1. schools were given a letter rating – ranging from A – J or K depending on the amount spent per kid. She was a little fuzzy about the details and said it will be good to stay near the J / K rating (good scohslo)Is this true? I never heard of this rating.
    (Roseanna, 19. jul 2016 23:34)

    # Link komentara

  2. Ma opusteno,jos ova sezona i nece biti Turaka u E.L. pojesce ih Ruske sankcije,kad nema para nema ni muzike !
    (DARE, 2. decembar 2015 10:06)

    # Link komentara

  3. Ajde da se ne lazemo, slika na kojoj su Stankovic i Bartomeu sve govori, tako je sve pocelo pre 15 godina da bi otisao mirno u penziju, ali za uzvrat Uleb postaje glavni- mozemo da krivimo druge ali......
     (dejanddddd, 2. decembar 2015 09:22)

    # Link komentara

  4. Kakvo licemjerje!Pa naravno, siromašni treba da se žrtvuju za bogate i to sa osmijehom na licu!Povraća mi se...
     (Gaspar Noe, 1. decembar 2015 14:41)

    # Link komentara

  5. Realno sto se tice Evropske kosarke, prostor bivse SFRJ je dao ipak malo vise kvalitetnih igraca od svih ostalih Evropskih regiona zajedno i ne bi trebalo da se pristane na ovakav tretman.
    (????, 30. novembar 2015 15:42)

    # Link komentara

  6. Interesuje me sta se desava ukoliko u Spaniji recimo Sampion bude neki tim koji nije Real ili Barsa??? U kom ce oni takmicenju da igraju kada su u Evroligi vec Barsa i Real...??
    (OLAF, 30. novembar 2015 13:10)

    # Link komentara

  7. "Najmanje tri ekipe sa A licencom su imale losije rezultate u evroligi u poslednjih 15 godina od Partizana! Neporecivo!"

    a od Montepaskija? Pravda za Montepaski!
    (akrobata, 30. novembar 2015 00:03)

    # Link komentara

  8. Svake godine se plasira ista priča o klubovima u ligi šampiona i svake godine im priča prodje. Ja tekst ni čitao nisam i nenameravam.PRESTANITE DA LAŽETE, AMAN !!!!!!! dosadni ste
    (ISTINA, 28. novembar 2015 16:53)

    # Link komentara

  9. Najmanje tri ekipe sa A licencom su imale losije rezultate u evroligi u poslednjih 15 godina od Partizana! Neporecivo!
    (Shone, 28. novembar 2015 14:19)

    # Link komentara

  10. Ovaj samo o parama prica.
    Znaci Cedevita taman pocela izrastati u pravu ekipu i - rampa.
    Zasto bi nasi klubovi imali pravo igrati TOP 16 i njima uzimati novac? Tako on razmislja...
    (drago, 28. novembar 2015 09:36)

    # Link komentara

  11. Skroz pogresno postavljeno pitanje i gledanje na celu situaciju...nisu problem timovi sa A licencom da li ce da se trude u domacim ligama nego je problem u tome sto ostali klubovi iz iste te lige nemaju vise nikakav motiv da uloze bilo kakvu vecu kintu u klub jer sta im donosi titula,jedno veliko nista,nema evrolige,samim tim nema ni finansijske injekcije i cemu oni da se nadaju...automatski svi klubovi sa A lincencom gube bazu igraca odakle bi dovodili igrace. Jedino resenje je kao i u fudbalu da liga ima garantovana mesta za evroligu pa ko zasluzi izvolte u Evroligu...cinjenica je da ce 80% istih klubova sto imaju tu A licencu i na ovaj nacin da ostvare pravo za Evroligu ali opet ostavlja se mogucnost i ostalima da ostvare to pravo i finasijski napreduju kroz takmicenje u Evroligi.
     (Dacha, 28. novembar 2015 09:12)

    # Link komentara

  12. Sta reci. Na listi Euroleague's 50 greatest contributors, objavljenoj 2008. godine, 15 ljudi je s prostora bivse Jugoslavije. Na listi Euroleague's 50 greatest players (do 1991. godine) najveci broj igraca je iz bivse Jugoslavije, cak 12. Pa klubovi s ovih prostora su osvojili 7 Evroliga ukupno, malo li je. Krajnje nepostovanje rukovodstva Evrolige prema vlastitoj istoriji, ali tako je to kada novac preuzme kontrolu. Da ne bude da se samo hvatamo istorije, skoro da nema sezone u zadnjih 15 godina da neko od igraca sa nasih prostora nije u najboljoj petorci. Ali sta ces, mi smo malo trziste, pa cinjenica da je samo Hrvatska osvojila vise titula nego svi timovi Turske, Francuske i Njemacke zajedno nema nikakve veze.
    (Ujka Sem, 28. novembar 2015 02:16)

    # Link komentara

  13. samo hrvatska ima 5 naslova u euroligi plus jedan srpski i bosanski i za njih nema mjesta a turci koji nikad do kraja nisu otisli kolko ja znam cak dvije A licence.smjesno
     (heja heja, 27. novembar 2015 23:26)

    # Link komentara

  14. Nek se nose i nek igraju međusobno. Treba mi ostali da napravimo našu Evroligu i ćao...
    (Zii, 27. novembar 2015 23:04)

    # Link komentara

  15. Koliko sam skapirao nova evroliga bice formirana kako bi se najbogatiji timovi evrope jos vise obogatili...
     (True Batman Fan, 27. novembar 2015 21:43)

    # Link komentara

  16. Garbagea collector

    Pojma nemas. Prvo nije jedan final four za 20 godina vec 2 za 16. Koliko tvoj klub ima final4 u istoriji?
     (sick, 27. novembar 2015 19:09)

    # Link komentara

  17. od 11 A licenciranih klubova 5 nisu bili prvaci eurolige-armani,efes,cska,laboratorija,fener.
    Toliko o njima.
    (Strucnjak, 27. novembar 2015 17:36)

