B92: Za šampiona ABA nema mesta u Evroligi?

Ukoliko se neki od francuskih klubova prikloni novom formatu Evrolige, umesto Lige šampiona FIBA, ABA liga ostaje bez mesta u eliti, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Na kraju ipak sve dođe na svoje.Partizanu FIBINA liga šampiona,a FMP-u evro kup.
    (Ništa preko noći, 2. decembar 2015 23:31)

    # Link komentara

  2. Rajt.
     (Atila, 2. decembar 2015 13:54)

    # Link komentara

  3. Jao majko sta vi sve pisete. Moram vecinu da razocaram.
    Zvezda dobija A licencu. Znam, sada ce komentari da da, kako da ne...ali ajde da ponovim i za te odmah...
    Crvena Zvezda Telekom dobija/kupuje A licencu, a da, i liga naravno ce biti prosirena najverovatnije do 24 kluba.
     (Pera, 2. decembar 2015 11:50)

    # Link komentara

  4. Samo da napomenem da je stalni ucesnik REAL MADRID koji ima A LICENCU, koji ne moze ni do top16!!!!
    money, money, money, must be funny...
     (chema, 2. decembar 2015 09:17)

    # Link komentara

  5. Drago mi je samo zbog zvezde!
    (Stefan, 01. decembar 2015 23:58)

    ...ma neeee, niste vi kompleksaši...
     (Batko, 2. decembar 2015 08:54)

    # Link komentara

  6. 11 stalnih ucesnika? Sta oni imaju sto mi nemamo. Sve lige i svi klubovi trebaju da imaju jednaka prava kao u fudbalu za ligu sampiona i ligu evrope. Ovo je diskriminacija!!!!!!
     (chema, 2. decembar 2015 08:45)

    # Link komentara

  7. Super nema šta!
     (Millan, 2. decembar 2015 08:42)

    # Link komentara

  8. Svaka administrativna odluka kojom neko stice neko mesto da igra negde a da to nije na terenu je diskriminatorna.
    Znaci ovih 11 klubova..cime su oni zasluzili...sto su dobro sa ovim Bartolomeumom (ne ulazim u razloge).
    A sto se tice naseg predstavnika tamo (mislim na abu) bilo bi lepo da igra. Ako toga nema meni licno nece pasti napamet da gledam tu evroligu. A volim kosarku (od kada sam klinac nba finala gledam nocu).
    A Bartolomeu ne shvata razliku izmedju nba i evrope. Najveca je SAD je jedna zemlja a Evropa nije. I sto se tice novca i svega popularnost kosarke je tamo mnogo veca. College kosarka se tek gleda. I tamo su igraci u prvom planu a ne klubovi.
    Postoji dobar primer organizacije u Ligi sampiona u fudbalu. Tako sutra teoretski Cukaricki moze da bude prvak evrope, a u kosarci ne moze npr.onaj iz londona. Ne moze jednostavno teoretski. Diskriminacija
    (bogoljub, 2. decembar 2015 07:49)

    # Link komentara

  9. pa eto to dobijes kada pametni Djilas,Bodiroga i ekipica stanu iza FIBA,a ne iza ULEB-a
    (pera, 2. decembar 2015 06:05)

    # Link komentara

  10. Zvezda dobila A licencu to je to naredni 10 godina je u novoj evroligi kakav udarac za partizan
     (ghj, 2. decembar 2015 05:31)

    # Link komentara

  11. Mislim da je stvar krajnje jednostavna - ABA liga treba da traži direktno mesto u novoj EL. Ako ga ne dobije (kao što po svoj prilici i neće) treba da se okrene FIBA i traži dva mesta u njihovom elitnom takmičenju. Sigurno da ono u startu neće moći da parira Evroligi, ali ko zna šta će biti za par godina.
    (Luka, 2. decembar 2015 04:27)

    # Link komentara

  12. Iskreno, za mene bi bilo veliko iznenađenje ako ABA liga bude imala mesto u tom budućem elitnom takmičenju. Najgore će u svemu proći Zvezda koja je krenula pravim putem, a sada će verovatno ostati bez onoga zbog čega je sve i radila - Evrolige. Žalosno je što smo dozvolili da ovako propadnu nekad jake lige Srbije i Hrvatske. Da smo uz timove iz tih liga (mahom bivše prvake Evrope) sačuvali i ojačali Olimpiju, Bosnu i Budućnost, sad bi mi ucenjivali ULEB i FIBU, a ne oni nas. Ovako...
    (Luka, 2. decembar 2015 04:20)

    # Link komentara

  13. Nije mi jasno sto nema kvalifikacije za Evroligu kao u fudbalu? Sampion svake zemlje da proba da se kvalifikuje? Ili je Evroliga postala samo Liga Bogatih?
     (Zvezda, 2. decembar 2015 03:47)

    # Link komentara

  14. Treba napraviti EL sa 30 timova jer npr Uniks je vrh tim a ne igra, Buducnost isto tako, mozda jos jedan spanski da udje itd. I podeliti to na 15 timova i svako sa svakim 28 meceva. po Prvih 4 da igra 1/4f i final four.
     (made, 2. decembar 2015 03:46)

    # Link komentara

  15. Jesam li ja pre neki dan gledao utakmicu u kojoj je Zvezda pobedila Real, ili sam možda to sanjao? Čak mi se čini da i Cedevita ima realne šanse da uđe u top 16, ili sam i to sanjao? Unikaha već obezbedila prolaz u 16 ekipa. Možda da ubace direktno u 16 neku Švajcarsku ili Englesku ekipu?
    (Pera ložač, 2. decembar 2015 03:08)

    # Link komentara

  16. Ne palite se. Prave ljudi svoju privatnu ligu i mogu da pozovu koga hoce. To ne znaci da su drugi klubovi slabiji, ili da igraju losiju kosarku. Rivalitet i dalje postoji, navijaci i dalje postoje...a ne mozes naterati nekoga da se takmici sa tobom ako nece. Ja mislim da ce se ovaj sistem njima olupati o glavu, a ostatak evrope ce da uziva u kosarci sa njima, ili bez njih.
    Opusteno
     (nikola, 2. decembar 2015 02:48)

    # Link komentara

  17. Zanimljivo je kako svi krive evroligu(ne kazem da nije kriva),ali niko ni reci o klubovima koji su prihvatili tu evroligu.Umesto sto se pritisak vrsi na evroligu,pritisak koji sigurno nece promeniti odluku,bolje da se vrsio na te klubove.Opet dolazimo do toga da svako gleda svoj interes ne celokupni,kao sto je i uvek bilo i bice.E upravo zato ce i svi propasti, i ovi sto ce igrati istu.
    (Ceo svet je ironija, 2. decembar 2015 02:05)

    # Link komentara

  18. sad je mnogo jasnije zasto je FIBA letos digla halabuku i pokusala da zapreti da ce izbaciti saveze ciji klubovi ucestvuju u ovakvom projektu... mozda bi i trebala da istraje u tome... samo savezi koji iskljuce klubove ucesnike ovoga imaju pravo da se takmice na medjunarodnim takmicenjima... pa mozda je i bolje da bude potpuni amaterizam... ko kaze da ce biti manje zanimljivo... a ovi neka postanu divizija NBA pa nek se ti klubovi pune osrednjim colege igracima... uostalom nije NCAA i NBA napravio Cosica, Kicu, Praju, Mirzu pa nadalje... spisak je jako dugacak
    (interesantno, 2. decembar 2015 01:04)

    # Link komentara

  19. Nemojte mi reci, pa zar ta ultra giga mega atraktivna, komercijalna liga...?! Obnovite domacu ligu i bazu igraca, da se igra kosarka u Srbiji, pa cemo lako za sve drugo. Napravite za na ABA napaljene klince koji loptu u ruke nisu uzeli neku menadzer igru, pa nek se tamo izivljavaju. Kad se neko nalupa kao ovde Al Kos besmislenih gluposti o Jugoslaviji i njenoj ligi, drugim sportovima, ABA 2, a nista tacno ni smisleno. Nacionalna liga je temelj za svaki sport, mi smo unistili kosarkasku bazu, a neko sad nakon skoro 15 godina nadje da prica o nezanimljivosti domaceg prvenstva. Da ne govorim da ni ne trebaju nama 12 evroligasa sa milionskim budzetima, nama treba da deca imaju gde da igraju kosarku i stasavaju u igrace. 17 klinaca koji su postali svetski sampioni u fudbalu je tada igralo JSL, gospodo. U tome je sustina, a ne u vasim foteljaskim mozgovima. Stvarno, neka neko napravi neku ABA menadzer igru za takve, a da mi gledamo kako da spasimo nas nekada nacionalni sport broj 1.
     (my way, 2. decembar 2015 00:53)

    # Link komentara

  20. a zasto ne stave 24 kluba i rese problem svima?
     (Rasa, 2. decembar 2015 00:17)

    # Link komentara

  21. @Nakon svega što je SFRJ uradila za evropsku košarku bio bi skandal da se u novom evropskom poretku ne nađe to jedno mesto za klubove iz regiona. Jasno je da nema para ali nema ih ni Žalgiris. Jedan litvanski i jedan klub iz SFRJ MORAJU da nađu mesto među velikanima da bi ta liga uopšte imala nekog smisla. Ne igraju košarku samo pare nego igraju i igrači a koliko njih je sa ovih prostora?? Ovo bi zaista bio skandal da EL potpuno odbaci region koji je stvorio modernu košarku u Evropi. Možete li da zamislite da Beograd više nikad ne vidi Real Madrid, Barselonu, Olimpijakos, Makabi...? Zaboli me glava pri samoj pomisli na to. A grobari koji se raduju neigranju Zvezde neka razmisle kako će onda oni ući u ta 3 mesta za Evrokup. Šta će igrati ubuduće? Ovo će biti smrt jugoslovenske košarke. A ako smo u konkurenciji sa Francuzima da li iko može da zamisli da Francuzi neće imati svoje mesto u EL?


    Kakvo licemerje, sad ste odjednom sokirani nepravdom.A to sto jedan Partizan i jedna Cibona, nakon svega sto su ucinili za SFRJ kosarku, preko noci gledaju u ledja privatnim hibridima CZV i Cedeviti, to je ok?Gde ste bili kad je Partizan jedini hteo da se prikloni FIBI umesto ULEBU?Nego sta nego se radujemo!A Tosi i ekipi svaka cast za tajming novog pocetka.
    (Tolle, 2. decembar 2015 00:14)

    # Link komentara

  22. Drago mi je samo zbog zvezde!
    (Stefan, 1. decembar 2015 23:58)

    # Link komentara

  23. Samo PROFIT, PROFIT, PROFIT, PROFIT,......
     (N2, 1. decembar 2015 23:58)

    # Link komentara

  24. ne samo sto je 16 timova nego je 11 njih stalno u EL?! sramno
     (coz y not, 1. decembar 2015 23:50)

    # Link komentara

  25. Naivnog li naroda...sve proguta. Jos se svadja medjusobno...Boze me sacuvaj.
     (Paki, 1. decembar 2015 23:19)

    # Link komentara

  26. Kad je ULEB PRE PETNAEST GODINA OFORMLJAVAO SVOJU LIGU ODVOJENU OD FIBA TADA JE KK PARTIZAN BIO POJAM U EVROPSKOJ KOSARCI I KADA SU GA ZVALI DA SE PRIKLJUCI I BUDE MEDJU KLUBOVIMA OSNIVACIMA mi pametni Srbi odlucimo se da zbog Bore Stankovica ostanemo verni FIBA jer je kao zapreceno da igraci koji igraju Uleb nece moci da igraju za Reprezentaciju Fibina takmicenja, i naravno mesto zauzmu nekakvi Anadolu Efes, Armani, Fenerbahce koje su u to vreme bile prosecne Evropske ekipe. I umesto da sad kao gospoda igraju Evroligu i da ih ne inzeresuju nikakvi Tajfuni,Krke, MZT Skoplje i slicne ekipe koje su kad je Partizan bio prvak Evrope igrale nekakvu beton ligu
     (trsa, 1. decembar 2015 23:19)

    # Link komentara

  27. Ahahaha grobarima drago.
    (ahaha mukica, 1. decembar 2015 23:08)

    # Link komentara

  28. ispada najjaci adut FIBA da zabrane igracima i\ili drzavama ucesce na SP i EP ukoliko klubovi iz tih drzava budu igrali ULEB EL - pa ko ce da gleda SP\EP bez Spanije, Grcke, Italije, Nemacke, Turske?

    FIBA puca u prazno, mogu samo nad nama xabanima da se izivljavaju i prete zabranom ucesca na EP ako budemo igrali ovo ili ono...

    para vrti gde burgija nece, a bogami ce se zavrteti dobro u novoj EL
    (uredni neplatisa, 1. decembar 2015 23:07)

    # Link komentara

  29. kad neko ne zaslužuje da igra evroligu zvezde se same poklope....ako me razumete
     (supernaut, 1. decembar 2015 22:58)

    # Link komentara

  30. dobice penzioneri povecanje od jos jedan posto
     (papaline, 1. decembar 2015 22:53)

    # Link komentara

  31. @antiDebil,

    suvišan ti je prefiks.
    (oberin martel, 1. decembar 2015 22:43)

    # Link komentara

  32. (partizan sramota Srbije, 1. decembar 2015 20:51)

    Kakvo lupetanje gluposti. Ovog pod hitno na poligraf.
    (Stoler, 1. decembar 2015 22:36)

    # Link komentara

  33. pa ovo je cirkus!
     (Miljan, 1. decembar 2015 22:33)

    # Link komentara

  34. Ovaj sistem je neodrziv. Prvo gubi se jedno veliko trziste ( ex you televizije placaju tv prava kao i svi drugi). Otpadaju i Poljaci po jedan francuski i nemacki klub. Otpadaju i 2 Turska. Sad zamislite tu ligu, ko ce to gledati ? Efes ni dan danas ne moze da napuni halu, Laboral isto tako. A koliko su ti klubovi primamljivi u inostranstvu je tek smesno.
    Dalje, Fiba sada ima istorijsku sansu da razbije uleb, ako i malo pameti imaju.
    Napraviti Ligu Sampiona ili kako vec sa klubovima koji ostaju van ove EL ( Zvezda, Cedevita, Lokomotiva Kuban, Uniks, Unikaha, Valensija, Sasari, Galatasaraj, Darusafaka, Niznji Novgorod, Stelmet, Alba, Strazbur, Brose Basket i jos recimo 2 kluba). Napraviti finansijski odrziv sistem sa par jakih sponzora i onda krenuti u direktan napad na EL. Sudijama zabraniti da sude EL u protivnom slede sankcije( msm da ce sve sudije izabrati da sude Fiba takmicenje domace takmicenje EP, SP i Ol nego samo Uleb EL). Savezi da izbace klubove iz svojih takmicenja koji igraju EL takodje zabraniti registraciju igraca tim klubovima. Takodje ( ovo nisam siguran da li je moguce ali vrv jeste) Fiba da nalozi savezima da igraci iz recimo Srbije ne mogu nastupati za reprezentaciju ukoliko igraju EL takmicenje. Isto uradii i Francuzima, Spancima itd.
    Realno Fiba je u dobroj situaciji sada pitanje je da li ce iskoristiti momentum na pravi nacin.
     (samo zvezda, 1. decembar 2015 22:32)

    # Link komentara

  35. Sta briga grobare, njihov klub je i onako na zauvek zavrsio sa svojim ucescima u Euro ligi, a sledeci put ce se u nekom internacionalnom takmicenju pojaviti kada se objedine kup Vesne Rivas i Seje Kalaca sa zagrebackim kupom i kupom Lilijane Ronketi.
    (KRIGER, 1. decembar 2015 22:32)

    # Link komentara

  36. 1. Po ukupno osvojenim bodovima ABA liga je na 9. mestu, iza Španske, VCB, Turske, Grčke, Italije, Francuske, Litvanije i Nemačke.
    2. Po listi sastavljenoj na osnovu rezultata najslabijeg kluba lige ABA je na 16. mestu od 20 liga. Ovo znači da u ABI ima samo par klubova, koji nešto pobeđuju, a ostali su krš, t.j. da je liga među najslabijima (4. od pozadi). Ovo je i rezultat odnosa klubova prema rankingu: dok je Zvezda skupljala poene u EL i EK, PTZ se sprdao i brukao u EK, zanoseći se nekim svojim umišljenim statusom "institucije".

