1. Ja sam svakako protiv da stranci igraju u nasoj reprezentaciji. Mi Imam toliko kvalitetnih igraca da mozemo da napravimo dve reprezentacije. A to sto nasi kosarkasi igraju za strane reprezentacije (poput Mirotica) je samo sto dovoljno dobar za nasu.
    A to sa klincima nikako nerazumem, kako moze Srbin iz republike Srpske biti stranc, kad ima Srpski pasos? To nik mi neko objasni.

    A deca mogu da treniraju i igraju kosarku ukoliko im je prebivaliste u srbiji i njegovi roditelji u srbiji zive i rade.
    Ja sam kao klinac trenirao fudbal u inostranstvo zato sto sam tamo i zive i iso u skolu. tako mogu i kod nas da radi.

    A stranci nikako da igraju u rprezentaciji, inace nece niko vise da prati nasu kosarku. A klubovima bi bolje bilo da malo vise skoluju srpsku decu a ne kupuju strance...
    (Shomi, 6. novembar 2015 12:01)

    # Link komentara

  2. U nasoj kosarci postoji jedan mnogo veci problem pred kojim svi,bukvalno svi,cute.Bivsa Juga je bila prepoznatljiva u celom svetu po izrazito napadackoj igri,nasi suteri su bili svuda cenjeni.Sta imamo danas-gomile klinaca koji se ubise igrajuci do besomucnosti samo odbranu,a ne mogu ni bacanje da ubodu.Dok se sistemski ne promeni nacin rada sa decom trebace nam ne dvojica igraca vec citav tim.
    (skydog, 31. oktobar 2015 22:28)

    # Link komentara

  3. Овде морамо похвалити и коментар и размишљање Д.Јаковљевића и Д.Милојевића, и ту видим мишљење моралних и честитих стручњака који гледају пре свега добро српској кошарци.
    Остали, а такав је на жалост и тренд, а и сама идеја КСС, су вођени неким другим мотивима, себичним, али и да би угађали разним менаџерским агернцијама и муљарама, и то је неравно погрешна оријентација.

    Наравно да треба покушати спречити сада већ енорман одлив наших надарених клинаца (ту је пре свега алармантно са годиштем 1999-2000.) у бели свет, јер у нашим клубовима би и поред беспарице, ипак боље напредовали, али нема шансе да оваква оријентација то промени, напротив, само ће штету донети. Мислим да се и ту може подоста урадити, и ту треба да се ангажују и у КСС, али и наше кошаркашке легенде које ће аниморати клинце да се определе за наше клубове (и не само за вечите, већ и за друге наше клубове где се са млађим узрастима добро ради).

    Наравно, ваља више порадити и да се наши клинци, рођени било где у белом свету, у млађим данима приволе да одаберу Србију, ту водиља не смеју бити нечији хирови. Сваком понудити, али никога и не молити, никоме не угађати (посебно не оне којима менаџери манипулишу и који траже и неке уступке, рецимо гарантовано место у млажим селекцијама), протекције не сме бити

    И статус странца треба редефинисати, било који српски играч који је играо, или макар био у конкуренцији за разне селекције Србије, не може бити "страни" играч.
    Како год, ово је рђава оријентација
    (Divos, 30. oktobar 2015 11:03)

    # Link komentara

  4. U Spaniji ima 50 klinaca sa ovih prostora.
    (Jovica, 30. oktobar 2015 06:42)

    # Link komentara

  5. Igrao sam kosarku u Sloveniji i Spaniji i moj odgovor je Da. Jer sam u Spaniji kao dete pre dosta godina igrao sa decom iz celoga sveta. Bilo nas je 23-25 u klubu a od toga 10 nas je bilo stranaca i ti stranci su me terali da igram bolje i da se trudim vise. Nisam uspio jer sam imao problema sa povredama ali sada radim kao trener. Mislim da je Spanija dobar nacin, ali mislim da trebamo kopirati Americke fakultete i skole i da to bude komercijalno isplatljovo i da to bude na TV prenos analize i svo ono pozitivno ludilo. Jedino sto bi trebalo da se cuva je cista reprezentacija i u njoj da igraju samo Srbi.
     (Igor, 29. oktobar 2015 23:28)

    # Link komentara

  6. Dobra odluka! Da je ranije doneta, sad bi u nacionalnom timu igrao fantastični Mirotić. Otuda i onaj incident sa cepanjem zastave jer je to bio izraz nakupljene frustracije što je kao klinac želeo da igra za srpski klub, ali ga je sprečila administracija ...
     (Hoću 158 pluseva botova, 29. oktobar 2015 21:05)

    # Link komentara

  7. Нису потребни. Нек се такмичимо с нашим људима. Ово као испитивање пред одлуку о странцима у репрезентацији.
     (grdoba, 29. oktobar 2015 20:01)

    # Link komentara

  8. Sta odluce Greg Jakovljevic i Andjus tako ce biti!
     (nik sloter, 29. oktobar 2015 19:45)

    # Link komentara

  9. Deca koja su rodjena u Sarajevu mogu da igraji i za Bih.Primer im je ova juniorska ekipa.Dodju kod roditelja ponude neki dinar ili posao i gotovo.Zato pricam o skautingu.Pre nego je Dule doveo Pekovica niko odavde ga nije zvao.Znalo se da ce se raspasti drzava se u savezu samo primaju plate.Pa sto Pekovic nije otisao u Buducnost da ulozi pare.Garantujem da je neko bio pametan imali bi centra sledecih 10 tak.godina.Ne znam sta je tu smesno.
     (zeljko, 29. oktobar 2015 19:33)

    # Link komentara

  10. Malo mi ovo liči na onu čuvenu spiku pojedinaca koji mrze došljake, koje god vrste, jer im, kao, oduzimaju poslove - pa, tebra, ako si ti kvalitetan i sposoban neće niko da te skine sa posla. Isto važi i za male strance koji bi igrali u našim klubovima. Ako je neki Francuščić, na primer, bolji od našeg klinca, klub nema živ razlog da forsira našeg samo jer je Srbin. Klubovi su stub reprezentativne košarke kroz svoje škole, ali i oni moraju da više gledaju svoj interes. Smatram, tek, da bi i sama reprezentacija imala više koristi od toga da se klubovi opredeljuju za one stvarno talentovanije, a ne za poluproizvode kakvih danas imamo u svim uzrastima, da se stvarno među decom odradi pravilna selekcija. E sad, jeste tu potencijalni problem naš mentalitet, to što nečija deca moraju da igraju i sve slično, ali to je kriza društva koju košarka, kao samo mali segment istog, ne može da zaobiđe.

