1. Mozda je La Liga kvalitetnija u odnosu na PL, ali sigurno nije vise interesantnija. Glavna odlika engleskog fudbala je dinamika I fudbal bez kalkulacija, uz veliku borbenost I trcanje do poslednjeg sudijskog zvizduka, gde svako svakoga moze pobediti bio on prvi ili poslednji na tabeli, sto se vrlo cesto I desava, dok je to u spanskoj ipak redji slucaj.
    (mike, 2. maj 2016 09:05)

    # Link komentara

  2. Za sve koji imaju dilemu da li mislite da bi Lester bio u prvih 5,6 u Primeri ili cak sampion?
    (T Rex, 1. maj 2016 16:57)

    Šta misliš , da li bi Real i Barselona , ili drugi španski klubovi , bili maltene svake sezone šampioni Evrope i Lige Evrope , da se ne sastaju iz sezone u sezonu sa znatno slabijim klubovima od sebe do polufinala ili finala , ili pak igraju međusobno duele pre polufinala? Ovo iznosim čisto moje zapažanje.
    (Sole, 1. maj 2016 19:14)

    # Link komentara

  3. ali ubjedljivo,ovi sto se pale na PL prate fudbal zadnjih 10ak godina...cast izuzecima,koji su stari navijaci,prije svih man utd,arsenala i liverpula
    (Leicester do titule, 1. maj 2016 17:36)

    # Link komentara

  4. Mozda jeste najjaca, ali nikad nece biti zanimljiva kao sto su bile Serija A i PL u svoje vreme
    (Petar, 1. maj 2016 17:36)

    # Link komentara

  5. Za sve koji imaju dilemu da li mislite da bi Lester bio u prvih 5,6 u Primeri ili cak sampion?
    (T Rex, 1. maj 2016 16:57)

    # Link komentara

  6. rajo valjekano bi odrao jedan liverpul sa dva gola razlike.
    (neutralni felsh, 1. maj 2016 16:55)

    # Link komentara

  7. Najbolja liga je - liga bez briga!
    (Brigadir, 1. maj 2016 15:42)

    # Link komentara

  8. Haha kazu neki u komentarima Atletiko zalutao.Pa Atletiko se vratio na mesto koje mu pripada po istoriji i tradiciji.Kada je Atletiko igrao finale KES-a Lester i ostali kostolomci sa parama nisu ni postojali.Jesu naravno al aludiram da su bili smešni.Fudbal se igra jos od pamtiveka.Nekada je Serija A bila glavna,svi bi voleli da je ponovo.
    (Stara kuka, 1. maj 2016 15:16)

    # Link komentara

  9. Zbog čega se igra svaki sport?! Naravno, zbog trofeja. Ko dominira zadnjih 10 godina u evropi? Naravno, španski klubovi. Sve drugo što uzimate u razmatranje je čista demagogija i subjektivno navijačko opredeljenje.
    (miki, 1. maj 2016 14:57)

    # Link komentara

  10. Premijer liga je definicija fudbala.
    (Нбгд, 1. maj 2016 14:24)

    # Link komentara

  11. Savki pripadnik romske nacionalne manjine svog konja hvali.
    (Uros, 1. maj 2016 14:21)

    # Link komentara

  12. barsa-la korunja 2-2 zadnje kolo cisto sve ...zato su im prosle nedelje dali 8.
    (racki, 1. maj 2016 14:20)

    # Link komentara

  13. U premijer ligi je najpravednija podela novca od tv prava zato i "mali" klubovi imaju ogromne budzete i mogu da budu konkurentni za razliku od spanije gde svi osim 4,5 klubova jedva prezivljavaju i nisu konkurentni najvecim klubovima.Ali problem premijer lige je u samoj igri odnosno vecina klubova igra brz fudbal bez mnogo taktike i zato cesto gube u evropi a i puno igraca preplacuju samo zato sto imaju para.
    (Walter White, 1. maj 2016 14:09)

    # Link komentara

  14. Pored engleske, nema sanse.
    (Vlado, 1. maj 2016 14:06)

    # Link komentara

  15. Шта браните ту Премиер лигу ко да сте плаћени за то, што је тешко признати да је тренутно шпанска лига најјача, за неку годину нека друга лига ће бити најбоља и тако у круг. Ево само погледајте полуфинале Лиге шампиона то су све екипе које играју шпански стил фудбала.
    (Евроталибан, 1. maj 2016 13:57)

    # Link komentara

  16. Cista namestaljka da se u svetu malo prica i La ligi a ne samo o Lesterovoj tituli. Verujte mi. Ceo sport se pretvorio u jedan veliki biznis
    (ggmu, 1. maj 2016 13:49)

    # Link komentara

  17. Barcelona
    Real
    Atletico
    Valencia
    Sevilla
    Bilbao
    Malaga
    Villareal
    Celta

    ko laže da su samo dvije ekipe dobre. Gigantiska Real i Barca bi napravili bilo koju ligu u svijetu malu i zvanu sve ekipe
    (Sandzak, 1. maj 2016 13:46)