    CSKA je bio prvak Evrolige, informiši se malo.
     (Tool, 27. novembar 2015 18:26)

    # Link komentara

  18. Ovde nisu uzeti cak ni ekonomski kriterijumi jer bi Himki, Valensija, Bajern, Darusafaka, Pariz i Kuban sto posto dobili licencu samo na osnovu ekonomije. Verovatno bi se nasao i neko iz Londona ovde. Ovde je jedini bio bitan uticaj u Ulebu i nista vise.
    Da su se zaista ugledali na NBA napravili bi uslove za licencu gde svako moze da konkurise za nju ako ispuni pravila. Ja zaista ne znam koje pravilo Himki npr ne bi ispunio.
    (Banat, 27. novembar 2015 18:09)

    # Link komentara

  19. ne bih da mracim, ali Bartomeu pominje domaceg ili nacionalnog sampiona kao moguceg novog clana EL?!? Da li je ABA liga domace ili nacionalno prvenstvo? Ja mislim da nije ni jedno ni drugo, vec da je u pitanju privatna liga. Nadam se da je u pitanju zavrzlama u prevodu...
    (milos, 27. novembar 2015 18:01)

    # Link komentara

  20. Druga ligo siri svoje grane ...
     (Sta uradi to Nolane Smithe ??! Samo tebi € samo tebi dolari, oooo partizaneee ..., 27. novembar 2015 17:58)

    # Link komentara

  21. Ovaj kao da je iz SNS-a, takve nebuloze i sa toliko sigurnosti prica o ovome bez ikakve grize savesti, jednostavno covek ne vidi dalje od novcanika. Ovo ce ULEB da pokopa, ostace na jednoj strani 20 klubova koji igraju svoju ligu i gomila drugih klubova koji se osecaju izigranim uceloj prici. U narednim sezonama predvidjam veliko napredovanje i reakciju FIBE-e sa restrikcijama i ucenama saveza, ULEB se trenutno oseca vrlo mocno i nedodirljivo, ako FIBA nastupi mudro, moze da ih zbrise dugorocno.
     (Osrednji prst za ovaj krst sto nosim, 27. novembar 2015 17:50)

    # Link komentara

  22. Posle ovoga, svi nasi mediji i klubovi treba da svim snagama i IDEJAMA krenu u ABA ligu, jer kakva god da je, bolje TRENUTNO ne mozemo. U suprotnom ce se klubovi zbog nemastine ugasiti. Malo je taj jedan klub sto bi imao prohodnost u LIGU BOGATIH, treba privuci JAKE sponzore, jer je to ipak REGIONALNO takmicenje koje uz vise novca moze biti jako zanimljivo i isplativo za ceo region...
    (talentovani gospodin Bart..., 27. novembar 2015 17:41)

    # Link komentara

  23. od 11 A licenciranih klubova 5 nisu bili prvaci eurolige-armani,efes,cska,laboratorija,fener.
    Toliko o njima.
     (Strucnjak, 27. novembar 2015 17:36)

    # Link komentara

  24. Sve je novac danas. Zapitajte se dal devojke zele biti zene a da love nema?
    (trio, 27. novembar 2015 17:27)

    # Link komentara

  25. Znao sam da je ovo loše, ali dok nisam pročitao odgovor na prvo pitanje nisam znao da je tako očajno loše... Pa on sam ne može dati nimalo uvjerljiv odgovor zašto je ovo dobar sistem. Katastrofa...
    (Žuta tribina, 27. novembar 2015 17:25)

    # Link komentara

  26. opasan debilizam ova garancija mesta....pa tu pola ekipa vec ne valja, a tek ce da ne valjaju kad ne budu imali gledaoce i koga da im igra....smatram da ovo treba odmah spreciti i ako zele pare neka iskopiraju format LŠ gde ni proslogodisnji prvak nema garanciju da ce opet igrati
     (realan, 27. novembar 2015 16:56)

    # Link komentara

  27. pravljenje elitisticke lige gde su jedini kriterijumi ekonomski,a sportski i razvojni ne postoje su glupost. Koji ce biti motivi klubova sa teritorije balkana da stvaraju kosarkase ako im uzmete perspektivu da ucestvuju u trci za takkmicenje sa velikim i mocnim timovima. Sa druge strane kad uniste bazu koja stvara igrace ko ce igrati u REALU, BARSI, OLIMPIJAKOSU ? neki,
    drugorazredni AMERI.
    Ja tu ligu vise necu pratiti, bolje je pratiti orginal NBA nego bednu kopiju.
     (milorad crnojacki, 27. novembar 2015 16:51)

    # Link komentara

  28. @homer

    Tvoja paralela NBA lige sa Euroligom je potpuno besmislena, to su dva previse razlicita sistema da bi bilo kakvo poredjenje bilo moguce.

    Prvo, u nba sve fransize imaju puno para, svaka fransiza mora da plati minimum 60 miliona u platama igracima da bi se uopste takmicila.

    Drugo, Lejkersi, Niksi i ostale najbogatije ekipe ne mogu sa parama da rade sta hoce kao sto je to slucaj u Evroligi, jer sto gori skor ima ekipa, to ima veceg pika na draftu, i samim tim boljeg mladog igraca, koji je obavezan da potpise fiksiran ugovor na 5 godina sa ekipom koja ga je draftovala ne bi li zaigrao u nba, i ne mogu Lejkersi samo da dodju i kazu "e mi hocemo tog mladog igraca, daj 20 miliona ekipi da otkupimo njegov ugovor i 20 miliona njemu". Ne, oni moraju da se trejduju, da daju nesto zauzvrat sto druga strana hoce, a da to ne budu pare, vec igraci ili tzv. cap space. Postoji tu jos mnogo raznih razloga zasto svaka ekipa u nba u jednom trenutku, koliko god nekad bila jaka, mora da dotakne dno. Prosto liga je tako koncipirana da ne mozes zauvek da vladas sem ako vodjstvo fransize ima neki bozanski njuh za poslovanje, procenu talenta i slicno. Na slican nacin su organizovane i ostale sportske lige u Americi, NFL, NHL itd.