    Što se stranaca u reprezentaciji tiče, tu zastupam prilično jasno mišljenje - sramota je dovoditi igrače kao klub(Drejper, Lafajet, Kuk i ostali 'reprezentativci' okolnih zemalja, primera radi), ali ako je neko prešao sve kategorije, odrastao ovde i oseća se barem delimično kao Srbin, treba da igra(kao, tipa, Adetokumbo u Grčkoj).
    (Stamkos, 29. oktobar 2015 19:25)

    # Link komentara

  11. koliko ja vidim sve velicine Srpske kosarke:Duda Ivkovic,Sale Dj.,Milojevic,Zeravica,Grbovic i ostali (tu naravno ne racunam Tomasevica) su protiv tog zakona i predloga.zanima me kako je taj predlog onda prosao? kome on zapravo odgovara i ko stoji iza svega? ja znam da cu Srbiju gledati i svim srcem za nju navijati sve dok na tajm-autu trener reprezentacije bude pricao Srpskim jezikom! ako se to promeni zbogom sve! koliko su mi samo Hrvati bili jadni sa svojim strancima gde se na minuti odmora prica Eng,a pritom rezultat 0. Ne smemo zaboraviti da smo 2. na svetu i 4. u Evropi sto je odlican uspeh.upravo zbog toga moj glas je protiv stranaca u rep. i protiv dece koja ce oduzimati mesto nasoj ekstra talentovanoj deci.
     (hux flux, 29. oktobar 2015 19:24)

    # Link komentara

  12. Nikad mi nece biti jasni stavovi ovakvog tipa, da to smanjuje minutazu domacih kosarkasa. Sto vise kvalitetnih igraca to kvalitetnija kosarka, to ce nasi igraci biti bolji. Uvek treba igrati I takmicite se sa boljima kako bi I sami napredovali. Konkurencija navodi da budete bolji iz dana u dan. Nije valjda da se plasimo konkurencije?
    Ima neki crnja bolji na tvojoj poziciji, treniraj jace I vise.
    Sampioni ne razmisljaju tako plitko.
    Stranci u reprezentaciji nikad.
     (aaa, 29. oktobar 2015 18:43)

    # Link komentara

  13. Ovo je slobodna zemlja i treba svakome pruziti sansu da igra, ali to ne znaci da ako je stranac automatski dobija poziv u reprezentaciju. To mogu te nizerazredne selekcije poput Ceske, Hrvatske, Finske itd... Al koji god da igra kod nas neverujem da bi izborio mesto u prvih 12
     (Petar, 29. oktobar 2015 18:28)

    # Link komentara

  14. ....naravno NE ..... samoubistvo inace klinicki mrtvog...
    (Coach Jerry, 29. oktobar 2015 18:00)

    # Link komentara

  15. Stalno se žalimo kako nam drugi otimaju mlade igrače i kako posle igraju čak i za njihove reprezentacije. Pa što onda ne bi to i mi radili? Lepo dovodimo igrače sa 15 godina i dok dođu do 20 već igraju za našu reprezentaciju. Pogledajte kako su npr. španci uzeli Dončića Sloveniji i dobili su supertalenta za svoju reprezentaciju. A mogli smo tako mi da ga uzmemo. Kao i Pekovića, Vučevića i brdo drugih. Mnogo je veća šansa da će neko igrati za reprezentaciju ako je tu od najmlađih selekcija. Ljudi u Srbiji uopšte i ne shvataju koliko smo mi reprezentativaca imali koji uopšte nisu ni rođeni u Srbiji a koje smo obožavali. A klubovi sa druge strane mogu da dovode talente maltene besplatno i na njima zarađuju umesto da dovode gotova skupa pojačanja. Ako od toga imaju korist i reprezentacije i klubovi u čemu je onda problem? Svako ko je dobar iz Srbije će ionako imati svoje mesto i ovo će samo povećati kvalitet. Zamislite npr. da ste primetili fenomenalnog igrača od 15 godina u, recimo, Makedoniji i ne možete da ga dovedete, a onda ga uzme npr. Real i zaradi na njemu milione što kroz igre što kroz transfer. Tako je bila rasprava i sa strancima u prvom timu pa sad svi slavimo Vilijamsa, Mekejleba, Dženkinsa, Veselog itd.
     (Zašto je to loše?, 29. oktobar 2015 17:59)

    # Link komentara

  16. Ti stranci koji dođu kao prvo nisu klinci a kao drugo, da, potrebni su jer samo tako NAŠI klinci mogu da imaju konkurenciju u timu i da treniraju jače, ovako samo se splavarišu.
    (akajea, 29. oktobar 2015 17:55)

    # Link komentara

  17. Jesu! Primer Vojislav Stojanovic. Covek odbio da potpise ugovor, a svedoci smo da bi imao sasvim pristojnu minutazu u ovoj sezoni. Guduric i Simanic su napravili odlican potez.
     (Novosadjanin., 29. oktobar 2015 17:31)

    # Link komentara

  18. Hoces u Evropu, a ne zelis da ides u korak sa njom? Pih, vrlo zeznuto pitanje. Sa jedne strane mi je jako drago sto smo mi i Litvanci jedini "originali" a sa druge recimo Prlainovic i sin Vase Subotica ipak igraju za Srbiju u vaterpolu. U principu sam protiv igraca tipa: Draper, Lafayette i slicnih.
    (santa justa, 29. oktobar 2015 16:56)

    # Link komentara

  19. DA PONOVIM KOMENTAR SA POČETKA ABE KOJI NISTE OBJAVILI:

    Nesporno je da je Vanja talentovan, ali ne toliko (kao Dražen, Kića ili Vlade) da bi mogao u tinejdž godinama da bude meč viner i autoritativni vođa tima.
    Pa čak i ove svetske košarkaške legende ne bi ništa uradili sami bez jake podrške iskusnih saigrača koji su pokrivali njihove greške, hranili im samopuzdanje i otvarali im put za slobodniju igru. Ostaviti dečaka na vetrometini sa dva dažka cementa na leđima je katastrofalna strategija koja mu može uništiti karijeru.