    # Link komentara

  18. po rezultatima u evropi jeste.ali meni je zanimljivije gledati majnc-augzburg ili stouk-everton 5 puta nego hihon-espanjol..
    (valjevac, 1. maj 2016 13:39)

    # Link komentara

  19. Ma lideri u regionu sta
    (Šukam Momšilu sa ljubavlju, 1. maj 2016 13:38)

    # Link komentara

  20. A i onaj ko kaze da mu je zanimljivije da gleda Deportivo - Getafe umesto Newcastle - Sunderland zesce laze. U Engleskoj nemate izivljavanja od 8-0..
    (Scholes, 01. maj 2016 10:07)


    deportivo i rajo valjekano, uvek zesce dobar fudbal. njukastl i sanderlend? gomila maratonaca sklonih prekomernoj upotrebi sile, kojima vise treba kauboj nego trener, da parafraziram boru milutinovica ;)
    (neutralni felsh, 1. maj 2016 13:34)

    # Link komentara

  21. da bi liga bila kvalitetna i zanimljiva timovi od negde 8 do poslednjeg mesta treba da budu kvalitetni. premijer liga je po to. tom pitanju neprevazidjena. real, barsa i atletiko su nesto bolji od top timova premijer lige ali zato su tamo jaki svi timovi. pustite vi LE, englezi ne igraju to takmicenje tako da ne moze da se meri. nije ni spanska liga losa ali kad u ligi imas zagarantovana prva dva ili tri mesta ne moze da se govori o najjacoj ligi.
    (mick, 01. maj 2016 10:36)


    sve zabluda do zablude...
    1. ko kome garantuje prva tri mesta? ljudi imaju pogresnu percepciju na osnovu prva tri kluba u spaniji. barsa je godinama nenormalno uigrana, real je individualno prejak, a atletiko ima fantasticnu odbranu pre svega - ne verujem da bilo koji premijer tim moze da im da vise od jednog gola, a i to tesko... to vas navodi da potcenjujete ostale spanske ekipe.
    uostalom, ko je godinama u prva 4? jedni isti: celzi, citi, utd, arsen. pusti ti ovu sezonu, kad su utd i celzi rasklimani pa ispade lester ko juventus ;)
    2. englezi ne igraju LE? mozda totenhem, jer su nanjusili titulu posle sto godina, ostali je igraju jos kako. ali ih potope spanci, jer igraju takticki moderniji fudbal: i viljareal i sevilja i valensija.
    3. koja su ti merila za "kvalitetan tim" koji spominjes? igraci ili nacin igre?
    (neutralni felsh, 1. maj 2016 13:29)

    # Link komentara

  22. Premijer liga je najbolja i ujedno najzanimljivija liga u poslednjih 10 godina. Pre toga su to bile Seria A i Primera, ali na zalost to vise nisu. NIsu iz razloga sto su najbolji igraci trenutno u Engleskoj. To i potvrdjuju i rezultati gledanosti liga sirom sveta. Kvalitet timova je najizjednaceniji u Premijer ligi i zato je najbolja. Pogledajte razliku izmedju prvog i recimo desetog na tabeli u ovim ligama: 20 poena razlike u Premijer, 40 u ostalim ligama. Pricate o LS i evropskim kupovima. Pa svako ko prati zna da je Premijer liga na prvom mestu timovima iz Engleske, a bas bih voleo da vidim kako bi spanski klubovi prosli u ovoj ligi. Odigrati 2 utakmice i pobediti nije nikakav pokazatelj kvaliteta fudbala. To ce vam i reci svaki fudbaler sirom sveta...
    (Filip, 1. maj 2016 13:27)

    # Link komentara

  23. Spanci su sigurno kvalitetniji , to i evropa govori.OD 17 zadnjih duela u evropi, Spanci su prosli u 16 navrata ! Vise nego jasno ko je tu bolji ! Ali eglezi su mnogo jaci marketinski. I u tome je caka .IMaju pune stadione,prenosi se rade punom parom, imamo sve utakmice na tacni i to sto znamo kompletne sastave Wigana ili Norwicha, ne znaci ipak da su to jaci klubovi od Levantea ili Granade ! To je ta medijska zastupljenost koja itekako moze zavarati.U svakom slucaju, Barcelona bi verujem trpala i taj isti Norwich sa po 5,6 komada u mrezi kad joj vec jedan Arsenal,Man City,Man Utd ne mogu ni prismrditi godinama(naravno bude i izuzetaka,al i u Spaniji se Barsa itekako zna poskliznuti). Dakle ,spanci jesu sigurno kvalitetniji,ali meni su ipak zanimljiviji englezi pa cak i svabe,jer imaju pune,novije stadione, sve je to na jednom visem nivou,i jednostavo me vise privlace. Ali da se na pirinejima igra sjajan fudbal,to je oduvek bilo.Mnogo juzoamerikanaca je dole za koje i ne znamo,a igraju odlicno ,tehicki fudbal na jednom visem nivou i to je za postovanje.Ipak ,ja sam pristalica ostrvskog fudbala oduvek bio i englezi su mi ipak ,pogotovo u ovom treutku mnogo zanimljiviji.
    (dario, 1. maj 2016 13:25)

