato je bolje da se takav meč protivnika već desio u Rimu,ne ponovio se u Parizu!Zna Novak šta radi.Srećno Nole!Forza Nole!
    (a s roma nikšić, 19. maj 2016 14:56)

    # Link komentara

  8. i ja mislim da su prosle godine bila veca ocekivanja nego ove, i sad je nekako pad forme, losa igra, ali trebalo bi vec da se vrati ne za prosle godine nego za onaj mec protiv nadala kad je nole zakucao onaj smec u mrezu.
     (zvezda, 19. maj 2016 13:40)

    # Link komentara

  9. Sve zavisi od žreba,ako nameste da Nadal bude u1/4 pa dalje redom kao u Rimu bice problematično za Noleta. Videćete da će Pederer odustati ali da vidi żreb,njegov cilj je da što više oteža Noletu.Ako Nole sačuva svežinu može pobediti. Prosto imam strah sutra od żreba. Neko reče da je Višković rekao da żreb će se izvlačiti ne po rang listi.Da li je to tačno da li neko zna?s
    (vatreni noletov navijsč, 19. maj 2016 13:17)

    # Link komentara

  10. Bg :-@
    Novak je broj1. najbolji na svetu.gubi samo kada je umoran ili kada mu nije dan ,da ti skratim muke,zna se ko je ko na listi.od Novaka zavisi sve
     (zex, 19. maj 2016 12:50)

    # Link komentara

  11. Rafa lagano...ma kakvi Nole,nema šanse...
     (SUNĐER BOB, 19. maj 2016 12:49)

    # Link komentara

  12. Da li ovde iko cita tekst? Covek kaze da Vavrinka MOZE da proizvede najbolji tenis na sljaci kad mu idu servis i udarci sa osnovne, sto je apsolutno tacno i videlo se u finalu prosle godine, kad je Nole odigrao odlicno, ali jednostavno nije bilo resenja za Stena... Realno!
    (E-mail, 19. maj 2016 12:35)

    # Link komentara

  13. Razumljivo da je Novak prvi favorit ali i da druge ne treba odpisivati. Mnogo »kockica« se mora posložiti, a njemu je do sada bilo »Il ne da đavo, il ne da Bog«. Novak igru ima, pritisak je prisutan ali ne mislim da će biti presudan. Mnogo drugih faktora će odlučovati o pobjedniku ovogodišnjeg RG.

    Prvo što sam pogledala ( moja priprema za RG ) je vremenska prognoza za Pariz u narednih 20-tak dana. Oblačno, povremeno kišovito s temperaturama ne preko 29 stepeni. Naizgled obećavajuće ali i nije, kad se bolje razmisli. Znači, odlaganje mečeva, prekidi pa treba imati dosta »sreće« kod rasporeda i satnice igranja mečeva ( Beker nas je već upozorio da su rezultati koje Novak postiže nevjerovatni, gledajući koliko ga »vole« i idu mu na ruku ). Prošle godine su u meču Novaka i Nadala bili skoro idealni uslovi, za Novaka naravno. Pitanje je da li bi rezultat ( i pored naizgled slabijeg Nadala ) bio takav kakav je bio, da je bilo pakleno vruće ili sparno pred kišu ( meč s Marijem – posle RN ). Novak je, čini mi se, malkice metereopat a tu ti priprema ne pomaže dosta. Žreb je takođe veoma bitan, koga imati na putu do završnice. Moje mišljenje je da ništa nije slučajno, pažljivo se postavljaju mine u obliku igrača koji kome ne odgovaraju a u formi su, nema tu trenutno mjesto na rang listi posebno značenje.

    U svakom slučaju sutra ćemo biti pametniji nego danas.

    Pozdrav svima, SO-mu i mojima poseban
    (Jova, 19. maj 2016 12:35)

    # Link komentara

  14. Vavrinka ume da odigra mnogo lep tenis, licno najlepsi od svih...samo mi je zao sto sam to videla protiv naseg Novaka. Medjutim, on ne moze da se poredi sa vrhom svetskog tenisa..ama bas ni po cemu. Nema konstantnost. Mene najvise brine Marej, ne toliko njegova igra kao igra vec spremnost..bojim se da Novak ne bude izasao iscrpljen iz polufinala.
    Britanac je jasno rekao sve, sve su to igraci koji umeju biti nezgodni. Ja se nadam da je ovo ta godina, I da ce Nole pokazati jos jednom tu duplu razliku na listi.
    Idemo Novace, mozes ti to. Samo da se iskljuci od svega I fokusira na reket, sigurna sam ako bude igrao svoj tenis da nijedan nema sansu.
    Uz tebe su Nole svi iskreni fanovi.
    (anica, 19. maj 2016 12:25)