    O ovome svakako treba povesti računa i stručni savet KSS (Dean, Dejan i Igor) u cilju zaštite interesa srpske košarke. Ne samo o Vanji, već i braći Aranitović, Voji, Rebi, Guduri, Boriši, Ognjenu, Radetu... jer oni su bitni za strateške ciljeve i interese srpske košarke. Ne sme se samo posmatrati kako se stihijski pogrešno usmeravaju mladi talenti, mora se precizirati metodologija stvaranja vrhunskih igrača od mladih talenata, koju bi klubovi koji se izdržavaju iz budžeta morali poštovati.
    Ta deca su budućnost srpske košarke, i ne smemo ih kao do sada olako upropašćavati. Čemu li inače služi KSS?

    Brzo ste maskirali vest da je KS Francuske plaćao Partizanu da razigrava njihove talente (Žo, Leo, Dalo). A sada se to stidljivo pominje i za onog iz Mege. Pametan savez. Ne šteti svoje klubove i za siću dobija školovanje svojih mladih igrača. Verovatno je ova odluka KSS u tom cilju i pravljena: da se neko ogrebe za strane subvencije.
    (srbEUin, 29. oktobar 2015 16:56)

    # Link komentara

  20. Dundjeru dragi tebi je sve tako logicno.Pa republika srpska nije u Srbiji i nije obaveza te dece da igraju ovde.Da si pratio malo znao bi da su Pekovic i Mirotic hteli da igraju za Srbiju ali je zakazao savez, koji je bio totalno ne zainteresovan.
     (zeljko, 29. oktobar 2015 16:33)

    # Link komentara

  21. Mi treba da promenimo struku i iškolujemo trenere da rade kao treneri u SAD moderno i efikasno,jako(obučeno) a ne da gajimo prevazidjeni stil treninga i iz tog stila umesto Durenta i Hardena mi izbacimo Lazića i Tepića pr. A stranci u mladjim kategorijama nepotrebni skroz.
    (Stiven Džerard, 29. oktobar 2015 16:28)

    # Link komentara

  22. direktno šteti! treba davati šanse i razigravati naše klince. najčešće se do zadjneg momenta ne zna ko će eksplodirati i postati igračina.. pre 5 godina jokić nije bio prvi igrač ni u somboru, a noćas igrao u nba.. da nije razigravan u megi, pitanje da li bi ikad stigao tamo. mladje selekcije i služe za razvijanje mladih igrača, treba im minuta i utakmica, sa strancima se smanjuju ti minuti..
     (gg, 29. oktobar 2015 16:27)

    # Link komentara

  23. Донети закон којим се то најстроже забрањује. Чувајмо и негујмо спорт, то је једна од ретких ствари у којима смо добри.
     (Морнар Попај, 29. oktobar 2015 16:16)

    # Link komentara

  24. A zasto ne?
     (C i n i k, 29. oktobar 2015 16:03)

    # Link komentara

  25. Ranko Zeravica je sve lepo objasnio. Zbog jednog ili dva pojedinca koji ce imati koristi, treba masa nasih klinaca da odustane (price ako su pravi potencijali dokazace, su za neupucene u kosarku) Klubovi nemaju novca da daju ni stipendije, katastrofa ! KSS se samo dokazao promovisuci zensku kosarku, sa ovom vescu su nam ugasili i ovako tesku buducnost ovog sporta !
     (kakva vest, 29. oktobar 2015 16:00)

    # Link komentara

  26. Mi smo u proslosti pravili strahovite greske.Nasi kosarkaski oci su propustili Mirotica,Pekovica...Ivkovic pun sebe ne mozes da mu pridjes.Svi momci koji zele da igraju za nas treba da igraju.Samo sto to mora neko da pokrene.Skauting po okolini...Pa odakle je Simanic!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zeljko, 29. oktobar 2015 12:39)

    Dok ovo čitam ovaj post je ima najviše lajkova, pa ovo je smešno. Deca iz CG ili R.Srpske nikada nisu ni imali problem sa državljanstvom Srbije. Pekovića je od Srbije odaljio Dule kada je bio slelektor CG, a mali Simanić je Srbin iz Sarajeva, pa u svako doba dana i noći može imati dvojno državljanstvo. Dakle za okruženje nije problem, za "prave" stranece nema potrebe jer se borimo da i maloletnu decu zadržimo u Srbiji.
    (dajte malo ozbiljnosti, 29. oktobar 2015 15:56)

    # Link komentara

  27. Кошарци НЕ, фудбалу ДА
    (Србин, 29. oktobar 2015 15:55)

    # Link komentara

  28. Ovo se zove Miškov zakon !
     (dealer, 29. oktobar 2015 15:46)

    # Link komentara

  29. Ne!
     (+16, 29. oktobar 2015 15:34)

    # Link komentara

  30. Jedno ogromno NE. Ovo samo odgovara Mišku koji je već velikim delom preuzeo našu košarku. Ovo je bruka našeg saveza.
    (patriota, 29. oktobar 2015 15:31)

    # Link komentara

  31. jednostavno to nece ni steti, ni doneti korist, nacinalnom timu, sto se tice klubova verovatno moze da bude dobra stvar, da bas igraci iz zemalja koje je nabrojao tomasevic, mogu da dodju kod nas, i da se od njih napravi par dobrih klupskih igraca... ako mogu spanija, italija, francuska itd, mozemo i mi... za reprezentaciju je potrebna baza od 20tak igraca koju trenutno i imamo, tako da za to ne moramo da brinemo... niko nije lud da se odrekne vrhunskih mladih talenata...
     (peeks, 29. oktobar 2015 15:30)

    # Link komentara

  32. Sport i bavljenje dece sportom gubi svaki smisao. Mladje kategorije su da nasa deca igraju i igraju se. Ovako stavlja se rezultat kluba na prvo mesto i treba reci da se ovim uvodi profesionalizam u mladjim kategorijama.
     (haha, 29. oktobar 2015 15:28)

    # Link komentara

  33. Ne.
     (Boris, 29. oktobar 2015 15:25)

    # Link komentara

  34. (ogicg, 29. oktobar 2015 14:55)
    Nabroj te Crnogorce koji košarku igraju u Srbiji (a i ostale sportove), a onda prebroj Srbe koji igraju za tvoju reprezentaciju i ... ubedljivo ima više Srba.
    (Zoran, 29. oktobar 2015 15:10)

