1. Prvi favorit je po meni Golden Stejt. Jednostavno njihov stil igre odgovara dugoj sezoni. Ekstra se krecu i pokrivaju sve. Lepo je autor teksta naglasio da su cak mozda bolji u odbrani nego u napadu (svuda su u top 3). Klipersi i Hjuston imaju timove za osvajanje ali po meni nemaju mentalitet. Najvece pitanje za SAS su godine i stanje bekovske linije, sto im moze predstavljati problem u odnosu na konkurente. Oklahoma znak pitanja. Mogu da budu prvi, a mogu i 7 na Zapadu. Videcemo kako ce funkciomisati, talenat imaju. Dodao bih Memfis koji mozda ne moze da osvoji, ali sigurno moze da dobije nekog od favorita u PO. Entoni Dejvis ce biti sledeci MVP regularne sezone.
     (Zorz Pap, 27. oktobar 2015 18:34)

    # Link komentara

  2. Sjajno prepricavanje Jalenove i Jacobyjeve najave.
    (spree15, 27. oktobar 2015 13:00)

    # Link komentara

  3. Jeremijo,sreca je kada te sudije gledaju kako trazis time out koji nemas i prave se da te ne vide,da nije bilo te srece Bullsi bi imali bacanja i loptu sa strane pri rezultatu 84:84 na 8,4 sekunde pre kraja i velike sanse da odu na 3:1 u seriji.Tesko se izlazi iz tog bunara.
    (javale mcgee, 27. oktobar 2015 12:05)

    # Link komentara

  4. bravo za opsiran tekst
     (thug life, 27. oktobar 2015 11:42)

    # Link komentara

  5. Kao što napisah u komentaru za istok, ako ih zaobiđu teže povrede, bilo bi čudo da titula ne ode u San Antonio, a jedini koji mogu da ih zaustave u tome su (zdravi) Oklahoma, Klipersi, Hjuston i Golden stejt i, baš kao u tekstu, ovo su pet kandidata za titulu. Klivlend će, najverovatnije, osvojiti istok i ući u finale, ali da je sistem takmičenja takav da plejof igraju 16 najboljih ekipa nebitno iz koje konferencije, Kavalirsi ne bi dogurali ni do polufinala. Svaka čast Džejmsu, ali kad su Kajri i on na Parketu, Kevin Lav je napadački "ugušen", ali iako je odličan skakač loš je u odbrani i praktično mi deluje kao "višak" u timu. Tristan Tompson je mnogo "kompatibilniji" u timu, ali Lav je igrač koji mora da igra i to će ugušiti Klivlend protiv timova sa zapada. Sa Lavom i Mozgovim mogu da se nose sa Memfisom i timovima koji imaju "slabo pokretljivu" centarsku liniju, ali protiv Golden Stejta, Sparsa, Tandera i Klipersa nemaju velike šanse.
    Možda sada liga nije kao nekada kada je jedino pitanje bilo da li će Čikago Lejkersi ili Boston uzeti titulu, jer su u ta tri tima igrale najveće zvezde NBA, dok su uspesi drugih timova bile statističke greške. Danas se igra mnogo brža košarka, više je dobrih igrača, nije iznenađenje da bilo ko od 10-ak veoma jakih timova osvoji titulu, što je ranije bilo nezamislivo.
    Pratim NBA od 90-ih i u eri Lejkersa sa Medžikom i Džabarom i Čikaga sa Džordanom i Pipenom samo je bilo pitanje koga će odvaliti u finalu. Više toga nema. I to je dobro.
    (NastyB, 27. oktobar 2015 09:25)

    # Link komentara

  6. Osim klivlenda pitanje je da li bi se ijedan drug klub sa istoka plasirao u play off na zapadu koji je mnogo kvalitetniji vec godinama unazad
    (brko radoje, 27. oktobar 2015 08:12)