    Zato u Evropi sa druge strane sve je samo oko para, u svakom sportu. U fudbalu Barsa, Real, MUFC, Bajern i ostale najbogatije ekipe mogu zauvek da vladaju jer nema ogranicenja sem novcanih sta oni mogu da rade, nema nikakvih pravila sem "pare!".
    (FullHousE, 27. novembar 2015 16:28)

    # Link komentara

  29. zasto placati za autorska prava i samim tim im pomagati finansijski. sve zemlje koje su iskljucene iz ulebljige treba da ih bojkotuju tako sto ih nece prenositi. pa nek se gledaju sami.
     (lerma, 27. novembar 2015 16:26)

    # Link komentara

  30. Koliko je ova El ustvari zlo, hoce novac, a zauzvrat daju mrvice. Drugo, timovi poput Armanija, Zalgirisa,pa i Efesa imaju A licence a godinama nista nisu uradili. Trece, jedan predstavnik iz Aba lige(takmicenje u kome se takmice timove iz Srb,Slo,Hrv,Cg,Mak) je u najmanju ruku smesno.
    (yeah, 27. novembar 2015 16:05)

    # Link komentara

  31. @znam ljude

    Ti si sine taktiku video sam na nba2k
     (tabo sefolosa, 27. novembar 2015 16:03)

    # Link komentara

  32. sve neki insajderi, oni ZNAJU da je partizanu ponudjena A licenca, oni ZNAJU vidite, isto kao sto ZNAJU da je partizan igokea, I ZNAJU da zvezda nije fmp
     (rango_unchained, 27. novembar 2015 15:55)

    # Link komentara

  33. @Bio sam prisutan kada je stigao dopis u klub sa pratecom dokumentacijom koja se morala ispuniti. Tada sam bio neizmerno ponosan i srecan, a svega 10ak dana kasnije vrlo tuzan kada je saopsteno da se nece aplicirati. Da se nece aplicirati sam čuo lično od predsednika kluba. Znalo se od početka da poslujemo tesko to nije bila tajna, ali niko od nas nije očekivao da nećemo ni pokusati da apliciramo. Nazalost interesi nekoliko lica iz kluba (uključujući dvojac koji je otisao) i nekoliko lica oko kluba su stavljeni iznad istog. O ovim sada malo znam jer nisam u klubu vise i živim u inostranstvu, ali kao sto sam napisao vade kestenje iz vatre koje je neko drugi ubacivao godinama...
    (Sport, 27. novembar 2015 14:19)

    Ahahaha, kakav jadan pokusaj panteru!
     (navijac, 27. novembar 2015 15:50)

    # Link komentara

  34. (igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 27. novembar 2015 12:54)

    Posto terapija druze? Vidim da si izasao iz remisije pa rekoh da ti ja platim i produzim.

    Elem, EL-u, kao i UEFA-u, ne zanima nikako ko kako posluje nego koliko donosi novca. Jedna Barselona u fudbalu duguje jedno 500 miliona, ali UEFA-i donosi nekoliko desetina miliona godisnje i bas ih briga.

    Isto je u EL. Ko da novac --- taj igra. Samo daj novac i nemas problema. Bertomeuu je vazno da ti platis koji milion, a da da li ces biti sampion u Srbiji ili ABA-i --- ne zanima ga! Cak sta vise --- i zeli da uzmes titulu ne bi li opet nesto uplatio u njegov fond.

    PS. jer sudiju i ispod zita mozes da radis kad hoces. Platis sudiju sa nekog desetog racuna, nekog "ne" klupskog, sa nekog licnog od fizickog lica. Ili na ruke, ako vec pricas o namestanju. Najprljaviji su bas ti u vrhuski ULEBA, FIBA-e i UEFA-e.
    (H8er, 27. novembar 2015 15:48)

    # Link komentara

  35. @(Sport, 27. novembar 2015 14:19)
    Neces verovati, ali je Partizan nakon F4 u Parizu bio u plusu!
    Problemi i lose odluke su donesene kada je jedan od oteranog dvojca bio u Rusiji. Ejsi Lo, Klobucar, Cakarevic i jos nekoliko jako stetnih i losih ugovora plus novi kredit kod Marfin banke koji je i doveo klub u situaciju u kojoj je sada.
    (translucent, 27. novembar 2015 15:47)

    # Link komentara

  36. @(Sport, 27. novembar 2015 14:19)
    Neces verovati, ali je Partizan nakon F4 u Parizu bio u plusu!
    Problemi i lose odluke su donesene kada je jedan od oteranog dvojca bio u Rusiji. Ejsi Lo, Klobucar, Cakarevic i jos nekoliko jako stetnih i losih ugovora plus novi kredit kod Marfin banke koji je i doveo klub u situaciju u kojoj je sada.
    (translucent, 27. novembar 2015 15:47)

    # Link komentara

  37. Anđela je mislila na Zvezdu i Cedevitu, ups.
     (misko, 27. novembar 2015 15:42)

    # Link komentara

  38. jednom sam rekao,blokiranje evroligu televiziski niko da ih ne prenose gdje nemaju prestavnika,ni sport klub niko neka ih prate samo u spanjolskom,grcka rusija i turcija
    (msbravomk, 27. novembar 2015 15:29)

    # Link komentara

  39. Bio sam prisutan kada je stigao dopis u klub sa pratecom dokumentacijom koja se morala ispuniti. Tada sam bio neizmerno ponosan i srecan, a svega 10ak dana kasnije vrlo tuzan kada je saopsteno da se nece aplicirati. Da se nece aplicirati sam čuo lično od predsednika kluba. Znalo se od početka da poslujemo tesko to nije bila tajna, ali niko od nas nije očekivao da nećemo ni pokusati da apliciramo. Nazalost interesi nekoliko lica iz kluba (uključujući dvojac koji je otisao) i nekoliko lica oko kluba su stavljeni iznad istog. O ovim sada malo znam jer nisam u klubu vise i živim u inostranstvu, ali kao sto sam napisao vade kestenje iz vatre koje je neko drugi ubacivao godinama...
    (Sport, 27. novembar 2015 14:19)