    # Link komentara

  24. na naslovnicu im fali jos i sudija koji daje crveni protivnicima farselona i po koji penal za uefalonu...
    (peterthechild, 1. maj 2016 13:22)

    # Link komentara

  25. Tesko pitanje. Cinjenica je da su Spanci bas uspesni. Barcelona i Real imaju i najskuplje ekipe ubedljivo i jasno odskacu. Atletiko se umesao istinski. Cak lako moze do trofeja u ligi sampiona. Sevilla dominira u ligi evrope godinama..opet tu je sad bio bilbao, evo villareal..a ove slabije ekipe jesu bas u zaostatku.
    E sad Englezi. Oni su atraktivni za gledanje izjednaceni, ali realno slabiji od Spanaca. I bitna stvar mnogo. U engleskoj uticaj kamere tj.ugla je bitan. Meni je uvek Napoli delovao kao mrtva ekipa. Ali kad su igrali protiv Chelsea na stamford bridge u video sam da je to bitno. Tada je prosao Chel.golom Baneta..ali realan rezultst je bio 4 4 sa mnogo tempa.
    Sad sta bi bilo da Barcelona dodje u premier ligu. Pazite oni ovih godina dominiraju nad city em i arsenalom veoma rutinski. Ili da City dodje u primeru. Ili Bayern negde
    (bogoljub, 1. maj 2016 13:11)

    # Link komentara

  26. Ovako posto se mnogi dvoume izmedju Premijer lige i LA Liga-e, nema sumnje da je Premijer liga medju najkvalitetnijim ligama na planeti medjutim sadrzaj fudbala u LA Liga-i je na monstruozno vecem nivou nego u BPL-u. Ljepota igre je zaista prisutna, i igra se nevjerovatno lijep fudbal za oko.

    Kad se na to doda i cinjenica da 4 Spanska kluba imamo u zavrsnici Lige Sampiona kao i Lige Evrope onda zaista nema dileme koja liga je fudbalski gledano najjaca.

    Danas bi jedna Sevilja ili Atletiko Madrid unistila/o Man United ili pak Chelsea, za Totenhem ili Lester Arsenal da i ne govorim...

    Jedino se od svih Engleski timova za sad istice Man City, koji igra zaista lijep fudbal.

    Ali do prosle sedmice cak 7 Spanskih klubova je igralo u Evropi: Valensija, Bilbao, Viljareal, Sevilja, Atletiko Madrid, Real, Barsa...Od Engleza bjese samo Chelsea i City i Arsenal...
    (Vaka, Sveti Stefan, 1. maj 2016 13:02)

    # Link komentara

  27. @gorcin pa ne mozes sad da gledas sto svonsi i stoke primaju po 4 komada. za njih je sezona zavrsena. ne mogu ni gore ni dole. ali nije isto da sa njima igras decembra i januara i sada ili ako se bore za opstanak.
    (mick, 1. maj 2016 12:59)

    # Link komentara

  28. @ Kad Lester dobije 5 meceva za redom 1-0,a bio je blizu da dobije i 6,da nije bilo sumljivog penala
    (Gorcin Stojanovic, 01. maj 2016 10:33)
    Ja sumljam … Mi sumljamo
    Ti sumljaš … Vi sumljate
    On, Ona, Ono sumlja Oni sumljaju
    Ooooooo....pa dokle više?!?!?!
    (Diego Mustapha, 1. maj 2016 12:59)

    # Link komentara

  29. Čul? Španski list proglasio špansku ligu za najbolju?! Pa oni gori od nas.
    (banezi, 1. maj 2016 12:41)

    # Link komentara

  30. hahah najbolja sa 2 kluba i sada atletiko..ma dajj seria a je bolja bar ima.dosta bojih klubova i izjednacenih..sta da gledas u spaniji getafe-gijon..a u italiji lacio-sampdoria
    (Delija, 1. maj 2016 12:34)

    # Link komentara

  31. Vaši argumenti da Barsa i Real pobedjuju jer je pola lige boranija su smešni, pa Barsa bi isto tako lako pobedjivala i jedan Stouk ili Noric, Swonsi ili Aston Vilu...Kad bukvalno redovno rutinski dobijaju najbolje timove iz PL. Nije Valjekano slabiji od Stouka jer primi 5 komada, i Stouk bi ih primio da ima za protivnike Barsu ili Real. Liga nije manje zanimljiva jer su timovi iz druge polovine tabele loši već su ovih prvih 5-6 najbolji na svetu....
    (agos, 1. maj 2016 12:32)

    # Link komentara

  32. i prije dvije godine se odlučila liga u zadnje kolo na Camp Nou..
    (Sandzak, 1. maj 2016 12:29)

    # Link komentara

  33. @uredni neplatiša
    Barselma i Real bi se iživljavali i nad 2/3 Premijer lige. Pa Arsenal, Mančesteri, nikad nisu bili dostojni konkurenti ni suparnici. Kao takmičenje Premijer liga je neizvesnija, postoji kult timova, gradova čega u drugim delovima Evrope nema. a kvalitet fudbala leži u Španiji, Nemačkoj, ...
    (nnidza, 1. maj 2016 12:28)