    # Link komentara

  35. Jedino nema mišljenja čoveka koji se najviše pita u našoj košarci, a to je Miško Ražnatović. Siguran sam da ja za to jer će biti više posla za njega.
    Kad počne da dovlači klince iz Afrike, haos . . .
    (Dux, 29. oktobar 2015 15:00)

    # Link komentara

  36. ovo je samo deo price oko klinaca u kosarci! Zasto ja kao roditelj mladih domacih kosarkasa moram da placam njihovo igranje kosarke? Ja moram da investiram pare u svog klinca (mesecna clanarina, patike, majice, carape, sorcevi, pripreme, putovanja itd) od koga ce sutra kajmak da pokupi klub?!? Zna li javnost da Statut KSS najizricitije zabranjuje naplacivanje clanarine, a da ne postoji nijedan klub u drzavi koji to postuje? To svi znaju i svi cute!!! Ako ne verujete, probajte, odvedite svog klinca da trenira kosarku u bilo koji klub i reci ce vam da to zadovoljstvo kosta od 40-100 evra svakog meseca?!? A onda kada zelite da dete prebacite u neki drugi klub jer niste zadovoljni trenerom, minutazom, odnosom kluba prema detetu, preselite se pa hocete da vam dete trenira negde blizu kuce itd., klub vam kaze - morate da platite obestecenje, ipak smo mi investirali u vase dete?!? Sta ste bre investirali kada roditelji sve placaju?...meni je ovo vaznije pitanje od stranaca u Srbiji...
    (milos, 29. oktobar 2015 14:56)

    # Link komentara

  37. Malo ste Crnogoraca uzeli.Pa to su sve stranci
     (ogicg, 29. oktobar 2015 14:55)

    # Link komentara

  38. Kao trener najmlađih kategorija moj odgovor je dosledno - NE!

    Struka je i ovako u haosu, sve manje dece trenira, sad će još manje, sve radi profita par pojedinaca.
    Mogu razumeti da dođe neko dete iz Crne Gore ili Republike Srpske, to je OK, žele igrati za maticu, razigravati 17-ogodišnje mlade Francuze je rampa za iste takve naše,
    KSS se obrukao ugledajući se na Turke i Špance, nama uzor, ako ga baš tražimo, u radu sa mlađim kategorijama treba biti Litvanija.
    (Igor_NS, 29. oktobar 2015 14:35)

    # Link komentara

  39. Polako ljudi ne sudite odmah na prvu loptu!Kvalitetan igrac ce uvek isplivati,znaci nema tu sta i ko da ga gusi.Jedini problem moze da bude struka,odnosno trener koji ga nece prepoznati! Tako da nista mi ne gubimo,samo mozemo da dobijemo na ovome.Jer onda i deca koja nisu talentovana i kvalitetna za ovaj sport nece gubiti vreme i nece im bespotrebno uzimati pare za clanarinu,nego ce da se pronadju u nekom drugom sportu.I ne vidim zasto se dize buka bez potrebe!Trebalo bi jedino obratiti paznju oko toga ko se dovodi i da se to odrzava pod kontrolom,a ne da ti igra klipan od 23 godine juniorsku ligu.
     (ALEKSANDAR, 29. oktobar 2015 14:33)

    # Link komentara

  40. Generalno kod nas nije problem u talentu vec u glavama tih klinaca. Dobar deo njih jos nije ni napunio 18 godina a vec se ponasaju kao da su "uhvatili Boga za bradu".
    (Posmatrac, 29. oktobar 2015 14:27)

    # Link komentara

  41. Sad će lepo naša deca da greju klupe a menadžeri će trljati ruke dovođenjem dece od 14-15 godina visine 200-210 iz Gabona,Mozambika,Gane koj će posle debelo da unovče......Ovo je početak kraja naše košarke....
    (xxx, 29. oktobar 2015 14:26)

    # Link komentara

  42. @(Slobodan, 29. oktobar 2015 14:00)
    zaboravio si fmpirldivakkczideatelekom.....
    (gogi, 29. oktobar 2015 14:25)

    # Link komentara

  43. Dozvoliti igracima iz okruzenja da treniraju ovde pod odredjenim uslovima npr.
    1. Min. 2 sezone i onda mora da igra za nasu reprezentaciju, odnosno moze za maticnu samo ako nas savez dozvoli (ako Kosovo moze u FIBU onda i Srbija moze da napravi svij pravilnik i onemoguci igranje sopstvenom igracu za tudju reprezentaciju, slicna pravila su bila i u SFRJ kad smo bili najjaci).
    2. Ogranciciti broj stranaca. Npr. 2 iz okruzenja U16, koji kao U18 postaju "nasi" i 2 stranca.
    3. Regulisati obestecenja klubovima za igrace (stavka 2)
    4. Ograniciti broj stranaca na parketu (ne bi bilo dobro po klub da 4 i jedan nas igraju mada bi bilo dobro za protivnike ali zamislite scenario sa 8 stranaca na tekmi sa po 35' igre)
    5. Omoguciti povlastice igracima opisanim pod stavkom 1. Sta bi to moglo da bude. Npr. Ekstra stipendije saveza ili nesto drugo.
    6. Utvrditi odnos domacih otislih i pripelih stranaca.

    Spanski klubovi kao najbogatiji u Evropi imaju interese da odgajaju strance koji ce ostati u domacim klubovima i napraviti jaku ligu. Sta mi dobijamo uzgajanjem stranaca - samo vlasnik kluba uzme pare, seniorska liga ne postaje jaca kao ni reprezentacija.

