Novak Đoković
  1. Kada Nole pročita ovaj tekst žaliće što je PUSTIO Marija da osvoji Wimbledon kako veliko kraljevstvo nebi čekalo još jedan vek da opet neko njihov zaigra finale.
    (misko, 28. decembar 2015 14:47)

    # Link komentara

  2. Neka Nole i dalje osvaja trofeje,a Rodja i Rafa nastave da uzivaju u lepoti igre.Ko jos pamti igru Zvezde u Bariju,bitna je istorija.Novak je od poslednjih 20 GS osvojio 9.To je istorijski fakat.Tacka.
    (skydog, 26. oktobar 2015 20:43)

    # Link komentara

  3. Ja u komentarima britanskih novinara uvek zapazam nekakvu prikrivenu mrznju i pakost, koju pokusavaju da zamaskiraju na razne nacine. Iskreno, gadi mi se ta njihova uvijena arogancija.
    (petar, 26. oktobar 2015 00:03)

    # Link komentara

  4. 2RG...to bi bio san snova:) Novak je zasluzio RG.
    (anica, 25. oktobar 2015 16:32)

    # Link komentara

  5. @ Dominus
    Novak je imao igru i u vreme dok je 4 godine bio iza Rafe i Rodžera. Dobro, gradio je igru ali je više gradio samopouzdanje. Nakon čuvenog polufinala u Madridu protiv Rafe, izjavio je: "kada ga sada nisam dobio, nikada neću"! A meni se otrgao uzvik, onako u sebi: nije tačno!
    To polufinale je vinulo Rodžera u visinu gde pod normalnim okolnostima ne bi uspeo. Rafi slomljena kolena, Novak iscrpljen mentalno i fizički.
    RG ove godine, polufinale sa Marejom je trajalo dva dana da bi finale igrao bez dana odmora!!! Cedio ga je Marej ta dva dana. RG i šljaka zahtevaju više energije od tvrdih podloga. U finalu protiv Vavrinke je igrao sa smanjenom energijom, sa kraćim loptama dozvoljavajući pravovremeno nameštanje za egzekuciju iznenadne bekhend paralele. Poklopilo se kako ne treba!
    Jeste, Novak je odrastao na šljaci i dobiće on Rolan Garos, ne brinite. U naredne 4 godine, dva puta sigurno.
    Novaku najviše smeta vetar. Više od drugih. Postavlja se pitanje zašto?
    Pogledajte snimke kada mu je lopta na žicama. Pogled mu je već daleko napred. Federeru je pogled na žicama, na lopti. Čak i zadrži podled za tren i tu praznu tačku. Vetar, pogotovu onaj "tramuntana", niodkuda i odasvuda, sa naglim naletima, haotično menja pravac lopti, pogotovu kada joj opada brzina. Tu se gubi "slatka tačka" na žicama a nesigurnost raste. To isto važi za neizgrađen teren šljake gde lopta ume da odskoči od neravnine ili od linije.
    Mentalni sklop-VRH
    (Dorćolac, 25. oktobar 2015 16:19)

    # Link komentara

  6. @Dorcolac.Pravo je zadovoljstvo citati vase komentare.
    Imam jedno pitanje,ako mozete da odgovorite.Dok je Novak bio mladji,bilo je price da mu je sljaka prirodnija podloga od trave,a za sve ove godine nikako da uzme taj Rolan Garos.Igru ocigledno ima za taj poduhvat,ali nesto ipak tu fali.Vavrinka jeste u tom mecu odigrao perfektno,gotovo bez greske,ali imam osecaj da je Novak mogao nekako to da izvuce.Kazu Agasi je u 11om pokusaju uzeo RG,ali u 29oj.Novak sledece godine puni 29.Verujem da ce uzeti nekalendarski slem 2016te.Kakvo je vase misljenje u vezi toga i da li moze uzeti RG vise od jednog puta?
    (dominus, 25. oktobar 2015 12:24)

    # Link komentara

  7. Ne znaju gde je Srbija???Jos se i hvale svojim neznanjem...Sta li?...nemaju internet?..ne razumem..ali stvarno...
    (Igor72, 25. oktobar 2015 09:26)

    # Link komentara

  8. Imam želju nastavim ovu priču, najviše zbog teksta Džoa Kenarda, kolumniste u Blićer Riportu, Bleacher Report.com. Evo LINK:[link]
    Razni novinari, različito viđenje. Da li je baš tako? Svaki medij ima nekog vlasika. Vlasnik traži sponzore. Sponzori, oni veliki, traže da se mešaju u tkz. uređivačku politiku dotičnog medija. Recimo malo o Piteru Bodo-u. Čovek je vrhunski pisac, sa čarobnim metaforama. Pisao je tako o Novaku 2007 godine pre Indian Velsa o čarobnom novom igraču. Novak mu je uzvratio pobedom. Malo pomalo, kako je Novak stasavao do najboljeg atlete sveta (pogledajte glasanje), Bodo je počeo da - ili izbegava hvalospeve ili da mu nalazi mane! Razlog? Verovatno NIKE. Sponzor [link] gde Bodo piše. Onog drugog kriketaša nije vredno ni spominjati. Tu ima malo i politike oko Škotske. U svakom slučaju, Novak je maga zvezda naše planete!!!
    (Dorćolac, 25. oktobar 2015 05:29)

    # Link komentara

  9. Sta ova dvojica lupetaju, a i ko ih sisa?ko jos slusa Engleze u tenisu , treba im 100 godina da nesto osvoje!
    (NOLKICA, 25. oktobar 2015 00:12)

    # Link komentara

  10. Predlažem da se ova tema zatvori bar do Melburna. Tada bismo mogli da proverimo da li će, konačno, biti nađen recept za Noletovu igru ili neće. Ako ne bude nađen, ne preostaje ništa drugo nego da mu još jednom zamere loš umjetnički dojam.
    (Zoran, 24. oktobar 2015 23:02)

    # Link komentara

  11. @nije ja je
    SORRY. ..pobrko. ..
    (Igor 1959, 24. oktobar 2015 22:55)

    # Link komentara

  12. "Hajde da zamislimo da je Kirjos došao posle Rodžera i Rafe, to bi bila ogromna stvar jer je on marketabilan, ima ’iks faktor’ kao i navedena dvojica."
    Ovo je citat iz intervjua koji mnogo toga kaze, cak i huligan Kirjos bio bi prihvatljviji od Noleta, jer potice iz anglosaksonske i zapadne kulture.
    A drugo....Nole je zaista imao kompleks zapada, tj, pokusavao je kao decko iz istocne evrope i nepopularne Srbije na sve nacine da se dopadne zapadnim novinarima i navijacima, ponekad i prenaglaseno. Ali na svu srecu navrijeme je sazrio, evoluirao i jednostavno je prestao sa time.
    Za razliku od mnogih drugih nasih ljudi, koje bije kompleks zapada, gdje nekriticki i potcinjeno prihvataju sve njihovo i smatraju da je sve nase zastarjelo i za odbaciti. Taj kompleks razara Srbiju, istom mjerom kao sto je razara korupcija i lopovluk.
    Nole je to odbacio i dosegao nevjerovatne visine, mozda bi i Srbija trebala da krene njegovim koracima.
    (neuki, 24. oktobar 2015 21:29)

    # Link komentara

  13. Opet lupas nije Novak rasturio Federera, nego je Federer imao mononukleozu te 2008,a Novaka je sreca pogledala sto je Conga izbacio Nadala i tako premoren dosao u finale inace bi Novak izgubio to finale.Sto se igre tice svi normalni ljudi znaju da Federer i Nadal igraju mnogo bolje od Novaka da ne igraju ne bi bili toliko uspesniji od njega. Jasno je da je NEKO odlucio da oni vise ne smeju da budu prvi na svetu, nego to mora biti Novak. I to bas kad pokusavaju da popularizuju tenis u Aziji, a njegov sponzor je azijska kompanija. Kako drugacije objasniti namerne greske kojima Federer vraca Novaka u mec na USO, ODBIJANJE organizatora da stave krov tokom finala Vimbldona ili one namerno neiskorisene mec lopte Federera 2010 i 2011!?
    (Joc@, 23. oktobar 2015 23:25) # Link komentara
    Ovo je najjači komentar na ovu vest, i kao takav zaslužuje da bude ponovljen.
    Ne prestajem da se smejem. Novak je car belosvetske zavere.
    (nije ja , ja je., 24. oktobar 2015 20:37)