    # Link komentara

  15. Nažalost Henmanov komentar je objektivniji nego što bi smo hteli.
    Za Marija je zaista najbolji prekid sa Morezmo. Rezultati se već vide u nivou igre, naročito upravo to - najbolji servis kad je nabitnije.
    Takođe malo i dosta loše igre Vavrinke ne znači da neće proigrati - isto je bilo i prošle godine. Njegova snaga torza je adut za blato Pariza.
    Nadal bitno bolji takođe, a i svežiji.
    Da sve bude gore sad je i Nišikori u životnoj formi. Takođe sada su naj-klinci REALNI protivnici: Tim, Nik, Zverev - te pobede više nisu unapred upisane.
    A sve to zato što Novak greši kao i prošle sezone - pa i još više! (Eto, kad neće da me sluša...) Za njegovu količinu napora i za njegovu konstituciju OBAVEZAN je odmor od 2 nedelje pred GS na šljaci. Nedelja da se POTPUNO odmori i nedelja da svež uđe u formu - obavezno kao garant brzih pobeda u prvim kolima, čija kratkoća trajanja je KLJUČ za pobede u finišu. Umesto toga Novak opet greši, opet igra Rim i opet ne stiže dovoljno svež, pa je opet podložan spletu okolnosti koji eto prošle godine nije dao...
    Ove godine? - lako može biti da žreb odluči pobednika! Prošle se baš loše namestilo Novaku i nije uspeo na jedini mogući način - scenario verovatan 10%. Ove godine? - konkurencija je PUNO jača. Ali još je i gore: lutrija je u tome što ATP rang lista NE ODGOVARA realnosti - kako zapadne lako može da odluči... Ko ide na Tima i/ili Raonića, Nadala i/ili Keija i/ili Stana verovatno gubi finale od onog ko dobije npr. Čilića, Ferera i Federera.
    (znanje-imanje, 19. maj 2016 12:10)

    # Link komentara

  16. Ovo sto je rekao Henman, uopste nije netacno. Stan je toliko jak i eksplozivan da ga je mnogo tesko pobediti ako mu je dan. A ako mu nije dan, moze da izgubi, pa skoro od svakog.
     (Platon, 19. maj 2016 11:59)

    # Link komentara

  17. Kako Marej iskusno skida teret favorita sa sebe, a glupi britanski novinari ga pale i dižu u nebesa. Pita ga lik da li sada posle pobede u Rimu može da se kaže kako dominira na sve tri podloge; a Marej mu odgovara - ne znam baš da li je reč -dominira- prava reč.
    Potom ga lože pred RG u vezi pobede nad Novakom, a on tri puta ponavlja kako je pobedio jer je Novak imao dva teška meča.
    Rekao je isto u tv intervju-u odmah posle finala, potom na dodeli pehara, a zatim na konferenciji za štampu. Šta mislite što?
    Pa on je svestan da su sada velika očekivanja cele Engleske da osvoji RG.
    A on se unapred ograđuje i potajno im šalje poruku da je Novak i dalje kralj tenisa, i da ga je bukvalno pobedio igrom slučaja, te da nema šanse da zaustavi Novaka u Parizu.
    Pogledajte ATP sajt, ne skidaju Mareja sa naslovne, svaka druga vest o njemu, kao da je kalendarski slem osvojio a ne masters na šljaci.
    (Simke, 19. maj 2016 11:57)

    # Link komentara

  18. A po cemu je to Vavrinka najbolji ?! Po tome sto je osvojio dva turnira do sada na sljaci,Monte Karlo i Rolan Garos ! A dje je bio prije i poslije toga ?
     (Djuka Cg, 19. maj 2016 11:56)

    # Link komentara

  19. U celoj toj priči žreb je najbitniji
     (Nišlija, 19. maj 2016 11:39)

    # Link komentara

  20. Neko je rekao prošle godine, pred finale RG, da Novak samo može da izgubi trofej, jer ga je već praktično osvojio. Tako je i bilo, popustio je pod pritiskom. Sa druge strane imao je igrača na kome apsolutno nije bilo pritiska. Vavrinka je nezgodan, ali nije top klasa, što pokazuju i rezultati. Ove godine Nole ima manje šanse nego prošle, pre svega zato što lošije igra. Nadal je sve bolji, Marej i Nišikori takođe.
    (Iva, 19. maj 2016 11:35)