    # Link komentara

  34. Pa to je jasno kao dan! Samo sto su Barsa, Real,pa donekle i atletiko dominantni u Spaniji, pa djeluje da je liga slabija, da postoje samo tri tima. Al najbolje se vidi kakvog je kvaliteta liga u evropskim takmicenjima, gdje spanci dominiraju. Premijer liga sto se tice kvaliteta nije ni primaci ove godine. Pa Barsa i Real bi unistili Lester, koliko god svi navijali za Lester ove godine.
    (kaokakao, 1. maj 2016 12:26)

    # Link komentara

  35. Bajern je prvu titulu uzeo tek 1969/70 ali od tada i dominira. Sampioni su jos bili Kajzerslauter, Herta, Volfsburg...
    (Cika Mika, 1. maj 2016 12:26)

    # Link komentara

  36. Tesko je objasniti "Premierligasima" na forumu da bi ti isti Hihon, Deportivo, Hetafe, Rajo olesili od fudbala Njukasl, Sanderlend, Stouk, WBA i kompaniju iz donjeg doma engleske lige. Spanci da imaju po 4 predstavnika u polufinalima najvecih evropskih takmicenja oni bi i dalje tupili o zanimljivosti i derbijima u raspaloj Premier ligi gde jedan Lester uzima titulu, a u Spaniji bi se za opstanak borio i ispao na kraju.
    (Mikii, 1. maj 2016 12:25)

    # Link komentara

  37. Pa i nije bas, imaju 5 dobrih klubova,ostali su u rangu klubova u cempionsipu.. To je moje misljenje, naravno
    (Yaye, 1. maj 2016 12:24)

    # Link komentara

  38. ako se kvalitet lige ocjenjuje po borbi za titulu onda to jeste spanska liga ili po prgavosti faulovima i "prljavoj igri" crvenim katonima, ako je realno najbolja po kvalitetu, dobrom fudbalu, fer igri, velikoj redovnoj posecenosti onda je to engleska kako premier tako i druga champioship,
    (ilirjana, 1. maj 2016 12:21)

    # Link komentara

  39. Premijer liga je najatraktivnija i medijski najbolje predstavljena ali Primera je sudeci po Evrorezultatima najkvalitetnija.Bundes liga je odmah iza ove dve lige a sve ostale pa cak i Toletova JSL su daleko ispod.
    (BgHQ, 1. maj 2016 12:19)

    # Link komentara

  40. Najgledanija liga, sto se tice gledalaca, u Evropi je Bundesliga. Sa druge strane i Nemacka je najbrojnija nacija pa to ne mora nista da znaci. Opet, sto se tice rezultata Bajern je dominantan vec nekoliko godina, pre njega je to bio Dortmund. Desavalo se i da Verder dominira neko vreme. Stutgart je bio dobar u vreme Fredija Bobica. Hamburger je jedno vreme imao dobre rezultate. Salke, Borisija...
    (Cika Mika, 1. maj 2016 12:17)

    # Link komentara

  41. Spanska liga "nije bas nesto". Zadnjih 12g. njeni klubovi osvojili su 5 LS i 7 LE. ukupno 12 trofeja. Ostali klubovi iz Eng Ita Nem Fra Niz Port...….. Srb Mak isto 12 trofeja.
    (Zoran, 1. maj 2016 12:17)

    # Link komentara

  42. Da igraju kojim slucajem Lester i Sevilla u nekom euro kupu kladio bi se na Sevillu…a ona je osrednja u Primeri…mislim da su oko 7og mjesta…to sve govori
    (mitar, 1. maj 2016 12:12)

    # Link komentara

  43. Spanska liga je najdosadnija liga na svetu, sledece godine Premijer liga ne samo sto je uvek bila najzanimljivija, svi ce gledati pre Lester - Vest Hem, a ne Selta - Granada, nego ce biti i najjaca liga na svetu, sa Klopom, Gvardiolom, Vengerom, Poketinom, mozda i Murinjom i Levom
    (ilpadrino31, 1. maj 2016 12:08)

    # Link komentara

  44. voleo bih da obozavaoci engleske premier lige prestanu da se loze kako je ta liga ili dobra ili zanimljiva. da nije bolja od spanske lige je jasno. najbolji timovi i najbolji igraci igraju u spaniji. nije ni najzanimljivija, jer niti je istina da svako svakog moze da pobedi, niti to cini bilo koju ligu zanimljivom (francuska liga je bila takva pre nekoliko godina). ako liga ima samo dva rivala, onda je svaka utakmica bitna i oni moraju igrati i protiv bunkera i protiv timova koji ih mogu pobediti. a kada se nadje jos neki dobar tim kao sad lige postaje jos zanimljivija.

    a najjaci su mi likovi koji kazu da bi radije gledali stoke protiv watforda nego las palmas protiv levantea. koga bre osim vas fanatika interesuju timovi kao watford ili stoke? ko god prati spansku ligu zna da ima i "manjih" utakmica koje su i te kako interesantne, a ima i veliki broj derbija, sto gradskih, sto regionalnih, a i na nacionalnom nivou.