    # Link komentara

  14. (igor 1959, 24. oktobar 2015 20:03)
    Pa to i ja kažem Joci.
    Nije valjda da si pomešao komentare.
    Treba da pročitaš odpočetka.
    (nije ja , ja je.1964, 24. oktobar 2015 20:27)

    # Link komentara

  15. nije ja. ..
    Conga je bio umoran zbog Nadala a Novak nije bio umoran kada je pre toga pobedio Federera? Novakovi protivnici večito su umorni ili povređeni. . biće da je tako. Pa već pet godina za redom.
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 20:03)

    # Link komentara

  16. I 24
    lupetaš gluposti namerno ili nemaš blage veze sa ovim sportom s obzirom da je od 2011 znači već pet sezonu tj pet ( 5) godina za redom na 1 mestu ( 2013 veci deo bio na 1 završio na
    2 ) što svako dete ovde zna , a po broju nedelja na 1 mestu je već prevazišao Nadala, tako da je u ovom tj svom odnosno njegovom vremenu apsolutno na 1 mestu!
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 19:59)

    # Link komentara

  17. @I,24
    O cemu ti to pricas covece?Od 2011do kraja ove sezone NOVAK je osvojio 9 GS,Rafa 5,rodja 1,Stanislas 2,Marej 2,Cilic 1,o mastersima da ne govorim,ima ukupno pobeda kao RF,RN i marej zajedno,u svakom segmentu je bolji od njih i pojedinacno i ukupno(osim RG,o njegovim rekordima i oborenim rekordima drugih igraca necu ni da pocinjem,preduga je lista) i td....I ne pokusavaj da izmisljas i budes bezobrazan kao prema Anici,to ne pali.Uostalom ti izgleda uopste ne pratis tenis,sudeci po komentarima..Ajde gledaj farmu to ti pristaje...
    (macacica, 24. oktobar 2015 19:51)

    # Link komentara

  18. Lepota je u oku posmatrača.
    (lepotan, 24. oktobar 2015 19:33)

    # Link komentara

  19. Sjajan tekst. Pokazuje svu složenost i dubinu odnosa razvijenih kultura zapada koje mi Srbi tako često simplifikujemo u crno bele slike i pojednostavljene varijante. Stvari neće postati jednostavne samo zato što smo mi leni da se udubljujemo i radimo kako bi ih razumeli. Kult rada je u većini Srba atrofirao, gotovo do nestanka. Novak je atipičan Srbin, ali je od naše najbolje sorte i to je ono što zapad prepoznaje i ceni kao što uvek prepoznaje i ceni kvalitet i jasno ga razlikuje od foliranja, što nažalost kod nas nije slučaj. Zato kod nas demagozi odlično uspevaju. Koliko je voljen? Onoliko koliko i mi obožavamo fudbalera iz Siruje više od našeg mezimca sa Marakane. Jednostavno, nije njihov...ljudima se ne naređuje šta će da vole.
    (stefan, 24. oktobar 2015 17:45)

    # Link komentara

  20. Joc@, 24. oktobar 2015 02:17)
    Rezultat sve govori. Da Conga nije imao snage ne bi poslednji set izgubio u taj brejku. Da ga je dobio i poslednji izbubio ko Mari ove godine sa 6prema0, onda bi tvoja konstatacija imala nekog smisla.
    (nije ja , ja je., 24. oktobar 2015 15:22)

    # Link komentara

  21. @setac
    Novak je u svom vremenu tek na trecem mestu po uspesnosti.
    (|, 24. oktobar 2015 15:09)

    # Link komentara

  22. Rođa je najbolji igrač svih vremena osim u svom vremenu :D
    (šetač, 24. oktobar 2015 14:00)

    # Link komentara

  23. Ljudi, dve stvari su vazne: Nole je NAS i Nole je LEK. I ne mogu Bogu da se dovoljno nahvalim sto nam ga je poklonio.
    (goran, 24. oktobar 2015 12:41)

    # Link komentara

  24. @carevic,hvala na videu,rodila majka junaka!!
    (nada, 24. oktobar 2015 12:25)

    # Link komentara

  25. Ja stvarno ne znam zar nije lepo videti Novakove riterne jakih servisa pod noge protivniku, dropšotove, lobove, bekend paralele, bekend dijagonale pogotovo u mečevima sa Rafom one kratke i forhend isto da sad ne nabrajam, kako uopšte može biti lep meč sa Nadalom i Federerom ako Novak igra ružan tenis, gluposti....
    (Djordje, 24. oktobar 2015 11:31)

    # Link komentara

  26. Ovaj Brigs je potpuno pristrasan, a i rekao bih i da nema bas mnogo zdravog rezona. Zapeli su Marej, pa Marej, a covek nece ostaviti nikakvog traga u svetskom tenisu, marginalac. Tako da reivalstvo sa Novakom ne postoji, Novak je mnogo bolji od njega, pa ne mogu ni biti rivali. I jos kaze da je Nadal igrao zanimljiv tenis !?! To je najdosadniji tenis koji je igrao neki broj 1 ikada
    (ihbre, 24. oktobar 2015 11:23)

    # Link komentara

  27. Gazi Nole Srbenda budjave anglosaksonce, a to je vrlo teska spoznaja...
    (Zurkolomac, 24. oktobar 2015 11:02)

    # Link komentara

  28. sve je u pravu. novak nije marketinški materijal (još uvek, a ne znači da neće biti) . ali je naš, volimo ga, navijamo i vazno je da pobedjuje i piše istoriju. za sad raste još, uskoro će doći i šminka ne brinite se...
    (lovac botova, 24. oktobar 2015 11:01)

    # Link komentara

  29. Šta znači igrati lepo?Poenta je poslati lopticu tamo gde je protivnik ne može vratiti,isto kao u fudbalu dati gol.Treba poštovati i Federera i Nadala(malo više nego ovo prvog),ali Novak je naš,jedinstven i mnogima smeta što je ovoj dvojici pokvario posao i postao bolji.
    (drop šot pa lob, 24. oktobar 2015 10:40)

    # Link komentara

  30. Problem je što je Novak nemilosrdan. Kao Putin. A to boli.
    (Armando Dijego, 24. oktobar 2015 10:36)

    # Link komentara

  31. @danijel ,,Ja kao navijac Federera", sta to znaci? Da li je to neko zanimanje?
    (tanja, 24. oktobar 2015 10:35)

    # Link komentara

  32. danijel, 23. oktobar 2015 23:58)

    H kom svetu ti zivid haha
    (Van, 24. oktobar 2015 10:33)

    # Link komentara

  33. Britanac ne zlo a i nema pojm o tenisu.
    (Van, 24. oktobar 2015 10:32)

    # Link komentara

  34. Odlicna ideja za tekst i sjajno odradjeno. Bravo za novinarku!
    (Nino, 24. oktobar 2015 10:31)

    # Link komentara

  35. Sve to nek stoji, ali da li bi isto govorili ovaj Amer i Englez da je Djokovic kojim slucajem njihov drzavljanin?...Nema to veze sa antisrpstvom,i neke teorije zavere protiv "nas",vec protiv svega sto nije americko ili britansko...moze im se,sto ne znaci da su u pravu,daleko od toga
    (Dusan, 24. oktobar 2015 10:23)

    # Link komentara

  36. pa gde da ga vole kad je covek dosao iz siromasne zemlje i toliko stvari uradio sam da se izbori i sa sankcijama i ratom i finansijama.da kroz sve to prodje kao samuraj i reketom umesto katane sasece sve protivnike a snobovima i publikom ovog sporta natrlja nos cinjenicom da je bas njega bog dotakao rukom i talentom (i da bas nije neistina da nismo boziji narod) i da su srbi uvek bili narod koji kad god je nesto hteo mogao je sve.to njima smeta.
    (andrijano, 24. oktobar 2015 10:12)

    # Link komentara

  37. Naravno da je dosadan, previše je superioran.
    (džontra, 24. oktobar 2015 10:09)

    # Link komentara

  38. Mogu oni samo da placu Novak igra lijepo snazno dinamicno.Ukusi su razliciti. Nema stil Kao Fedex ali prepoznatljiv vanzemaljski Novakov.Lnubomora ljubomora sta bi pisali da je Novak sa zapada?Ü zdravlje!!!!
    (Boki, 24. oktobar 2015 10:09)