    # Link komentara

  21. (Jumko, 19. maj 2016 10:41)

    Niko te ne tera da ga volis, ali lepo je sto si realan...
    (Gorbachov, 19. maj 2016 11:29)

    # Link komentara

  22. Ljudi, procitaj te tekst, izjava je sasvim korektna
     (Festadjuni, 19. maj 2016 11:26)

    # Link komentara

  23. Ljudi ne ložite se mnogo za Mareja. Setite se prošle godine kada je Novak malte ne bez borbe izgubio i Toronto i Sinsinati da bi na US open-u prosto razbio sve rivale.
    Novak je očigledno bio umoran u finalu Rima, ali mislim i da nije hteo da otvara sve karte pred RG !
    (zoki falcon, 19. maj 2016 11:17)

    # Link komentara

  24. Oduvace ih !
     (Liman, 19. maj 2016 11:16)

    # Link komentara

  25. kako to mislite najbolji?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (to je to, 19. maj 2016 10:02)

    Nesrećna konstrukcija rečenice. Novinar je hteo da kaže da je zemlja Stanova najbolja podloga, a ne da je on najbolji od svih na šljaci.

    Sve kvote na linku
    [link]

    Jedino je važno da li će polufinale (četvrtfinale) sa Nadalom odigrati Marej ili Nole, pod pretpostavkom da Rodžer definitivno odustane (ne odustane).

    Na GOAT listi Nadal beži Noletu 4 poena. Meni je najinteresantnija ta Noletova misjia da postane i matematički GOAT (Nole je trenutno peti - Federer 582, Konors 492, Lendl 485, Nadal 449, Nole 445) jer za mene (i za mnoge koji su stručniji) suštinski on to jeste već sada.
    (Dado, 19. maj 2016 11:10)

    # Link komentara

  26. (zex, 19. maj 2016 10:39)

    Klasičan nolobot, umor pa umor.
    I nije Novak uopšte igrao prvo kolo u Rimu, a ako si mislio na prvi meč opet to nije bio Beluči.
    Šta dalje da ti pišem?
    (Bg, 19. maj 2016 11:10)

    # Link komentara

  27. Ja sanjao sinoc da Djokovic podize trofej Tri musketara
     (luka, 19. maj 2016 11:08)

    # Link komentara

  28. (Filip, 19. maj 2016 10:43)

    Da, ali ovo je šljaka a ne beton.
    (5AR, 19. maj 2016 11:08)

    # Link komentara

  29. Nedja

    Marej je 2 nosilac kao 2 reket sveta, njega će Novak izbeći pre finala, tj Marej će njega izbeći.
    Ali Nadal vrlo lako može da zapadne Novaku pre finala, sem ako ne bude u grupi sa Endijem,
    koga Rafa može da dobije na RG, posebno na tri seta, i tako sačeka Novaka u finalu.
    Onaj sa rumunskim šorcem za kupanje može da bude nezgodan, ali je on toliko nekonstantan da me ne bi čudilo ako ispadne već u 2 kolu, isto kao što me ne bi čudilo da odbrani titulu.
    (Petar, 19. maj 2016 11:05)

    # Link komentara

  30. Najnezgodniji protivnici Novaku na ovogodišnjem Rolan Garosu po svemu što smo videli ove sezone, posebno na šljaci bi bili:
    Endi Marej
    Rafa Nadal
    Stan Vavrenka
    Kei Nišikori
    Dominik Tiem
    Beluči
    I Federer ako bude igrao.
    Videćemo sutra posle žreba koliko će iz ove grupe njih biti u Novakovoj polovini, tj na njegovom putu ka tituli.
    (Petar, 19. maj 2016 10:57)

    # Link komentara

  31. Ma sta ti znas legendo, pitaj Imera i Lopeza… Auuuu, jos Britanac, dokazani neprijatelj!
     (Jumko, 19. maj 2016 10:53)