    Teoretski nasi junirski klubovi mogu da imaju interes, nadajuci se prodaji - onda bi imali samo "Trenersku Kosarku".
    (Mr X, 29. oktobar 2015 14:22)

    # Link komentara

  44. Vidi I ovde rade botovi...
     (Bole, 29. oktobar 2015 14:21)

    # Link komentara

  45. Ako mogu Dzenkins i Cirbes da postanu Srbi, sto ne bi mogli i ostali?
    Mogu li hrvatske firme da budu sponzori srpskom kosarkaskom klubu?
    Moze li trener da bude trener iz druge zemlje?
    (Buruekdzija, 29. oktobar 2015 14:17)

    # Link komentara

  46. @zeljko
    lep komentar, ali simanic je iz ljubovije, a ljubovija je u srbiji.
    (zagor, 29. oktobar 2015 14:15)

    # Link komentara

  47. naravno. super stvar! niko ko je potencijal za profesinoalnog kosarkasa (a posebno ne neko ko je reprezentativni potencijal) nece izgubiti mesto zbog te cetvorice, a onih 8 koji ostanu ce imati jacu konkurenciju i ozbiljnije saigrace.
    ovakvo dovodjenje stranaca ce omoguciti klubovima da zarade vise para od razvoja i preprodaje mladih igraca, a samim tim i da se brze i bolje razvijaju i da budu konkurentniji, dok sa druge strane niko ko je ozbiljan kosarkaski potencijal nece izgubiti mesto (vec ce samo mediokriteti poput mene ranije da shvate da nisu stvoreni za profesionalnu kosarku).
    (zagor, 29. oktobar 2015 14:13)

    # Link komentara

  48. Neee…ee !
    (Simpa, 29. oktobar 2015 14:12)

    # Link komentara

  49. Jadno ! Kosarka je totalno degradiran sport. Kakve to uslove imaju mladi igraci( FMP ne racunam )u Srbiji? Roditelji placaju sve do seniora. A posle zbog nedovoljnog iskustva treba da se kidaju i cekaju jos koju godinu, bez DINARA iako su mozda ok igraci... Skoro niko ne daje ni patike, (sem Zvezde i FMP_a )... ako im pozicije uzmu jos i neki stranci, zbog MENADZERA, ostavice ovaj potcenjeni sport !
    (gym, 29. oktobar 2015 14:12)

    # Link komentara

  50. ne
     (toza ledeni, 29. oktobar 2015 14:11)

    # Link komentara

  51. Imamo srecu da na poziciji 1 imamo mozda najboljeg igraca u Evropi a najvise stranaca u reprezentacijama igra upravo na toj poziciji. Svakako da sam protiv stranca u reprezentaciji ali cinjenica da posle Tea nema adekvatne zamene, nadam se da ce iskociti neki igrac na poziciji pleja kako ne bi dosli u situaciju da nam stranac peva Boze pravde. Teo ziv nam bio jos 100 godina
     (karma, 29. oktobar 2015 14:11)

    # Link komentara

  52. @Zeljko, Vujosevic je odveo Pekovica Da igra za CG!
     (Djape, 29. oktobar 2015 14:10)

    # Link komentara

  53. Ne, ne dajte to, makar se ugasili..
    (Iv, 29. oktobar 2015 14:08)

    # Link komentara

  54. NE! Niposto, mi smo najtalentovanija nacija za sportove s' loptom!
    Samo ce zauzeti mesto nekom nasem biseru.
    (Beobrad, 29. oktobar 2015 14:06)

    # Link komentara

  55. Skandal! Ovako su se kao kukavicja jaja Spancima usunjali Ibaka i Mirotic, i zauzeli mesta nekim pravim Spancima... Ili recimo Bo Mekeleb kada je sa Makedonijom napravio istorijski uspeh sa EP polufinalom - vise se pisalo o njemu, nego o bilo kom drugom (a pravom) makedonskom igracu... Nama su ovog leta hteli na mala vrata da uvale onog Frenka Kaminskog sto je bio MVP americke koledz kosarke a na draftu zavrsio kao TOP10 pik, a on je Amerikanac samo delimicno srpskog porekla (takodje je i polu-Poljak) - ali srecom, zdruzenom reakcijom patriotskih snaga zamena pod reketom za povredjenog Krstica i odustajanja Marjanovica bio je pravi Srbin Ognjen Kuzmic, a ne neki Amer kojeg je mozda vec vrbovala CIA! Ma uostalom, ove godine se i desila prvi put u istoriji nase kosarke naturalizacija USA igraca (Danielle Page za nasu zensku kosarkasku reprezentaciju), i pitam ja vas da li je nasa zenska kosarka imala ikakve vidljive koristi od toga?!?
    (Iron man, 29. oktobar 2015 14:06)

    # Link komentara

  56. 1 Srpsko dete, ma odakle dolazilo, u Srbiji je svoj na svome i nikako ne sme biti tretirano kao stranac. Za to nema ni opravdanja ni izgovora.
    2 Spanija je jako dobar primer, ovde i u mladjim kategorijama i u apsolutnim kategorijama igra mnogo stranaca, koji ne igraju za Spaniju, a Spanija je super sila u svim kategorijama. Znaci, ne guse ti igraci male Spance, vec uzimaju iskljucivo mesto malim Spancima koji nemaju kvalitet.
    3 Mi nismo izgubili Mirotica, on je ovde dosao kao mali, ovde je odrastao, vaspitavao se, rastao i oseca se kao Spanac. Ja sam izricito protiv da stranac igra za Srbiju, ali stranac kao Mirotic koji dodje kao mali, odraste medju nama, oseca se kao nas, treba da igra. Mora da igra za Srbiju ako to zeli.
    4 Lovernj, Vesterman i ostali "blago Srbije" iz Partizana su dobra tema za prepucavanje. U ljubavi i u ratu sva sredstva su dozvoljena. Sa Partizanom ljubavi nema a rat je neprekidan. Van tog prepucavanja, naravno da nemam nista protiv tih momaka. I u Zvezdi mogu igrati svi stranci ja cu je i dalje voleti isto, to jest neizmerno.
    5 Ne sme biti nikakvih ogranicenja. Ako treba da biram izmedju toga da igra mali stranac koji ima talenat ili neki nas tatin sin koji nema veze, a mora da igra ili samo zato sto tata moze da plati, uvek sam za talentovanog stranca.
    (Don Quijote, 29. oktobar 2015 14:05)

    # Link komentara

  57. Ne!!! I zadnji na svetu da smo to je mas rezultat.
     (pouzdano, 29. oktobar 2015 14:02)

    # Link komentara

  58. Pitanje nije na mestu !

    Da smo hteli da vodimo racuna o mladim igracima, nikada ne bi prihvatili da igramo regionalnu ligu i ova prica bi bila besmislena a danas ne bi imali problema sa FIBA

    Razigravanje stranih igraca je bila navika KK Partizan-"one serpe zaboravim im ime" a posle Partizan-Igokee ... Primera iz te ekipe imamo mnogo a najpoznatiji su "Dalo, Vesterman, Lovernj, Bertans, Janis Grk, Magdovski, Vrabac itd."