    Sve ovo govori o snazi i značaju lige, i šansama da dobije garantovano mesto među 16 u EL. Jedino nekim finansijskim, marketinškim ili političkim uticajem možemo uspeti. A tu smo tek najgori u poređenju sa konkurentima (Nemačka, Francuska, Turska, Italija i VCB).

    Bolje da prestanemo da se zanosimo i maštamo o nekom značaju u evropskim okvirima. Zvanični ranking je realan pokazatelj i jedino merodavan, a ne naše želje i maštarije.
    (srbEUin, 1. decembar 2015 22:26)

    # Link komentara

  37. 1. Po ukupno osvojenim bodovima ABA liga je na 9. mestu, iza Španske, VCB, Turske, Grčke, Italije, Francuske, Litvanije i Nemačke.
    2. Po listi sastavljenoj na osnovu rezultata najslabijeg kluba lige ABA je na 16. mestu od 20 liga. Ovo znači da u ABI ima samo par klubova, koji nešto pobeđuju, a ostali su krš, t.j. da je liga među najslabijima (4. od pozadi). Ovo je i rezultat odnosa klubova prema rankingu: dok je Zvezda skupljala poene u EL i EK, PTZ se sprdao i brukao u EK, zanoseći se nekim svojim umišljenim statusom "institucije".

    Sve ovo govori o snazi i značaju lige, i šansama da dobije garantovano mesto među 16 u EL. Jedino nekim finansijskim, marketinškim ili političkim uticajem možemo uspeti. A tu smo tek najgori u poređenju sa konkurentima (Nemačka, Francuska, Turska, Italija i VCB).

    Bolje da prestanemo da se zanosimo i maštamo o nekom značaju u evropskim okvirima. Zvanični ranking je realan pokazatelj i jedino merodavan, a ne naše želje i maštarije.
    (srbEUin, 1. decembar 2015 22:24)

    # Link komentara

  38. Igracemo fiba evroligu kao pre 15 godina
     (blinki, 1. decembar 2015 22:17)

    # Link komentara

  39. Па и није баш све тако црно по нас, нити ружичасто за УЛЕБ и тих 11 клубова.
    Јесте да ће наши клубови са те стране добијати мање новца, али ће у тим околностима домаћи клинци играти више, јер ће бити конкурентнији јефтинијим странцима. У такмичењима у којима ћемо учествовати ћемо имати мотиве да освојимо трофеје, уместо што сада тражимо неке пролазе (у даље кругове такмичења), а на више помишљамо само у сновима. Такође, разлика у квалитету између домаћих тимова ће се смањити и домаћа такмичења ће добити на дражи и привлачности.
    Са друге стране, уопште није сигурно да ће ову њихову лигу пратити велики број људи. Ако тимови из неке земље не учествују, мање ће бити интереса. У том смислу и ми можемо да их подријемо - не гледањем те њихове лиге, већ праћењем наших клубова.
    На крају, управо из тих полу-аматерских корена су изникли и Цибона, Звезда, Југопластика и Партизан и сви сјајни играчи. Играјући првенствено једни против других, а много мање против страних тимова.
    (Вук Самотњак, 1. decembar 2015 22:09)

    # Link komentara

  40. Ne da Srbin Jugu.
    (Nik Šejn, 1. decembar 2015 22:01)

    # Link komentara

  41. Neko

    Nemoguće je tačno reći, mada bi Bartoemo i lideri Evrolige mogli da odgovore na pitanje za Partizan.

    Isto je teško procijeniti da li je ABA liga bio bolji ili lošiji izbor.
    Sad više nije ni bitno šta su svojevremeno učnili CZ i Partizan.

    Mene ne brine što će zbog otežane situacije CZ i Partizanu biti još teže da dođu do elitnog Evropskog takmičenja. Guraće država i jedan i drugi tim naizmjenično, kao i do sada, na uštrb manjih klubova, i jedne sezone će da upali.

    Mala evroliga znači malo jači evrokup i mjesto za još jendo takmičenje nižeg ranga, kao što je nekad bio Kup Kupova.



    Mene brinu posljedice ovoga za nacionalni tim i razvoj košarke. Ako su nam Realove, CSKA, Olimiojakosove ili Barsine dvorane sada još dalje, onda će možda mladi talenti češće odlučivati da skrate taj put i ranije odu u podmlatke velikih timova. Ta tendencija postoji već neko vrijeme, i plašim se da će se sad dodatno pojačati.

    Plašm se da će košarka doživjeti prazne tribine kao fudbal kad elitno evropsko takmičenje postane misaona imenica
    (Bartomeo nam lupa banane, 1. decembar 2015 21:56)

    # Link komentara

  42. Ljudi moji, da li vi bas u sve poverujete sto se negde javno napise?
    ABA ce imati predstavnika, ne kroz kvalifikacije, vec direktnog ucesnika. Liga ce brojati 20 klubova.
    E ovo vam je ekskluzivitet, koji ce biti javan za nekih par nedelja.
    Pozdrav svim nasim stanovnicima!
     (Aleks, 1. decembar 2015 21:55)

    # Link komentara

  43. Ko je obezbedio 930 000 dolara za platu MWilliamsa prosle godine, to su reci Grega Jakovljevica ?
    (antiDebil, 1. decembar 2015 17:04)

    Druže, pogrešno si informisan.
    Vilijams je imao godišnju platu od 7 miliona evra.
    Uz to dobio je dva hotela na Zlatiboru i 12 Ferarija (jedan mjesečno).
    Za to vreme Dulo, Salo, Dalo i bratija su igrali za semenke i bus plus kartice.
    Rekao Tegi.
    I bilo u Kuriru.
    Pozdrav.
    (Banja Luka, 1. decembar 2015 18:52)

    U napadu besa i sujete to je na televiziji sa nacionalnom frekvencijom izjavio bivsi trener kadeta crvene zvezde telekom fmp dive, sta ces, tako to obicno ide...
    Evo jednog zaboravljenog citata cuvenog GV-a, gradskog menadzera grada Beograda ,,Управа која је водила клуб обезбедила је невероватне приходе од спонзора када је кошарка у питању. У периоду од 2004 – 2008. године само од спонзора обезбедили смо 15.861.940 евра, а првих годину и по дана још око 4 милиона што износи скоро 20 милиона евра. Шта је требало још као управа да урадимо? Тренери су били Змаго Сагадин, Драган Шакота, Александар Трифуновић и Стеван Караџић. Довођени су Игор Ракочевић, Скуни Пен, Обина Екезие, Милан Гуровић, Омар Кук, Лоренс Робертс, Перо Антић, Петар Поповић – све сами играчи европског квалитета који су направили сјајне каријере. Да ли је управа требало да даје кошеве? Звезда је у Пиониру тукла Реал Мадрид, а у Тел Авиву Макаби. А и први смо од свих српских клубова добили Цибону у Загребу.

    Znam, muka je to velika !
    (antiDebil, 1. decembar 2015 21:54)

    # Link komentara

  44. E bas volim...
    (v, 1. decembar 2015 21:47)

    # Link komentara

  45. Jedno hipoteticko pitanje? Sta ce biti ako FIBA zabrani igracima koji igraju ULEB-ova takmicenja nastupe za reprezentacije koje se takmice pod pokroviteljstvom FIBA. Takodje moze zabraniti klubovima da igraju domaca takmicenja pod njenim patronatom jer igraju ULEB ova, cak mogu suspendovati saveze koji dopuste svojim klubovima da igraju ULEB sto samim tim znaci i zabrani za reprezentaciju te zemlje za sva FIBA takmicenja. Nisam hteo da ispadnem konfuzan ali sam hteo da obuhvatim na koje nacine moze delovati FIBA.
    (Istina boli..., 1. decembar 2015 18:01)
    - Nista se nece desiti... Igraci ce zaradjivati vise, a ako im zabrane da igraju neko Fibino takmicenje, odmarace vise, i to je to... Kome se jos igra za Reprezentaciju, posle naporne sezone!? Ovako ce im biti jos lakse da nadju "izgovor" za ne igranje nekog Evropskog ili Svetskog prvenstva! To 'e to!
    (marko, 1. decembar 2015 21:30)

    # Link komentara

  46. Kakav smo narod i ne treba da igramo samo zbog prepucavanja.
    (Shamija, 1. decembar 2015 21:14)

    # Link komentara

  47. @(moje ime, 01. decembar 2015 19:21).

    Bravo, odlican komentar, odlicna analiza. U svakom slucaju kosarka tezi fudbalskom receptu, po tom osnovu mozemo da ocekujemo da ABA dobije jedno mesto u kvalifikacija, ali ce se kvalifikovati cesto koliko i sampion nase zemlje u fudbalu. Evrokup postaje nesto slicno Ligi Evrope, takmicenje za nas ostale. Pa cak pobednik isto ide direktno u LS kao i u fudbalu, sve isto!
     (navijac, 1. decembar 2015 21:12)

    # Link komentara

  48. sramota
     (baja mrzovici pljevlja, 1. decembar 2015 21:08)

    # Link komentara

  49. Kakva ABA liga, nemoj da ste naivni!
    (Zii, 1. decembar 2015 21:02)

    # Link komentara

  50. Ako je ovako, onda ABA liga nema nikakav značaj, pa je možda i bolje da se vratimo našoj ligi. Neka superliga od 16 klubova ili čak 20 i udri, za nekoliko godina i kvalitet lige bi bio bolji nego trenutno ABA liga.
    (Đorđević Dušan, 1. decembar 2015 19:26)

    Ovo su zablude poput one da je Čačak nekakav košarkaški centar.

    Jeste, samo što u vreme SFRJ nije mogao da izbori status prvoligaša. Drugoligaški košarkaški centar, eto to je istina.

    Palanačka priča.
    (komediju od domaće lige gledamo već godinama, 1. decembar 2015 21:01)

    # Link komentara

  51. (antiDebil, 1. decembar 2015 17:04) Nije rekao Jakovljevic nego Grba koji je takodje rekao da je vas budzet 270.000 a onda izadje Beric i zvanicno saopsti da je 1,5 miliona. E to su te vase beskrajne lazi kojima pokusavate da izvrnete istinu. Pusti ti razne projekte nego pogledaj koje su drzavne firme finansirale jedan a koje drugi klub. Gde su Zvezdi NIS, ICN Galenika, Mobtel, MTS, MB pivara, Sintelon? Gde je Dodikovih 4 miliona godisnje? Gde je Zepter sa 2,5 miliona po godini? Ko je finansirao Zvezdu osim Telekoma i to u samo par sezona? I cak i taj Telekom dao neuporedivo vise partizanu sto kao Telekom sto kao MTS. I dokle vise sa tom "evropskom Zvezdom"? Sagadin je doveo Katica, Subotica, Vitkovca iz DRUGE LIGE, igrali jos Radivojevic, Jeretin, Dozet, Djuric, Tica, Mirkovic, Koprivica... Doveo Pena koji je odmah rekao znam da nema para i igracu i bez plate samo da mi Sagadin povrati karijeru i u sred sezone Ekeziea koji je ubrzo i otisao. Eto to je ta vasa skupa Zvezda! partizanu se te godine dodeljuje Mobtel sa rekordnim ugovorom nakon Ceptera i otima se Vujanic, dovode reprezentativca Scepanovica za 500.000 godisnje (saopsteno iz kluba) i krecu sa masovnim dovodjenjem skupih amerikanaca. Ubrzo dolaze MVP lige Kecman, MVP lige Milojevic, Gurovic za 700.000 godisnje, Kamings, otet L.Bogdanovic odlukom ponocne komisije, Brown, Loncar itd. Dokle cete bre vise da lazete da ste nekad imali mali budzet?? Drzavni projekat vec 15 godina!
     (partizan sramota Srbije, 1. decembar 2015 20:51)

    # Link komentara

  52. Smešni su mi komentari da , ukoliko ABA izgubi mesto u Evroligi , treba da se okrenemo domaćoj ligi. Pa koja je perspektiva i zanimljivost, onda ? Zvezda-Crnokosa ili Partizan-Sloga, sa po 300 gledalaca ? Iskreno, meni je mnogo kvalitetnije i zanimljivije gledati Partizan-Zadar ili Zvezda-Cedevita nego neke domaćice. U kom to sportu imamo jaku ligu ? Ljudi shvatite , imali smo dobre košarkaše zbog jake lige u staroj Jugi. I tada je bilo maksimum 4-5 ekipa iz Srbije. Da li zaista mislite da jadna i mala Srbija može imati 12 kvalitetnih i jakih košarkaških klubova ? Devedesetih je bilo jako domaće takmičenje zbog nasleđa stare Juge , a bili su tu i crnogorski klubovi, ne zaboravite. Koji to crnja ili neki stranac će igrati srpsku ligu ? I šta iako se pojavi neki klinac ? Maznuće ga bogati klubovi za šaku dolara, i šta onda ? Jovo , nanovo , i rasplet kao u super jakoj fudbalskoj domaćoj ligi. Ljudi shvatite , samo kao region možemo biti jaki u košarci i nekome interesantni. Samo kroz jako takmičenje u regionu može biti jakih sponzora,publike. Razvijajmo i drugu ABA ligu. Na kraju krajeva, ko brani Borcu,Nišu,Slogi, Vojvodini, ... da osvoje treće ili četvrto mesto i igraju ABA ligu. Sirotinjski su to klubovi i nemaju para , ni kvalitet za takmičenje u regionu. Nažalost, ni meni to nije drago, ali to je jedna i jedina istina. Pa i u staroj Jugi su samo dobro organizovani i bogati klubovi igrali Prvu ligu. Mislite o tome..
    (Al Kos, 1. decembar 2015 20:48)

    # Link komentara

  53. Nece se ici kroz aba ligu u evroligu zato sto Zvezda dobija A licencu to je vec gotova stvar
     (Saki, 1. decembar 2015 20:48)

    # Link komentara

  54. Kad je već zaživela ova EL garant liga, sa fiksnih 11 i promenjivih 5, logično bi bilo da se za popunjavanje tih 5 mesta, formira druga liga sa 10-12 klubova, (ili dve druge lige sa po 8-10 klubova) iz koje bi (po plasmanu prve 4 play-offa) prva dva dopunjavala EL, 3. i 4. bi razigravali sa 12. i 13. iz EL, a 16. mesto bi pripalo pobedniku EK.

    Mesta u ovoj drugoj ligi bi se obezbeđivala preko nacionalnih liga, sa po 1-2 mesta, drugoplasirani iz Ek i 2 najbolje ekipe po uspehu u EK preko kvalifikacionih turnira. Tako bi se proširila baza, i motivisao veći broj solidnih klubova za takmičenje. Ovo bi bilo najbolje za naš region, podigao bi se značaj takmičenja, prva EL bi bila dostižna, i samim tim motivisali klubovi, igrači, sponzori, i navijači.