    # Link komentara

  7. Nema sumnje da su Klipsi pojacali klupu i da tu nece biti praznog hoda kad uvedu izmene kao prethodnih sezona. Ali po meni,i dalje je pitanje koja je njihova najbolja petorka, tj. ko im je krilo? Vesli Dzonson jeste dobar fizicki kao sto stoji u tekstu, ali nije tacno da je dobar defanzivac (vazno pored defanzivno klimavih Redika i Grifina). Pirs je doveden da bude ono sto je igrao u Vasingtonu, a to je stretch 4ka, ne 3ka- jer njegove noge vise ne mogu da cuvaju skoro nikoga ko u ligi dobija minute na 3ci. To ostavlja Lensa, koji je pored svog talenta psihicki nepredvidiv, plus je upravo imao jednu od najgorih suterskih sezona koju smo videli zadnjih godina. U Sarlotu su bili presrecni da ga se otarase. U Indijani znamo da je bio vrlo solidan, ali mora se priznati da je dosta rizicno "zaduziti" Lensovu psihu da odluci da li ce Vesli Dzonson morati da bude starter za ekipu koja bi da pretenduje na 1. mesto na prejakom Zapadu. Sigurno je da su Klipsi i tako odlicna ekipa, ali na Zapadu ce bas takve nijanse odlucivati ko prolazi u sledece kolo p/o. Jos jedno pitanje za Klipse je, da li su prosle sezone prokockali poslednju dominantnu sezonu Kris Pola? On je medju najnizim igracima u ligi dzinova, presao je 30tu...igraci tog fizickog profila znaju brzo da izgube konstantnost u igri kada fizicki 'izgube pola koraka'. Ne znaci da Klipsi ne mogu do titule, ali moram ponovo da ih stavim u kos sa Hjustonom, pola stepenika ispod OKC i San Antonia, dok su GSW na vrhu piramide favorita.
    (shazam, 27. oktobar 2015 06:10)

    # Link komentara

  8. Bice ovo jos jedna sjajna sezona na zapadu, mozda cak i bolja od prethodne!
    Pozdrav za prave ljubitelje najbolje kosarke na svetu, uzivajte u spektaklu koji sledi!
    (neky92, 27. oktobar 2015 06:08)

    # Link komentara

  9. Ajmo LAL
     (Surdulica voli Zvezdu, 27. oktobar 2015 03:33)

    # Link komentara

  10. zamerka....ty lawson nije all star igrac
    (dule_lfc, 27. oktobar 2015 02:53)

    # Link komentara

  11. Finale Zapada: Klipersi - SAS
    Finale Istoka: Klivlend - (iznenadjenje)

    naravno ako zdravlje posluzi..
    (RoD, 27. oktobar 2015 02:41)

    # Link komentara

  12. Ekipa sa Bryant-om sigurno neće tankovati, budite sigurni u to. Ne kažem da će izboriti plej-of, ali sigurno neće namerno gubiti, šampioni to ne rade.
     (scholes, 27. oktobar 2015 01:48)