    # Link komentara

  32. Ma kakvi, Murray će biti jedini mogući problem, a Rafa će ispasti još u četvrtfinalu.
     (red, 19. maj 2016 10:50)

    # Link komentara

  33. Kod ovakvih izjava uvek je potrebno znati kome su date, tj. kojoj publici su namenjene. Pretpostavljam da se radi o nekom britanskoj novini ili TV.
    To što je neko bio vrhunski teniser, ne mora ništa da znači kad su u pitanju mišljenja, jer malo ko od nas je realan i svi smo neka vrsta navijača. Onda, pitanje je da li nešto pratiš površno ili detaljno. Teniseri su čak i gori prognozeri od običnih smrtnika, jer mnogo stvari mere po sebi, čak znaju biti i ljubomorni na nove tenisere, koji im oduzimaju slavu.
    Henman i nije tako daleko od istine, ali nije ni u pravu. Ukratko, Vavrinka može, kad mu se poklope kocikece odigrati fantastično jedan ili dva meča na šljaci. Da li je to kvalitet, prosudite sami. I Marej je znao odigrati nekada jedan dobar meč, kao i Izner, Beluči, Fonjini, Verdasko. Ono što razdvaja Vavrinku od pobrojanih je što je osvojio 2 GS-a i jedan Masters.
    A Novak. Biće bolji nego prošle godine, jer on sam oseća manji pritisak, nego prošle godine. Naravno. mora malo i da ga posluži sreća, pa da ne igra dan za danom kao prošle godine dok mu se protivnik odmara. Isti taj protivnik, koga ovde okivaju u zvezde.
    (Predo, 19. maj 2016 10:50)

    # Link komentara

  34. Mislim da je ovo Novakova poslednja šansa na RG koju mora iskoristiti, moje mišljenje je da će igrati kao nikada i da će biti ludilo u finalu, idemoooooooo.
     (Delije Čikago, 19. maj 2016 10:48)

    # Link komentara

  35. I Vavrinka ima 1 Masters u celoj dosadašnjoj karijeri, Monte Karlo...zna se ko je najbolji i nadamo se da će to potvrditi i na RG. NAPRED NOLE!
     (lju alsindor, 19. maj 2016 10:46)

    # Link komentara

  36. Vi sto pisete kako Novakova forma nije dobra, setite se prosle godine i US Opena! Ista prica je bila posle Sinsinatija i Montreala!
     (Filip, 19. maj 2016 10:43)

    # Link komentara

  37. Ne volim Djokovica, i jedino zbog cega mi je drago sto Srbija ima najboljeg tenisera svih vremena je to sto su komsije Hrvati ljubomorni i sto velike teniske sile (USA, Svajcarska, Spanija, Australija, Rusija) mogu samo da sanjaju da imaju ovakvog tenisera!
    (Jumko, 19. maj 2016 10:41)

    # Link komentara

  38. pa sta diskutujete vise, osvaja Djokovic 1000%! Djokovica trenutno moze pobediti neko ali samo na dva seta!
     (nemanja, 19. maj 2016 10:41)

    # Link komentara

  39. U Rimu se jasno videlo da je novak umoran jer je igrao skoro 6h za dva dana,prvo kolo tezak mec protiv Belucija,tesko protiv Nadala jos teze protiv Nadala a onda Mary na sporoj podlozi,covek koji sve stize i civek koji najmanje lezi Novaku jer imaju slican stil igre nisam se Nadao pobedi jer je bilo nemoguce.Novak je zeleo pobedu ali je bio iscrpljen nema svrhe izgubiti u finalu namerno jer je to poslednji mec na turniru.Sada na RG u Parizu,Novaka ceka veliko iskusenje,bice mozda jos malo umoran,treba mu povoljan zreb je na ovoj sporoj podlozi mecevi traju dugo i mislim da mu nece trebati teski protivnici.Najveci protivnik bice mu njegova glava jer on je najboljo na svetu,prakticno trofej je njegov i trebalo bi da ga ima u vitrini ali nema ga sve zbog pritiska moranja,on ce ga osvojiti mozda ne sada ali za 5godina sigurno ali ocekujem naravno sada.tesko je kada nesto moras a znas da mozes a nece pa nece.ocekujem da neko od top6 ispadne u prvoj Nedlji,znaci Mary,Nadal a Vavrinka skoro sam ubedjen u to. pozzz
     (zex, 19. maj 2016 10:39)

    # Link komentara

  40. Treba se paziti Francuza, oni su uvek opasni u Parizu, pre svega mislim na Monfisa i Congu, mada i Simon na sljaci ima svakog da muči.
     (Blue Moon 26, 19. maj 2016 10:39)