    Po isteku ugovornog perioda, treba ukinuti garant mesta u EL, i takmičiti se za titule i ispadanja, kao i u svakom sistemu liga. U suprotnom, će klubovi koji budu večni 8. Ili 10. (na pr. Žalgiris ili Efes ili Armani) igrati bez pravih takmičarskih motiva, već revijalno, pa će ostati i bez publike.
    (srbEUin, 1. decembar 2015 20:45)

    # Link komentara

  55. ljudi opusteno igrace se
     (ajde, 1. decembar 2015 20:45)

    # Link komentara

  56. (kolee, 1. decembar 2015 18:24)

    Potpuno si u pravu!
    Da nema ABE JSL bi imala garantovano mesto, a možda i dva!!!!!
    (najgrobar omađijani, 1. decembar 2015 20:44)

    # Link komentara

  57. Bice prosirenje, ne pravite senzaciju da bi bilo 200 komentara. ABA liga ce imati svog predstavnika. Jednog.
     (Maki, 1. decembar 2015 20:41)

    # Link komentara

  58. Zar nekoga zaista čudi ova informacija? Mi smo uvek slepo crevo evrope, toliko nam pridaju pažnje, ako ima problema samo odstraniš. Cilj ovog novog takmičenja je novac, a naši klubovi nisu marketinški atraktivni. Baciće nam ostatke posle gozbe, da nas skinu sa spiska...
    Nama je regionalno takmičenje neophodno, jer ruku na srce ko će da gleda susret par klubova sa tradicijom i mladih amatera u nacinalnim ligama, a sobzirom na talenat to nam čak možda i bude dovoljno da osvojimo povremeno po koju medalju na reprezentativnom nivou, za ostalo nema svetle buducnosti bez jake ekonomije...
     (rex, 1. decembar 2015 20:40)

    # Link komentara

  59. ovo je sve besmisleno i domace lige treba da ignorisu ove koji igraju ovo takmicenje jer zasto se takmice u domacoj ligi ako ne da uzmu trofej i igraju elitno takmicenje jer ovako recimo iznedjenje u prvenstvu turske ne bi imalo nikakav znacaj jer ne bi igrali najelitnije takmicenje ili u rusiji bude prva lokomotiva opet nista ili u spaniju unikaha i opet nista, zanimljivo je bilo boriti se za evropu kroz domaca takmicenja jer recimo sta bi bilo da je u fudbalu ligu sampiona igrao mancester prethodne sezone ili sada celzi bude sedmi osmi a igra ligu sampiona sto bi se u tom slucaju borili za drugo mesto...mnogo toga nam je otislo u pm kad smo poceli kopitati amere...
     (MRK, 1. decembar 2015 20:29)

    # Link komentara

  60. na vreme je dr Dule Vujisevic prestao da se bavi kosarkom...
     (miki, 1. decembar 2015 20:10)

    # Link komentara

  61. Covicu, promeni trenera da ove godine osvojimo Evroligu, pa posle ne moramo vise i da je igramo.
    (Gargamel, 1. decembar 2015 20:05)

    # Link komentara

  62. Ovde čitam sve sama spinovanja i samoobmanjivanja.

    1. Po ukupno osvojenim bodovima ABA liga je na 9. mestu, iza Španske, VCB, Turske, Grčke, Italije, Francuske, Litvanije i Nemačke.

    2. Po listi sastavljenoj na osnovu rezultata najslabijeg kluba lige ABA je na 16. mestu od 20 liga. Ovo znači da u ABI ima samo par klubova, koji nešto pobeđuju, a ostali su krš, t.j. da je liga među najslabijima (4. od pozadi). Ovo je i rezultat odnosa klubova prema rankingu: dok je Zvezda skupljala poene u EL i EK, PTZ se sprdao i brukao u EK, zanoseći se nekim svojim umišljenim statusom "institucije".

    Sve ovo govori o snazi i značaju lige, i šansama da dobije garantovano mesto među 16 u EL. Jedino nekim finansijskim, marketinškim ili političkim uticajem možemo uspeti. A tu smo tek najgori u poređenju sa konkurentima (Nemačka, Francuska, Turska, Italija i VCB). Apsolutno je realno očekivanti da izvisimo, jer su napred navedene zemlje finasijski, organizaciono i po rankingu ispred nas. Zašto bismo onda mi dobili to mesto?

    Bolje da prestanemo da se zanosimo i maštamo o nekom značaju naših klubova u evropskim okvirima. Zvanični ranking je realan pokazatelj i jedino merodavan, a ne naše želje i maštarije.

    Zakon tržišta i globalnog ujedinjavanja je klupsku košarju ovog regiona marginalizovao, jer finansijski jače zemlje preuzimaju naše najbolje igrače. Ostaje nam da se orijentišemo na AMATERSKU klupsku košarku i reprezentaciju. Jedino tako možemo sačuvati ovaj sport od gašenja.
    (srbEUin, 1. decembar 2015 20:03)

    # Link komentara

  63. Ja bi to organizovao po uzoru na Ameriku. U Americi postoje 3 nivoa liga: profesionalna NBA i NBADL, i amaterske koledz i srednjoskolske lige. Znaci i u Evropi mora biti 3 nivoa. Elitno takmicenje recimo neka se zove EBA (European Basketball Association)i nek zameni sadasnju Evroligu. Dakle 30 timova, 2 konferencije istok i zapad po 15 timova. Svaki tim igra 86 utakmica u regularnom toku sezone (po 2 puta kuci i na strani sa timovima iz svoje konferencije i po jednom kuci i na strani sa timovima iz suprotne konferencije) od Oktobra do Aprila. Pa onda plejof na cetiri dobijene utakmice od Maja do Juna po uzoru na NBA. Uveo bi ogranicenje stranaca odnosno NeEvropljana maximalno 3 po ekipi i uveo bi salary cap za ugovore. I ne bi bilo draftovanja vec bi bi se igralo na ispadanje. Po dve ekipe iz svake konferencije sa najlosijim skorom ispadaju u nizi rang sadasnji Evrokup. Evrokup treba isto organizovati po uzoru na konferencije ali bez plejofa vec prva dva iz zapadne konferencije direktno idu u zapadnu konferenciju EBA lige. Nacionalni sampionati treci rang takmicenja. Znam treba dosta 'EBAvanja da bi se ovo uopste i napravilo.
    (Rade, 1. decembar 2015 19:56)

    # Link komentara

  64. Sve sve ali zalgiris a licencu znate sta je Partizan za njih pa i Zvezda ima za ovih par godina bolje rezultate od njih
    (Vinjak, 1. decembar 2015 19:56)

    # Link komentara

  65. (antiDebil, 1. decembar 2015 17:04)

    Nije rekao Jakovljevic nego Grba koji je takodje rekao da je vas budzet 270.000 a onda izadje Beric i zvanicno saopsti da je 1,5 miliona. E to su te vase beskrajne lazi kojima pokusavate da izvrnete istinu. Pusti ti razne projekte nego pogledaj koje su drzavne firme finansirale jedan a koje drugi klub. Gde su Zvezdi NIS, ICN Galenika, Mobtel, MTS, MB pivara, Sintelon? Gde je Dodikovih 4 miliona godisnje? Gde je Zepter sa 3 miliona po godini po nagovoru drzave? Ko je finansirao Zvezdu osim Telekoma i to u samo par sezona? I cak i taj Telekom dao neuporedivo vise partizanu sto kao Telekom sto kao MTS. I dokle vise lazi sa tom "evropskom Zvezdom"? Sagadin je doveo Katica, Subotica, Vitkovca iz DRUGE LIGE, igrali jos Radivojevic, Jeretin, Dozet, Djuric, Tica, Mirkovic, Koprivica... Doveo Pena koji je odmah rekao znam da nema para i igracu i bez plate samo da mi Sagadin povrati karijeru i u sred sezone Ekeziea koji je ubrzo i otisao. Eto to je ta vasa skupa Zvezda! partizanu se te godine dodeljuje Mobtel sa rekordnim ugovorom nakon Ceptera i otima se Vujanic, dovode reprezentativca Scepanovica za 500.000 godisnje (saopsteno iz kluba) i krecu sa masovnim dovodjenjem skupih amerikanaca. Ubrzo dolaze MVP lige Kecman, MVP lige Milojevic, Gurovic za 700.000 godisnje, Kamings, otet L.Bogdanovic odlukom ponocne komisije, Brown, Loncar itd. Dokle cete bre vise da lazete da ste nekad imali mali budzet?? Drzavni projekat vec 15 godina!
     (ubiće vas mržnja, 1. decembar 2015 19:54)

    # Link komentara

  66. Sve je ovo osmisljeno da bi nase igrace uzimali za dzabe...
     (Bodibond, 1. decembar 2015 19:49)

    # Link komentara

  67. Ovako postavljena Evroliga nema nikakvu perspektivu. Zašto bi bilo ko gledao dosadnu evropsku košarku, osim tvrdokornih navijača klubova koji u njoj igraju? Pokušaj da se napravi evropska verzija NBA osuđena je na propast jer je moguće da neko iz Arizone navija za Nikse, ali je apsolutno nemoguće da neko iz Finske navija za Fenerbahče (pod uslovom da nije gastarbajter). Evropa je nacionalno određena i to se nikad neće promeniti. Kao što sam pratio Partizan dok je igrao u Evroligi, tako sada pratim Zvezdu. Ako ne bude nijednog srpskog tima, zašto bi me uopšte zanimalo takmičenje u kojem ne može ni da se sastavi top 5 atraktivnih poteza za pregled nedelje? Nastaviću da pratim NBA, a evroligaško krljanje ostaviću nekom drugom.
     (zyx, 1. decembar 2015 19:42)

    # Link komentara

  68. Ubijanje kosarke pocinje.
    (zika, 1. decembar 2015 19:40)

    # Link komentara

  69. Da li ovi sto se prepucavaju vide koji model je pre toga bila ponudila FIBA? Taj model je isto bio sa 16 klubova i BEZ klubova sa ovih prostora. Kod njih se pominjalo potencijalno jedno mesto u kvalifikacijama. To sto ce sada FIBA da nudi resto savezima mesta je nesto drugo, ali pitanje je koga ce uopste FIBA privoleti i u kojoj meri ce to takmicenje biti takmac i jednom EK, a ne EL. Moze se ULEB mrzeti, ali su za koplje ispred FIBA. Sto se tice priče oko Jadrana, da je nas savez stao pod kapu ULEB kada se lomilo imali bi bolji tretman ranijih godina, ali to svejedno ne bi uticalo na sadasnji status jer očigledno je da oba saveza žele bogate i samo bogate oko sebe. Nema to veze sa Covicem, Partizanom, nekim trecim to je prosto činjenica na koju nikako da se priviknemo...
    (Korisnik, 1. decembar 2015 19:37)

    # Link komentara

  70. Kakav smo mi narod, i kada nam svima preti ne igranje u EL mi se radujemo jer komšija neće igrati.
     (Mihailo, 1. decembar 2015 19:32)

    # Link komentara

  71. ahahahahahahaha...Ništa lepše nisam čuo!
     (jovicaaaa, 1. decembar 2015 19:32)

    # Link komentara

  72. (ubiće vas mržnja, 01. decembar 2015 16:05)

    Tebe je vec ubila, u mozak. Ko li vam samo puni glavu tim besmislicama? EL nikada nije trazila "finansijski izvestaj" (tako nesto i ne postoji u formalnom obliku) vec je trazila plan finansiranja kluba zasnovan na validnim ugovorima sa sponzorima i finansijerima. Ali lakse je mrzeti jednog coveka i verovati u besmslice nego prihvatiti istinu.
     (mozgoje, 1. decembar 2015 19:31)

    # Link komentara

  73. Bartomeo nam lupa banane,
    sve je to tačno što si naveo, na žalost. Šta misliš čija je greška veća- Zvezdina sto je usla u ABA ili Partizanova što je odbio ULEB-ovu evroligu prve sezone?
     (Neko, 1. decembar 2015 19:31)

    # Link komentara

  74. Ako je ovako, onda ABA liga nema nikakav značaj, pa je možda i bolje da se vratimo našoj ligi. Neka superliga od 16 klubova ili čak 20 i udri, za nekoliko godina i kvalitet lige bi bio bolji nego trenutno ABA liga.
    (Đorđević Dušan, 1. decembar 2015 19:26)

    # Link komentara

  75. Za mene ovo nije nikakvo iznenadjenje. I nema nikakvog znaka pitanja na kraju.

    Sampion ABA lige ce moci u Evroligu kroz kvalifikacije koje ce biti veoma teske, ali nece biti nemoguce da se prodje u Evroligu. Drugi nacin je osvajanje Evrokupa. I to ce naravno biti veoma tezak zadatak. Mogu da zamislim koliko ce ruski i spanski klubovi uloziti kako bi osvojili takav Evrokup i igrali u Evroligi.

    Pricajte sta hocete, ali ovo je sistem koji ce doneti novac u evropsku kosarku. A igraca ce biti, ne pitajte. Razlog? Novac. Koji ce biti interes drugih klubova da prave igrace? Opet novac. Dobijace pare od transfera i od toga ziveti.

    E sad, koliko ce klubova iz ABA ici u Evrokup? Tesko pitanje. Ako podrazumevamo da ce 7 klubova iz kvalifikacija za Evroligu igrati u Evrokupu, ostaje jos 17 mesta. Mala bara, puno krokodila. Spanci, Rusi, Turci, Nemci, Francuzi, Italijani, Grci, Izraelci svi ce zeleti u takav Evrokup. Pa da u proseku dobiju po 2 mesta, Evrokup je vec popunjen.

    ABA ni pod razno nece dobiti vise od 2 direktna mesta u Evrokupu, a nije nemoguce da dobiju samo 1 mesto(plus kvalifikacije u Evroligi).

    Gde ce onda igrati nasi klubovi? Igrace u nekom trecem takmicenju koje ce naknadno biti formirano. Mislim da je to izvesno. Bice pod kapom ULEB-a, ali nije nemoguce da ga organizuje FIBA u dogovoru sa ULEB-om.

    FIBA Liga sampiona nema nikakve sanse, jer ne vodi nigde, a ne donosi nikakve pare.
    (moje ime, 1. decembar 2015 19:21)

    # Link komentara

  76. po cemu francuzi i rusi i nemci dobiju umesto abe mesto zbog budzeta pa aba liga ima uvek najbolje talente i igrace sa nasih prostora i ti momci igraju znacajnu ulogu u evroligi u svojim timovima i sa njima se dobijaju aba timovi 10 puta jace finasijski od sebe real,cska,fener ili zbog cega jedan zalgiris ima a licencu ako ama bas nikakvw rezultate vece u odnosu na predstavnike aba lige ovo ce biti ubistvo kosarke klupske na balkanu ako ovako bude bilo odluceno
     (ds 1989, 1. decembar 2015 19:19)

    # Link komentara

  77. Bolji trenutak za losu sezonu i za novi pocetak nismo mogli ni da sanjamo.
    Svaki dalji napredak u ovom pravcu daje nam dodatnu potvrdu da smo potrefili pravi trenutak.

    Momci sada opusteno mozemo da se igramo jer ABA liga nema nikakav znacaj.
    Bio prvi ili deseti nema nikakve razlike sem nekog prestiza .

    Sredimo mi ove godine nase dvoriste kako treba pa cemo onda sledece videte sta i gde treba da se zapne.