    # Link komentara

  13. Jedva čekam Denver!
     (tko leti vrijedi, 27. oktobar 2015 01:31)

    # Link komentara

  14. U jednoj recenici...
     (zabranjeno pusenje, 27. oktobar 2015 01:01)

    # Link komentara

  15. Iznecu par utisaka:
    1)Zdrava Oklahoma bice silno motivisana, predviđam im startnu poziciju pred PO.
    2)Spursi vise nemaju trio u najboljim godinama, ali imaju njihovo iskustvo. Od njih se sada vise ne ocekuje da budu vodje tima, vec da pomognu Lenardu i Olridzu. Ako se kockice sloze, mogu do kraja.
    3)Golden State bi mogao da ima problema sa motivacijom. Postoji scenario da posustanu, ili da iskoriste iskustvo iz prethodne sezone i jos lakse uzmu prsten.
    4)Hjuston je svoj max izvukao prosle sezone, mislim da ima kompletnijih ekipa.
    5)Klipersi imaju neverovatno kompletan tim, uz jednu veliku manu-Deandre Dzordana. Ne mogu zamisliti tim u kom on igra startnog centra kao šampione.
    6)Memfis dugo igra na okupu, ali slaba ofanziva ih ogranicava u pravljenju iskoraka.
    7)Davis=Nju Orleans. Eee da se rodio vreme Krisa Pola...
    8)Mislim da Juta popunjava preostalo mesto u PO. Neke sanse ima i Dalas, eventualno Sakramento. Ko god to bio, odmah ispada...
    Lejkersi boranija, Portland krece ispočetka po ko zna koji put. Denver i Minesota znaju sta rade, dok Finiks uvek zna da iznenadi, iako deluju kao tim koji nema sanse za bilo sta.
     (The Truth, 27. oktobar 2015 00:32)

    # Link komentara

  16. Ovo bi mogla biti Oklahomina godina, pod uslovom da Westbrook ponovi prošlosezonske partije i da njega i Durantulu zaobidju povrede. Po meni je tu Enes Kanter igrač od koga će dosta zavisiti hoće li do prstene ili ne. Centar je ono što Oklahomi već godinama unazad fali a mislim da bi ove godine Kanter mogao da bude značajan faktor da dođu do cilja. Naravno tu je i standardno dobri Ibaka. D. J. Augustin je solidam back up da podeli minuta na 1 i 2 s videćemo kako će i Dion Waiters odigrati. Warriorsi kao branioci trofeja su jedni od favorita i ove godine. Tim je gotovo nepromenjen ali nisam siguran da muogu da ponove prošlu sezonu. Clippersi značano pojačani Josh-om Smithom a mislim i da Pierce ima tu još čega da da ekipi. Svakako su jaka ekipa ali mislim da ni oni ni Rockets-i nisu kadri da uzmu prsten. San Antonio je uvek jedan od kandidata da ide do kraja iako im je većina tima i ključnih igrača već u poznijim godinama, ali dobili su veliko pojačanje u Aldridgu pa i Marijanoviću. Po meni jako će biti zanimljivo gledati Minesotu su Wiggins-om i Karlotom Townsom koji uz Kevina Martina, Rubia, LaVina, Pekovića, Garneta, Anre Millera, Bjelicu, Princa i Muhameda cine jedan strašan tim odlično popunjen na svakoj poziciji a bar za sada bez izrazite zvezde ali sa nekoliko potencijalnih. Zanimljivi će biti i Lakersi, pojačani mladim snagama Russelom i Randle-om.
    (John Stockton, 27. oktobar 2015 00:15)

    # Link komentara

  17. Bas bih voleo da Minesota eksplodira!!!
     (cvrc milojka, 26. oktobar 2015 23:51)

    # Link komentara

  18. Nisam neki strucnjak, ali glas dajem za OKC Thunder
     (Petar, 26. oktobar 2015 23:07)

    # Link komentara

  19. GSW do prosle godine je bio izuzetno nesretan u vezi povreda. Nema povrede koja nije zaobisla Boguta (nedavno je slomio nos), a Curry-jevi zglobovi (clanci) su bivali iscaseni svakih par utakmica....Denver bi mogao biti interesantan tim za gledanje ako trener poslozi kockice...
    (bers0003, 26. oktobar 2015 22:37)

    # Link komentara

  20. @petarczv
    Videćemo Petre, stari znanče, videćemo:)
    Ista je priča bila i prošle godine pa svi znamo kako je SAS prošao. Lično bih voleo da zbog Bobija doguraju do samog kraja...
     (JeRemija, 26. oktobar 2015 22:29)

    # Link komentara

  21. Naravno da to nema veze sa srecom. Jednostavno tim je imao pravilno rasporedjenu minutazu i nije bilo preopterecivanja igraca pa nije bilo ni povreda. Titula posve zalsuzena; nisu oni krivi so su im vecina timova bili jedan igrac-tim protivnici.
    (OaklandPower, 26. oktobar 2015 22:11)