    Licno nisam za dovodjenje mladih stranih igraca, ali sa druge strane treba biti realan i poceti razmisljati o novcu i egzistenciji ekipa a ne samo o kvazi patriotizmu ...
    U Francuskoj svaka ekipa da bi imala mogucnost da igra LNB, mora imati budzet 3 500 000 i minimum tri mlada Francuska igraca.

    KSS nema nikakvog uticaja na Megu, Metalac, Nis-Partizan-Igokeu i Crvenu Zvezdu, oni igraju SVOJU PRIVATNU ABA ligu, tako da je sve ovo besmisleno!

    Ekipe iz Srbije trebaju da formiraju centre za formaciju igraca, tako im niko nece otimati iste!
    Jednom kada igrac prodje skolu nekog centra pa do kraja karijere procenti od njegovih ugovora idu u tu skolu! Tako da se niko nece zaliti da im je neko oteo ili ukrao igraca!
    Ovo je praksa u Evropi i zato velike ekipe traze mlade i ne afirminisane talente, na njima su pare!
    (Slobodan, 29. oktobar 2015 14:00)

    # Link komentara

  59. Od ovoga bi klubovi imali korist ali gde će nam biti reprezentacija u narednih 10 godina?
     (STI, 29. oktobar 2015 13:56)

    # Link komentara

  60. Prvo bi trebalo da nekako zadrzimo nasu decu jer su poceli da nam otimaju i kadete.
     (Rasa, 29. oktobar 2015 13:55)

    # Link komentara

  61. Jel i ovo uslov za EU?!
    (Vedri, 29. oktobar 2015 13:49)

    # Link komentara

  62. NE!!! I KRAJ DISKUSIJE!!!
     (Stefan M, 29. oktobar 2015 13:48)

    # Link komentara

  63. Naravno da jesu. Ovde se ne broje krvna zrnca nego se priča o formalnom državljanstvu. Najviše vidim da se bune komšije Hrvati (lako ćete ih poznati, to su ovi što u komentarima pišu "repka", iako glume ekavicu) i Bosanci. Da je neko bio dovoljno pametan da ovo dozvoli, sad bi za našu reprezentaciju igrali Šarić, Peković, Vučević, Gordić, Pero Antić... Pogledajte samo fudbalske "Orliće", u toj selekciji je preko pola momaka koji su rođeni po drugim državama. Braćo Srbi, malo nas ima, pa ne treba da se odričemo svoje dece iz dijaspore, kao ni ljudi koji su spremni da uzmu naše državljanstvo i iskreno brane naš dres. A ovi što kukaju za "talentima koje je neko uništio" neka mi kažu gde su ti talenti sad kad su se oslobodili zlih menadžera? Što ne pokažu svoje kvalitete?
    (Mladen, 29. oktobar 2015 13:47)

    # Link komentara

  64. Roditelji nase dece umisle da su im deca talentovana i da su novi Pau Gasol, Michele Jordan. Talenat se pokaze vec na pocetku.Onda roditelji se upecaju na prvu udicu i posalju dete u inostranstvo jer im tamo klub plati skolovanje ili odu na koledz u Ameriku jer se tamo dobija sportska stipendija.Koledza i univerziteta na stotine. Niko od nasih nije izrastao u ozbiljnu zvezdu
    (Navijac iz fotelje, 29. oktobar 2015 13:46)

    # Link komentara

  65. Navedite imena ljudi koji su glasali za ovakvu skandaloznu odluku, valjda bi sve trebalo da bude transparentno, pa smo zasluzili da znamo koje osobe su dale svoj glas za ovo!

    Moje mišljenje je da za Srbiju, srpske klubove, trebaju da igraju Srbi (osobe koje se tako osećaju , bez obzira na geografsko, rasno, nacionalno poreklo ), kao i da u našim klubovima kako seniorskim tako i juniorskim igramo bez stranaca (osobe koje zele da igraju za druge nacionalne timove),.

    Ja strane timove i pratim isključivo jer za njih igraju nasi igrači.
     (livada, 29. oktobar 2015 13:37)

    # Link komentara

  66. Nisu, niti će ikada biti!
     (Bojan Ilić, 29. oktobar 2015 13:32)

    # Link komentara

  67. Koje ce gusenje talenata da se dogodi? Ako neko ima kvalitet 10 stranaca mu nece smetati samo ce mu konkurencija pomoci. Koliko se po generaciji stvori izuzetnih igraca? Jedan ili dva reprezentativca i da kazemo 5-6 potencialnih u najboljem slucaju a u nekim generacijama 0. Sta ce tu stranci da poremete? Ono sto stranci mogu da uguse su prosecni igraci. Vise se igraca unisti losim radom i procenama "ne talentovan" nego konkurencijom. Ja sam neko ko je kao dete igrao kosarku u inostranstvu jer mi otac radio napolju. Sta su trebali da mi kazu, e ti mali ne mozes da igras, ti si stranac, ugusices nam talente. Neka deca igraju kosarku, ja sam za bez ogranicenja. Meni uopste nije jasna ksenofobija koja vlada kod nas. A koliko je srba otislo u beli svet u poslednjih 20 godina? Sta cemo sa tom decom? Znaci to moze, neko drugi moze da trenira nasu decu i onda da igraju za nasu reprezentaciju kao sto se dogadja u fudbalu.
    (zwerko, 29. oktobar 2015 13:31)

    # Link komentara

  68. Ja sam za to da klinci stranci mogu da dodju, ali da se mogu takmiciti samo ako dobiju srpsko drzavljanstvo. A drzavljanstvo bi mogli dobiti samo ekstra talenti. Na ovaj nacin za nekoliko godina neko od njih moze biti reprezentativac Srbije, naravno ako zasluzi, a istovremeno bi proveo neko vreme u nasoj zemlji, isao bi u nasu skolu, naucio bi nas jezik i sl. Ovde pre svega mislim na zemlje iz okruzenja, Afrikance i ostale klince iz siromasnih drzava jer ne verujem da bi dolazili ovi iz bogatijih.
    Na ovaj nacin Italijani, Spanci, Turci i ostali "maznjavaju" danas nase klince koji mozda nikada nece igrati za nasu reprezentaciju vec za njihove - Koprivica, Peno, Jovicic itd. Zna li javnost da u ovom trenutku skoro cela jedna nasa kadetska reprezentacija zivi, igra i trenira u inostranstvu (99 i 00 godiste)? Samo dvojica od njih 10-ak su letos igrali za nasu kadetsku reprezentaciju na evropskom prvenstvu!?! Ovaj trend ce se pojacavati u buducnosti jer je logicno da ce klinci i njihovi roditelji zeleti da idu tamo gde im je bolje. Ako rezonujemo da bi klinci i njihovi roditelji iz zemalja u okruzenju, Afrike i drugih sirmoasnih drzava iz slicnih razloga zeleli da dodju u Srbiju - treba im to omoguciti. Ali samo pod onim uslovom koji sam naveo gore, dakle drzavljanstvo Srbije. Time bi jednog dana reprezentacija Srbije mogla kompenzovati odlazak svojih klinaca...ako ne bi bilo ovog uslova za drzavljanstvo - nisam za strance...
    (misel, 29. oktobar 2015 13:29)