    obozavaoci premier lige nisu neki posebni poznavaoci fudbala, vec ljudi koji kupuju produkt sa najboljim reklamama.
    (viva la liga, 1. maj 2016 12:07)

    # Link komentara

  45. Vrlo jednostavno,Engleska liga je najbolja,najgledanija a Spanska je najjaca.
    U Spaniji se moze gledati 10% utakmica dok kod engleza svaka je dobra pa makar 0:0 zavrsila.
    Stvar je ukusa ali je cinjenica da su englezi daleko najgledaniji.
    Zamislite koliko je gledaoca vikendom na engleskim stadionima,cini mi se 5 rangova takmicenja je profesionalno,njima je fudbal religija dok ih u ostalim sportovima gotovo nigdje nema.
    Pogledajte na Youtube Leicester-Watford,playoff championshipa od orije 2-3 godine.Pa to nigdje nema.
    (sarajevo u srcu, 1. maj 2016 11:47)

    # Link komentara

  46. Najkvalitetnija sigurno ali najpopularnija nije
    (nadaZR, 1. maj 2016 11:45)

    # Link komentara

  47. Fudbal je najbolji i najzanimljiviji u premijer ligi a ovo mogu samo ovako bezveze da pišu.
    Liga u kojoj svako može da pobedi svakog i gde je na bilo kom gostovanju teško odneti bodove.
    A ovo gde barselona puni protivnike po 6,7,8-0 je da izvinete s**nje.
    (kolevka fudbala, 1. maj 2016 11:42)

    # Link komentara

  48. Dva kola pred kraj od tri tima koja se bore za titulu dva izvode rezervne timove i dobijaju. Baš jaka liga ;)
    (Dorćol, 1. maj 2016 11:41)

    # Link komentara

  49. Imaju 2 kluba sa 44 najbolja igrača sveta i to je to. Atletiko povremeno tu zaluta, ostali su glineni golubovi. A i ta dva kluba mi je mučno da gledam, sa svim tim zvazdama, parama i razmaženim navijačima.
    (woah, 1. maj 2016 11:40)

    # Link komentara

  50. [link]/
    (Sandzak, 1. maj 2016 11:37)

    # Link komentara

  51. Fudbal vise odavno ne pratim,a toliko sam ga voleo. Nas fudbal je katastofa i najpre sam prestao nasu ligu da gledam, jer je tuga i ocaj.
    Fudbal je izgubio sve sto je trebalo da bude. Igra za siromasne,nadmetanje,fer play. Danas je to industrija gde priuceni ljudi zaradjuju astronomske cifre,a lepote i neizvesnosti, nema. Svake je godine samo pitanje,da li ce neki Spanski ili Engleski tim da osvoji ligu Sampiona. Nema nikakve neizvesnosti,i nije vise zanimljivo. Tu su 5 ili 6 timova, i to je to.
    (C i n i k, 1. maj 2016 11:34)

    # Link komentara

  52. Da nastavim... I na kraju nisu mi jasni ovdasnji navijaci koji u ovakvim debatama uvek koriste sledeci argument-" u Engleskij se svake sezone 6-7 timova bori za titulu". Koji su to timovi? Ligu su u poslednjih 10 godina osvajala tri tima: Junajted, Siti i Celsi i evo ove sezone cudesno Lester, najverovatnije. Isto kao u Spaniji, s tim da su Spanci imali vise razlicitih predstavnika u Evropi. Pa da se vretimo na te timove! Arsenal-svi znamo da ce na kraju zavrsiti cetvrti, Liverpul 5-6, Totenhem isto kao Liverpul, sa izuzetkom ove i bas me zanima kakvi ce biti u buducnosti, o Evertonu, Sautemptonu i ostalima ne treba trositi reci. Tako da u Engleskij se bore tri tima za titulu s tim sto svake godine uskoci jos jedan, isti scenario kao u Spaniji, uz mnogo nezanimljiviju zavrsnicu kako u borbi za titulu, tako i za Evropu i opstanak!
    Zakljucak: Spanci dominiraju u Uefinim takmicrnjima, mnogo se bolji i lepsi fudbal igra na Pirinejima, svi najbolji igraci sveta i dva najveca tima su u Spaniji, mnogo enormno veci broj domacih igraca, kao i radikalno i umereno trosenje novca za razliku od bahatih Engleza.
    (theMilenkovic7, 1. maj 2016 11:34)

    # Link komentara

  53. Cini mi se da se za osvajanje PL dobija vise para nego za LS ako sam u pravu onda je to glavni razlog zasto engleski klubovi ne prave dobre rezultate u Evropi.
    (Joca S, 1. maj 2016 11:33)

    # Link komentara

  54. Liga u kojoj se vrti sve oko 2 kluba (Penal Madrid i Penalona) ne moze biti najjaca na svetu!
    (BaneUTD, 1. maj 2016 11:32)

    # Link komentara

  55. Da imaju najjače top klubove - imaju.
    Da im je najbolja, najzanimljivija, najatraktivnija liga - apsolutno ne.
    (Powerslave, 1. maj 2016 11:31)