    NAPRED PARTIZAN !!!
    (Mirko, 1. decembar 2015 19:12)

    # Link komentara

  78. eto sta su vicesampioni sveta zasluzili.Veliko HVALA €uroligi
     (ko to tamo namesta, 1. decembar 2015 19:11)

    # Link komentara

  79. Nakon svega što je SFRJ uradila za evropsku košarku bio bi skandal da se u novom evropskom poretku ne nađe to jedno mesto za klubove iz regiona. Jasno je da nema para ali nema ih ni Žalgiris. Jedan litvanski i jedan klub iz SFRJ MORAJU da nađu mesto među velikanima da bi ta liga uopšte imala nekog smisla. Ne igraju košarku samo pare nego igraju i igrači a koliko njih je sa ovih prostora?? Ovo bi zaista bio skandal da EL potpuno odbaci region koji je stvorio modernu košarku u Evropi. Možete li da zamislite da Beograd više nikad ne vidi Real Madrid, Barselonu, Olimpijakos, Makabi...? Zaboli me glava pri samoj pomisli na to. A grobari koji se raduju neigranju Zvezde neka razmisle kako će onda oni ući u ta 3 mesta za Evrokup. Šta će igrati ubuduće? Ovo će biti smrt jugoslovenske košarke. A ako smo u konkurenciji sa Francuzima da li iko može da zamisli da Francuzi neće imati svoje mesto u EL?
    (užas, 01. decembar 2015 14:36)
    Novac tj. interes iza kojeg stoji krupan novac upravlja svetom i sportom. U prošlost gledaju samo slabi i oni koji su nesposobni da sebi naprave budućnost. Nikoga nije briga za državu (države) sa 400 eura prosekom plate, gde se ne plaća TV pretplata-šta tek onda očekivati od TV prava za klubove i saveze. A bez TV prenosa nema sponzora i para. Sve sam rekao.
    (Igor, 1. decembar 2015 19:04)

    # Link komentara

  80. @uzas
    Zaboli te glava od pomisli da u Bg-u vise nikad neces gledati velikane evropske kosarke,isto tako je nama u unutrasnjosti koji nikad necemo gledati Zvezdu i Partizan u srpskim gradovima zbog ABA lige,bar dok ne udju silne pare u te "manje" klubove.
    (Barkley81, 1. decembar 2015 19:02)

    # Link komentara

  81. Када сам пре месец дана написао да ће АБА остати без и једног клуба који ће се директно квалификовати у ЕЛ, добио сам гомилу минуса. Већ тада сам рекао да ће предност добити Немци (традиционално „најбоља" лига), Французи и Италијани, још само Енглези фале па да нас докусуре, када сам написао да ће предност добити екипе које су спремне да напуне своје ростере америчким циркузантима и да ће европска публика навијати уз „d-fаns" и креативно направљене оградице од папира, био сам исмејан. Па заборавимо на европску кошарку, заборавимо на атмосферу, заборавимо на дисциплину и спремимо се на циркус и гомилу тајм-аута. То је то, и ћао европска кошаркашка школо.
     (мкг, 1. decembar 2015 18:58)

    # Link komentara

  82. Osnovno je da tu ABA ligu nece niko da gleda i iduce godine ce se ugasiti, ako su kvalifikacije u pitanju ici ce se iz domacih prvenstava, samo ne znam sa kakvim timovima-igracima.
    (Saca, 1. decembar 2015 18:58)

    # Link komentara

  83. Evroliga nikada neće biti kao NBA liga!!!
     (MiLooSS, 1. decembar 2015 18:53)

    # Link komentara

  84. pa sta nek nasa liga aba bude jaca od evro lige
     (d, 1. decembar 2015 18:52)

    # Link komentara

  85. Ko je obezbedio 930 000 dolara za platu MWilliamsa prosle godine, to su reci Grega Jakovljevica ?
    (antiDebil, 1. decembar 2015 17:04)

    Druže, pogrešno si informisan.
    Vilijams je imao godišnju platu od 7 miliona evra.
    Uz to dobio je dva hotela na Zlatiboru i 12 Ferarija (jedan mjesečno).
    Za to vreme Dulo, Salo, Dalo i bratija su igrali za semenke i bus plus kartice.
    Rekao Tegi.
    I bilo u Kuriru.
    Pozdrav.
    (Banja Luka, 1. decembar 2015 18:52)

    # Link komentara

  86. Nema potrebe za prepucavanjima izmedju nas i njih, koji god da smo. Stvar je jednostavna , Bartomeu je nasao nacin da osmisli i proda proizvod tim Amerima i tu se prica zavrsava. Ne gleda se atmosfera i tradicija, bitno je trziste. Nas region nema sta tu da ponudi. Ali nece kosarka kod nas propasti, daleko od toga. Igrace se i to veoma dobra. Evo recimo Jokic se bas "naigrao" u EL pre nego sto je u prvoj sezoni postao starter u NBA. Istina, bicemo razvojni poligon za buduce NBA i EL igrace, ali sta je tu je. Iz ovoga ce menadzeri imati najvise koristi.
    (aca, 1. decembar 2015 18:49)

    # Link komentara

  87. Ako bude tako, nasi klubovi treba da istupe iz ABA lige! Ionako nam je kvalitet kosarke opao od kad su neki nasi klubovi isforsirali Jadransku ligu... Bolje da se domaci igraci razigravaju i ucestvuju u nesto kvalitetnijoj ligi, nego da strance ucimo kosarci, od Evgrolige ionako nema nista...
    (mirkons, 1. decembar 2015 18:46)

    # Link komentara

  88. Vucicu reaguj
     (S Y L A, 1. decembar 2015 18:44)

    # Link komentara

  89. @Antidebil,nije mi jasno zasto si dodao svom niku ovo"anti"...
     (Struki, 1. decembar 2015 18:41)

    # Link komentara

  90. Projekcija politike na sport i dokaz koliki zapravo ugled imamo u svetu.Jadan, bez obzira sta pojedinci zele da predstave.
     (dex, 1. decembar 2015 18:32)

    # Link komentara

  91. Meni samo nije jasno da neko ko nije aktivan sportista, ko nije sportski radnik(trener, vlasnik kluba itd.) , i ko se ne kladi, da uopste prati sport a nema nikakvu korist od njega.
    (Bendzamin fon Srbinson, 01. decembar 2015 17:07)

    tebi je jos manje jasno zasto imati decu kada nemas koristi,sta vise po tvojim merilima "ides u minus".
    Ujedno da te naucim jednoj za tebe novoj reci u nasem jeziku-LJUBAV!
     (idi begaj, 1. decembar 2015 18:29)

    # Link komentara

  92. Grobar se raduju samo ne znam cemu. Verovatno jos vecoj propasti svog kluba.
    (PINHEAS, 01. decembar 2015 17:24)
    Nisu grobari krivi za sve tvoje muke, razumem da imaš komplekse, ali baš tolike...
     (tomy, 1. decembar 2015 18:28)

    # Link komentara

  93. Koja je budala naterala Srbe u Aba ligu?
     (zikica junior, 1. decembar 2015 18:25)

    # Link komentara

  94. E za ovo nam se braco izborio Nebojsa Covic, zajedno sa svojom ekspedicijom, a sve u interesu srpske kosarke. Bas me zanima kakvo ce sad saopstenje da daju, opet ce neko drugi da bude kriv, opet ce da se prica o gepekovanju sudija, itd. Postigao je super uspijeh, prvo je uvukao citavu srpsku kosarku u projekat Aba lige, i time je Srbija direktno izgubila jedno mjesto u EL, a sve pod izgovorom da Partizan drzi srpsku kosarku u ruci, pa su i tamo godinama trpili razne torture, izrodile se velike furstracije da bi na kraju uz pomoc drzave napravili privatni klub koji dobija pare od drzave i da bi na kraju dobili jedno veliko nista! Braco Srbi, platili smo veliku cijenu zbog licnih furstracija Nebojse Covica prema jednom klubu, unistio nam je ligu istupanjem u Aba ligu, sad su dosli do toga da ni Aba liga nema nikakvog znacaja! Postavlja se pitanje zasto su Covic i drugovi napustili srpsku ligu i presli u nepovoljnu ligu za srpske klubove, zasto su unistili Srpsku kupsku kosarku i zasto nece odgovarati zato? Postavio bih jos pitanja, ali znam da ni na ove nemate konkretne odgovore! Hvala vam gospodine Covicu sto ste nam unistili najljepsi sport u zemlji!
    (kolee, 1. decembar 2015 18:24)

    # Link komentara

  95. Smešan koncept i nezanimljiv,cak ne vidim ni interes ostalih ekipa u nacionalnim takmicenjima da ulazu ili budu nacionalni prvaci bez zagarantovanog ucesca.ligu će preplaviti ameri,klubovi instant bez duse kao celsi u fudbalu,reprezentativna takmicenja obesmisljena jer ti ne donose ništa,sramota za evropsku kosarku.ok moras neke pare da imaš,ali kad uporedio npr neki fener šta on znaci u evropi u odnosu na partizan zvezdu Cibonu plastiku bosnu olimpiju zadar,smešno i tuzno šta su oni dali kosarci,gomilu naturalizovanih podeljenih pasosa sa ovih prostora i gomilu polovnih amera.
    (Goran, 1. decembar 2015 18:18)

    # Link komentara

  96. Pa nista, okrenimo se FIBI i njenoj Ligi sampiona, ali tek kad se ova sezona zavrsi, jer ima tu jos dosta da se igra.
     (ivans, 1. decembar 2015 18:15)

    # Link komentara

  97. Kad su počeli da uvode licence bilo je jasno da se radi na filtriraju klubova koji nisu sposobni da finansijski budu na vrhu, iako su imali solidne rezultate kao Partizan + imaju slab lobi.

    Ideja je bila čak i da se London uvuče ali nisu uspijeli jer jednostavno košarka, sad zasad, kao sport ne postoji tamo.

    Nema velikog razloga za tugovanje čak i ako ABA liga ostane bez sigurnog učešća.

    Taj tim koji prvi uđe (Zvezda ili Cedevita) odskočiće toliko u odnosu na druge da će ABA, a pogotovo KSL biti šprdnja od lige i niko neće htjeti da ulaže velike pare u ABA klubove koji su osuđeni na drugorazredna evropska takmičenja.

    Ovo je ujedno opasno za evropsku košarku. Evroliga će sigurno donosti lovu kao što je slučaj sa NBA (veoma sličan model) mada će možda cifre biti manje u početku.

    Poslejdica toga i velikih ugovor (kao i potpisaivanja trgovinskog sporazuma između EU i USA) biće cunami američkih košarkaša u evropu narede 3-4 godine, gdje će samo nekolicina najbooljih evropljana imati priliku da igra.

    KO prati košarku duže zna da su krajem 80tih i počektom 90tih dobri evropljani u Evropi uzimali kao najveće NBA zvjezde. Skoti Pipen je 92. zarađivao manje od Kukoča koji je uzimao 4,25 mil$ godišnje u Benetonu.

    U Evropi su tada igrale NBA zvijezde u godinama kao npr. Bob McAdoo.

    Nova Evrolige je pokušaj da se to izjednači i da bude kao nekad kad su pare u pitanju.
    Sva poenta je u parama a ne u zaslugama
    (Bartomeo nam lupa banane, 1. decembar 2015 18:15)

    # Link komentara

  98. Evropska kosarka je otisla dodjavola onog momenta kada je euroliga otisla iz ruku fibe u uleb. Od tog momenta bitan je postao samo finansijski efekat. Sada se postavlja pitanje Zasto uopste igrati kosarku?
    I to nije samo pitanje za nas vec I manje sredine u Spaniji, Italiji I bilo gde drugde. Zasto bi iko ulozio I jedan evro kada nema ni minimalne sanse da postane deo elite.
    Na zalost, ovako nesto ce se verovatno desiti I u fudbalu.
     (Phoenix, 1. decembar 2015 18:08)

    # Link komentara

  99. ala ovo postade privatna liga koja ne da nece imati smisla nego bruka. cuj Zalgiris, Laboral Kuca( iako sam grobar. zvezda ih tresla kao sljive) , efes ??? sampion Nemacke ??? a sa balkana, postojbine Kosarke nema ni jednog prestavnika. pa smejurija.
     (Cionista, 1. decembar 2015 18:06)

    # Link komentara

  100. Jasno je bilo da se košarci crno piše kada je FMP igrao EL.
    (šta god pipnu osuši se, 1. decembar 2015 18:04)

    # Link komentara

  101. Jedno hipoteticko pitanje? Sta ce biti ako FIBA zabrani igracima koji igraju ULEB-ova takmicenja nastupe za reprezentacije koje se takmice pod pokroviteljstvom FIBA. Takodje moze zabraniti klubovima da igraju domaca takmicenja pod njenim patronatom jer igraju ULEB ova, cak mogu suspendovati saveze koji dopuste svojim klubovima da igraju ULEB sto samim tim znaci i zabrani za reprezentaciju te zemlje za sva FIBA takmicenja. Nisam hteo da ispadnem konfuzan ali sam hteo da obuhvatim na koje nacine moze delovati FIBA.
     (Istina boli..., 1. decembar 2015 18:01)

    # Link komentara

  102. Ukoliko u FIBI ima bar malo pameti, mogu jednom za svagda da oduvaju ovu Evroligu.
    Toliko je nakaradna i suprotna svim pravilima sporta, da je prosto neverovatno da i dalje opstaje.
    Nije samo novac u pitanju, FIBA je svetska organizacija i sigurno to nije nepremostiv problem.
    Iskoristiti priliku i maltene prekopirati ligu sampiona. Svi da budu zadovoljni,
    a sponzori se mogu naci, Gasprom, Lufthanza...
    Dosta vise Amera i u Evropi!!!
    (pedjaNS, 1. decembar 2015 17:59)

    # Link komentara

  103. @antidebil
    Sklonis ovo anti i na pravom si putu.
    (John Terry, 1. decembar 2015 17:58)

    # Link komentara

  104. DV je pre koju godinu rekao da Covic ima veze u Evroligi i da ce zato Zvezda igrati u istoj, pa me zanima, posto vidim da se grobari raduju zbog ovoga, da li su konacno shvatili da je DV jedan veliki lazov?
    (Nenad, 1. decembar 2015 17:53)

    # Link komentara

  105. Pa sta i ako izgubimo, samo se pridruzimo FIBA Ligi sampiona i igramo tamo, a ta dva takmicenje ce se kad tad spojiti, jer je iluzurno i misliti da ce biti 2 razlicita sampionata sa teritoriji evrope...
    TReba misliti, a ne srljati..
    (sasa, 1. decembar 2015 17:38)

    # Link komentara

  106. Meni je prosto zao navijaca partizana cemu se oni raduju, oni bi radije da ne vide vise zvezdu u EL nego partizan u EL... E to su kompleksi.
     (Exe, 1. decembar 2015 17:30)

    # Link komentara

  107. Strasno sam se zabrinuo.
    (Tebra, 1. decembar 2015 17:30)

    # Link komentara

  108. evroliga je privatno takmicenje, kao i ABA liga pa moze ko kako hoce, a nema alternative pa svi moraju unutra.
    Ako FIBA namakne ozbiljne pare pre svega "vezanim" prenosima ako oces banane moras da kupis i 15 kg krompira i oformi veliki nagradni fond cca 5-10% od fonda uefe sto bi znacilo oko 3 mil E, za prvaka kupa sampiona, a oko 500000 E za prvih 16 druge evropske lige za 2-3 godine bi ugasili evroligu.
    Ako FIBA oformi neku ligu sa prvakom Srbije, Bugarske ... bez nagradnog fonda to ce da traje i do pola sezone, pa ce se raspasti kao suproliga (ili vec kako se zvala).
    (XXS-iq, 1. decembar 2015 17:27)

    # Link komentara

  109. Kada je Partizan trebao da dobije A licencu svi su se pravili mutavi. Na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada je Partizan trebao da dobije salu za treninge svi su se pravili mutavi. Na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada su stranci dolazili u Partizan svi su bezali posle god dana jer nije bilo isplacenih plata. Na celi te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada je Vesic u to doba utrpao zvezdi 20 mil e na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Sada kada je na celu ove drzave ostrasceni Vucic i pored silnih miliona koje im je uneo, necete videti Evropu.
    Kako umete da kazete..karma.
    (Marko Blesic Karaburma, 1. decembar 2015 16:46)

    Kolika količina bijesa, muke i pakosti.
    Zato ste i propali. Nema vas više.
    Radonja vas ugasio.
    Sve vam se vratilo.
    Zvezda i Cedevita će možda i igrati EL, ali vi više nikada nećete.
    (BL, 1. decembar 2015 17:25)

    # Link komentara

  110. Grobar se raduju samo ne znam cemu. Verovatno jos vecoj propasti svog kluba.
     (PINHEAS, 1. decembar 2015 17:24)

    # Link komentara

  111. Не разумем то поређење са NBA лигом. Па тамо не наступају само најбољи, нема квалификација и има скоро дупло више учесника. Ја би волео кад би се Евролига угледала на NBA тада би било места за неколико клубова са ових простора
     (FZ1000, 1. decembar 2015 17:23)

    # Link komentara

  112. kad cigan kaze: kakvu atmosveru pravimo .hahaha
     (nik, 1. decembar 2015 17:22)

    # Link komentara

  113. Bitno je da ima mesta za turke i špance... Čuš šampion francuske i šampion nemačke dobijaju mesto... Zemlje bez košarkaške tradicije...
     (dasa, 1. decembar 2015 17:20)

    # Link komentara

  114. ........Sada kada je na celu ove drzave ostrasceni Vucic i pored silnih miliona koje im je uneo, necete videti Evropu.Kako umete da kazete..karma.
    (Marko Blesic Karaburma, 01. decembar 2015 16:46)
    Ipak hocemo, bar kroz Eurocup, a i Vi cete, al' sredom gledajuci nas na Eurosportu.
    (santa justa, 1. decembar 2015 17:15)

    # Link komentara

  115. Zvezda i Cedevita su kvalitetnije ekipe od nemackih evroligasa, kao i od sampiona Francuske i Litvanije. Partizan je imao veceg uspeha u poslednjih 10 godina od bilo koje ekipe iz Francuske, Litvanije, Nemacke, Italije. Evroliga postaje nepravedno takmicrnje, ne racuna se koeficijent, vec budzet.
     (aco, 1. decembar 2015 17:13)

    # Link komentara

  116. Ovo je pravi način da uništiš košarku u malim i finansijski slabim državama
    (Tomislav, 1. decembar 2015 17:13)

    # Link komentara

  117. Ovaj sistem takmicenja je sam po sebi smrt za celokupnu Evropsku kosarku, igrali je ABA klubovi ili ne.

    Zamislite da, hipoteticki, Zvezda osvoji ABA-u. Toliko ce ojacati, novca zaraditi i vrhunske igrace privoleti da joj niko na ovim prostorima ne moze parirati. Jer, sigurno nece igrati EL sa Rebicem ili Tejicem, nego ce biti u prilici da angazuje zveri od igraca, kako bi parilala najjacim timovima i pokusala nesto vise.