    # Link komentara

  39. Kako većina shvata ove kritike lično. Meni je totalno sve jedno da li je Djoković prvi ili najbolji. Mene samo zanima lični uspeh a ne uspeh nekog sportiste.
    (Roliy, 24. oktobar 2015 10:04)

    # Link komentara

  40. Detaljna analiza ovih intervjua traži barem 5000 karaktera. Zato ukratko:
    1. Hvala im na iskrenosti, mada mnogi odgovori liče na opravdanja.
    2. Ukusi publike se nameću kroz medije. 90% ljudi prihvata kada im se kaže da to "ono" pravo.
    3. Većina njih stvarno nema pojma o Srbiji. Za njih je to sve isto, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Litvanija, sve je to "Istočni blok", koji oni uglavnom poznaju iz filmova.
    4. Novak govori perfektan engleski, verovatno najbolji od onih, kojima engleski nije maternji, ako uzmemo da je Federova majka Južnoafrikanka, a Has živi u SAD i oženjen je Amerikankom. NOvak ima "slavenski akcent", malo sličan onom iskarikiranom, koji govori Rade Šerbedžija kada glumi ruske negativce. Španski akcent je Amerima normalan, Njime govore njihove služavke, dadilje, čistači bazena, Banderas, Selma Hajek itd.
    5. Federer nije bio tako popularan 2004-2007 u doba svoje najveće dominacije, kao što je sada, jer je Sampras još "bio živ".
    6. Nadal je stvarno bio pojava tih godina i zaludeo je mnoge tinejdžerke i gospođe, koje baš briga kakav tenis on igra.
    7. Prosečnom Ameru se mnogo više sviđa bum-tras-bum tenis Ane Ivanović, nego inteligentni tenis NOvaka Đokovića. Od njega boli glava.
    8. Novakovi mečevi su godinama proglašavani za najatraktivnije mečeve godine u svim anketama. Sad su postali "dosadni".
    9. Mareja tuče taktički, "ubija ga".
    10. Da svi navijaju za Đokovića, ja ne bih, jer je većina uvek u krivu, većina je povodljiva i neineligentna.
    (Predo, 24. oktobar 2015 09:58)

    # Link komentara

  41. "Novak je egzotican... ima smesnu kosu.."
    Ma nemoj...
    [link]
    (haha, 24. oktobar 2015 09:55)

    # Link komentara

  42. Sjajan tekst. Pokazuje svu složenost i dubinu odnosa razvijenih kultura zapada koje mi Srbi tako često simplifikujemo u crno bele slike i pojednostavljene varijante. Stvari neće postati jednostavne samo zato što smo mi leni da se udubljujemo i radimo kako bi ih razumeli. Kult rada je u većini Srba atrofirao, gotovo do nestanka. Novak je atipičan Srbin, ali je od naše najbolje sorte i to je ono što zapad prepoznaje i ceni kao što uvek prepoznaje i ceni kvalitet i jasno ga razlikuje od foliranja, što nažalost kod nas nije slučaj. Zato kod nas demagozi odlično uspevaju. Koliko je voljen? Onoliko koliko i mi obožavamo fudbalera iz Siruje više od našeg mezimca sa Marakane. Jednostavno, nije njihov...ljudima se ne naređuje šta će da vole.
    (stefan, 24. oktobar 2015 09:48)

    # Link komentara

  43. Na sledeci Vimbldon ili sledeci 100 ATP, izadji sa kisobranom i polucilindrom na terne !!! Mozda ces se tada dopasti ENglezima (bilo gde da su) !!! A mi te sa Banjole uveka drzim na mestu N-01 - bilo po intiligenciji, obrazovnju, kulturi, srmu i svemu ostalom sto ni Federer nema !!! A kamoli tamo neki Skot !!!
    Pozdrav Svaba !
    (Arbajter Dusan sa Banjice, 24. oktobar 2015 09:44)

    # Link komentara

  44. Sve je to realno rečeno, samo Srbi nisu objektivni i ne razmisljaju mozgom već ko zna čime. Da je Federer Srbin a Djoka Švajcarac onda bi ste se slozili sa ovim stavovima. Ne zaboravite da vi ustvari kreirate mišljenje samo na osnovu zastave a ne toga kakav je ko. Ja se slažem sa novinarima ali i priznajem da volim Noleta samo zato što je naš.
    (Petar, 24. oktobar 2015 09:37)

    # Link komentara

  45. Novak nije prijatan za gledanje, a Marej jeste!? Haha, ovi britanski novinari su stvarno "objektivni", nema šta!
    (Madjo, 24. oktobar 2015 09:37)

    # Link komentara

  46. A šta to nije lepo u Novakovom tenisu ? Ljudi se bave sportom da bi pobedjivali . I Brazil igra lep fudbal ali su Nemci prvaci sveta . To se broji i to se pise . A vi sto ne mozete da nadjete Novaku nista drugo , nego izigravate sudije za umetnicki "dojam" , mozete samo da placete i zavidite . Napred NOLE sa tim tvojim ruznim tenisom u nove pobede i istoriju , nedostiznu za ove kriticare tvog tenisa.......
    (002, 24. oktobar 2015 09:25)

    # Link komentara

  47. Neshvatljivo mi je da u Srbiji pored Novaka postoje "navijaci" Federera i Nadala.
    (max, 24. oktobar 2015 09:14)

    # Link komentara

  48. Lepo je sve rekao o istocnoj Evropi (slavenske zemlje + Rumunija i Madarska) na njih gledaju Germani sa visine. Uzivao sam kada su 2x puta Wimbeldon osvojili Dokovic i Kvitova! Tada te turnire niko nije ni spominjao. Niza rasa osvaja medu visom rasom!
    Ne treba mariti za to, treba nastaviti dalje… neka gledaju Srbe, Cehe, Slovake, Ruse i neka komentarisu njihovu, kosu, akcenat itd.
    Obrni okreni, em osvajaju, em bolje izgledaju…
    Ovo je kompliment za Dokovica! Nezgodno mu reci da je savrsen, pa eto kao da ispadne da je samo odlican
    (dejan-minhen, 24. oktobar 2015 09:07)

    # Link komentara

  49. Prvi mi je utisak neverovatna pristrasnost Britanskih novinara i njihove javnosti prema Mareju jer objektivno on nije ni blizu ove trojice i po rezultatima i po svemu ostalom. Iz ovih intervjua se da zaključiti da bi Nole mogao da pomuti slavu Federera i Nadala jedino da je zapadnjak po mogućstvu Englez (veoma fašistički stavovi koji i pokreću u suštini najveće i najuticajnije zemlje zapada ma koliko se oni trudili da pokažu da su velikog srca i tolerantni prema svima) inače ma šta da uradi i koliki teror da im zavede po njima je džaba! Kada pričaju o harizmi prosto ne mogu da se otmem utisku da je njima harizmatičniji Nadal koji je po svoj prilici momak veoma skromne inteligencije sa bezbroj tikova i rituala(ne mogu da zamislim šta bi zapadna štampa pisala o Noletu da pre svakog servisa izvlači gaće iz guzice i da se pipka za onu stvar, uši, nos itd...) Ili ta magična Marejeva harizma koja pleni?!?!?! Donekle mogu da razumem za Federera jer stvarno gospodski deluje na terenu i igra tenis sa neverovatnom lakoćom! Novaku ma koliko ga oni podcenjivali moraju da priznaju nadprosečnu inteligenciju i ogromno tenisko umeće kojima će verujem još dugo vladati ovim sportom i nabijati im još veće komplekse!
    (Džoni, 24. oktobar 2015 09:02)

    # Link komentara

  50. @" Hajde da zamislimo da je Kirjos došao posle Rodžera i Rafe, to bi bila ogromna stvar jer je on marketabilan, ima ’iks faktor’ kao i navedena dvojica. " Dakle traži se cirkusant, je l to?Šta je zajedničko Federeru, za kojeg reče da je džentlmen britanskog tipa i Kirgiosu?!
    (AC72, 24. oktobar 2015 09:02)

    # Link komentara

  51. Zapamtićete svi vi Novaka vrlo brzo kao najkompletnijeg i najboljeg tenisera koji je ikada hodao planetom.
    (Zozon, 24. oktobar 2015 09:02)