    # Link komentara

  56. Leicester nikada nebi mogao da osvoji Spanska ligu. Toliko o engleskoj!
    (Sandzak, 1. maj 2016 11:29)

    # Link komentara

  57. Ne razumem kako neki pisete da je Engleska liga kvalitetnija.U cemu?O igri necemo jer sto se tehnike tice Spanska liga je daleko kvalitetnija.Surova moc je engleski stil igre kojeg kvalitetni stranci u premier ligi malo ublaze da nema samo nabijanja lopte.A to da ce Lester biti prvak nije znak da je liga kvalitetna nego da je toliko opao kvalitet lige da je cak Lester mogao i postace prvak.
    (Deki, 1. maj 2016 11:27)

    # Link komentara

  58. po cemu, po finansijskim muckama i najvecih klubova, to samo u Spaniji moze tako.
    (vic, 1. maj 2016 11:27)

    # Link komentara

  59. Ljudi nikako da shvate zasto Real i Barsa dominiraju! Nije u pitanju koliko su losi timovi donjeg dela tabele u Spaniji, vec koliko su ova dva kluba mocna, uz dodatak Atletika poslednjih godina. Problem je u nama, gledaocima i toj medijskoj propagandi, koju smo podsvesno usvojili i zbog cega mislimo da je Premijer liga najjaca. Svaka liga ima svoj period dominacije. Italijani su vladali devedesetih godina 20. i prvom polovinom 21. veka, Englezi druggom polovinom prethodne decenije, ali od pocetka ove Spanci vladaju svetom. Kvalitet fudbala je mnogo bolji u Spaniji u odnosu na Engleze. Spanci ne preplacuju fudbalere niti imaju finansijskih mogucnosti za njih( mislim ma male timove, mada i veci klubovi kao sto su Atletiko i Valensija ne razbacuju svoj novac). Evo klasicnih primera u Engleskoj: Njukasl- veliki klub, istorija, navijaci... Potrosio preko 100 miliona za pojacanja, a bori se za opstanak. Aston Vila- ispala iz lige, osvojila 16 bodova!!! A potrosila preko 60 miliona evra na pojacanja itd. A sads uporedite to sa trosenjen malih klubova iz Spanije. To nam ne govori koliko je Premijer liga jaka, vec sasvim suprotno, koliko je oslabila i precenjena. Jer ja sam ubedjen da bi svaki tim iz Spanije pobedio svog ekvivalenta u Engleskoj, Selta-Everton, Eibar-Svonsi, Hetafe-Noric...cinjenica da ce Lester osvojiti Premijer Ligu je jos jedan dokaz ne jacine, vec sasvim suprotno, slabosti lige, odnosno njenih velikih klubova.
    (theMilenkovic7, 1. maj 2016 11:25)

    # Link komentara

  60. [link]

    činjenica ne laže.
    (Sandzak, 1. maj 2016 11:25)

    # Link komentara

  61. nisam ljubitelj spanske lige ali vec nekoliko godina polufinala lige evrope i lige sampiona po dve spanske ekipe ili tri ali za nas to nije merilo posto smo mi u srbiji naj jaci u fudbalu bolje da pisemo o nasim sportovima.
    (buca, 1. maj 2016 11:24)

    # Link komentara

  62. Englezi i sport haha!Da im je liga najzanimljivija,mozda i jeste ali najkvalitetnija nikako.Barsa,Real,Atletiko,Sevilja,Viljareal,Selta,Malaga,Valensija.Zna se ko e najjači.Ne dokazuju ti klikeri vec rezultati u Evropi.Licemerni Englezi kad gube onda ih Evropa ne zanima i nije im vazna.A da samo pare.Ostali Spanci bi takodje bili prejaki da imaju para kao recimo Njukasl ili Svonsi.
    (Stara kuka, 1. maj 2016 11:22)

    # Link komentara

  63. Malo sutra... Premier liga je najlepsa, najuzbusljivija i nepredvidiva..... Prica "Lester" je nemoguća u spaniji... Tamo uvek 2,3 kluba se smenjuju kao sampioni.
    (mile iz bgd, 1. maj 2016 11:18)

    # Link komentara

  64. O čemu pričamo?
    Real bez pola ekipe ide na gostovanje jednoj od boljih ekipa i pobedi je rutinski.
    Ovako da Arsenal ode Sautemptonu, primio bi 3 komada.
    U PL je svaka tekma na krv i nož, Ipsvic, Celsi, Liverpul...nema razlike...u Španiji u Hetafe, LaKorunju ideš na ekskurziju da ekipa čisti kartone i razigrava omladince.
    (CJ, 1. maj 2016 11:16)

    # Link komentara

  65. U poslednjih 17 eliminacionih duela španskih i engleskih klubova u evropskim kupovima 16 puta su prošli španski klubovi..
    (Miloš, 1. maj 2016 11:12)

    # Link komentara

  66. Da, kao sto je murinjov fudbal najbolji ili pobede italijana od 1:0...
    Premier liga je za klasu dinamicnija i uzbudljivija od svih!
    (Nislija, 1. maj 2016 11:12)

    # Link komentara

  67. jsl naravno
    (ko to tamo namesta, 1. maj 2016 11:11)

    # Link komentara

  68. Ако ћемо реално енглеска лига је убедљиво најквалитетнија :)
    (Ненад, 1. maj 2016 10:41)