    U toj konstalaciji, ne vidim koji klub bi mogao da izdvoji 10 miliona i da joj stane na crtu, tim pre sto neko ko nije u EL ne moze da privoli nesto atraktivne igrace. Ne isplati se, tako da ce nastati jedan gigant neslucenih razmera, a ostali ce biti na rubu amaterizma jer nema svrhe da ulazu (a i nemaju taj novac niti kapacitet).

    Koji je smisao da npr. mocna Valencia i dalje ulaze 15-20 miliona? Nema poente ni najmanje, dici ce ruke.

    Inace, ova nova EL ce biti i ----- dosadna iz godine u godinu, monotona i suvoparna. Bez ikakve drazi.

    PS. i ono sto niko ne rece --- u EL ce igrati samo 16 timova tako da cee se sad desiti OBRT -- umesto da klubovi jure igrace, ovi ce juriti njih! Igrace i za 50% manje novca ako treba jer u suprotnom mogu da igraju samo u lokalnim klubovima koji ce padati u amaterizam u takmicenjima bez interesa, kao u dvoristu skole. Real i CSKA ce moci da ucenjuju. Ili si u Moskvi i Madridu ili tapkas loptu za nezainteresovanu Valenciu bez prebijene pare.
    (Urke, 1. decembar 2015 17:09)

    # Link komentara

  118. Meni samo nije jasno da neko ko nije aktivan sportista, ko nije sportski radnik(trener, vlasnik kluba itd.) , i ko se ne kladi, da uopste prati sport a nema nikakvu korist od njega.
    (Bendzamin fon Srbinson, 1. decembar 2015 17:07)

    # Link komentara

  119. zalgiris, laboral su medju osnivacima evrolige, imaju akcije i zato imaju a licencu, kad se to resavalo nama(bivsa juga) su uvalili da se koljemo oko formiranja jadranske lige, sa sigurna tri ucesnika( srbija, slovenija, hrvatska), a bilo je i po 4, sada ceo region spada na nijednog
     (maki, 1. decembar 2015 17:06)

    # Link komentara

  120. (ubiće vas mržnja, 01. decembar 2015 16:05)

    Ironije kolko oces !
    Ti Panteru ne shvatas da je Vujosevic zamrzao crvenu zvezdu, upropastio nekoliko evropskih projekata, projekat Karadzic, projekat Pesic, projekat Sagadin i tebe i tebi slicne naterao da navijate za privatni klub iz Zeleznika i da se tesite da je u to ustvari zvezda !

    Sto se tice finansiranja u prethodnih 15 godina, ti si izgleda zaboravio reci velikog vodje AV koji je pre nekih godinu i po dana o tome govorio u jednoj emisiji na RTS, zamisli bilo ga sramota da pominje brojeve, samo se napravio lud a papiri kojima je mahao su nestali ?!

    Kako je Partizan sa jednim strancem igrao QF Evrolige a zvezda telekom fmp diva sa 7 stranaca se trese hoce li uci u top16, a QF je misaona imenica, gde je ta skola ?
    Ko je obezbedio 930 000 dolara za platu MWilliamsa prosle godine, to su reci Grega Jakovljevica ?

    Sto se ispadanja iz ABA, secam se reci izvesnog predsednika KSS DDJ-a ,, pozvao sam Vujosevica i Danilovica i zamolio sam ih da Partizan odigra maksimalno ozbiljno utakmicu protiv Zadra u poslednjem kolu kako crvena zvezda ne bi ispala iz ABA lige '', i Partizan dobio 35 razlike......itd.itd.itd. mnogo je to duga prica da bi ja objasnjavao nekome ko je izdao svoj klub i prodao se za saku kikirikija nekim sumnjivim gmizavcima iz predgradja !
    (antiDebil, 1. decembar 2015 17:04)

    # Link komentara

  121. Meni je prosto zao navijaca partizana cemu se oni raduju, oni bi radije da ne vide vise zvezdu u EL nego partizan u EL... E to su kompleksi.
     (Neverovatno, 1. decembar 2015 17:04)

    # Link komentara

  122. moj partizan je bio prvak evrope i 4 puta ucesnik zavrsnog turnira i sto se mene tice ovu ligu mogu i da ugase. ali najjaci su ovi skorojevici koji misle da je njima tu mesto, iako pojma nemaju ni ko su, ni za koji klub navijaju a najmanje znaju nesto o kosarci...
     (dr feelgood, 1. decembar 2015 17:03)

    # Link komentara

  123. Grobarima bitno samo da je šteta Srbiji i Srbima,,pa makar i oni bili oštećeni.
     (nini, 1. decembar 2015 17:00)

    # Link komentara

  124. Sta ces sad Covicu??? (Klint Dempsi, 01. decembar 2015 15:39)

    Sta je sad Pekovicu? u sta ce jadan sad da ulaze, za sta? Komedija ste...
     (Webber, 1. decembar 2015 17:00)

    # Link komentara

  125. I Fiba napravi svojih Top 16 i igraju polufinale i finale na 4 cetiri dobijene i eto vrhnskog preporoda kosarke
     (lovac na grabljivice, 1. decembar 2015 16:58)

    # Link komentara

  126. Ova liga naprosto nema perspektivo. Zatvoreni klub povalštenih, po ugledu na ligu (NBA), koja će uvek biti, šta god oni uradili, tri puta kvalitetnija. Uz to, gubitak interesovanja stotinu miliona ljudi, što iz zemalja koje nemaju prohodnost, što iz klubova koji neće imati prohodnost. Oni će, u želji za kvalitetnom košarkom, posegnuti za NBA, jer EL će i dalje biti KLS u poređenju s njima. Mislim, zašto bi neko pogledao Maccabi-Efes, kad isti taj dan ima Golden State-Houston? Koji je razlog, osim ako ne navijaš za neki 'povlašteni' klub? Kvalitet je nesporno na strani prekobaraca, i naravno da ćeš odabrati bolje u ponudi s lošijim.
    No, osnovno je to što oni žele postati NBA, a to je nalik na žabu, koja je umislila da je konj. Prosto, zarade su im zamaglile sposobnost realnog rasuđivanja i to će trajati neko vreme, dok te zarade ne budu počeli padati. NBA je jedna i poput Highlander-a, druge ne može biti. Prazne tlapnje.
    (Humanoid, 1. decembar 2015 16:56)

    # Link komentara

  127. Koliko su zalosni ovi grobari, kada misle da je ovo losa vest za zvezdu, pa se raduju, niste ni svesni koliko smesni sa tim razmisljanjem, nista ovo nece zvezdu poremetiti tako da dzaba se radujete nesrecni grobari...
     (Webber, 1. decembar 2015 16:56)

    # Link komentara

  128. aba liga sigurno dobija jednog predstavnika u evroligi, jer u suprotnom sama liga gubi smisao ako nema prolaz u evroligu i osudjena je na propast jer iz kog bi razloga klubovi iz Srbije ili Hrvatske bili u toj ligi. ako aba ne dobije mjesto sigurno ce se ugasiti, a to uleb nece dozvoliti jer je vlasnik i aba i eurolige.
     (cobi, 1. decembar 2015 16:54)

    # Link komentara

  129. Sport je sada samo biznis. Niko vise ne zeli navijace, a na nas i grobare gledaju kao egzoticnu vrstu zbog atmosfere koju pravimo. Njima to ne treba. Njima trebaju potrosaci, koji ce da kupuju skupe karte, dresove, kokice i koka kolu. Ne smeta im sto su evropske hale pune ljudi koji nemaju blage veze sa kosarkom i kao marsovci gledaju na desavanja na terenu. Bitan je novac koji oni trose, a previse strasti ionako moze da bude opasno... Razumu i ljudskosti je receno zbogom! Cuj, klub iz Francuske? Hahahaaaaaaaaa
    (neko, 1. decembar 2015 16:46)

    # Link komentara

  130. Kada je osnivana ABA liga, bila je prica da ce kroz tu ligu klubovi finansijski ojacati i da ce postati konkurentniji u Evropi. Sada dolazimo do toga da su klubovi finansijski sve slabiji, opstaju samo oni koji dobijaju pare iz budzeta a i to nece moci jos dugo s obzirom na stanja ekonomija na ovim prostorima, a o konkurentnosti u Evropi posle najnovijih desavanja nema ni govora. ABA liga realno nista novo i bolje nije donela, svake godine je sve slabija. Jedino sto su kroz igranje iste opale malo medjunacionalne tenzije, to bi bilo njeno najvece dostignuce.
    (spalding, 1. decembar 2015 16:46)

    # Link komentara

  131. Kada je Partizan trebao da dobije A licencu svi su se pravili mutavi. Na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada je Partizan trebao da dobije salu za treninge svi su se pravili mutavi. Na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada su stranci dolazili u Partizan svi su bezali posle god dana jer nije bilo isplacenih plata. Na celi te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Kada je Vesic u to doba utrpao zvezdi 20 mil e na celu te drzave je bio veliki partizanovac Tadic.
    Sada kada je na celu ove drzave ostrasceni Vucic i pored silnih miliona koje im je uneo, necete videti Evropu.
    Kako umete da kazete..karma.
    (Marko Blesic Karaburma, 1. decembar 2015 16:46)

    # Link komentara

  132. Ovo je pranje novca legalno?Ko ima.novac moze da radi sta hoce ja.bi napravio kontra ligu
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlaca, 1. decembar 2015 15:56)

    A ti znaš šta je pranje novca? Hahaha.... Verovatno imaš srednju brodarsku
    (Ja sam ja, 1. decembar 2015 16:45)

    # Link komentara

  133. Kada bolje razmislim i treba.Sta ce te im kada ste uz pomoc drzave i premijera skoro ugasili instituciju...
    (smeker, 1. decembar 2015 15:53)

    Nije tačno da je ugašena! Eno je, institucoija po vašoj meri, u Višegradskoj 26.
    (Darkstar, 1. decembar 2015 16:44)

    # Link komentara

  134. Bartomeu ce biti grobar klupske kosarke na ovim prostorima, i tesko da bilo ko tu moze nesto da ucini. Jedini nacin je da prebogati tajku kupi neki nas klub i plati A licencu. Da se ne zavaravamo, A licenca je na prodaju, kada bi bilo 30 ekipa u Evropi koje bi mogle da mu plate par miliona na godisnjem nivou za ucesce, automatski bi se sastav EL prosirio na 30 mesta.
    (Trollston, 1. decembar 2015 16:41)

    # Link komentara

  135. Milano?! Laboral?! Zalgiris?! Koji su kriterijumi za dodeljivanje A licence ovim klubovima s obzirom da znamo da su po rezultatima u Evroligi i kvalitetu slični ili lošiji Zvezdinim i do skora Partizanovim..? Ah da, novac naravno...
     (Djole_kg, 1. decembar 2015 16:41)

    # Link komentara

  136. Ovo vise nema nikakve veze sa sportskim duhom.
    (DxB, 1. decembar 2015 16:38)

    # Link komentara

  137. 'Dulo, Dalo & Salo' sitnileži, kapirate li vi da ovo za vas znači kraj? Perspektiva EL nestaje i Pekovićev plan o povratku za 3-4 godine tvori odjekujuće zvuke u čabru. Poverioci, brže bolje traje svoj novac, jer sa skelete, što vi trenutno predstavljate, samo će oni najbrži skinuti i nešto ostataka mesa. Prosto, nestaje mogućnostz zarade i nastaje trganje. Ovo je ekser, onaj poslednji, u vaš kovčeg.C I vama drago :):):)

    Nema veze, ali arhiviraću vaše komentare na ovu vest, pa vam ih podastreti kada budete kmećali. A kmečaćete.
    (WTF-ologist, 1. decembar 2015 16:38)

    # Link komentara

  138. Kada bolje razmislim i treba.Sta ce te im kada ste uz pomoc drzave i premijera skoro ugasili instituciju kao sto je Partizan.Hteli ste da crknete od muke ovu deceniju ipo gledajuci Dula i Partizan.Mi i unucima imamo sta da ostavimo za secanje a vi ovu pobedu mrtvog Reala.Zahvalite se onima iz KSS i Djilasu i Covicu sto Partizan nije dobio A-licencu ,sada bi imali sigurnog medju velikim klubovima.Ovako patite mi nemamo za cim...
    (smeker, 1. decembar 2015 15:53)

    Isplači se, nije sramota.
    Sramota je pobeći iz Kupa.
    (Nolan Mulalić, 1. decembar 2015 16:38)

    # Link komentara

  139. sve sve ali prvak Nemacke, dajte bre ljudi....
     (nyk, 1. decembar 2015 16:37)

    # Link komentara

  140. @(ubiće vas mržnja, 1. decembar 2015 16:05)


    Kad vas nije ubila 15 godina nece ni nas ne boj se.Inace dzaba menjas nikove,odaje te pero,ti si isti onaj "partizan sramota Srbije" sto svakodnevno pokusava da ubedi ljude da Zvezda dobija manje para od Partizana...toliko o tvojoj objektivnosti.
    Inace te Vesiceve krilatice sa RSB-a-gepekovali,oteli,ucenili,krili finansijski izvestaj itd. mozes sa drugarima sa Severa uz pivo.Duletu hvala sto nas je unistio sa ovoliko titula,pobeda nad svim najvecim Evropskim klubovima,sto je proterao komsinicu u Zeleznik...I nema potrebe da se toliko nerviras,ovo je samo fransiza vaseg nekadasnjeg kluba,uzivaj.
    (Simpatizer, 1. decembar 2015 16:34)

    # Link komentara

  141. Najjaci su mi komentari da se vratimo nasoj ligi I razvijamo nasu decu... Pa zvezda ih vec razvija,ne brinite se.. A postoji mnogo klubova u domacoj ligi pa neka razvijaju
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djape, 1. decembar 2015 16:13)