    # Link komentara

  52. Nije mi jasno čemu ovolika histerija u komentarima kada je čovek samo objasnio kako oni tamo gledaju na Đokovića i generalno na ovo područje! Odakle ta stalna potreba da nas neko hvali i tapše po ramenu čak i kada znamo da nas laže!
    (bachi, 24. oktobar 2015 08:59)

    # Link komentara

  53. (danijel, 23. oktobar 2015 23:58) Ništa ja tebe rođače nisam razumeo?!
    (Ševarice, 24. oktobar 2015 08:57)

    # Link komentara

  54. Novinar koji je toliko godina posvetio onom užasu od kriketa, nema prava da priča o estetici u tenisu! I vrapci znaju da Novakova igra nije lijepa zbog mjesta rođenja i zastave pod kojom igra!
    (Facebook Mica Sport, 24. oktobar 2015 08:55)

    # Link komentara

  55. Mari igra takodje vrlo neatratkivan tenis, medjutim i sam novinar kaze da posto je iz Britanije, sva medijska paznja je usmerena na njega. U smislu lepote i atraktivnosti igre je Federer tu neprikosnoven, ja licno vise volim i igru Nadala iz najboljih dana, atraktivan je bio u svakom pogledu. Novak je tu iza njih dvojice ako se samo gleda atraktivnost igre. Rafa je plus vrlo atraktivnog izgleda sto svakako ne skodi. Pored ovih fakora ipak mislim da je glavni taj sto Novak dolazi iz unakazene i prilicno nepopularne zemlje kao sto je Srbija. U tom smislu ne treba da zali za manjom popularnoscu jer ovaj faktor nije na njegovoj strani. Novak i pored toga tek sada dobija vece uvazavanje u svetu, a i lovu, kada je ostao sam na vrhu, to je za njega bio neophodan uslov. Sada je jedan na celu a trojica su iza njega..
    (jegood, 24. oktobar 2015 08:51)

    # Link komentara

  56. Joc@,nalupa se ti druze "za sve pare"! Ne mogu da verujem sta si sve nalupetao u svom komentaru,mislim da si glavni kandidat za najgluplji komentar godine!
    (Struki, 24. oktobar 2015 08:50)

    # Link komentara

  57. Можемо да га не волимо, може да нам се не допада стил, начин игре, можемо и да симпатишемо неког другог, али му не можемо оспорити интелегенцују,памет, физичку доминацију и успех који је остварио У ПЕРИОДУ КАДА СУ ФЕДЕРЕР И НАДАЛ БИЛИ НА ВРХУНЦИМА СВОЈИХ КАРИЈЕРА. Они су своје успехе остваривали у времену кад ГЕНИЈЕ није био у врху.МишљењА сам, да када Ноле игра на свом нивоу, ниједан играч на свету не може играти на свом нивоу јер је НЕМОГУЋЕ.
    (Шумадинац, 24. oktobar 2015 08:47)

    # Link komentara

  58. Joc@, stvarno treba imati poseban mozak da bi se napisao ovakav nebulozni komentar.
    (slobodan032, 24. oktobar 2015 08:32)

    # Link komentara

  59. Nazalost ce tek mali procenat od Vas shvatiti sta sam upravo rekao, taj mali procenat koji veruje u sebe i radi na sopstvenoj licnosti a ne socijalnoj. :(
    (Swedenonline, 23. oktobar 2015 23:43)

    Što znači biti sebičan i asocijalan?? Jel tako?
    Al te Zapad prevaspitao ;-)))
    (Milojko, 24. oktobar 2015 08:31)

    # Link komentara

  60. izvini na iskrenosti , ali takva je i vecina novakovih obozavaoca. pozdrav!
    (ona, 23. oktobar 2015 23:51)


    Nemaš potrebe lepotice da mi se izvinjavaš, družimo se!:-)
    Matematiku sam razvaljivao, ali doslovno, bio na republičkim takmičenjima, dobijao nagrade zbog uspešnog predstavljanja škole....
    tako da mislim da si me pomešala!

    A komentar ti je ok!:-))
    (Bojan Ilić, 24. oktobar 2015 08:26)

    # Link komentara

  61. @danijel, 23. oktobar 2015 23:58

    Sta bi da google translate nije raspolozen?
    (Domesticated, 24. oktobar 2015 07:58)

    # Link komentara

  62. ih,sto boli pirgave,ha,ha
    (trig, 24. oktobar 2015 07:44)

    # Link komentara

  63. Dosta komentara je napisano na potpuno nevaznu stvar ko je voljen vise.To nema nikakvu vrednost,jedina vrednost i merilo uspesnosti su rezultati.Rodzer ima 17,Rafa 14,Novak 10 GS uz ostale parametre koji se prate u broju Masters titula vremena provedenog na poziciji 1 do medjusobnih duela i tu se stavlja tacka.Zasad je tako da je Federer 1 Nadal 2 Novak 3 ali samo ZASAD,kada budu odlozili rekete podvuce se crta prebrojati table kao u tablicima kartaskoj igri i to ce reci kome gde je mesto...tu volba ne igra nikakvu ulogu.Popularnost je jedno a rezultati su drugo,racun se svodi na kraju kome ce u istoriji ovog sporta gde biti mesto,na njega mogu da uticu samo akteri svojom igrom a nikako analiticari gledaoci i razni komentatori,tu se svaka prica zavrsava i udara tacka.
    (inspektor Dragoljupce, 24. oktobar 2015 07:30)

    # Link komentara

  64. ne postoji ružan tenis.. ružan sport. ne postoji! Postoji vrhunski sport i manje kvalitetan. Ako teniser svojom igrom bude br1. onda igra vrhunski tenis..Postoje ljudi koji imaju ružnu unutrašnju energiju.. koji zrače ružnim emocijama.. to su ljudi koji ne vole uspešne ljude iz svoje sredine.. eee to je ovde jedino ružno.
    (VUK, 24. oktobar 2015 07:25)

    # Link komentara

  65. Sad ispade da je Nole neki seljacic sa Balkana...
    Pa dobro, al' i dalje mozete samo da mu pomirisete...
    (mare, 24. oktobar 2015 07:24)

    # Link komentara

  66. Pa ako ovaj intervju nije jedna velika sramota, ne znam sta je.
    (Ivan, 24. oktobar 2015 05:32)

    # Link komentara

  67. Ukratko: Nadalova igra se raspala sa gubitkom kose, Mari nikada i nije imao neku frizuru, a Roze se jos drzi.
    (Laza, 24. oktobar 2015 05:30)

    # Link komentara

  68. Ne secam se da smo imali ovako uspesnog tenisera (sportistu) u istoriji Balkana. Apetiti za epitet najboljeg tenisera (sportiste) u istoriji covecanstva uopste nisu nerealni. Simuliranje, koucing, umetnicki dojam I tako slicno samo su opravdanja inferiornijih od njega. Ja licno ne primecujem harizmu, lepotu ili eleganciju u igri pomenutih rafe, rodje I endija. Naprotiv, ruzni su sva trojica k'o lopovi, mentalno su nestabilni a realno, sudeci po opstoj kulturi, jezicima, novcu koji su imali, radi se o priprostim I prosecno inteligentnim ljudima.
    (Lo Fat, 24. oktobar 2015 04:46)

    # Link komentara

  69. Dacu sebi slodobodu da citiram istog tog uvazenog gospodina, kolegu novinara - ako je Rodzer Federer genije, sta je onda Novak Djokovic?
    I zaista, tenis je jedna prelepa igra, rekao bih i najlepsa od svih a mi dovoljno srecni da imamo najboljeg igraca. Zbog cega traziti misljenje i priznanje od drugoplasiranih?
    Treba znati da ko god i sta god predstavljao na ovom svetu, ne moze i nece moci da istakne dovoljno veliko priznanje Novaku Djokovicu, jer samo ostvareni rezultati a ne tudje reci, mogu da govore o njegovoj velicini i koliko je on daleko ispred svog a i naseg vremena.
    (dario, 24. oktobar 2015 04:37)

    # Link komentara

  70. Ne kapiram! Ovoliki intervju da bismo saznali ono što i malo dete odavno zna, da "zapad" gleda, gledao je i gledaće "istok" uvek sa visine, i da nikada neće isto vrednovati iste ili bolje rezultate nekoga ko odatle dolazi, uvek izmišljajući tonu raznoraznih nebuloznih razloga, a uvek sakrivajući jedan jedini pravi. Čak i budale to znaju i vide.
    (kmeee, 24. oktobar 2015 04:18)