    # Link komentara

  41. Pa čekaj, ako je Stan najbolji na šljaci, zašto kaže da je ''Đoković favorit na Rolan Garosu''?
    Ono jeste ovaj Stan jak kao crna zemlja, posebno na slemovima gde se igra u proseku po 2,3 sata meč. I definitivno je odmoran jer se nije naigrao mnogo tenisa u zadnje vreme, ali po meni veće šanse ima Nišikori, Endi naravno, pa čak i Nadal je opasniji od njega.
    Stan je odprilike kao Tiem, biće nezgodan, iscrpeće svaki atom snage iz vas, ali nema šanse da odbrani titulu, neće on dalje od četvrt-finala.
    (5AR, 19. maj 2016 10:28)

    # Link komentara

  42. potterhead@

    "Nadal je najbolji na sljaci i verovatno ce ostati". Verovatno?! Decko, otkad ti pratis tenis? 9 puta osvojiti Roland Garos i ostvariti niz od 81. uzastopne pobede na sljaci je po tebi nista posebno, je l'? Kazes u poslednje vreme ga redovno pobedjuje Novak...Pobedjuju ga redovno i Fonjini, Tiem, Dolgopolov. Sta ti to govori? Da je Djokovic sazreo, verovatno.
     (Mikii, 19. maj 2016 10:23)

    # Link komentara

  43. Wawrinka nema snase protiv Nadala jer ne moze da izkontrolise njegov spin sa jednorucnim backhend-om. Kao sto i Federer to nikad nije mogao. Bas me zanima kako ce da napakuju zreb ove godine; siguran sam da ce Nadala opet staviti na Noletovu stranu, a verovatno i Wawrinku.
    (Baghdatis, 19. maj 2016 10:22)

    # Link komentara

  44. Mislim da Djokovici ima najvise sansi.
     (Kapetan Mikula Mali, 19. maj 2016 10:21)

    # Link komentara

  45. Voleo bih tog Wawrinku u ritmu da vidim protiv nekadasnjeg Nadala. Seta ne bi video.
     (Mikii, 19. maj 2016 10:20)

    # Link komentara

  46. Da se 1/4 finale u Rimu između Nadala i Novaka igralo na tri dobijena seta, svašta je moglo da bude. Nadal je posle meča bio vidno raspoložen, čak i nasmejan. Njemu je i tesan meč protiv Novaka pozitivna stvar za samopouzdanje.
    Novak i suviše nervozan, to sve zbog pritiska koji mu donosi taj neosvojeni RG.
    Nije lako igrati toliko dobro na šljaci, osvojiti sve masterse na istoj, ali nemati taj jedan jedini GS sa te podloge.
    Ako ste pisali da je Novak mentalna gromada on to mora dokazati sad na najvažnijem turniru za njega.
    Ja mislim da on nije toliko psihički jak, mnogo je emotivan a to nije odlika psihički jakog karaktera. Previše polu finala i finala u Parizu je izgubio. Nemoguće da je svaki put umor bio glavni faktor poraza.
    Nešto je tu još u igri što mu ne dozvoljava da načini taj poslednji korak na RG.
    Ja baš mislim da je psiha problem, ne toliko žreb ili umor, ali premda je šljaka najnapornija podloga bilo bi lepo da dobije solidan put do titule, i da zaobiđe neke baksuze barem do 1/2 finala.
    (Bg, 19. maj 2016 10:19)

    # Link komentara

  47. Po meni Marej ipak ima najvece sanse,pored Novaka naravno,ostali su tu negde,mogu da iznenade,ali tesko.Marej je pokazao jednu stabilnost,koja nije tipicna za njega,ali mozda je to posledica Novakovog umora,koji se video iz aviona,pa Marej nije bio u prilici da se nervozi,jer je Novak puno gresio.
    (Milan Nis, 19. maj 2016 10:11)

    # Link komentara

  48. ma nadal osvaja lagano a djokovic ce pretpostavljam nastaviti sa svojim bahatim ponasanjem koje je prikazao u posljednje vrijeme
     (ivan, 19. maj 2016 10:07)

    # Link komentara

  49. Svakako ne treba otpisivati Vavrinku. I prosle sezone na sljaci je beležio lose rezultate i rano ispadao osim Rima gde je u 1/4 pobedio Nadala da bi u 1/2 izgubio od Federera, cak je se i na RG prilicno mucio u uvodnim mecevima, Lajovic mu je uzeo set ali ako uspe da stigne do zavrsnice bice ekstremno opasan mada se meni cini da ce brzo leteti sa turnira ove godine. Novak je glavni favorit ali bas blagi, Nadal i Marej ce biti veliki rivali i da bi ih dobio morace biti na visokom nivou i spreman fizički na duge meceve zato ce jako bitan biti zreb, bilo bi odlično da izbegne Mareja i Nadala pre finala. Bice i Nisikori opasan, očekujem ga u završnici ali tesko moze do titule.
     (Nedja, 19. maj 2016 10:07)