    # Link komentara

  69. Nope! Velika "greska" menadzmenta,...
    (SSSS, 29. oktobar 2015 13:25)

    # Link komentara

  70. Da
    (Srbin, 29. oktobar 2015 13:13)

    # Link komentara

  71. Jesu
    (Srbin, 29. oktobar 2015 13:12)

    # Link komentara

  72. Problem je što mi hoćemo da privučemo samo krem, a to nije realno. Voleli bismo da igraju za nas Vučević, Veseli, Peković, Dončić i Mirotić i kukamo što nisu naši, ali realnost je da su oni samo produkt selekcije i da bi došli do njih morate da privučete još gomilu klinaca iz inostranstva koji neće uspeti i koji će zauzeti mesta našim klincima. Lično mislim da kvalitet uvek ispliva: ako je neki naš klinac talentovan neće propasti sve i da dođu dva buduća LeBrona u tim. Mogu samo da postanu bolji jer će imati motiv više i moći će da treniraju i igraju protiv jačih igrača. Ako uspemo da ih privolimo da igraju za nas, još bolje. Mislite da je slučajno što se kaže "otišla generacija talentovanih igrača i reprezentacija je slaba sada"? E pa ta generacija je nastala upravo zbog toga što su ti klinci gurali jedni druge da budu bolji. Kada nemaš konkurenciju ne znaš limite i niko te ne gura napred već misliš da si Džordan jer puniš protivnike 50 razlike, zato nam toliko talentovanih klinaca i propada u periodu od 16-18 godina. Dođe do otrežnjenja kada te sačekaju seniori.
    Nećemo propasti zbog klinaca stranaca već menadžera. Oni će gurati svoje igrače koji ne zaslužuju 5 minuta po utakmici, a ne da budu vođe tima. Dok će najveći talenti koji nemaju leđa sedeti na klupi i stagnirati. A to nema veze sa nacionalnošću jer su ti "menadžerski igrači" klinci iz Srbije.
    (Jim Beam, 29. oktobar 2015 13:10)

    # Link komentara

  73. Kao majka kosarkasa smatram da nasim klincima treba dati sansu da igraju i da se dokazuju. Imamo puno talentovane dece u klubovima.
     (Šta će vam e-mail kad imate IP adresu, 29. oktobar 2015 13:05)

    # Link komentara

  74. A sta hvali reprezentaciji spanije? Imaju najvise stranih mladih igraca u svojim klubovima i prvaci su evrope!!! Tako da ta grobarska teorija ne pije vodu,a posebno sto nijedan klub nije razigravao vise stranih igraca od njih. Dalo,vesterman,lovernj,kajzeoglu,erden,veseli...to su strani igraci koji su direktno zauzimali mesto nasim mladim igracima. Drugo je kad dovedete stranog igraca koji je vec afirmisan donekle a drugo kad dovedete prospekta...
     (petarczv, 29. oktobar 2015 13:01)

    # Link komentara

  75. Bilo bi lijepo kada bi prestali, srpski i hrvatski savezi, uzimati talente iz BiH.
     (zar nije tako? - vječno cenzurisan, 29. oktobar 2015 12:58)

    # Link komentara

  76. Svi srbi su dobro dosli. Vidim neko pominje Simanica, odakle je dosao. Pa nije dosao iz afrike, nego iz R. Srpske! Sta tu nije jasno? Da neces da ga tretiras kao stranca? Crnogotci srbi mogu, ovi sto nisu srbi ili ti ne smeju da kazu da jesu, ne mogu! Sta ce nama makedonci? Kako smo mi to ispustili Pekovica, Mirotica itd? Da nisu trebali da ih kidnapuju. Ne svidja mi se ova odluka. ne bih voleo da mi igraju stranci u repki, samo zato jer ne igraju u njihovoj ili je preslaba pa nece.
     (dundjer, 29. oktobar 2015 12:55)

    # Link komentara

  77. vidi ovog jakovljevica, nabroja ljude kojima je zavrsio pasos nase zemlje a totalno su nebitni u svetu kosarke a i kod nas. wtf!? i jos se hvali time. sto ne spomenu kolko je para uzeo od tata i mama? tuga
     (ref, 29. oktobar 2015 12:48)

    # Link komentara

  78. Ne....kad se to dogodi izgubit cu osecaj nacionalne pripadnosti i kosarka za mene vise nece biti interesantna.
     (kurajber, 29. oktobar 2015 12:41)

    # Link komentara

  79. Mi smo u proslosti pravili strahovite greske.Nasi kosarkaski oci su propustili Mirotica,Pekovica...Ivkovic pun sebe ne mozes da mu pridjes.Svi momci koji zele da igraju za nas treba da igraju.Samo sto to mora neko da pokrene.Skauting po okolini...Pa odakle je Simanic!
     (zeljko, 29. oktobar 2015 12:39)

    # Link komentara

  80. Ne dozvoliti strane igrace u mladjim kategorijama je smesno,ali dozvoliti cetiri je skandalozno.
    Jedan je sasvim dovoljan,ali opet u ovom trenutku ne vidim ko sem Zvezde i Mege moze da dovede i priusti sebo mladog stranca.
     (Masi, 29. oktobar 2015 12:39)

    # Link komentara

  81. Ne, ne i ne!!! Cemu sluze "razvojne" selekcije ako ne da razvijemo tj napravimo nesto od igraca. Da ne spominjem pad motivacije kod klinaca kad zna da ce mu neki Mutumbukokos zauzeti mesto. Ako je tako, aj onda da kupimo celu reprezentaciju juniora.
     (Sale, 29. oktobar 2015 12:39)