    Razvijao bi ih i Partizan, ali ne znaju. Navikli godinama da kradu i otimaju tuđe igrače pa sami sebi uništili omladinski pogon.
    (Kmek, 1. decembar 2015 16:33)

    # Link komentara

  142. Bilo mi je neverovatno kako su lako Lisac i kompanija predali ABA ligu. Sada je jasno zašto...
     (gh, 1. decembar 2015 16:33)

    # Link komentara

  143. 11 sigurnih ucesnika. 12. Prvak Nemacke 13. Prvak Francuske 14. Prvak VTB lige (ukoliko je to CSKA, onda finalista) 15. Sampion Evrokupa 16. Prvak Aba lige 17. Kvalifikant 18. Kvalifikant Ako im prodje to da Aba ostane bez predstavnika, reprezentacije Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne gore treba da bojkotuju zajednicki i evropska i svetska prvenstva i u mladjim kategorijama i seniori.(zvezdas-rajvoSa, 01. decembar 2015 15:33)

    euroliga je ulebovo takmičenje, a evropsko i svetsko fibino! sta bi postigao sa tim da ih ne igras!!!
     (miki, 1. decembar 2015 16:30)

    # Link komentara

  144. Nista lepse nisam cuo odavno, da nije mozda i za ovo kriv Vujosevic.
    (ilic, 01. decembar 2015 14:42)

    Misliš na rekordera po broju poraza u EL? Podatak je istinit,, proveri. Trener s uverljivo najviše poraza. Decenijama sinonim za fenjer.
    (Jeste, 1. decembar 2015 16:30)

    # Link komentara

  145. e da je Tito ziv,dva,ma tri mjesta bi imala Jugoslavija,i jos bi nas molili za jos,ovako trazili ste gledajte.Za 10 godina madjarski fudbal ce biti stabilnost,kako ce ovo da propadne
    (krsto,diplomirani istoricar i prorok modernog doba, 1. decembar 2015 16:30)

    # Link komentara

  146. odakle vama da iko razmislja o kvalitetu kosarke i samoj predstavi. da je tako mi odavno ne bismo brinuli za mesto, pocev od partizana pa do zvezde.

    svet para i nemorala
    (euroleague mafiosi, 1. decembar 2015 16:29)

    # Link komentara

  147. Navijaci zvezde se pozivaju na Evrolige koje su osvojili Bosna, Jugoplastika, Cibona i Partizan. Ako treba ovaj region da predstavljaju ZvezdaFMP i Multivita neka onda bolje da niko ne igra.
     (joca, 1. decembar 2015 16:29)

    # Link komentara

  148. (zvezdas-rajvoSa, 1. decembar 2015 15:33)

    Kakve veze reprezentacije koje igraju FIBA takmičenja treba da bojkotuju ULEB ligu??
    Jednostavno, prave ligu koja će da zarađuje i da bude atraktivna, najbolji igrači će da hrle u te timove, nivo košarke će se znatno podići, to je jednostavno pravilo koje uspeva. Ekonomija je egzatna nauka, nema tu improvizovanja i izmišljanja tople vode (za razliku od naše zemlje koja je sprdnja za svakog priučenog ekonomistu). Sad što mi seirimo nad zlehudom sudbinom i držimo se nekakve prošlosti je nešto što normalne osobe i normalne države ni najmanje ne zanima, osim čisto kao statistika.
    Dakle, mora se prihvatiti teška stvarnost - ako za ABA ligaša nema mesta u toj ligi, onda igrati FIBA razvojnu ligu, pa šta nam Bog da. Neće mnogo, ali šta je tu je...
    (NastyB, 1. decembar 2015 16:28)

    # Link komentara

  149. Dulovi zombiji krešte kao da se vodi rasprava hoće li poslednji iz ABA u El, a ne prvi. Zamislite kad se izgubi svaka nada da će se Partizan jednom vratiti u EL (a to znači ova odluka), koliko dugo ćete trajati? Ko će to čekati da mu vratitie ono što mu dugujete, kad nema više nade za zaradom?
    (ISTINA je postala 'govor mržnje'!, 1. decembar 2015 16:28)

    # Link komentara

  150. 11 sigurnih ucesnika.
    12. Prvak Nemacke
    13. Prvak Francuske
    14. Prvak VTB lige (ukoliko je to CSKA, onda finalista)
    15. Sampion Evrokupa
    16. Prvak Aba lige
    17. Kvalifikant
    18. Kvalifikant
    Ako im prodje to da Aba ostane bez predstavnika, reprezentacije Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne gore treba da bojkotuju zajednicki i evropska i svetska prvenstva i u mladjim kategorijama i seniori. STA IMA FIBA SA OVIM?
    (djole, 1. decembar 2015 16:27)

    # Link komentara

  151. Eee gde su ona srecna vremana kada su po kup sistemu igrali prvaci drzava i kosarku i fudbal.Domace lige imale smisla,bogati klubovi nisu bili povlasceni...
    (Pokondirena tikvica, 1. decembar 2015 16:27)

    # Link komentara

  152. ako nema istupiti iz aba lige i vratiti se nasoj ligi gdje mozemo da se vratiml razvoju nase djece...glupani iz kosarkaskog vrha nas ignorisu a mi igramo finale svetskog prvenstva...
    (stop, 1. decembar 2015 14:36)

    Izvini, ali koja je svrha razvoja 'naše dece'. Da služimo kao farma, pa da ovi pokupe šta treba i odbace 'škart'? Reprezentacija? Ja sam navijač, a navijač navija za klub koji igra osam-devet meseci u godini, a ne reprezentaciju koja igra svake druge godine (i više mu dođe kao nadgradnja).
    Uostalom, šta to znači 'naša deca'? Ja imam svoju decu, a ostala su, živi izdravi bili, tuđi.
    (No mercy, no cry, 1. decembar 2015 16:26)

    # Link komentara

  153. Laboral kuča? Pa nisu mogli da prismrde zvedi i oni imaju A licencu?
    (Dareee, 1. decembar 2015 16:26)

    # Link komentara

  154. Ooo ironije! Vi grobari i dalje ne shvatate da vas je upravo vujošević zakopao. partizanu je dva puta nuđena A licenca i oba puta je odbio sa objašnjenjem vujoševića da neće nikome da pokaže finansijski izveštaj. To je bilo i u vestima i to je potvrdio i Tegeltija ali vi odavno već ignorišete istinu. Da je prihvatio morao bi da objasni na šta je otišlo 50 miliona državnih para za 15 godina i kako ćete onda vi da kukate na državu i glumite žrtve? Kako onda da opravda 7 poslednjih mesta u EL sa tolikim budžetom? Kako da uzme pare od transfera? Sadili ste grobari tikve sa đavolom i sad vam se to vraća. Zvezdu je u zadnji čas spasio Čović jer je uložio sve što je stvorio sa FMP-om (mlađe kategorije, hala, dom za mlade igrače, treneri itd), a ko će vas da spasi ne znam. Ali vidim da i dalje imate želju da se uništi sve u srpskoj košarci osim vašeg kluba jer je to jedini način da dođete do titule. Poslednjih godina je počela da vam dolazi karma i nadam se da će još dugo trajati. Vi zbog nove EL više nećete moći da igrate ni Evrokup a s obzirom da nemate svoju školu zapitajte se ko će igrati za vas u KLS kad ispadnete iz ABA.(ubiće vas mržnja, 01. decembar 2015 16:05)

    Mislim da je ipak bilo drugačije! Pobunili su se tada zvezda i čović fmp!
     (miki, 1. decembar 2015 16:23)

    # Link komentara

  155. A posle naslov - obezbedjeno jedno mesto za sampiona ABA lige (u kvalifikacijama).
    Pregovori su bili teski, ali smo na kraju uspjeli da izborimo mesto za prvaka ABA lige u kvalifikacijama - rekao je Vucic (Buducnost, Cedevita, Tajfun, MZT, kad se nasi ugase)
     (Lamelash, 1. decembar 2015 16:17)

    # Link komentara

  156. sirotinjo i bogu si teška
     (Jagodic, 1. decembar 2015 16:17)

    # Link komentara

  157. Ovo nema veze sa sportom imas 11 klubova od 16 koj igraju svake godine totalna diskriminacija kosarke
    (Grof, 1. decembar 2015 16:16)

    # Link komentara

  158. Treba pustiti kao bogate neka igraju sami sa sobom da budu zadovoljni sportski fašisti.
    Izmišljanjem licenci novac je ispred sporta jer nije važno koliko si dobar već koliko novca imaš.
    (Mrki, 1. decembar 2015 15:28)

    O tome sam pisao kad sam pominjao CZČ i pravljenje državnog kluba na račun svih drugih, uz pomoć prvog navijača ali i KSS, čitaj Đilasa, pisao sam dok ste se radovali uništavanju Partizana - igrajte sami sa sobom, samo su vama dali pare. Ti si se tada bunio i udarao minuse. da su vama dali "licenc" bilo bi sve okej?! Nije kasno, Novak, teniser PK Partizana i navijač CZČ radi za vas. Šta vredi, kad niko ovo neće da objavi, jbg, postali smo strava zemlja.
    (Vasilije Mirotočivi, 1. decembar 2015 16:13)

    # Link komentara

  159. Najjaci su mi komentari da se vratimo nasoj ligi I razvijamo nasu decu... Pa zvezda ih vec razvija,ne brinite se.. A postoji mnogo klubova u domacoj ligi pa neka razvijaju
     (Djape, 1. decembar 2015 16:13)

    # Link komentara

  160. Ma ne verujem da ce uskratiti mesto za Aba ligasa.Nadam se da gresim.Bilo bi pogubno za kosarku na ovim prostorima vodilo bi amaterizmu.
     (Eh, 1. decembar 2015 16:11)

    # Link komentara

  161. pa ako stvarno bude ovako, tu moze najvise da profitira FIBA, osnivanjem svoje lige u kojoj bi ucestvovale sve ostale ekipe koje danas igraju euroligu a nece moci da igraju ovu zatvorenu ULEBovu. a svakako ima dobrih ekipa i van ovih 16. cak bi se tu vremenom, bar je to moje misljenje, kvalitet ovih liga izjednacio, ako ne i presao u korist FIBAine.uostalom, videcemo...
    (rade, 1. decembar 2015 16:09)

    # Link komentara

  162. ne zaboravite da su bez evrolige ostale i jos neke vrhunske ekipe kao što su valencia, unikaha, brose ili bajern, predstavnici turske, italije, francuske, poljske dakle ekipe koje takodje mogu finansijski da pariraju ovim ekipama koje su u 16. iz ovog regiona nekada smo imali i po 4 predstavnika ( srbija, hrvatska, slovenija uvek je neko imao po dva iz zemlje-sa setom se sećam tih vremena) sada najverovatnije ni jednog. neke zemlje ni da sanjaju elitni rang. dakle puno je nezadovoljnih ovakvim odlukama i sumnjam da ce tako ostati duze od 1-2 sezone.
    takodje nije mi jasno sa kojim interesom ce se igrati nacionalni šampionati kada ce elitno takmicenje biti rezervisano za iste ekipe.
     (debla, 1. decembar 2015 16:08)

    # Link komentara

  163. Nista lepse nisam cuo odavno, da nije mozda i za ovo kriv Vujosevic.
    (ilic, 01. decembar 2015 14:42)

    Ooo ironije! Vi grobari i dalje ne shvatate da vas je upravo vujošević zakopao. partizanu je dva puta nuđena A licenca i oba puta je odbio sa objašnjenjem vujoševića da neće nikome da pokaže finansijski izveštaj. To je bilo i u vestima i to je potvrdio i Tegeltija ali vi odavno već ignorišete istinu. Da je prihvatio morao bi da objasni na šta je otišlo 50 miliona državnih para za 15 godina i kako ćete onda vi da kukate na državu i glumite žrtve? Kako onda da opravda 7 poslednjih mesta u EL sa tolikim budžetom? Kako da uzme pare od transfera? Sadili ste grobari tikve sa đavolom i sad vam se to vraća. Zvezdu je u zadnji čas spasio Čović jer je uložio sve što je stvorio sa FMP-om (mlađe kategorije, hala, dom za mlade igrače, treneri itd), a ko će vas da spasi ne znam. Ali vidim da i dalje imate želju da se uništi sve u srpskoj košarci osim vašeg kluba jer je to jedini način da dođete do titule. Poslednjih godina je počela da vam dolazi karma i nadam se da će još dugo trajati. Vi zbog nove EL više nećete moći da igrate ni Evrokup a s obzirom da nemate svoju školu zapitajte se ko će igrati za vas u KLS kad ispadnete iz ABA.
     (ubiće vas mržnja, 1. decembar 2015 16:05)

    # Link komentara

  164. kada se ugasila kkcz , i fmp uzeo ime i grb nista me ne iznenadjuje
     (mafija, 1. decembar 2015 16:05)

    # Link komentara

  165. Došlo vrema da se rastanemo !
     (Kafir, 1. decembar 2015 16:03)

    # Link komentara

  166. Panterima je sve jedno oni svake godine navijaju za drugi klub. Mozda se opredele za Olympiakos i prave ludilo u EL.
    (Olympiakos Belgrade Division do Tokija, 1. decembar 2015 16:02)

    # Link komentara

  167. Nije tacno. Uostalom videcete za 7 dana otprilike kako ce izgledati format. ABA sampion direktno ide u tu novu EL.
     (Ermin, 1. decembar 2015 16:02)

    # Link komentara

  168. Vec je sve vidjeno. Ne moze sut sa rogatim. Nama kao drustvu fali dva koraka, dve deceneje koje smo gubili na rat, sankcije i tranziciju (lopovluk). Imali smo sve, Jugu, postovanje, respekt, jaki smo bili kao kamen sad smo set pruta koje povetarac savija, a taj snop neisu mogli tako lako da polome... dok se mi nismo polomili sami.
    Zato CSKA i Zalgiris, pa to je vec dva kluba VTB lige!? Ako VTB dobije jos jedno mesto ta liga imace najvise predstavnika, isto kao i Spanija.
    I ko ce sad da ode ka FIBI kad EL zeli i razvojni kup, EUROKUP. Tu zele Valensiju, Bilbao,Unikahu, Huventud, Estudijantes, Albu ili BrosBasket, Dinamo, Lotomatiku, CZ, Cedevitu, Partizan, AEK, Aris, Glatu, Kasija, Darusa, Limoz ili Strazbur, Ostende, Lietvus, Himki, Lokomotivu Kuban, Zenit... samo ovde ima 24 timova, verovatno sam mnoge propustio. Ovo ce biti njihova razvojna liga. Kad bi svi resili u FIBA ligu da igraju to bi bilo vec malo i zanimljivo takmicenje ali bojim se da za fibu nece ostati nista.
    (Sasa, 1. decembar 2015 16:01)

    # Link komentara

  169. Kao što neko jednom reče - mala bara,puno krokodila.Ali ajd da ipak sačekamo konačan rasplet.I zašto se spominje Đoković, je li njemu u opisu posla da isposluje učešće ovdašnjih klubova u tom novom takmičenju?!Ako može, hvala mu, ako ne može nikom ništa.Na kraju krajeva ABA ligu igraju klubovi iz bivše YU, zašto bi on lobirao za Cedevitu ili koga već?!
     (Gaspar Noe, 1. decembar 2015 16:00)

    # Link komentara

  170. @dj Ape

    Sve si lepo rekao , samo nisi shvatio da to Ameri bas i hoce. Da se unisti Evropska kosarka, kako bi napreavili prostora za hiljade igraca koji ne mogu u NBA . Mislim , da ne gresim dusu ne misle oni konretno da spale nase skole, nego da naprave prostor za Amere , mada mu to dodje na isto ...
    (aleksandar.veliki, 1. decembar 2015 15:59)