    Ja sam isto bio i nikada nije bio taj dokument, sada me je covek koji zna coveka upoznao sa Greg Popovicem i pomazem mu prilikom sklapanja taktike.
    (znam ljude, 27. novembar 2015 15:28)

    # Link komentara

  40. Nebi trebali ovi komarci dobit sansu
    (Junko, 27. novembar 2015 15:27)

    # Link komentara

  41. @garbage Sto pises neistine, jedan top 16 i jedno f4??? I jos kazes Olimpija imala vise uspeha, popij kompleksan.
     (Kanidja, 27. novembar 2015 15:20)

    # Link komentara

  42. Profiter, prevarant, budala...
    (Rade, 27. novembar 2015 15:18)

    # Link komentara

  43. reaalnou ovom momentu Armani,Zalgiris,Pao,Efes i Laboral trenutno nisu u rangu ostalih te bi trebalo ujediniti Uleb i Fibu u dve grupe po 16 klubova da li po principu zapad istok ili po nekom kljucu kvaliteta pa onda primeniti model nba i svi zadovoljni ali treba naci model raspodele kolaca a to je vec teza varijanta
     (Beli, 27. novembar 2015 14:42)

    # Link komentara

  44. I tako, EL postade privilegija bogatih...
    (Moravac, 27. novembar 2015 14:42)

    # Link komentara

  45. Sva paznja je usmerena na dobijanje jednog mesta za predstavnika ABA lige,a niko ne spominje sta ce taj predstavnik u tom takmicenju da radi i cemu da sluzi.Ogroman broj mocnih klubova ostaje van EL a to povlaci selidbu kvalitetnih igraca u klubove koji su ucesnici te lige,sto znaci da ce i ovako jaki klubovi biti kudikamo daleko jaci.Samo treba zamisliti kakvi ce to drim timovi biti.Bilo koji klub iz ABA lige sa svojim budzetom sluzice za napucavanje u totalno neravnopravnom polozaju.Evrokup ce biti daleko atraktivnije takmicenje za takve ekipe gde mozes nekog i da pobedis.Eventualne utakmice u EL za nase klubove licice na meceve CSK Partizan ili Real Zvezda i brzo ce se interes izgubiti.
     (Dejan, 27. novembar 2015 14:35)

    # Link komentara

  46. @Andjela i ostali everidzi
    Zasluzuje po tome sto efes vodi jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji, u njemu igraju neki od najtalentovanijih evropskih igraca trenutno kao i gomila dokazanih, proverenih reprezentativaca vrhunskih kosarkaskih zemalja. Partizan vodi pero bozic, a u njemu igraju golub; vrebac i cvetko. Cibona se prosle sezone zamalo ugasila. Nema na cemu i drugi put.
     (tabo sefolosa, 27. novembar 2015 14:34)

    # Link komentara

  47. Oduševljavaju me komentari prepoštenih navijača CZ koji se kunu u transparentnost i kažu da zbog nepokazivanja papira Partizan nije dobio A licencu. Samo neka mi objasne kako su transparentno vratili 16 mil duga za 2 meseca bez ijednog prodatog igrača i godišnjim budžetom od 2,5 mil eur ?
     (my name is, 27. novembar 2015 14:32)

    # Link komentara

  48. Evo jako ce da nam uniste kosarku!!!!
    (Vlada djordjevic, 27. novembar 2015 14:21)

    # Link komentara

  49. @znam ljude,
    Bio sam prisutan kada je stigao dopis u klub sa pratecom dokumentacijom koja se morala ispuniti. Tada sam bio neizmerno ponosan i srecan, a svega 10ak dana kasnije vrlo tuzan kada je saopsteno da se nece aplicirati. Da se nece aplicirati sam čuo lično od predsednika kluba. Znalo se od početka da poslujemo tesko to nije bila tajna, ali niko od nas nije očekivao da nećemo ni pokusati da apliciramo. Nazalost interesi nekoliko lica iz kluba (uključujući dvojac koji je otisao) i nekoliko lica oko kluba su stavljeni iznad istog. O ovim sada malo znam jer nisam u klubu vise i živim u inostranstvu, ali kao sto sam napisao vade kestenje iz vatre koje je neko drugi ubacivao godinama...
    (Sport, 27. novembar 2015 14:19)

    # Link komentara

  50. Ovo nije takmicenje evropskih sampiona, nego privatna liga. Toliko o tome.
    (Bernard, 27. novembar 2015 14:11)

    # Link komentara

  51. Po čemu Anadolu Efes zaslužuje a primera radi ne Cibona i Partizan?


    Odgovor se dobija u jednoj reči-LOVAAAA
     (Andjela, 27. novembar 2015 14:09)

    # Link komentara

  52. kad već hoćete da kopirate nba onda napravite istočnu I zapadnu koferenciju sa po 16 klubova.u istočnoj bi igrali rusi,grci turci I sa područja sfrj,a u zapadnoj neka igraju do mile volje između sebe španci,italijani,nemci I francuzi.pobednici koferencija bi trebali odigrati veliko finale na 4 pobede I eto vam ga evropski nba
    (slobinator, 27. novembar 2015 14:03)

    # Link komentara

  53. Ako toliko ceni košarku na Jadranu zbog čega nije dao "vajld-kartu" Partizanu u sezoni 2013/2014 već Parizu(ili kako se već zovu)?