    # Link komentara

  71. Napravicu paralelu sa formulom 1. Federer - Shumaher (po mnogima najbolji ikada), Hakinen - Nadal (dvoboji ove dvojice su na kraju proslog i pocetkom ovog veka bili zlatno doba formule 1). A onda se pojavljuje neki klinac - Fetel (Nole) i krece da obara sve rekorde. Niko ne voli Fetela, nema to veze sa tim da li je harizmatican i odakle je (Nemacka). Jednostavno, pojavio se u pogresnom trenutku. Ljudi ne vole da vide nove igrace koji bacaju senku na sampione koje su oni godinama obozavali.
    (b., 24. oktobar 2015 03:51)

    # Link komentara

  72. Realno,ne vole nas. Nema to veze sa tim sto 98% Amera nema pojma gde je Srbija..poenta je u tome da oni koji imaju moc i koji jako dobro znaju,kreiraju javno mnjenje i tako stvaraju svest ostatatku sveta.
    I sam zivim kod njih..eto..zadesilo se tako..ali zapad je toliko dvolican..i mesto gde se dupli standardi dovode do savrsenstva..da mi je sve tuznije da gledam kako se Srbi demokratizuju na njihov nacin..ali mi sve kasno shvatamo.
    Djokovic je ucinio toliko dobra za nasu Srbiju,da samo tesko ljubomorni mogu da budu negativni.
    Bitno je da ga mi volimo..i da volimo sebe..a mozda i najvaznije je da sami sebe postujemo.
    (Mihailo, 24. oktobar 2015 03:50)

    # Link komentara

  73. ajde da priznam federeru stil i tu nekakvu lepotu-ali ko posle-rafa,endi...koješta...

    nisam još pročitao taj tekst,ali problem je što je skinuo obojicu s trona.punktum.
    (helena, 24. oktobar 2015 03:37)

    # Link komentara

  74. Novaka ne morate da volite,ali morate da postujete!Vecina ljubitelja tenisa ni ne razmislja o cinjenici da on moze da prestigne i samu legendu Federera na listi besmrtnih.Trenutno je toliko dominantan da lako moze da se odrzi na mestu br.1 na atp listi i polako topi nedelje prednosti Samprasa i Federera...Ako ga povrede zaobidju,verujem da postaje legenda.Idemo Novace do kraja,do besmrtnih.
    (Kiki, 24. oktobar 2015 03:35)

    # Link komentara

  75. Novaka ne morate da volite,ali morate da postujete!Vecina ljubitelja tenisa ni ne razmislja o cinjenici da on moze da prestigne i samu legendu Federera na listi besmrtnih.Trenutno je toliko dominantan da lako moze da se odrzi na mestu br.1 na atp listi i polako topi nedelje prednosti Samprasa i Federera...Ako ga povrede zaobidju,verujem da postaje legenda.Idemo Novace do kraja,do besmrtnih.
    (Kiki, 24. oktobar 2015 03:35)

    # Link komentara

  76. Na konstataciju novinara, da je Marsej bio bolji od Zvezde u finalu Kupa šampiona, Džeki Čarlton je pitao:"Zašto onda nisu postigli gol?". Da Mari ovako dominira kao Novak, tolerisali bi mu upotrebu suzavca, a na pitanje gde je lepota u njegovoj igri, odgovor bi bio, da lepotu potražimo u Luvru, Ermitažu ili galeriji Ufici, a ne u gladijatorskim arenama u koje su pretvoreni teniski tereni. Ovaj put, Spartak je Srbin, žao mi je.
    (Das ist kunst!, 24. oktobar 2015 03:14)

    # Link komentara

  77. Kad porastem biću Novak Djoković:-))! Ljubomora i zavist su opasne bolesti! [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bojan Ilić, 23. oktobar 2015 22:35) ti se zoves kao lik koji je sa mnom isao u skolu . taj do 6 razreda nije mogao da nauci tablicu mnozenja, kad citam tvoje komentare i misljenja o novaku djokovicu mogla bih da se kladim da si ti taj lik. izvini na iskrenosti , ali takva je i vecina novakovih obozavaoca. pozdrav!
    (ona, 23. oktobar 2015 23:51)

    A ti ni sada ne znas tablicu mnozenja?
    (kvazielito niko te nije pit'o, 24. oktobar 2015 02:29)

    # Link komentara

  78. @nije ja, ja je
    Ne bas. Po rezultatu deluje da je Conga lagano dobio mec, ali ko je gledao zna da je mec bio izuzetno naporan. Dobiti onog Nadala, na vrhuncu fizicke snage u onako ubedljivo u 3 seta bilo je skoro nezamislivo tih godina. Conga je imao snage za 1 ili 2 seta u finalu i posle prvog se njegova igra raspala. Novak je imao paksi posao jer je Federer bio ocigledno fizicki iscrpljen od bolesti tako da se manje umorio.
    (Joc@, 24. oktobar 2015 02:17)

    # Link komentara

  79. Комплексаши. Новакова игра је бре уметност.
    (prof., 24. oktobar 2015 02:07)

    # Link komentara

  80. @ona
    Čitajuci tvoj komentar zaključih da ni ti nisi mnogo naučila u školi. Pravopis na primer.
    (Zoran, 24. oktobar 2015 01:51)

    # Link komentara

  81. Ljudi prestanite da se nervirate i navijajte za onog koga volite , istina i ruku na srce zapad nikad nece voleti Noleta , jedino moze da im zapusi usta svojim pobedama...
    (Vladislav, 24. oktobar 2015 01:50)

    # Link komentara

  82. zapad, cia i vatikan...uvek ista prica, svi protiv nas jadnih srba.
    (aleksi, 24. oktobar 2015 01:28)

    # Link komentara

  83. ti se zoves kao lik koji je sa mnom isao u skolu . taj do 6 razreda nije mogao da nauci tablicu mnozenja, kad citam tvoje komentare i misljenja o novaku djokovicu mogla bih da se kladim da si ti taj lik. izvini na iskrenosti , ali takva je i vecina novakovih obozavaoca. pozdrav!(ona, 23. oktobar 2015 23:51) A ti jos ni pravopis za prvi razred nisi savladala. Pitam se hoces li otkriti gresku?
    (Glas Srbije, 24. oktobar 2015 01:28)

    # Link komentara

  84. klasična engleska nadmenost, treba ih ignorisati i gledati sa visine jer za drugo nisu
    (pera, 24. oktobar 2015 01:27)

    # Link komentara

  85. "njegova igra nije lepa za oko". Prestao sam da citam clanak od te recenice. Sajmon Brigs je ocajan novinar.
    (fer navijac, 24. oktobar 2015 01:21)

    # Link komentara

  86. Očito su standardi muške lepote različiti kod vrljavog engleza i glupog amera. . . oni više vole uvojke. . . he he he, sve je jasno.
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 00:55)

    # Link komentara

  87. Ma mislim stvarno.Dokle vise?Englezi ljubomorni i bezobrazni,umetnici u fabrikovanju lazi i gluposti,a naturalizovani ameri ljigavi.Ma koga zabole?NOVACE samo ti njih razbijaj a oni nek polemisu o"lepoti",frizuri,popularnisti i slicnim nebulozama.NAPRED NOVACE!!!!!!
    (macacica, 24. oktobar 2015 00:52)

    # Link komentara

  88. Za mene tenis je postao Covek i pehar. Da pojasnim- na pocetku turnira svi teniseri su u zrebu i igraju, a na kraju uvek ista slika- NOVAK I PEHAR. Cudno je kako niko nije mu ni do kolena, ne uspe da ga pobedi.
    (Zoran, 24. oktobar 2015 00:43)

    # Link komentara

  89. Kada dodjem na ovaj portal procitam par komentara i idem dalje uvjek isti Srbomrzci cak i na tenisu o Bogu tenisa NOVAKU.STA VISE KAZATI O OVOM O OVOM PORTALU.
    (igor, 24. oktobar 2015 00:41)