    # Link komentara

  69. da bi liga bila kvalitetna i zanimljiva timovi od negde 8 do poslednjeg mesta treba da budu kvalitetni. premijer liga je po to. tom pitanju neprevazidjena. real, barsa i atletiko su nesto bolji od top timova premijer lige ali zato su tamo jaki svi timovi. pustite vi LE, englezi ne igraju to takmicenje tako da ne moze da se meri. nije ni spanska liga losa ali kad u ligi imas zagarantovana prva dva ili tri mesta ne moze da se govori o najjacoj ligi.
    (mick, 1. maj 2016 10:36)

    # Link komentara

  70. Kad Lester dobije 5 meceva za redom 1-0,a bio je blizu da dobije i 6,da nije bilo sumljivog penala,pa onda da 4 komada Svonsiju jasno je da taj toliko hvaljeni srednji red timova u PL nije nesto,a kad jedna Sevilja nije dobila nijedan mec u gostima u sezoni jasno je o kakvoj se ligi radi.Kaze lik-gledas raspored u poslednjih 5 kola i znas da ce Barselona dobiti svih 5-pre toga nije dobila 4 meca za redom,a u pitanju je individualno najbolji tim na svetu, videli smo protiv Arsenala koliko bi problema ima sa najboljima iz PL,a kamoli sa ovim losijim timovima.
    (Gorcin Stojanovic, 1. maj 2016 10:33)

    # Link komentara

  71. Za mene su to i dalje Englezi pa kako god!
    (Kol, 1. maj 2016 10:33)

    # Link komentara

  72. Lester bi i ove sve pocistio!!!
    (Filip, 1. maj 2016 10:31)

    # Link komentara

  73. Spanska liga putujuci cirkus sa valjanjem po terenu,simuliranjem I losim sudjenjem u kojoj se dva time vec 20 godina smenjuju na prvoj mestu.Nikada nece imati gledanost I nikada nece biti zanimljiva kao najveci fudbalski sou Premier Liga.
    (Mlax, 1. maj 2016 10:30)

    # Link komentara

  74. Onda je Cempionsip...
    (GM, 1. maj 2016 10:28)

    # Link komentara

  75. Pa sad... Ako svaki od prva tri tima pobedi u poslednjih recimo 8 kola sta da mislim o jacini te lige?
    (Sale, 1. maj 2016 10:28)

    # Link komentara

  76. Najbolja je engleska liga i mislim da maltene nema nameštanja, kad im je neka tekma sumnjiva okupi se 15 ljudi iz saveza i gledaju celu tekmu i svaki sumnjivi potez
    (Sindikat, 1. maj 2016 10:19)

    # Link komentara

  77. Bila bi najbolja da niko od favorita nije pobedio u takom vaznom trenutku...

    svaka cast spancima za uspehe u Evropi, ali je prevelika polarizacija izmedju 4-5 klubova i ostatka lige, a samim tim to cini ligu slabijom. Ta Barselona se izivljavala na pola lige, po 6. 7. komada je ravala kome su hteli, pa i Real tu i tamo. To je smesno... stvar je naravno ukusa, ali Englezi su carevi bas zbog te ujednacenosti i gde svako svakog moze da dobije, plus napravili su neverovatno medijski atraktivno takmicenje. Mozda imaju manje uspeha u Evropi njihovi klubovi zadnjih godina, ali liga o cemu je ovde rec im je neverovatna!
    (uredni neplatisa, 1. maj 2016 10:14)

    # Link komentara

  78. Svaka liga ima svoj odredjeni kvalitet, reci u ligama petice za neki klub da je boranija ili krs prilici komentaru nezrele osobe. Jedan Eibar, Frankfurt ili Verona bi razbili ove nase bez ikakvih problema. Licno moje misljenje, najzanimljivija liga je engleski Cempionsip, 24ekipe svaka svaku moze da dobije,dugo takmicenje sa pregrst utakmica i iznenadjenja. Sportski pozdrav
    (Luxor, 1. maj 2016 10:09)

    # Link komentara

  79. Englezi veze sa fudbalom nemaju. Srećan Božić svimaaaaaaa.
    (Pedja, 1. maj 2016 10:08)

    # Link komentara

  80. U Spaniji trenutno igra tri od pet najboljih timova na svetu, ali opet dzaba kad su ostale ekipe boranija. I zato ce mi Engleska liga biti uvek zanimljivija jer jednom potcenite protivnika i gubite mozda kljucne bodove za osvajanje titule. Murinjo koji je vodio ekipe i u Engleskoj i u Spaniji je rekao da je Spanska liga daleko laksa od Engleske. U Realu je imao 4 teska meca u sezoni, a u Engleskoj svako drugo, trece kolo neki derbi. A i onaj ko kaze da mu je zanimljivije da gleda Deportivo - Getafe umesto Newcastle - Sunderland zesce laze. U Engleskoj nemate izivljavanja od 8-0..
    (Scholes, 1. maj 2016 10:07)

    # Link komentara

  81. Najzanimljivija je sigurno Premier liga BiH, pola lige se bori za Europu, a pola za ostanak
    (A.M., 1. maj 2016 10:06)