    # Link komentara

  22. Sjajan tekst, kao i prethodni. Drago mi je da je neko napokon napisao da je GS bio miljenik sreće prošle sezone jer su im redom protivnici bili osakaćeni povredama. Odlično su momci igrali ali treba pomenuti i sreću. Ove godine će to jako teško ponoviti. 
    Klipersi, Oklahoma, GS i Hjuston će odlučivati o pobedniku Zapada. Mislim da mamuze neće daleko dogurati, sve su stariji a Oldridž je nedovoljan za titulu. 
    Svaka čast i za tekst o LA i Kobiju, konačno neko istinu da napiše...Vreme je za penziju i to već odavno.
    (JeRemija, 26. oktobar 2015 19:30)

    Svi nba strucnjaci i celo las vegas u prve favorite svrstavaju SAS samo ti i autor texta se neslazete...A sto se tice srece golden state-a xaxxaxaxaxa pa njohova prosla sezona je proglasena za najbolju u istoriji nba Prvi put je jedna ekipa imala najbolji napad i najbolju odbranu...
     (petarczv, 26. oktobar 2015 22:00)

    # Link komentara

  23. @Sideswipe
    Kaže se džezveri a ne džezeri!
    (daywalker, 26. oktobar 2015 21:44)

    # Link komentara

  24. Izbacite Filadelfiju i aktivirajte Sijetl! Opet se sprdaju i tankuju. Pustili su MekDenijelsa. Ok ako tankuju zbog pikova ali oni sve te pikove posle puste i dovode krseve. Ako se sprdaju sa NBA onda neka ih izbace i aktiviraju Sijetl!
     (tanana, 26. oktobar 2015 20:21)

    # Link komentara

  25. GSW, SAS i LAC, ostali sanse nemaju.
     (Ma dajte, 26. oktobar 2015 20:17)

    # Link komentara

  26. ako novi trener uspe da objasni Vestbruku da je Durantula neprikosnoveni Betmen, a on Robin, mislim da je OKC ubedljivi favorit za prsten
     (azor ahai, 26. oktobar 2015 19:54)

    # Link komentara

  27. Sreca se zasluzuje. I u sportu je uvek jedan od kljucnih faktora. Sta je trojka Rej Alena 2013 za produzetak? Kecman u Zagrebu? Djordjevic protiv Huventuda i Hrvatske? Augentaler 1991? Jesu li bili prvi u ligi? Jesu. Jesu imali najbolji tim? Jesu. Sreca? Zasluzili su je, ako je i bila kljucni faktor.

    Klipersi i titula? Da je Lens Stivenson u timu sa Dzordanom, Medzikom i Birdom, taj tim nista ne bi osvojio. Jedan je Lens.

    Nazalost, Obrva ne moze sam kao sto ni KG nije mogao. Mora da ode negde, koliko u naredne dve godine. Samo je pitanje gde... Mozda opet Celtics kao i KG, pa taman titula 10 godina kasnije...

    Lakersi.tankovanje.com

    Nadam se da ce Denver Luda Druzina mnogima da pomrsi racune, imaju sve da to i urade i iznenade.

    Ali, kao i svih ovih godina, uvek ce biti najvece zadovoljstvo gledati jedne i jedine Spurse.
    (Larry, 26. oktobar 2015 19:52)

    # Link komentara

  28. Glavni kandidati su Spursi, Klivlend i GSW. Ko udje u finale osim ovih, to ce biti iznenadjenje. Sakramento ce biti iznenadjenje, imaju dobar tim. Okc, Klipersi i Cikago, Hjuston , tesko da ce u finale, ali vrebaju tu iz senke. Pored onakvog Klivlenda Gswa i spursa, ne moze da se nosi samo Durant ili samo Harden ili Rouz, mora da bude to dugacka klupa.
     (Ajni, 26. oktobar 2015 19:48)