    # Link komentara

  171. Potezi su jasni,borba za trofej ABA lige gubi smisao jer prvaku garantovati samo kvalifikacije je uvreda a nista ne donose zbog pregrst jakih timova u njima.Ostankom u ligi samo se smanjuje broj timova koji bi igrali drugo po jacini takmicenje jer bi i po tom pitanju liga bila limitirana.Raspustanje ABA lige i vracanje na nacionalna prvenstva svakoj od Drzava donosi veci broj timova u EK pa kroz to takmicenje traziti prohodnost ka EL makar i formalno izgledalo.Ovde se govori o nekakvom sportskom pogledu ovih prostora,to ne zanima EL,oni prave ligu bogatih klubova gde ce koncentrisati sav vredan igracki kadar pa ce biti i ta strana sportska zadovoljena i tu je kraj price.Pisaj po sirotinji.
     (Dejan, 1. decembar 2015 15:58)

    # Link komentara

  172. Ne lozite se ljudi, bice prosirenja i ABA ce imati svoje mesto.
    Pouzdana info. Ovo je probni balon.
     (Milan, 1. decembar 2015 15:58)

    # Link komentara

  173. @dzoni
    opet isti komentar ostavljas kao pre par dana, pa kad se vec nisi potrudio da saznas, evo informacije...
    real nije bio prvak evrope u tom periodu, vec 2 puta trejser milano sadasnji armani. real je sa drazenom uzeo kup kupova...
     (eugene, 1. decembar 2015 15:57)

    # Link komentara

  174. Ovo je pranje novca legalno?Ko ima.novac moze da radi sta hoce ja.bi napravio kontra ligu
     (vlaca, 1. decembar 2015 15:56)

    # Link komentara

  175. Za vickaste grobare pitanje - sto ne uzeste licencu? Vasi podsmesi bi imali smisao. Ovako, koliko shvatam, vi odmah zatvarate radnju - posle dve s, a smejete se - nama?
    (Max, 1. decembar 2015 15:54)

    # Link komentara

  176. Malo je 16 klubova, realan broj je 24.
     (Trener, 1. decembar 2015 15:54)

    # Link komentara

  177. A Đoković, ništa?
    (Unknown19G70, 1. decembar 2015 14:43

    Nije tačno, upravo telefonira Bsrtolomeuu, nemoj da ga prekidaš.
    (Barnabe, 1. decembar 2015 15:54)

    # Link komentara

  178. Kada bolje razmislim i treba.Sta ce te im kada ste uz pomoc drzave i premijera skoro ugasili instituciju kao sto je Partizan.Hteli ste da crknete od muke ovu deceniju ipo gledajuci Dula i Partizan.Mi i unucima imamo sta da ostavimo za secanje a vi ovu pobedu mrtvog Reala.Zahvalite se onima iz KSS i Djilasu i Covicu sto Partizan nije dobio A-licencu ,sada bi imali sigurnog medju velikim klubovima.Ovako patite mi nemamo za cim...
    (smeker, 1. decembar 2015 15:53)

    # Link komentara

  179. A zašto bi np Valensija igrala špansku liga kad nemaju prohodnost u EL, pitanje je motiva. Zašto bi Uniks igrao svoju regionalnu ligu kad nema EL. Oni prave neki svoj ultra-bogataški svet sa odabranih 16 a za ostale ih briga. Gase košarku u Evropi.
     (bg, 1. decembar 2015 15:52)

    # Link komentara

  180. Znači grobari i dalje ne staju sa željom da se uništi cela srpska košarka u korist njihovog kluba. Pogledajte samo drugi komentar po preporukama i koliko je pluseva dobio od isfrustriranih grobara. Pa ja tek sad shvatam koliko je vas Čović razbio. Eej da kažeš najljepša vest koju sam čuo?? Stizaće vas karma još mnogo godina.
     (užas, 1. decembar 2015 15:51)

    # Link komentara

  181. Crkli svi dabogda! Od FIBA do Bertomeua! Eto tako!
     (fancy, 1. decembar 2015 15:50)

    # Link komentara

  182. Srž problema košarke u Evropi je neprofitabilnost. U odnosu na fudbal sa LŠ gde tim ako udje u grupnu fazu zaradi 20 miliona € direktno ili indirektno. To je iz prostog razloga, jer se najbolji fudbal u svetu igra u Evropi gde su najveći svetski timovi, igrači i najjači sponzori...dok se najbolja svetska košarka igra u NBA, a košarka u Evropi je na niskim granama...Sad pokušavaju da naprave ptpfitabilnu priču, sa velikim nagradnim fondom, gde će tinovi dobiti po 40 miliona € pa će moći dovesti dosta NBA igrača da se podigne kvalitet.
     (mare, 1. decembar 2015 15:48)

    # Link komentara

  183. Ako već hoće da prave ligu po uzoru na NBA, onda treba da naprave dve divizije (istok-zapad) po 15 ekipa. Dakle minimum 30 ekipa da igra Evroligu. Tako bi košarka u Evropi postala popularnija. Ovako, ko će da gleda ovih 16 manje-više istih ekipa? Dosadiće svima redom. Takodje će domaće lige da izgube smisao, tamo neki Laboral bude 7. u španskom prvenstvu a igra Evroligu (tako je bilo prošle godine). Nije fer jednostavno. Lepo naprave istok i zapad. Zapad budu španski, italijanski, nemački, francuski, možda neki svandinavski i britanski timovi. Na istoku igraju ruski, turski, litvanski, timovi sa Balkana, po 1 tim iz Češke i Poljske itd. Pobednici konferencija igraju finale Evrolige. E to bi bila prava Evroliga. Ako ABA nema sigurno mesto u Evroligi, onda treba da se priklonimo Fibinom takmicenju, a sa Ulebom da prekinemo saradnju. Evropska košarka polako dostiže dno.
     (Tool, 1. decembar 2015 15:46)

    # Link komentara

  184. Cantona@ Ajde ti zavrsi da dobijes popust u dragstoru...
     (stradivari, 1. decembar 2015 15:45)

    # Link komentara

  185. Osvajamo ove sezone evroligu, pa da vidimo onda.. Pa zar jedan Armani koji je manji klub od Mega vizure da ima zagarantovano mesto?!
     (Skajvoker, 1. decembar 2015 15:41)

    # Link komentara

  186. Ubedljivo najtuzniji su tudjmanovci iz komsiluka kojima je drago zbog ovoga.
     (zvezdas, 1. decembar 2015 15:41)

    # Link komentara

  187. S obzirom, da novac igra kljucnu stvar, a ne zemlje kosarke i klubovi, kao sto su sa nasih prostora, ne bi me cudilo da se ponudi mesto nekom klubu iz Azerbejdzana, sa obrazlozenjem zelje da razvijaju kosarku u toj zemlji, kao i u nemackoj, francuskoj pa cak i u engleskoj.... Marketing, tv prava, sponzori, su nesto sa cime mi ne mozemo da se borimo. I zato je najbolje da se prikljucimo LŠ od strane fibe, ali da i za uzvrat, nasa zemlja dobije sigurnog ucesnika te lige. Barem da na neko vreme odlozimo propast srpske klubske kosarke.
     (Walden, 1. decembar 2015 15:41)

    # Link komentara

  188. Po 1 predstavnik iz Hrvatske i 1 iz Srbije ili nikako. Koliko smo zaduzili evropsku kosarku, a oni nam tako vracaju. Manguparija mafijaska
     (Skajvoker, 1. decembar 2015 15:40)

    # Link komentara

  189. Ako se ne varam samo ove godine je Strazbur dobio Real, Zvezda je dobila Real, Unikaha je dobila CSK ju Moskvi, Cedevita je dobila Makabi u Izraelu i pored svega toga oni hoće da prave zatvorenu ligu. S kojim pravom?
    Ako je Partizan bio u stanju da ode na F4 sa 2 ili 3 miliona evra budžeta, što bi ga neko uslovljavao da mora da ima desetine miliona evra da bi se uopšte takmičio?
    (pan, 1. decembar 2015 15:40)

    # Link komentara

  190. Sta ces sad Covicu???
    (Klint Dempsi, 1. decembar 2015 15:39)

    # Link komentara

  191. Covketovi navijaci, za vas straha nema, sredice gazda da igrate u svakoj kombinaciji (ispali,ne ispali, osvojili, ne osvojili) kao sto bejase pre koju sezonu kada vas je cibona izbacila i nista niste osvojili, ali se za stolom sve da resiti, imate vremena da uzivate sve dok se poglavlje u pregovorima o clanstvu u eu o finansiranju sporta od strane drzave ne zatvori, znaci jos samo par godina za vas :) ps. il ce gazda da izvadi novce posle i privatizuje ili ce biti nesto poput cibone danas
    (saruman, 1. decembar 2015 15:37)

    # Link komentara

  192. Onda idemo u NBA!!!!
    (lfc, 1. decembar 2015 15:34)

    # Link komentara

  193. 11 sigurnih ucesnika.
    12. Prvak Nemacke
    13. Prvak Francuske
    14. Prvak VTB lige (ukoliko je to CSKA, onda finalista)
    15. Sampion Evrokupa
    16. Prvak Aba lige
    17. Kvalifikant
    18. Kvalifikant
    Ako im prodje to da Aba ostane bez predstavnika, reprezentacije Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne gore treba da bojkotuju zajednicki i evropska i svetska prvenstva i u mladjim kategorijama i seniori.
     (zvezdas-rajvoSa, 1. decembar 2015 15:33)

    # Link komentara

  194. Izgleda da naši ljudi i dalje ništa ne kapiraju. Neka vremena su bila kakva su bila, a sada su odavno prošla. Mi smo bili gde smo bili i sada smo tu gde jesmo. Sport koji ne zarađuje može ili da umre ili da se vrati u amaterizam. Zato toplo preporučujem navijačima Zvezde da uživaju u svakom trenutku Evrolige ove i možda još sledeće sezone, a partizanovcima da se ne zaluđuju da će je opet igrati. Još godinu, dve i ovde se više neće igrati najkvalitetnija evropska košarka. Nažalost, ali tako je kako je, sada je već kasno da se nešto promeni.
    Pustite se priča o pravednom takmičenju, Evroliga je upropastila košarku čim je nastala, onda kada je ukinut Kup Evropskih Šampiona.
     (ZoranJ, 1. decembar 2015 15:29)

    # Link komentara

  195. Ovo nece samo uanzaditi kosarku u zemljama koje nece imati ucesnika vec i u zemljama koje ce imati. Sto bi sad neko bacao pare u klub u Spaniji,Italiji,Turskoj.....kad zna da ne moze u Evro-ligu.
    (Atreides, 1. decembar 2015 15:28)

    # Link komentara

  196. Treba pustiti kao bogate neka igraju sami sa sobom da budu zadovoljni sportski fašisti.
    Izmišljanjem licenci novac je ispred sporta jer nije važno koliko si dobar već koliko novca imaš.
     (Mrki, 1. decembar 2015 15:28)

    # Link komentara

  197. nema ovde nikakve tragedije. lepa kosarka se igra po skolskim dvoristima i "terenima" a ne ovi gladijatori. hemija i snaga. prica o tome duci ali ga retko ko slusa jer lici na fanatika. jos onako kada se zajapuri...
    (Jegulja, 1. decembar 2015 15:26)

    # Link komentara

  198. ajde smirite se, ovo ce se vremenom prosiriti
     (iv13, 1. decembar 2015 15:24)

    # Link komentara

  199. Da li je moguce da hoce da kopiraju NBA? Prvo, nemate dovoljan fond igraca za tako nesto. Odakle cete da vadite igrace ako unistite sve klubove koje ih proizvode? Ili cete i na ovako veliki broj tamnoputih igraca nastaviti sa uvozom istih, i totalno obesmisliti takmicenje. Drugo, po kom to principu birate klubove, ad-hoc?
    Meni je kao Zvezdasu bilo mnogo lepse da gledam Partizan sa jednim strancem i klincima od 21-22 godine (Pekovic, Tepic, Tripkovic, Novica), nego razne Karsijake sa 6-7 tamnoputih igraca.
    (Jack Sparrow, 1. decembar 2015 15:11)

    # Link komentara

  200. Eto koliko nas cene...
     (klasika, 1. decembar 2015 15:08)

    # Link komentara

  201. Ja ne znam zasto se ljudi ovde uopste iznenadjuju???? Godinama se prica da se pravi Evropska NBA! I da ce igrati samo bogati timovi. To je projekat koji pocinje veoma brzo. Dobro to znaju i ovi iz ABA lige, samo cute. Nazalost, i sta mi sad da radimo??? Kvalifikacije, to je domen fantastike! To je to...napravimo nasu ligu ili kako vec! Propast!
     (pqk, 1. decembar 2015 15:05)

    # Link komentara

  202. Znaci da nas ne smatraju uopste drzavama,tako da ne treba ni igrati to korumpirano takmicenje,napraviti svoje...
    (badjura, 1. decembar 2015 14:50)

    # Link komentara

  203. Interesantno je da Srbija ima vise osvojenih medalja od svake te drzave. Racunajuci relevantna takmicenja jos od SFRJ. A ako se izbaci Rusija, onda Srbija ima vise od svih ostalih zajedno. Cak je Srbija uspesnija i u mladjim kategorijama. A dobro se pokazala i u zenskim. I za nas nema mesta... Heh
    (izvadio sam umnjak, 1. decembar 2015 14:49)

    # Link komentara

  204. Da nije Zvezda dobila real imali bi cemu da se nadamo...
     (Djordje, 1. decembar 2015 14:49)

    # Link komentara

  205. Zasto je to problem. Neka postoji profi liga najboljih, bice mi zadovoljstvo da ih gledam. A mi prosjaci cemo da igramo neke FIBA lige evropske i sve ok. Kada neko sa ovih prostora bude imao kapacitet da igra profi ligu lako ce ga primiti Euroliga. Nemojte da brinete.
     (Moo, 1. decembar 2015 14:49)

    # Link komentara

  206. PRC!
    (prvi sam se javio, 1. decembar 2015 14:48)

    # Link komentara

  207. nece biti ni za koga, jer to nece proci!
     (asasas, 1. decembar 2015 14:47)

    # Link komentara

  208. Sramotan sistem takmičenja koji će unazaditi klubsku košarku u svim zemljama u kojima se neć igrati Evroliga. Uefa ima najpošteniji sistem takmičenja gde svi imaju šansu.
    (Branko, 1. decembar 2015 14:47)

    # Link komentara

  209. Ne kapiram zasto neko pokusava da urusi evropsku kosarku.... Kosarka ce gubiti mnoge talentovane klince koji nece moci da dodju do svojih 5 minuta zbog neigranja kvalitetnih takmicenja... Aba liga zasluzuje predstavnika isto koliko i liga Francuske, i ideja da odredjeni klubovi stlno igraju je bezvezna...ne vidim razlog da se ne primeni sistem kao u fudbalu...
    (Coa, 1. decembar 2015 14:47)

    # Link komentara

  210. zar nije Đoković završio da šampion ABA igra EL?
    (cantona, 1. decembar 2015 14:45)

    # Link komentara

  211. Kvalitet ABA lige je toliko opao u poslednje 2 godine, da bi bilo diskutabilno da li bi šampion uopšte imao mesto i u nekadašnjoj YUBA ligi.
     (Maj nejm iz Drljača, Boro Drljača, 1. decembar 2015 14:44)

    # Link komentara

  212. Bolje bi bilo da se ne prikljucimo novoj Evroligi, nego da igramo kvalifikacije kao za Ligu Sampiona. Kul bi bilo isto da se prikljucimo tom FIBA takmicenju i da pobednici Evrolige i takmicenja FIBIe na kraju sezone odigraju mec, kao superkup Evrope ili tako nesto.
    (Wellf, 1. decembar 2015 14:44)