    # Link komentara

  90. You can only spit under his window
    (Mile, 24. oktobar 2015 00:36)

    # Link komentara

  91. Da...nije lepa...prelepa je!
    (Novak Noki Nole, 24. oktobar 2015 00:33)

    # Link komentara

  92. Бодо се превише труди као што и сам каже... и прави блесав. Итекако добро познајем и Енглезе и Шкоте и остале који живе у Британији јер сам живео и радио десет година тамо. Не трпе се и све раде у рукавицама. Бодо је паметан и зна да јавно каже било шта против да би врло брзо изгубио посао. Разлог је једноставан - читаоци не би желели да читају његове извештаје!
    (Перица, 24. oktobar 2015 00:31)

    # Link komentara

  93. Joco zar mononukleoza nije bila 2011 pa onda opet 2013 i tako redom kad god mu je loša sezona ili je "nukleoza" ili ga " bole leđa ".
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 00:28)

    # Link komentara

  94. Nisam znao da su mu koreni u Monte Karlu.Kao što su Nadalu u Španiji, a Rožeu u Švici(po ocu).Pa, u skladu sa tim i žive - svako u svojoj zemlji.
    (monden, 24. oktobar 2015 00:24)

    # Link komentara

  95. Pojesce se domaci i strani hejteri od ljubomore sto je No1e tolika nedostizna sila i sto ce u vremenu koje slijedi da prestigne znamo svi koga.Uzivajmo!
    (macak u cizmama, 24. oktobar 2015 00:21)

    # Link komentara

  96. Za danijela. . . Agasija je prestigao odavno ovaj ti ima 7 GS očito si mnogo mlad i navodno poznaješ tenis.
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 00:19)

    # Link komentara

  97. O Novaku DJokoviću će se tek pisati. Mnogo veći novinarski bardovi će pisati o njemu.
    Njegova era nije ni blizu kraja. Osim što će izbiti na čelo te čuvene GOAT liste on će biti upamćen i kao teniser koji je promenio ovu igru i to na način da niko u tome nije mogao da ga prati.
    Potvrdu za to već daju njegovi sadašnji rezultati.
    Njega jednostavno nije moguće pratiti.
    On je takva velićina da novinarske šuše, kakve su pomenuta dvojica, i ne mogu dobiti pravi intervju od njega a pogotovo ne besplatno.
    Novak je čovek uz koga ide krilatica "tiha voda breg lomi".
    Novinski članci o NOvaku su promenjeni u njegovu korist posle osvajanja 10 GS i afirmativni su u svakom pogledu.
    Svima je postalo jasno, a samo budalama nije i ranije, o čemu se ovde radi.
    Jedini njegov pravi motiv za dalju igru je istorija tenisa i sporta.
    Narod ne voli gubitnike. Pobedivši u tenisu, pobediće i u svemu ostalom.
    To je sve po prirodi stvari.
    On je teniser koji je imao najteži zadatak.
    Prvi je bio da skine dvojicu najvećih a drugi da ih prevaziđe.
    Krupnim koracima savladava i drugi. Pozdrav.
    (robin hud, 24. oktobar 2015 00:10)

    # Link komentara

  98. Pre nekoliko sati procitao sam tekst da Novak vlada jos 3-4 godine i da ce sigurno osvojitt jos 7-8 minimum trofeja a to bas ovog engleza jako brine kako i svaki englez ili staja znam zapadnjak. Zao mi je ali jos 3-4 godine moraju da iscitavaju u svim njihovim magazinima da je novi sampion ponovo No1vak :)) to ce nas itekako da raduje uostalom nemogu svi da budu zadovoljni No1vakovim uspesima
    Idemoooo No1e rasturaj ima jos puno toga da se pise o tebi i tvog tenisa koji postaje nedodirljiv a kad covek postane takav dize se prasina .Imamo mi za tu stvar dobru uzrecicu
    Za dobrog konja dize se prasina pozdrav ljudi i neka ga zdravje posluzi bice jos vakvih zavidjivig tekstova..
    Poz od Makedonija No1e Na1dobar si.
    (Fio, 24. oktobar 2015 00:03)

    # Link komentara

  99. Našla si koga ćeš da intervjuises. Arogantnog zatrovanog Engleza i iskompleksiranog Amera. . . . .
    (igor 1959, 24. oktobar 2015 00:02)

    # Link komentara

  100. Nole ima sansu da ga boli ona stvar za citav svijet i bude svoj covjek. Pa ima li vece slobode i sta ljepse!
    (R, 24. oktobar 2015 00:00)

    # Link komentara

  101. Meni kao navijac Federera ne mrzim novaka jer znam nikada niko nece prestici Federera.
    Novak bice mozda u rangu nadala agasija ali Federera nikako
    Djokovic skoro je u 30 godini gs se ne isvajaju lako kad ulazis u godine jer tu treba kondicija snaga..
    Eto Roger je najbolji pokazatelj...
    Roger osvaja turnure redovno dobija novaka redovno ali gs tesko dolazi..
    Tako da gs novak osvaja jos godinu dve I to je too
    vjerocatno ostace u baksuzni 13 gs..I ostace bez roland garosa..
    (danijel, 23. oktobar 2015 23:58)

    # Link komentara

  102. Svi u svetu kazu jedno te isto, da Novak igra dosadan tenis i da NIKADA nce dostici popularnost Rafe i Federera. Publika ga nigde ne voli i ne navija za njega. POMIRITE SE S TIM, niste bas samo vi u pravu, a ostatak sveta nema pojma sta je lep tenis, a sta nije!
    (Zarkovic, 23. oktobar 2015 23:54)

    # Link komentara

  103. Komentarisati odgovore ovih novinara na pitanja Ane Mitrić (iz kojih je teško izmigoljiti se a da se ne vidi da si fašistoidno orijentisan) je nemoguće a da ne zađeš duboko u globalnu geopolitičku analizu.
    S'toga bih se isključivo držao tenisa, stila, lepote gledanja, ponašanja...
    Vrlo često ponovo gledam Novakove mečeve. Dva su razloga: prvo da proniknem u tajnu građenja poena i drugo u njegovu tenisku motoriku. Ne radim to samo iz zadovljstva jer se nekada i jako nerviram, već da bih nekako kompletirao, filtrirao i na kraju pokušao da dođem do teniske istine koja mi treba u svom sadašnjem poslu. Jedan je nedvosmislen zaključak a to je da nikada u svom dugačkom životu nisam video boljeg teniskog šahistu od Novaka! Da li ima podkradinih grešaka? Itekako ima i to ne samo podkradanih već ponekada i fundamentalnih što dokazuje samo da je od krvi i mesa. Nazvao bih to tenisko- geometrijske mane kao resursi Novaka Đokovića. Imao sam sreću da o tome razgovaram sa njime ovde u Torontu. On, kao izuzetno inteligentan momak, sam će doći lako da pravih zaključaka.
    Kada je teniska motorika u pitanju, njegov zamah za obe strane je bukvarski, izmah takođe, servis je sveo na minimum naprezanja što je jako bitno da ga držiš takvog da kraja najdužih mečeva. Čak i bekhend volej mu je motorički ispravan. Pa šta tu ne valja kod stila? To je jedino što mogu da mu zamere zajedljivo-pakosni ljudi. Jer su ukusi stvar ukusa!
    Deri ih Novače i dalje, još više i bez brenovanja!!!
    (Dorćolac, 23. oktobar 2015 23:53)

    # Link komentara

  104. ,..koji kompleksasi ovi novinari - inace ja prezirem zapad - pa mi prija bol koji im novak zadaje - samo da novak nastavi da bude nemilosrdan - a mislim da je trenutno bas u toj fazi - surov, ubitacan , nemilosrdan - i da to traje sto duze - bar tri godine... - unistice ih...
    (siporex, 23. oktobar 2015 23:52)

    # Link komentara

  105. Kad porastem biću Novak Djoković:-))!

    Ljubomora i zavist su opasne bolesti!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bojan Ilić, 23. oktobar 2015 22:35)

    ti se zoves kao lik koji je sa mnom isao u skolu . taj do 6 razreda nije mogao da nauci tablicu mnozenja, kad citam tvoje komentare i misljenja o novaku djokovicu mogla bih da se kladim da si ti taj lik. izvini na iskrenosti , ali takva je i vecina novakovih obozavaoca. pozdrav!
    (ona, 23. oktobar 2015 23:51)

    # Link komentara

  106. To svako zna da nije lijepa. I to uopste.
    Ali igram dobar tenis.
    (danijel, 23. oktobar 2015 23:50)

    # Link komentara

  107. Šta bi oni dali da je Novak Amer,Englez ili Francuz?
    (NS, 23. oktobar 2015 23:48)