    Nemoj molim te nama da prodaješ te tvoje fore. Sve je jasno...ko ima najviše para igraće Euroligu.
    (Ljubitelj košarke, 27. novembar 2015 12:00)

    Hajde da je u pitanju samo vajld-karta, već je KK Partizan ostvario gotovo sve uslove zadnjih deceniju i po od kako se igra ovaj format EL za A licencu ispred dobre polovine klubova koji je imaju. Jedino što nije imao je: NOVAC. Jer gde sme da jedan klub iz malecke Srbije zauzme mesto bogatašima iz Španije, Francuske, Italije, Nemačke... nebitno što su gotovo svi oni padali pred tim istim Partizanom.
    (Marko, 27. novembar 2015 12:36)

    Stop crno beloj spin masineriji!!!! Stop!
    Istine radi, Igokei partizan je ponudjena A licenca,ali je odbijena od strane kluba zbog jednog uslova koji je trazila EL,a to je TRANSPARENTNOST POSLOVANJA!!! Dakle,po principu: hoces A licencu,moras da poslujes transparentno,nema davanja para ispod zita,nema kradje,ne mogu pare ici za sudije i za ostala lica koja namestaju titule,nema ugradjivanja sluzbenih lica u transfere igraca!!! Igokea partizan je to odbila,to je dosta puta potvrdio i njihov portparol tegeltija!!
    Istina se mora znati!!!


    Tako je, bitno da ti znas da je Partizanu ponudjena A licenca, i da je sve ovo spinovanje. Verovatno ces reci i da redom nisu padali, Pao, Real, Barsa, CSKA, Oly i drugi velikani, i to je spinovanje!
    (Moreira, 27. novembar 2015 14:01)

    # Link komentara

  54. Partizanu je nuđena A licenca, odbili su zbog toga što su onda morali pokazati papire, a Danilovicu i Dulou to nije odgovaralo. Mislili su da će zauvek držati savez pod kontrolom i da će zauvek imati političku podršku. Da nisu bili gramzivi mogli su igrati tu El još 100 godina. Sitan i licni interes je njih doveo do miliona a partizan do situacije koja je dosta nepovoljna ali i dalje bolja od one u kojoj se zvezda ne tako davno nalazila.
     (Meklejn, 27. novembar 2015 13:55)

    # Link komentara

  55. Za sve koji pominju A licencu i Partizan u istoj recenici. Nakon F4 u Parizu na adresu KK Partizan je stigao poziv da klub aplicira za A licencu u trajanju od tri godine. Kada su u klubu videli sta se od njih trazi da dostave "ljubazno" su se zahvalili na pozivu i resili da ne apliciraju! Ovo je jedna jedina istina, ali nazalost nikako da cujemo kako neko od bivsih radnika kluba to procedi kroz zube!
    Razlog nesto ostrijih uslova nego ranije lezi u slucaju Prokom na kojem se ULEB opekao i nije imao nameru da prodje opet isto. Izmedju ostalog problemi su se ogledali u ogromnim dugovanjima raznim igracima, udelu kluba u ugovorima igraca, nesledljivost poslovanja (poslovalo se sa vise racuna od kojeg jedan u BiH), nedostatak privatnih sponzorstva (uglavnom sve pare su dolazile od drzave) i tako dalje...
    Gledam kako se danas pljuju ljudi koji su u klubu, a nije im data ni sansa da pokusaju spasti sta se spasti moze jer prakticno nista nije ostalo! Zaslepljenost rezultatima nazalost utice na misljenje ljudi i formiranje komentara kao sto su neki ovde. ULEB nije bio protiv Partizana, naprotiv, ali ocigledno su neki ljudi u klubu bili protiv njega jer drugog objasnjenja nema.
    (Sport, 27. novembar 2015 13:14)

    A ti verovatno znas coveka koji zna coveka koji mu je rekao covek koji zna ljude pa ovo prenosis?
    (znam ljude, 27. novembar 2015 13:55)

    # Link komentara

  56. Ovo je realno jedan od najlošijih i najnepravednijih sistema u sportu uopšte. Ovime su možda i najviše pogođeni klubovi poput Unikahe, Valensije ili Himkija jer je njihova sudbina zapečaćena ovime. Drugim rečima nema šanse da te lige dobiju i mesta, pa su jedine njihove nade da učestvuju svedene na kvalifikacije i Evrokup( u prevodu najčešće svake druge godine mogu da se nadaju Evroligi), uz to ovo će uništiti košarku u zemljama poput ex-yu ili Letonije na primer, koja je sada izbacila nekoliko velikih talenata, i onemogućava da se košarka razvije u ostatku Evrope. To će na kraju dovesti do velikog raslojavanja, gde će biti 15 dobrih ekipa, a ostatak kontinenta će biti fabrike mladih igrača, nešto kao D liga i koledž u Americi, i one će se polako gasiti jer ko hoće da ozbiljnije sponzoriše ekipe koje igraju Evrokup.
     (axaxt, 27. novembar 2015 13:53)

    # Link komentara

  57. Ako ceo sistem ide ka nekoj vrsti NBA klubova, jedina šansa bi bila po meni ili da se spoje dva naša kluba ili da se oformi novi i da se zove po fazonu nba klubova (grad i naziv), dakle nešto tipa Beograd Orlovi (Belgrade Eagles) (realnost, čini mi se, 27. novembar 2015 12:08)

    Jedan smislen i kreativan komentar, a dobijes sve minuse. Bitna su samo nasa prepucavanja, kako smo mi najpametniji, kako svi rade protiv nas... Ne znamo se prilagoditi, zato i propadamo, ne samo u sportu. A kakvi smo, mozda i zasluzeno.
    (Trrutt, 27. novembar 2015 13:49)

    # Link komentara

  58. gomila gluposti i zamena teza od bartomeua...u 15 godina eurolige 14 puta osvajali klubovi sa A licencom!? Pa KK Crnokosa ima isti broj titula evrolige kao 5 klubova sa A licencom zajedno!
    (baki, 27. novembar 2015 13:48)