    # Link komentara

  82. Pa ako do polufinala imate 3 ekipe iz Spanije a u ligi Evrope imate dve ekipe u polufinalu...sta vise reci..ne pamtim da je neka zemlja imala vise..
    (alex, 1. maj 2016 10:04)

    # Link komentara

  83. Smešni su, engleska liga ubedljivo najjbolja i najjača. Možeš da gledaš dobar fudbal cele sezone, a u Španiji igraju 4-5 klubova i to kad im se igra. Real se raspadao do skoro ...
    (melo, 1. maj 2016 09:53)

    # Link komentara

  84. Pa naravno da je najbolja kad su 80% sansi da ce se finala najvecih evropdkih takmicenja igrati izmedju dva spanska kluba(Sevilja-Viljareal, Real M. - Atletiko)
    Bez dileme najbolja!
    (Hala Madrid, 1. maj 2016 09:50)

    # Link komentara

  85. Najkvalitetnija sigurno.
    (Bane, 1. maj 2016 09:50)

    # Link komentara

  86. Jedna u 10 sezona bude zanimljiva, odmah najbolja liga na svetu. Španci imaju čudne metode zaključivanja. :)
    (aleksandar, 1. maj 2016 09:48)

    # Link komentara

  87. Upravo zbog toga što ti klubovi stalno pobeđuju, ta liga ne može biti najbolja. Svi znaju koja liga jeste najbolja i to više ne treba ni objašnjavati.
    (napadaj, 1. maj 2016 09:48)

    # Link komentara

  88. Pa normalno da je najbolja ove sezone u finalimu lige sampiona real i atletiko a u ligi evrope viljareal i sevilja.Ne moze niko nista spancima zadnjih godina.Viljareal je bolja ekipa od liverpula samo manje ime.
    (..., 1. maj 2016 09:47)

    # Link komentara

  89. Da je najbolja, najbolja je. Ali da je najzanimljivija, i nije. Niiikako ne volim engleze, bas nista kod njih, ali evo cak i kada je la liga najzanimljivija u poslednjih sest, sedam godina, svi I dalje pricaju o jednom Lesteru.
    Dakle spanska najbolja, engleska najzanimljivija.

    ps: svi mi sto cekamo ONAJ kalčo da se vrati:)
    (Vaky, 1. maj 2016 09:47)

    # Link komentara

  90. Najbolja liga na svetu a onda u istoj recenici se spominju ekipe Levante,Hetafe,Sporting Hihon,Rajo i Granada,Deportivo.To sto je Atletiko poceo da igra fudbal poslednjih 4 sezone a nije ih bilo 20 godina ne znaci da je liga narocito jaka.Ima tu tri ekipe,pa onda jos tri-cetiri dobre ali onda su maltene sve ostale zivi ocaj.Italija smesna,ima 5-6 simpaticnih ekipa,jos dve prosecne ostalo krs teski,Nemacku da ne spominjem,kod njih se zna sampion 10 godina u napred,kod Francuza takodje.Njukasl ima skuplju ekipu,kvalitetnije igrace od ekipa koje su 5-6 na tabeli drugih liga.
    (bbr, 1. maj 2016 09:47)

    # Link komentara

  91. Meni lično je zanimljivija Premijer liga. Ali dobro, to je subjektivan stav.
    (klik, 1. maj 2016 09:45)

    # Link komentara

  92. jednostavno Barca prvak zasluzeno :)
    (django, 1. maj 2016 09:45)

    # Link komentara

  93. najaca da ali....najbolja se podrazumeva za onu ligu koja je najbolja za gledanje a to je beskonurenice premijer liga....i u primeri se samo guraju dva tima svaka druga utakmica protivnik im dobije crveni ili dosudi se nepostojeci penal...
    (KING DIDIER, 1. maj 2016 09:45)

    # Link komentara

  94. pa po rezultatima u evropi i jeste
    (darko, 1. maj 2016 09:44)

    # Link komentara

  95. Primera ima 5,6 vrhunskih timova i kad bi se samo gledali timovi iz lige koji igraju evropu spanci su najjaci bez dileme,ali cela liga nije ni u 3 najjace,jer su ostalih petnaestak timova smesni.Pet kola pre kraja pogledas barsin raspored i vec znas da ne mogu da izgube bod do kraja.Najjaca je premier liga
    (car98, 1. maj 2016 09:44)

    # Link komentara

  96. Pa i jesu u pravo, posebno se pokazalo da su spanski klubovi poslednjih godina ubedljivo najbolji u Evropi. Ali licno meni je premijer liga najzanimljivija, posebno ove sezone.
    (laki, 1. maj 2016 09:37)

    # Link komentara

  97. Iako vise volim engleski fudbal, moram da se slozim da je Spanska u ovom trenutku najbolja, na drugo mesto stavio bi Englesku pa Nemacku pa Francusku(pre Italije) Portugalsku itd...

    A nasa liga je u rangu sa ... ups ispali smo iz svih rangova, nemam vise ni sa kim da nas merim
    (Zdravko Colic, 1. maj 2016 09:35)

    # Link komentara