    # Link komentara

  108. Dobar članak, odličan.
    Sagovornici veoma realni.
    (drone, 23. oktobar 2015 23:47)

    # Link komentara

  109. boli i nas i noleta o ovima
    (dalmatinac, 23. oktobar 2015 23:45)

    # Link komentara

  110. Covek je vrlo realan, ali, ko ce osujecenom Srbinu udovoljiti. Nazalost ce tek mali procenat od Vas shvatiti sta sam upravo rekao, taj mali procenat koji veruje u sebe i radi na sopstvenoj licnosti a ne socijalnoj. :(
    (Swedenonline, 23. oktobar 2015 23:43)

    # Link komentara

  111. Ovde se pominjala i frizura, pa mislim da je to definitivno problem. Rodžer ima velike zaliske, a Nadal je počeo da ćelavi. U Noleta kosa ko četka, gusta i sjajna.
    (Statuskan, 23. oktobar 2015 23:42)

    # Link komentara

  112. o boze! pa ako ćemo o kosi, nadal i marej su praktično celavi!
    (sandra, 23. oktobar 2015 23:41)

    # Link komentara

  113. (Joc@, 23. oktobar 2015 23:25)
    Obična je nebuloza da je Conga bio umoran posle meča sa Nadalom na AO 2008.
    On je Nadala dobio u tri seta prilično lako za Nadalove standarde, igrom na mreži, fenomenalnim volejima i u svojoj, možda najboljoj partiji.
    U finalu je sa Novakom odigrao sve setove skoro egal, dobivši prvi.
    (nije ja , ja je., 23. oktobar 2015 23:41)

    # Link komentara

  114. Intervju je odlican, ali iskreno malo predugacak... Pric je dobra i pokazuje pravi odnos Zapada prema nama
    (dragon, 23. oktobar 2015 23:40)

    # Link komentara

  115. I vi imate potrebu da vas vole. Ne volim Zorana Milivojevica, ali imao je odlican clanak o nesposobnosti nas Srba da razdvojimo privatnu (porodicnu) sferu i onu javnu (ulica, posao). I koliko je vazno decu tome nauciti. Gde te vole, a gde postuju.
    Vas vole tata i mama, volece vas deca jednog dana. Veliki postuju velike. Mislite da Ruse ne postuju. Naravno da da, i oni Nemce, i Francuze, Engleze. To su veliki narodi, velike kulture. U nekim istorijskim periodima isprepletane sa zajednickom istorijom (Katarina Velika - Nemica, majka zadnjeg ruskog cara dansko nemacka ptinceza). Sta smo mi, smehotres. Spanija je za sebe brend, kolonijalna, pomorska velesila nekad, sa fantasticnom arhitekturom, kulturom i turizmom. Svajcarska, pa smesno je i govoriti. Vi prozivate njih kako gledaju na nas, isto tako i vi gledate na njih. I to ne samo reaktivno. Djokovic je napravio fantastican uspeh i svaka mu cast na psihi. U estetskom smislu nije komercijalan, taj izgled tamo ne prodaje. Realno nece ni Nadal to uskoro biti, iako su ga ranije cekale klinke na aerodromu kao Dzastina Bibera.
    Novinaru je posao da napise clanak koji prodaje novine. Ja licno nemam utisak da Mareja Bog zna sta postuju obzirom da je njihov. Osim toga morate prihvatiti da se mentaliteti razlikuju, ljudi u njima odrastaju i vaspitavaju se. Mi smo cesto grubi, zivcani i reagujemo preko mere . To je tamo nevaspitano. Poznajuci njihovu kulturu vaspitavanja, ovo su pristojni intervjui, Amerikanac pogot
    (Filmofil, 23. oktobar 2015 23:39)

    # Link komentara

  116. Zamislite situaciju da svajcarska novinarka vodi intervju sa Ozmom i da se taj intervju vrti oko jednog pitanja koje glasi:" a zasto Srbi ne vole Federera. Bilo bi pomalo smesno zar ne?
    (Dex, 23. oktobar 2015 23:35)

    # Link komentara

  117. Nije bitno sta mlate po medijima. Za dobrim konjem prasina se dize
    (milan, 23. oktobar 2015 23:34)

    # Link komentara

  118. @ joc@

    Stvarno si me nasmejao, kralju!!!

    Ovakvi komentari treba da se prepisuju kao lek za depresiju.
    (Ng, 23. oktobar 2015 23:34)

    # Link komentara

  119. I jos nesto - ova dva sabana bi mogla da pogledaju ovaj video sastavljen od nevidjenih poteza jednog i jedinog Novaka Djokovica! "Novakova igra nije lepa" - ovakvu nebulozu ni @jumko nikad nije napisao...

    [link]
    (carević, 23. oktobar 2015 23:31)

    # Link komentara

  120. Peter Bodo je napisao celu istinu o odnosu zapadnih medija prema igracu iz Jugoistocne Evrope. Medjutim napisao je i nekoliko lepih recenica sa koji a ce se svako realan sloziti. Nole je fenomenalno sazreo i postao sportista/covek za primer.
    Setite se kako smo mi nekada sa nipodastavanjem gledali na sportiste iz Sovjetskog bloka, kako smo tretirali Grke koji su dolazili da studiraju u Beograd, nisu mogli u diskoteku da udju, i to je prosto tako. Ljudima je u krvi da diskriminisu slabije, a cinjenica da Nole i pored toga vlada tenisom, govori koliko je jak.
    Mislim da vreme radi za njega i da ce kao sto je do sada pravio cuda u teniskom smislu, napraviti i u socioloskom, naterace zapadnjake da mu se dive.
    (sasa jokic, 23. oktobar 2015 23:30)

    # Link komentara

  121. Ako cemo realno, nije Noletova igra umiranje u lepoti, ali je svakako lepsa od Nadalove (besomucno vracanje loptica i forhend spinovi) i Mareja (samo trcanje kao mazga i vracanje u teren). Naravno da je lepse gledati Federera, koji izgleda kao da klizi po ledu i da je bili lepse gledati Samprasa, Edberga i Bekera npr.
    I Holandiju je uvek bilo lepo gledati u fudbalu, pa imaju 0 titula, a Nemci sa ruznim, industrijskim fudbalom 4 puta svetski prvaci...
    (goldie, 23. oktobar 2015 23:30)

    # Link komentara

  122. Ovaj baš ne voli Novaka! Podiže mi pritisak! Čak i nisam mogla da pročitam ceo intervju, već na preskok.
    U krajnjem slučaju, Nole zabole te štikla. Mogu sam o da te mrze.
    Ma sramota, ovaj se čak ni ne trudi da sakrije prezir.
    Nadam se da će Nole nastaviti da ih delje, kao volove u kupusu. Iz inata.
    (Dan dan, 23. oktobar 2015 23:27)

    # Link komentara

  123. @Svete
    Opet lupas nije Novak rasturio Federera, nego je Federer imao mononukleozu te 2008,a Novaka je sreca pogledala sto je Conga izbacio Nadala i tako premoren dosao u finale inace bi Novak izgubio to finale.Sto se igre tice svi normalni ljudi znaju da Federer i Nadal igraju mnogo bolje od Novaka da ne igraju ne bi bili toliko uspesniji od njega. Jasno je da je NEKO odlucio da oni vise ne smeju da budu prvi na svetu, nego to mora biti Novak. I to bas kad pokusavaju da popularizuju tenis u Aziji, a njegov sponzor je azijska kompanija. Kako drugacije objasniti namerne greske kojima Federer vraca Novaka u mec na USO, ODBIJANJE organizatora da stave krov tokom finala Vimbldona ili one namerno neiskorisene mec lopte Federera 2010 i 2011!?
    (Joc@, 23. oktobar 2015 23:25)

    # Link komentara

  124. Владај, Србине!
    (ВитезРедаЗмаја, 23. oktobar 2015 23:20)

    # Link komentara

  125. @Nebojsa
    Od tebe i jesu bolji.
    Moze on da dere koga hoce, oni su uspesniji, a sve i da nisu opet bi ih predstavljali uspesnijim od njega. Pomiri se s tim, niko o njemu ni slovo nece napisati za 5-10 godina. Leci se.
    (Svete, 23. oktobar 2015 23:18)

    # Link komentara

  126. @anica
    Pa da, sudija ispravlja u Novakovu korist ali ne ispravlja kada je Federer ostecen.
    (Svete, 23. oktobar 2015 23:16)