    # Link komentara

  59. Jedina mogucnost da neki klub iz ABA lige igra tu novu EL je da dodijele to jedno mjesto osvajacu ABA lige jer se kroz kvalifikacije nikad necemo plasirati pored bogatih Ruskih i Turskih klubova.
    (Jovan, 27. novembar 2015 13:32)

    # Link komentara

  60. Kad god ga vidim zamišljam Keba Krabu i kako umesto zenica ima dolare u očima.
    (MS, 27. novembar 2015 13:29)

    # Link komentara

  61. Kakva glupost ova liga, a i do sada je bila teska indijanstina. Stvarno ne razumeme kako je moguce da cela klupska kosarka u Evropi igra za 10-ak klubova, koji su napravili neku firmu i kao, na neki nacin, organizuju neko takmicenje.
    (Marko, 27. novembar 2015 13:28)

    # Link komentara

  62. Gledam el od '95 ali više d necu! Oligarsi pocrk...e!!!! Pozdrav za sve ljubitelje kosarke.
    (KD, 27. novembar 2015 13:19)

    # Link komentara

  63. Ako toliko ceni košarku na Jadranu zbog čega nije dao "vajld-kartu" Partizanu u sezoni 2013/2014 već Parizu(ili kako se već zovu)?

    Nemoj molim te nama da prodaješ te tvoje fore. Sve je jasno...ko ima najviše para igraće Euroligu.
    (Ljubitelj košarke, 27. novembar 2015 12:00)

    Hajde da je u pitanju samo vajld-karta, već je KK Partizan ostvario gotovo sve uslove zadnjih deceniju i po od kako se igra ovaj format EL za A licencu ispred dobre polovine klubova koji je imaju. Jedino što nije imao je: NOVAC. Jer gde sme da jedan klub iz malecke Srbije zauzme mesto bogatašima iz Španije, Francuske, Italije, Nemačke... nebitno što su gotovo svi oni padali pred tim istim Partizanom.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 27. novembar 2015 12:36)

    Novca nema zato što je neko uzeo..gde su pare..15 godina igranja EL..gde su pare...
    (a pare..gde su pare..mada nema ni pečata..., 27. novembar 2015 13:17)

    # Link komentara

  64. Oduvati Evroligu za sva vremena. Besmislena je za kvalitetne mlade igrače i njihov razvoj. I njoj će da dominira biznis i pranje para na visokim transferima kojekakvih potrošenih i škart igrača iz NBA. U takvom protektoratu za nba škart sa obezbeđenom minutažom, nema mesta za mladost i talenat. Naša deca već direktno idu u nba, čemu onda ovakav veštački ambijent. NBA franšize poseduju vlasnici klubova koji su žestoki milijarderi, pa šta onda pokušava evroliga, da bude jeftina kopija brutalnog biznisa, teeeško. Treba zaštititi domaće igrače ili promeniti trenažne uslove u skladu sa koledž ili nba standardima, a ne da klinci vise na krš terenima i koševima bez table i uz trenere koji ne znaju ništa novo sem onoga što su usvojili dok su oni bili kvazi igrači. Tu je ključ uspeha a ne instant ugovori sa evroligom. Naša deca su top premija koju ovde bagatelno zgrću eu mešetari uz saglasnost roditelja kojima je 5.000€ veliko kao kuća.
    (Teofil P, 27. novembar 2015 13:15)

    # Link komentara

  65. Za sve koji pominju A licencu i Partizan u istoj recenici. Nakon F4 u Parizu na adresu KK Partizan je stigao poziv da klub aplicira za A licencu u trajanju od tri godine. Kada su u klubu videli sta se od njih trazi da dostave "ljubazno" su se zahvalili na pozivu i resili da ne apliciraju! Ovo je jedna jedina istina, ali nazalost nikako da cujemo kako neko od bivsih radnika kluba to procedi kroz zube!
    Razlog nesto ostrijih uslova nego ranije lezi u slucaju Prokom na kojem se ULEB opekao i nije imao nameru da prodje opet isto. Izmedju ostalog problemi su se ogledali u ogromnim dugovanjima raznim igracima, udelu kluba u ugovorima igraca, nesledljivost poslovanja (poslovalo se sa vise racuna od kojeg jedan u BiH), nedostatak privatnih sponzorstva (uglavnom sve pare su dolazile od drzave) i tako dalje...
    Gledam kako se danas pljuju ljudi koji su u klubu, a nije im data ni sansa da pokusaju spasti sta se spasti moze jer prakticno nista nije ostalo! Zaslepljenost rezultatima nazalost utice na misljenje ljudi i formiranje komentara kao sto su neki ovde. ULEB nije bio protiv Partizana, naprotiv, ali ocigledno su neki ljudi u klubu bili protiv njega jer drugog objasnjenja nema.
    (Sport, 27. novembar 2015 13:14)

    # Link komentara

  66. Ne znam samo ko ce da vam gleda to takmicenje. Dobra stvar je sto ovo nece potrajati. Par godina pa ajmo ponovo da pravimo novi sistem.
    PS. Nije ovaj covek i ta njegova organizacija toliko, jaka koliko je FIBA jadna i bedna.
     (b., 27. novembar 2015 13:12)

    # Link komentara

  67. Ovo je glupost,treba napraviti isto kao ligu sampinai ligu evrope u fudbalu,jer je taj sistem najbolji( Kojazemlja dominira eropom imace najvise mesta)
    (..., 27. novembar 2015 13:12)

    # Link komentara

  68. pedala 12:39
    Zato sto je Turska generalni sponzor ove lige preko turkish airlines-a...
     (qwins, 27. novembar 2015 13:08)

    # Link komentara

  69. Hajde da je u pitanju samo vajld-karta, već je KK Partizan ostvario gotovo sve uslove zadnjih deceniju i po od kako se igra ovaj format EL za A licencu ispred dobre polovine klubova koji je imaju.
    (Marko, 27. novembar 2015 12:36)