    # Link komentara

  29. Prvo, svaka cast za tekst! dosta truda, cestitam! e sad,interesuje me i kako drugi gledaju na ekipe, sto se mene tice ovako: GSW standard,ocekujem lude tekme sa puno koseva, San Antonio mi po imenima deluje impozantno,toliko allstarova u ekipi..videcemo! Meni i Klipersi sa ovim trejdovima izgledaju kao ozbiljna ekipa bas,bas! Pelikanse cu bas pratiti, Davis je dabl dabl masinerija,napokon dobra pojacanja,bice to dobar skor i plejof! Memfis i OKC sigurno u plejofu, bez noviteta posebnih. Meni su npr. Finiks i Lejkersi uzas, bice mucna sezona! Portland nepoznanica bas! Sakramento ce svaki tekmu granicu juriti na 220 poena! :-) bice zanimljiv zapad,pa uzivajmo!
     (nesalomivi, 26. oktobar 2015 19:36)

    # Link komentara

  30. Sjajan tekst, kao i prethodni. Drago mi je da je neko napokon napisao da je GS bio miljenik sreće prošle sezone jer su im redom protivnici bili osakaćeni povredama. Odlično su momci igrali ali treba pomenuti i sreću. Ove godine će to jako teško ponoviti.
    Klipersi, Oklahoma, GS i Hjuston će odlučivati o pobedniku Zapada. Mislim da mamuze neće daleko dogurati, sve su stariji a Oldridž je nedovoljan za titulu.
    Svaka čast i za tekst o LA i Kobiju, konačno neko istinu da napiše...Vreme je za penziju i to već odavno.
     (JeRemija, 26. oktobar 2015 19:30)

    # Link komentara

  31. Vise novca, vise problema...

    Sve ove ekipe deluje dosta nabildovano, tesko da ce svi moci da izguraju celu sezonu i plejof na najvisem mogucem nivou.
    (GM, 26. oktobar 2015 19:26)

    # Link komentara

  32. okc!!!
     (beast mode, 26. oktobar 2015 19:22)

    # Link komentara

  33. Sa delom u vezi Lejkersa se A P S O L U T N O ne slažem! Iznenadiće mnoge u ovoj sezoni,zapamtite moj komentar
     (King, 26. oktobar 2015 19:20)

    # Link komentara

  34. Dobar tekst kao i inače. :) Zapad će i ove godine biti klanica u plejofu, nadam se samo da će svi biti zdravi.

    Inače, onima kojima je do još zanimljivih tekstova o NBA na srpskom preporučujem blog [link] gde autor teksta i piše.
    (asg, 26. oktobar 2015 19:16)

    # Link komentara

  35. Voleo bih finale Majami-San Antonio. I bilo bi zanimljivo npr. Vejd 4-2 u finalima (obrnuto od Dzejmsa) i Dankan 5-2 u finalima(isto kao Kobi).
    Ma da, mislim da je red na Kliperse da osvoje, ne znam zasto, ali imam neki osecaj.
    (Nikola, 26. oktobar 2015 19:16)

    # Link komentara

  36. LEJKERSIIIII
     (Frenklin Klinton #24, 26. oktobar 2015 19:16)

    # Link komentara

  37. Ako su Hjuston i Klipersi kandidati za prsten, onda to moraju biti i Grizliji.
    (Memfis, 26. oktobar 2015 19:14)

    # Link komentara

  38. Utah Jazz do titule.
    (Gordon Hayward, 26. oktobar 2015 19:13)

    # Link komentara

  39. Ove godine ga opet uzima brat Wade. :)
     (Getsuga Tensho, 26. oktobar 2015 19:10)

    # Link komentara

  40. OKC sad il nikad
    (bley, 26. oktobar 2015 18:59)

    # Link komentara

  41. mekgi koja je to kraljina,umirem kad ga gledam.
     (dendara, 26. oktobar 2015 18:58)

    # Link komentara

  42. Напред Џезери!!!
    (Sideswipe, 26. oktobar 2015 18:46)

    # Link komentara