    # Link komentara

  50. Vavrinka ima RG, a Novak ga nema. Kada tako gledamo, Henmanova izjava pije vodu! Ipak, Novak se pita, ukoliko bude skoncentrisan i zdrav, uporan kao i obicno. Oseca se izvestan umor u njegovoj igri, ali je dobro sto je odigrao par teskih meceva vec pre Pariza. Tamo nece biti lako. Glavni favorit uz njega bice Endi Marej. Bio je upadljivo mirniji nego inace, sto znaci da je bolje skoncentrisan na igru.
     (Joke, 19. maj 2016 10:05)

    # Link komentara

  51. Uh, zaista će ovaj RG biti teži za Novaka od prošle godine.
    Ne samo da se Nadal malo popravio, plus što ima 9 osvojenih RG, već je tu i Endi koji je prosto vaskrsao na šljaci.
    Na šljaci vam treba strpljenja i mnogo kondicije, a Mari sve to ima, njegov problem je oduvek bila samo glava.
    Ako se psihički sredi biće tvrd orah za sve, posebno za Novaka.
    Tu je Vavrenka naravno, koji je čini mi se tempirao formu baš za RG, onda Nišikori koji je sve bliži pobedi nad Novakom, i koji je izgubio strahopoštovanje prema velikoj trojci, plus Gofan, Tiem, i Federer ako bude igrao.
    Znam da Federer nije na šljaci toliko moćan, znam da kuburi sa povredama, ali ako bude igrao biće nezgodan jer je pre svega odmoran, i prosto čovek sa 17GS ne sme da se otpiše tek tako, a Novaku je uvek bio težak rival, teži i od Nadala i od Mareja.
    U sv slučaju želim Novaku mnogo sreće u Paruzu i da najzad osvoji taj prokleti RG!
    (Simke, 19. maj 2016 10:03)

    # Link komentara

  52. Djokovic je nacet-probijen, sto je i razumljivo, jer svako zeli da pobedi No1. i svi imaju veliku motivaciju protiv njega. Ne bih mu dao nikakvu prednost u odnosu na druge ako gledamo formu iz Rima. Pristup igri mu je dosta defanzivan i mnogo se trosi u svakom poenu. U svakom slucaju navijam za njega i zelim mu da osvoji RG. Jedno je sigurno, ocekuje nas vrlo neizvestan, uzbudljiv turnir.
    (Sasa, 19. maj 2016 10:03)

    # Link komentara

  53. kako to mislite najbolji?
     (to je to, 19. maj 2016 10:02)

    # Link komentara

  54. @ ...uveren sam da će mu se probuditi pozitivne emocije kada dođe na turnir...

    Za razbudjivanje emocija... to je i meni zanimljivo.
    Vidjeno je prosle godine kao vrlo efikasno.
    Kako se pakuje, na kg ili g.
    (srBA, 19. maj 2016 10:01)

    # Link komentara

  55. Participant name Odds
    Novak Djokovic 5/6
    Rafael Nadal 9/2
    Andy Murray 5
    Stan Wawrinka 17

    I da dodam, Kei 25, Rodžer 33
    (Dado, 19. maj 2016 10:00)

    # Link komentara

  56. Ovaj je smešan ko i njegova karijera. Najbolji na šljaci je Nadal, i verovatno će tako ostati. Ali poslednjih godina jedini koji na ovoj podlozi ne samo da parira Nadalu već ga i redovno dobija je Novak. Tako da ovaj baljezga gluposti, što nije ni čudno obzirom da je Britanac.
    (potterhead, 19. maj 2016 09:58)

    # Link komentara

  57. i kako da ne pogodi kad neotpisuje nikoga?
     (Lav Vuk, 19. maj 2016 09:52)

    # Link komentara

  58. Stan na sljaci ove sezone ispao u Monte Karlu (3.kolo), Madrid (2.kolo) i Rim (2.kolo) i on je najbolji na sljaci? Covek je odigrao jedan brutalan mec kad je pogadjao svaku liniju na terenu i od tad nema ga
     (vu, 19. maj 2016 09:50)

    # Link komentara