    Jedno 4 mesto, i jedan Top 16 ? za 20 godina ? Tom logikom bi samo Španija i Italija imali 5, Grčka 4 tima sa A licencom. Pa i slovenačka Olimpija ima više uspeha u tom Periodu.
    A ako gledamo više u istoriju, šta da kaže Cibona, Split, Bosna, Dinamo Tbilisi, ASK Riga, koji imaju daleko više uspeha od Partizana.
    (Garbage collector, 27. novembar 2015 13:08)

    # Link komentara

  70. Ko je taj jedini prvak u poslednjih 15 godina a da nema A licencu?

    A ako vec prave neku vrstu poluzatvorenog takmicenja, onda treba da ima 32 ekipe i da timovi igraju samo tu ligu.
     (Kraj, 27. novembar 2015 13:05)

    # Link komentara

  71. Ako to prodje, kosarka je na nasem prostoru mrtva.
    (Dragan, 27. novembar 2015 13:02)

    # Link komentara

  72. Ako toliko ceni košarku na Jadranu zbog čega nije dao "vajld-kartu" Partizanu u sezoni 2013/2014 već Parizu(ili kako se već zovu)? 

    Nemoj molim te nama da prodaješ te tvoje fore. Sve je jasno...ko ima najviše para igraće Euroligu. 
    (Ljubitelj košarke, 27. novembar 2015 12:00) 

    Hajde da je u pitanju samo vajld-karta, već je KK Partizan ostvario gotovo sve uslove zadnjih deceniju i po od kako se igra ovaj format EL za A licencu ispred dobre polovine klubova koji je imaju. Jedino što nije imao je: NOVAC. Jer gde sme da jedan klub iz malecke Srbije zauzme mesto bogatašima iz Španije, Francuske, Italije, Nemačke... nebitno što su gotovo svi oni padali pred tim istim Partizanom.
    (Marko, 27. novembar 2015 12:36)

    Stop crno beloj spin masineriji!!!! Stop!
    Istine radi, Igokei partizan je ponudjena A licenca,ali je odbijena od strane kluba zbog jednog uslova koji je trazila EL,a to je TRANSPARENTNOST POSLOVANJA!!! Dakle,po principu: hoces A licencu,moras da poslujes transparentno,nema davanja para ispod zita,nema kradje,ne mogu pare ici za sudije i za ostala lica koja namestaju titule,nema ugradjivanja sluzbenih lica u transfere igraca!!! Igokea partizan je to odbila,to je dosta puta potvrdio i njihov portparol tegeltija!!
    Istina se mora znati!!!
     (igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 27. novembar 2015 12:54)

    # Link komentara

  73. Ovde se samo kuka, ne valja ovo, sta cemo s ovim, zasto ovo... Evroliga je organizacija klubova, svi klubovi su zeljeli da budu pod okriljem Evrolige, znaci ovo je interes klubova, kome se ne svidja moze da istupi, organizuje druge lige, druge sisteme.
    (greeks, 27. novembar 2015 12:51)

    # Link komentara

  74. klasičan lopovluk!
     (Zvezda to je tim što se voli srcem svim, 27. novembar 2015 12:50)

    # Link komentara

  75. Hrvatska ima 5 titula i jedno drugo mesto u Evroligi, Bosna jednu titulu, Srbija jednu titulu, pa valjda smo zaslužili barem dva mesta. Znam da ne možemo da se merimo u istoriji sa zemljama poput Španije, Italije, Grčke i Rusije, ali zaslužila je ABA barem 2 predstavnika.
    (Garbage collector, 27. novembar 2015 12:42)

    # Link komentara

  76. 11 sigurnih ekipa, kako god odigraju, ostaju u Euroligi. Znaci, da slucajno osvoji neko od ovih 5 preostalih ekipa Euroligu(sto je vjerovatnoca 5-10% da ce se desiti), sledece godine opet ne ostaje u Top16. Osim, ako opet osvoji domaci sampionat ili kvalifikacije. Posteno, nema sta. Jos ova tri mjesta pobjednici domacih sampionata bice Njemacka i Francuska sigurno, i ABA ako budu poslusni, a mozda i ne. Pa vi pratite Euroligu i navijajte.
    (Cimbenik, 27. novembar 2015 12:42)

    # Link komentara

  77. Ova prica je toliko suplja i losa po kosatku u svakom smislu da su morali da uzmu advokata da ih predstavlja
     (milica s., 27. novembar 2015 12:42)

    # Link komentara

  78. Mnogo pričao a ništa nije rekao. Zašto dve turske ekipe imaju A licencu a ništa nisu uradili u EL? Jadno.
     (pedala, 27. novembar 2015 12:39)

    # Link komentara

  79. Kakva glupost, samo da se zgrnu pare.
    (Nisam ja bako, 27. novembar 2015 12:37)

    # Link komentara

  80. Ako toliko ceni košarku na Jadranu zbog čega nije dao "vajld-kartu" Partizanu u sezoni 2013/2014 već Parizu(ili kako se već zovu)?

    Nemoj molim te nama da prodaješ te tvoje fore. Sve je jasno...ko ima najviše para igraće Euroligu.
    (Ljubitelj košarke, 27. novembar 2015 12:00)

    Hajde da je u pitanju samo vajld-karta, već je KK Partizan ostvario gotovo sve uslove zadnjih deceniju i po od kako se igra ovaj format EL za A licencu ispred dobre polovine klubova koji je imaju. Jedino što nije imao je: NOVAC. Jer gde sme da jedan klub iz malecke Srbije zauzme mesto bogatašima iz Španije, Francuske, Italije, Nemačke... nebitno što su gotovo svi oni padali pred tim istim Partizanom.
     (Marko, 27. novembar 2015 12:36)