    # Link komentara

  213. A Đoković, ništa?
     (Unknown19G70, 1. decembar 2015 14:42)

    # Link komentara

  214. Nista lepse nisam cuo odavno, da nije mozda i za ovo kriv Vujosevic.
     (ilic, 1. decembar 2015 14:42)

    # Link komentara

  215. Mi da izvisimo!? Ma, da li je moguće!? Pa, ko je tome mogao da se nada!?
    Bilo je pitanje dana kada će osvanuti ovakva vest.
    Izađe da je u sezoni pred prelazak na novi sistem klubovima, kojima nije zagarantovano mesto u novoj ligi, bolje da ispadnu u prvom krugu Evrolige i pokušaju preko Evrokupa da izbore mesto, nego da kidaju za prolaz u 16 najboljih.
    (Dane, 1. decembar 2015 14:41)

    # Link komentara

  216. Postoji li neko koga ovo iznenađuje? Ultimativni cilj kao da im je uništavanje košarke kao sporta... Neverovatno mi je da ne kapiraju da NBA model jednostavno ne može da uspe u Evropi. Ovde nema košarke u srednjoj školi i na koledžu, u Evropi su to manji klubovi u kojima se generišu igrači. Bez teoretske šanse da dođu do visokog nivoa, igrača će biti sve manje, klubovi će se polako gasiti i doći će se do toga da ni ti "povlašćeni" koji će igrati u EL neće imati odakle da uzimaju igrače (osim da igraju samo sa Amerikancima). Takođe, kako će izgledati španska i italijanska liga, npr? Zamislite tenziju i mržnju na utakmici, na primer, Valensija - Real... Ovo je katastrofa, ne mogu da verujem da će košarka kao sport krenuti ovim putem... U šoku sam...
    (DJ Ape, 1. decembar 2015 14:40)

    # Link komentara

  217. Sudije vise nece da cerupaju Zvezdu.
    (Libelula, 1. decembar 2015 14:39)

    # Link komentara

  218. Žalosno.
    16 timova za kompletnu EU je malo.
    Trebali su raditi kao u USA - dvije divizije po 12, istok i zapad...
     (Dijasporac, 1. decembar 2015 14:39)

    # Link komentara

  219. Evropska kosarka se gasi. Svesce se na amaterizam. Mnogi veliki klubovi ce biti ugaseni, tj postace amaterski. Vise nista nece imati istu tezinu. Na nasu zalost, mi nismo ugledni ni najmanje u svetu, samo se lozimo da jesmo.
     (dundjer, 1. decembar 2015 14:39)

    # Link komentara

  220. '' U međuvremenu, predsednik Evrolige Đordi Bertomeu u intervjuu za B92 objasnio je razloge prelaska na sistem sa 16 ekipa, osvrnuo se na poređenja sa NBA ligom i fudbalskom Ligom šampiona i istakao da je za promene potrebno žrtvovanje''.

    A koga ce drugog zrtvovati? Nece valjda košarkašku velesilu Francusku ili ne daj bože braću Ruse..
     (Psiho, 1. decembar 2015 14:37)

    # Link komentara

  221. kraj kosarke...
    (sudija, 1. decembar 2015 14:37)

    # Link komentara

  222. Prave evropske vrednosti!
     (Sinisa, 1. decembar 2015 14:37)

    # Link komentara

  223. Treba da se proširi liga na 24 tima
     (Bendžamin fon Srbinson, 1. decembar 2015 14:36)

    # Link komentara

  224. Nakon svega što je SFRJ uradila za evropsku košarku bio bi skandal da se u novom evropskom poretku ne nađe to jedno mesto za klubove iz regiona. Jasno je da nema para ali nema ih ni Žalgiris. Jedan litvanski i jedan klub iz SFRJ MORAJU da nađu mesto među velikanima da bi ta liga uopšte imala nekog smisla. Ne igraju košarku samo pare nego igraju i igrači a koliko njih je sa ovih prostora?? Ovo bi zaista bio skandal da EL potpuno odbaci region koji je stvorio modernu košarku u Evropi. Možete li da zamislite da Beograd više nikad ne vidi Real Madrid, Barselonu, Olimpijakos, Makabi...? Zaboli me glava pri samoj pomisli na to. A grobari koji se raduju neigranju Zvezde neka razmisle kako će onda oni ući u ta 3 mesta za Evrokup. Šta će igrati ubuduće? Ovo će biti smrt jugoslovenske košarke. A ako smo u konkurenciji sa Francuzima da li iko može da zamisli da Francuzi neće imati svoje mesto u EL?
     (užas, 1. decembar 2015 14:36)

    # Link komentara

  225. ako nema istupiti iz aba lige i vratiti se nasoj ligi gdje mozemo da se vratiml razvoju nase djece...glupani iz kosarkaskog vrha nas ignorisu a mi igramo finale svetskog prvenstva...
     (stop, 1. decembar 2015 14:36)

    # Link komentara

  226. Veselo... Haos sta napraviše lopine...
     (sasha, 1. decembar 2015 14:35)

    # Link komentara

  227. Biće velika sramota budu li tek tako kompletno iskulirali ceo ovaj region. Ajde da je samo Srbija, samo Hrvatska, Slovenija itd. već jedno veliko regionalno takmičenje, za koje se pritom zna da ima ogroman košarkaški potencijal i da samo treba tražiti načine da se košarka ovde finansijski ojača, a ne da se radi sušta suprotnost.
     (Mutimir, 1. decembar 2015 14:33)

    # Link komentara

  228. TUZNA VEST ZA CEDEVITU
     (superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 1. decembar 2015 14:31)

    # Link komentara

  229. Jedno pitanje je ko ce zapravo igrati Fiba Ligu . Dakle , ako ovde imamo sigurnih. 1.Real 2. Barsa 3. Kaha 4. Olimp 5. Panat 6. Cska 7. Milano 8. Zalgiris 9. Efes 10. Fener 11.sampion Nemacke 12. Francuske 13. Ruski klub 14. Pobedbik uleb kupa 15. Ruski klub i 16 se sada ne mogu setiti. Ko onda ce igrati Fiba ligu? Gde smo mi u ovoj prici? Ne samo mi vec i 90 % klubova. Koja je sada svrha njihovih postojanja.
    (Milan, 1. decembar 2015 14:31)

    # Link komentara

  230. "Okrećemo se Ciboni i želimo pobedu jer znamo šta znači ABA liga... Možda... Možda i neće značiti toliko, gledajući na to kako se neke stvari razvijaju", rekao je Radonjić.
    ovo je i meno zaparalo usi...
    (exit, 1. decembar 2015 14:31)

    # Link komentara

  231. Sprdnja ajde da je 24 u prici a ovo je zalosno. Da su pametni pa Rusi, Mi, Nemci i ostali sa po jednim timom napravimo svojw takmicenje bilo bi jace od onog. Ko da lovu ulece u takmicenje
     (Jah, 1. decembar 2015 14:30)

    # Link komentara

  232. Bas zaudara ova Euroleague!!!
     (banbus, 1. decembar 2015 14:30)

    # Link komentara

  233. Bez brige zvezdasi, mozda za sampiona i ne bude mesta ali za nas ce biti. Prepoznala je EL ko je pravi brend.
     (a laktasi u nizi rang, 1. decembar 2015 14:30)

    # Link komentara

  234. Do konacne odluke možemo samo da nagadjamo. Istina je da su male sanse, jer bih prednost dao Nemcima, Francuzima i VTB ligi. Nažalost.
    (Miško, 1. decembar 2015 14:29)

    # Link komentara

  235. Nista novo
    (nion013, 1. decembar 2015 14:29)

    # Link komentara

  236. Neeee,nadam se da nije tačno,ode sve u pm
     (alo, 1. decembar 2015 14:28)

    # Link komentara

  237. Džaba trogodišnje nabacivanje Jordiju u krilo, izgleda nije bilo dovoljno.
    (Igor_NS, 1. decembar 2015 14:28)

    # Link komentara

  238. Džaba trogodišnje nabacivanje Jordiju u krilo, izgleda nije bilo dovoljno.
    (Igor_NS, 1. decembar 2015 14:28)

    # Link komentara

  239. Nažalost ovako nešto se i očekivalo, i od početka se špekulisalo da će prednost najverovatnije imati Nemci i Francuzi. Po novom sistemu 16 timova i nije toliko strašno, ali 11 stalnih učesnika je neverovatno, da ne kažem skandalozno. Ti timovi neće imati neki poseban motiv da igraju domaća prvenstva, i sve može biti zanimljivo prvu sezonu. Ali zamislite da li će nekome biti zanimljivo da gleda duel Barselone i Reala po stoti put u toku godine? Ovo nije ništa drugo do one narodne, videla žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. Šta god uradili, igračima će i dalje biti krajnji cilj NBA.
    (Millennium, 1. decembar 2015 14:27)

    # Link komentara

  240. Mrš!!! Sramota! Bolje dase organizuje privatna liga s svim šampionama evrope i drugoplasirani iz svake " kosarakaske drzave" neka bude 6 grupe po 5 ekipa itd...
    (Gogi bre, 1. decembar 2015 14:27)

    # Link komentara

  241. A sto ne naprave sistem kao fudbalska LS? Kroz domace prvenstvo do najelitnijeg takmicenja, po meni bi tako bilo mnogo postenije. Hvala Bogu sto tako nesto nema u fudbalu, jer bi sada potpuno nezasluzeno gledali Milan i Inter u LS.
    (Bre, 1. decembar 2015 14:24)

    # Link komentara

  242. 1985-1992 od 7 naslova eurolige 6 su osvojili timovi iz jugoslavije.. Jedino jedne godine uspelo realu sa drazenom petrovicem.. I na ovim prostorima se sad jos hvale sto nas rasturise a ne shvatano da smo sad jednon veliko niko i nista sto su ustvari i hteli.
     (dzoni, 1. decembar 2015 14:22)

    # Link komentara

  243. Sta reci, bez veze!
    (ll, 1. decembar 2015 14:21)

    # Link komentara

  244. sport je izgubio smisao
     (nikola, 1. decembar 2015 14:20)

    # Link komentara

  245. Tražili ste, gledajte
     (pile, 1. decembar 2015 14:19)

    # Link komentara

  246. To bi bio skandal.
     (Aleksandar, 1. decembar 2015 14:19)

    # Link komentara

  247. Kakav bedak za Cedevitu a mogli su direktno u Evroligu...
     (Mudrac iz Madere, 1. decembar 2015 14:16)

    # Link komentara

  248. Igrači koji budu igrali ovu ligu ne mogu na evropsko prvenstvo i sto se mene tiče, onda sve moze!
     (studenat, 1. decembar 2015 14:16)

    # Link komentara

  249. U međuvremenu, predsednik Evrolige Đordi Bertomeu u intervjuu za B92 objasnio je razloge prelaska na sistem sa 16 ekipa, osvrnuo se na poređenja sa NBA ligom...

    Onda, od 'dve' NBA lige, pratićemo onu pravu, a ne žabu koja je umislila da je konj. Potkovica to ne potvrđuje, već žabu čini smešnom. S kim se ovaj upoređuje :) To je nešto poput Bugarske i Rumunije. Jesu u EU, ali niko nije slep.
    (Humanoid, 1. decembar 2015 14:16)

    # Link komentara

  250. ajmo sad svi hejteri: "Djokovicu, plati porez!"
     (maxxx, 1. decembar 2015 14:14)

    # Link komentara

  251. Ma cak i ako do toga dodje, treba formirati novi nacionalni klub u Beogradu (ili preporoditi okk) i smuciti im kosarkasku igru kad ne budu mogli 15 godina da nas skinu sa trona. To bi bila poslednja mera jedne besne i ponosite kosarkaske sredine. Iz inata bi ih unistavali.
     (AleksandarBre, 1. decembar 2015 14:12)

    # Link komentara

  252. ABA gubi svrhu onda. Vratite nacionalne lige i svako na svoju stranu. Nemaju cime da nas ucenjuju vise.
     (Srbijanac, 1. decembar 2015 14:10)

    # Link komentara

  253. Iskreno u ovom trenutku bih to beskrajno voleo zbog Covica i drzavnog vrha! Prebacuju Partizanu DS, Dacica i tu vlast, a oni su ocigledan projekat drzavnog vrha. Sa SNS-om rodila se i nova CZT koja grabi i sakom i kapom!
     (Svedski akcioni!, 1. decembar 2015 14:09)

    # Link komentara

  254. Koja je svrha ABA lige onda, moze li mi neko reci? Boris se da budes prvi na balkanu? Od partizana, zvezde, mozda cedevite eventualno jos nekog? Ne razumem. Ovo je SMRT za nasu kosarku.
     (Kole, 1. decembar 2015 14:08)

    # Link komentara

  255. Da, i to bi bio 13. klub, ostalo bi još 3 mesta. Ne palite mase bezveze, sačekajte zvanične i relevantnije informacije pa onda nešto objavite.
    (Urke, 1. decembar 2015 14:08)

    # Link komentara

  256. Ovim gestom ce unistiti kosarku na starom kontinetu
    (pireli, 1. decembar 2015 14:07)

    # Link komentara

  257. To bi bila propast za nasu kosarku.
     (Zelakris, 1. decembar 2015 14:07)

    # Link komentara

  258. Šta na ovo kaže klub Stub SrBstva? Neko saopštenje? Istupa li iz ABA?
     (darije, 1. decembar 2015 14:06)

    # Link komentara

  259. Ne verujem ... Ma ugasite nam kosarku raspali evropljani... Armani dobio A licencu na osnovu kojih rezultata ? Makabi tuzan a prave NBA evropski. Uzas kuda ide kosarka ...
     (Bodibond, 1. decembar 2015 14:06)

    # Link komentara

  260. Moje skromno mišljenje je da ne bih voleo da vidim naše klubove u toj Evroligi. Činjenica je da mi u narednih 50 godina nećemo biti na nivou Reala, Olija i ostalih giganata. To bi značilo da ću narednih 10 godina gledati Zvezdu ili Partizan kako se bore za dvanaesto mesto.

    To će po svemu sudeći biti liga koja je lišena atraktivnosti do play-offa, baš kao što je slučaj u NBA. Lepota sadašnjeg takmičenja jeste što jedna pobeda nad Realom ili Barsom pre par godina donosi otvoren put u sledeću fazu. A u ovakvom takmičenju će doneti samo dva boda i to je to.

    Sve u svemu, ta desetogodišnja liga će bti vrlo dosadna jer će biti ista svake godine. Jedina razlika će biti hoće li u play-off Makabi, Žalgiris ili neki treći klub.

    Sa druge strane, FIBIna liga će biti manje kvalitetna, ali to i jeste naš rang. Tu bi mogli da se koljemo sa svim klubovima i da je možda i osvojimo po koji put.

    Ne znam za vas, ali ja bih radije gledao Partizan i Zvezdu kako se bore za neki evropski trofej nego deset godina za dvanaesto mesto.
    (Led00, 1. decembar 2015 14:05)

    # Link komentara

  261. A Legenda namazano kao cestitao Noletu na uspesima i to transparentom pred utakmicu ..!? Nigde veze sa vezom....verovatno je ocekivao da ce mu se ucepiti pa da ce srediti preko IGM-a :)))
    (Kak...., 1. decembar 2015 14:03)

    # Link komentara

  262. Dakle Igokeapartizan je uništio regionalnu košarku svojim sramnim nastupima u evroligi tokom prethodne decenije. Sad misle da su i ostali klubovi takvi i ostadosmo bez mesta u evroligi.
    (zvezdale, 1. decembar 2015 14:03)

    # Link komentara

  263. katanac!!!
     (zmt, 1. decembar 2015 14:02)

    # Link komentara

  264. Zato sto ima najmanji budzet u EL. Tuzno, ali istinito.
     (Srdjan, 1. decembar 2015 14:02)

    # Link komentara

  265. Vicesampion sveta nema mesta u Euroligi, komedija ...
     (Sta uradi to Nolane Smithe ??! Samo tebi € samo tebi dolari, oooo partizaneee ..., 1. decembar 2015 14:00)

    # Link komentara