    # Link komentara

  82. Ne.
     (Frenklin Klinton, 29. oktobar 2015 12:38)

    # Link komentara

  83. Hoće stranac, neće stranac, hoće ovaj hoće li onaj. Po meni je problem što deca više ne igraju basket na ulici kao što je bilo u moje vreme pre 40-ak godina.Danas dovode decu u klub da trenira recimo košarku, a do tada dete nije videlo loptu. Talenat mora da postoji da bi od njega postao igrač. Na žalost, mnogi talenti nikada i ne uhvate loptu u ruke, nego igraju video igrice. Sa druge strane danas je mnogo više sportova koje deca mogu da biraju, nego što ih je bilo u moje vreme. Ja za tenis nisam znao da postoji kao sport, odbojka je bila jako malo zastupljena, a od timskih sportova, fudbal košarka i nešto manje rukomet.
    Deca su talenat pokazivala na ulici, pa tek onda odlazili u klub. Vešali smo koš na razne bandere, igrali u cipelama, i čizmama, a one najbolje, klubovi su pokupili i radili kasnije sa njima.
    Sada više toga nema, pa danas ne znamo da li nam je talenat koji treba da postane "play-maker" završio na fakultetU političkih nauka, ili "šmrče" na nekom krovu, kao iz filma "KAD PORASTEM BIĆU KENGUR"
    (Slobo, 29. oktobar 2015 12:37)

    # Link komentara

  84. Jedno su seniori gde se jure trofeji, a drugo kadeti i juniri, ciji je prevashodni cilj da naprave igraca za prvi tim, a ne da pobedjuju po svaku cenu. Dakle, odgovor je ne.
    (maki, 29. oktobar 2015 12:31)

    # Link komentara

  85. kratko i jasno NE !
     (bgdski_ckodr, 29. oktobar 2015 12:28)

    # Link komentara

  86. Jeste dobro za Covica i Raznatovica, dvojicu dzelata srpske kosarke...FMP 5 godina nije proizveo krstenog igraca, a kupi talente samo kako ne bi zavrsili kod konkurencije... Apic i Davidovac su najnoviji na listi za propadanje...Sad bi i strance da dovodi.. Misko ima preozbiljan uticaj ovde, ali se okrece ka Francuskom trzistu gde sa Matericem trazi NBA prospekte od
    14,15 koje bi da dovuce u Srbiju...tuzna prica, jer ce nasa kosarka najvise ispastati, ali posledice ce se osetiti tek za par godina...a tad ce biti kasno, zbog interesa dva coveka..pozdrav iz nekada kosarkaskog grada, Cacka...
     (Luka, 29. oktobar 2015 12:25)

    # Link komentara

  87. Ozmo, zašto postavljaš takva pitanja bre? Mani se gluposti. Srbija Srbima. Koji đavo treniraju naša deca? Da bi kasnije došao neki kiriku koji ne zna gde je došao? NE!
     (Ime, 29. oktobar 2015 12:25)

    # Link komentara

  88. Ne srpskoj, nicijoj kosarci ne treba dozvoliti dovodjenje stranih igraca u reprezentaciju. Time se obesmišljava sportsko takmičenje između drzava i stvara se neravnopravnost izmedju bogatih i siromasnih zemalja. Dolazimo u situaciju da bogate arapske drzave kupuju najbolje sportiste i vremenom mogu postati "prvaci" u svemu iako nemaju svojih igraca u reprezentaciji. To onda nisu reprezentacije već klubovi sa nazivom drzave
     (anonimac, 29. oktobar 2015 12:24)

    # Link komentara

  89. Izgurao Nebojsa Covic koji upravlja KSS danas, zbog koristi njegove akademije FMP. Da li cemo od toga imati korist ili je ovo poslednji ekser u kovceg, pokazace vreme
    (Ivan, 29. oktobar 2015 12:24)

    # Link komentara

  90. lome nas na svim poljima!
     (putujuci lakrdijas, 29. oktobar 2015 12:19)

    # Link komentara

  91. Na fotografiji Dalo, košarkaški talenat. Hahahahah.
    (Ponesneli Maks, 29. oktobar 2015 12:18)

    # Link komentara

  92. Не.Крај.
     (Тралалат, 29. oktobar 2015 12:18)

    # Link komentara

  93. Zašto ne napišete da je Čović to predložio?
     (Bojan, 29. oktobar 2015 12:17)

    # Link komentara

  94. NE !!
     (b, 29. oktobar 2015 12:16)

    # Link komentara

  95. Ne!
     (TheSrbinBg, 29. oktobar 2015 12:16)

    # Link komentara

  96. Sve je jasno ,to su progurali Covic I Misko,Partizanu ne smeta... I to je sve. Ko sisa ostatak Srbije. Majstori smo da sve unistimo.
     (Bole, 29. oktobar 2015 12:16)

    # Link komentara

  97. ispastace reprezentacija, na dobitku su timovi.
    (wlado, 29. oktobar 2015 12:15)

    # Link komentara

  98. Potrebno je,zasto da ne?Imamo i mi da ucimo od stranaca kao oni od nas.Ne vidim tu nista sporno.Ako mi u ekipi dodje jak stranac,dacu sve od sebe da podignem svoj nivo na njegov ili visi.Zdrava konkurencija uvek dobro dodje.Ludost je dovoditi stranca u prosecnoj kategoriji koji nece podici nivo ekipe,pa jos i dobro placati,ali u dobrog stranca vredi uloziti.
     (Sergio, 29. oktobar 2015 12:15)

    # Link komentara

  99. Zasto da ne, moze se desiti da nam dodje neki ekstra talentovani igrac, pa posle bi i od toga imali koristi nasi klubovi u prodaji istih.
    (Bemekt, 29. oktobar 2015 12:13)

    # Link komentara

  100. Jedno veliko NE!!!!!
     (zizi, 29. oktobar 2015 12:10)

    # Link komentara

  101. Dokle god je korupcija prisutna i unistavanje nase sopstvene dece,mozda ce i da nam trebaju tudja deca,zato sto unistavaju nasu....
     (cjfjfif, 29. oktobar 2015 12:07)

    # Link komentara

  102. Ne.
     (Patrick, 29. oktobar 2015 12:06)

    # Link komentara