    # Link komentara

  81. 11 stalnih ucesnika, sto znaci kako god igrali, oni ostaju. Znaci, ukoliko bi osvojio Euroligu neko od ovih pet ekipa koje dolaze kroz kvalifikacije(sto je vjerovatnoca nekih 5-10%), opet sledece godine ne bi bio u Euroligi. Osim, ako opet udje preko kvalifikacija ili domaceg sampionata. Posteno, nema sta. Jos ova tri mjesta za domaci sampionat dobice Njemacka i Francuska sigurno, i ABA ako budu poslusni, a mozda i ne. Pa ti prati Euroligu.
    (Cimbenik, 27. novembar 2015 12:36)

    # Link komentara

  82. @matematicar, jesi brao? Po osnovu da su ti zagarantovani timovi pobedniki 14 puta u 15 godina, znaci da su zaista zasluzili A licencu. Meni je to totalno ok
     (Petar, 27. novembar 2015 12:32)

    # Link komentara

  83. Cedevita druga u grupi koja ima 4 tima sa A licencom...
    (milan., 27. novembar 2015 12:31)

    # Link komentara

  84. Pre nego da udjemo u ABA ligu Srbija je imala jedno sigurno mesto u EL i dosli smo do toga da ce MOZDA sampion ABA lige igrati EL !!! Bravo za Čovketa legendu, spasio si nas !

    Pored Francuske, Nemacke, Poljske, VTB, i onolikih Turskih klubova, sta ako Karsijaka, Darusafaka ili Galatasnajper osvoje to prvenstvo ???.....Aba liga sigurno nece dobiti direktno mesto u EL !
    Tako da NČ-u ostaje da zamoli AV da dodatno upumpa pare u rupu bez dna, pa da dogurate do budzeta jednog Real Madrida i dobicete direktnu pozivnicu za EL !
    (antiDebil, 27. novembar 2015 12:22)

    # Link komentara

  85. u Evropi se igra najbolji klupski fudbal, a u SAD najbolja klupska košarka. NBA je pandan LŠ. Samim tim ne može se na silu napraviti elitna košarkaška liga u evropi jer takva već postoji u Americi. Niti se format fudbalske Lige šampiona može preseliti u Ameriku, Kinu ili gde već. Mislim da u evroligi, makar se smanjila i 8 najbogatijih klubova, nikada ne bi zaigrala ni jedna NBA zvezda. A ako ne igra klub iz Srbije ne pada mi na pamet da pratim evroligu i navijam za tamo neki Laboral ili Efes. Navijaću za onda Brooklyn ili Memphis.... Nije toliko problem što čelnici FIBA hoće da menjaju evroligu, problem je što te teraju da to prihvatiš. A ako ne prihvatiš posledica je da ti ugase košarku u zemlji. Nema učešća na evropskom i svetskom prvenstvu ili na olimpijadi. Pa ti sad vidi.
     (debla, 27. novembar 2015 12:21)

    # Link komentara

  86. @ matematičar

    Ni ja iskreno ne razumem!? Doci ce vreme kada ce Real (ako vec i nije), CSKA, Barsa, Fener biti na nivou Lejkersa u NBA ove sezone, to uvek mora da se desi kada dodje podmladak generacine. I sta sad, takvi timovi treba da budu u evroligi, a moze da ih bije ko stigne... Dok se mozda nadprosecna Valensija ne moze da igra evroligu!?
     (homer, 27. novembar 2015 12:13)

    # Link komentara

  87. Ako klub ne zna da li će naredne sezone igradi određeno komercijalno takmičenje, on ne može:

    1. Da planira budžet na vreme, jer ne zna sa kojim novcem raspolaže
    2. Da potpiše dugoročne ugovore sa igračima
    3. Da potpiše dugoročne ugovore sa sponzorima
    4. Da zakupi halu na vreme (ako nije njegova) kao npr KKCZ, koja ima velike gubitke svaki put kd igra u Pioniru
    5. Da pravi dugoročne strateško-igračke planove
    6. Da razvija brend


    Svi vi, koji mislite da u profesionalnom sportu treba da važe amaterska pravila, da li mislite da ista treba da važe i u drugim profesionalnim delatnostima? Npr, da Srbija svake godine raspisuje tender za mobilne operatere. Zašto Telenor i VIP imaju sa Srbijom dugogodišnje ugovore?
    (mpk, 27. novembar 2015 12:12)

    # Link komentara

  88. Ako bismo bili realni i proaktivni, shvatili bi da Partizan i Zvezda neće imati velikih šansi posebno sa ogromnim podelama unutar same naše zemlje i sve što ide uz to. Ako ceo sistem ide ka nekoj vrsti NBA klubova, jedina šansa bi bila po meni ili da se spoje dva naša kluba ili da se oformi novi i da se zove po fazonu nba klubova (grad i naziv), dakle nešto tipa Beograd Orlovi (Belgrade Eagles) i da se stvori dobra liga ispod toga koja bi bila manjeg formata, desetak klubova koji bi se takmičili izmedju sebe a najbolji bi išli u taj klub koji bi se borio da vremenom dobije A licencu. Sve ostalo je po meni jako jako teško.
    Isto važi i za fudbal btw... samo ukrupnjavanjem možemo dostići neki nivo, ovako podeljeni ćemo biti za podsmeh, na žalost. Druga su vremena došla i treba ih razumeti.
    (realnost, čini mi se, 27. novembar 2015 12:08)

    # Link komentara

  89. 14 od 15 pobeda dosadasnjih izdanja Evrolige (:
     (Bole, 27. novembar 2015 12:00)

    # Link komentara

  90. Ako toliko ceni košarku na Jadranu zbog čega nije dao "vajld-kartu" Partizanu u sezoni 2013/2014 već Parizu(ili kako se već zovu)?

    Nemoj molim te nama da prodaješ te tvoje fore. Sve je jasno...ko ima najviše para igraće Euroligu.
     (Ljubitelj košarke, 27. novembar 2015 12:00)

    # Link komentara

  91. Po kom osnovu ovih 10ak klubova ima stalno učešće?? Kao npr Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i Italija na Evroviziji?
    Nepošteno.
     (matematičar, 27. novembar 2015 11:55)

    # Link komentara