    # Link komentara

  127. Da li je zapazio Rodzerovu frizuru posle onog Noletovog riterna u 1/2 finala USA OPEN?
    (Neznalica BGD, 23. oktobar 2015 23:15)

    # Link komentara

  128. @Nije "looker" ali...
    Idi pogledaj bilans osvojenih medalja na OI pa razmisli o tome sto si napisao.
    (ju, 23. oktobar 2015 23:15)

    # Link komentara

  129. @@@anica@@@
    Ti ga nauci o tenisu. Cuti i slusaj pametnije od sebe.
    (ju, 23. oktobar 2015 23:13)

    # Link komentara

  130. Engleski novinari su primer profesionalizma za srpske novinare.
    Nikada nikoga nisu nazivali licemerom, nisu trazili opravdanja za poraze Mareja niti vredjaju ostale tenisere.
    Ucite od njih.
    (ju, 23. oktobar 2015 23:11)

    # Link komentara

  131. Licemeri, istog ovog Boda ste nazivali legendom, vrhunskim poznavaocem i postenim novinarom jos u decembru prosle godine.
    (ju, 23. oktobar 2015 23:10)

    # Link komentara

  132. (Waldorf, 23. oktobar 2015 21:43)

    "Sta se babi snilo, to joj se i zbilo" kaze se "wishful thinking", a Ana nije blesava da ti prevodi bukvalno.
    (Mastoor, 23. oktobar 2015 23:10)

    # Link komentara

  133. sve istina, i danas na svim turnirima 75% svih rekvizita i suvenira ide na Federera, ostali djele 25%.Novak nikada nece bit omiljen kod publike jer nema upravo taj X factor i harizmu
    (ma dajte..., 23. oktobar 2015 23:03)

    # Link komentara

  134. Nole je potusio mnoge rekorde a da li ce sve samo od njega zavisi tako da ga enleski snobovi mogu gledati kako im uzima lovu ponizava igrace i na kraju im jasno kaze da je srbin za 10 tak godina ce itekako znati gde je srbija jer toliko ce vladati
    (mr, 23. oktobar 2015 22:55)

    # Link komentara

  135. Da ne filozofiramo. Oni su iskompleksirani i njima niko ne zeli da se dokaze tako sto ce ih impresionirati, vec se sportisti sa istoka zele istaci i na takav nacin ne dozvoliti da neko zbog iluzornog snobovskog nacina razmisljanja gazi po njima. Zid odbrane. Misljenja sam da su, objektivno istocne kulture daleko zrelije i umerenije u poredjenju sa zapadnim. Kao sto sam misljenja takodje da su sportisti sa istoka daleko dominantniji u odnosu na zapadnjake, kao i oni sportisti odnosno nacije, na koje su istocne kulture imale uticaja. To dokazuju i rezultati.
    Ne zavaravajte se, pravoslavci nisu pozeljni. Nije u pitanju povrsan razlog, ime ili pak jos povrsniji razlog, nepoznavanje geografije.
    (vojvodjanin SRB, 23. oktobar 2015 22:52)

    # Link komentara

  136. Glasno cutanje o njegovim pocecima u teniskom klubu Partizan je oblik medijske agresije na isti. Daleko od toga da on nesto duguje Partizanu, ali cinjenica da je jedino rediteljka filma ("Ajde" mislim da se zove animirani film o Djokovicu) SPOMENULA u 2 sekunde klub i njegove terene pored stadiona su sramota ovog drustva. (JessePinkmanPFC, 23. oktobar 2015 20:33) A zato mu vicete da plati porez... (vucelaaaa, 23. oktobar 2015 21:29) To je vise upuceno klubu za koji navija nego njemu samom, ali ti to izgleda ne razumes !
    (antiDebil, 23. oktobar 2015 22:05)

    Upuceno AC Milanu?
    (vucelaaaa, 23. oktobar 2015 22:50)

    # Link komentara

  137. Lepo kaze covek... postovanje je proporcionalno onom sto je osvojio. A on je TRECI na listi. Hahahahahahaha, zauvek treci u "svojoj eri".
    (., 23. oktobar 2015 22:46)

    # Link komentara

  138. Kad ne mozete da ga skinete sa trona, onda je ljubomora ocigledna kroz izjave tipa da Novakova igra nije lepa, a zapravo znamo dobro da vas izludjuje sto je Nole laserski precizan.
    Pitajte Poljake, Cehe, Slovake, Rumune, Grke, Madjare… da li im Novakova igra nije lepa.
    I da se podsetimo, najbolji mec ikad odigran je upravo izmedju Novakov:
    [link]
    Ej Englezi, a ovo je najlepsi poen ove godine i to na Andyevu servu:
    [link]
    (Naj Naj Noleee!, 23. oktobar 2015 22:44)

    # Link komentara

  139. zapad ne moze da razume "dusu slovensku "zato Nole nije po njihovim merilima vrednosti i vredan postovanja , uvek ce biti manje "vredan" i bitan.
    (srba, 23. oktobar 2015 22:40)

    # Link komentara

  140. Nesto zaboravih, Novak je uradio nesto sto je ekstremno retka pojava u istoriji sporta dosao je u vreme dve apsolutno dominantne figure, malo po malo ih peckao i onda je jednog dana rasturio veselu druzinu i maknuo ih u stranu obojicu, u paketu ! Niko nije naviknut na tu pojavu posto se to cini mi se i nije ranije dogadjalo pa ljudi manje razumeju koliki je to ustvari uspeh i poduhvat!
    A sada umesto da se prica o Novakovoj igri, 2015.godini, cinjenici da ce u ponedeljak Novak imati duplo vise poena od drugoplasiranog na listi tj nekih 8500 vise, trofejima, 20-0 u setovima u Kini.....prica se o Nadalovoj i Federerovoj frizuri, Marejevom copanju, engleskim tabloidima i slicnim budalastinama....
    Zapadu naravno zelim sto vise ovakvih izraza lica u buducnosti, a i oni sami znaju da ce ih biti !

    Novak nema harizme na tome ???
    Jos pominje nekog Kirjosa, taj ima ,,x faktor''???......
    Toliko toga su izgovorili, pa sami sebi uskakali u usta, ko ce vise sve to da popamti !
    Uspeli su nekog Kirjosa da ubace u celu ovu pricu, dakle vec je predodredjen za naslednika ali jbg. decko je dileja i pravi im male probleme svojim ponasanjem, ne sumnjam da ce se to zaboraviti i da ce on uskoro biti glavni kandidat za nagradu Stefan Edberg a ovo sto je pricao prepisivace se mladosti ludosti, doduse i Federer je bio mlad i lud ali se to uspesno zaboravilo i sada je djentlmen!

    [link]
    (Svete, 23. oktobar 2015 22:35)

    # Link komentara

  141. Kad porastem biću Novak Djoković:-))!

    Ljubomora i zavist su opasne bolesti!
    (Bojan Ilić, 23. oktobar 2015 22:35)

    # Link komentara

  142. O-Č-A-J-N-I sagovornici, ali savrsen intervju, koji bi (ako bi ga neko iz Noletovog tima procitao) trebalo konacno za sva vremena da pokaze koje je pravo misljenje zapada o Novaku i generalno bilo kome "sa istoka".To bi, sa druge strane, trebalo da prouzrokuje to da Nole shvati da nema potrebe da se dodvorava snobovima i bivsim robovlasnicima sa zapada kojima je ostalo u genima da ostatak sveta posmatraju kao nizu klasu (da ne kazem rasu)...Novak zapravo ne bi trebalo da zeli da ima podrsku takvih (ne)ljudi jer bi to znacilo da im je slican! Jedino sto treba je da porusi sve rekorde koji postoje (sto ce siguran sam i uciniti) i tako im ostavi jedino mogucnost da mu zvizde od muke (kao na USO) ili daju ovakve ogorcene i jadne intervjue kao ove dve individue!
    (carević, 23. oktobar 2015 22:28)

    # Link komentara

  143. @pozdrav iz Toronta ,da poznaješ klasičnu muziku ne bi nikad poredio Novakovu igru sa klasičnom muzikom,jer njegova igra i klasična muzika nemaju ama baš nikakvih dodirnih tačaka.Vjerovatno si negdje pročitao da Federera nazivaju teniskim Mocartom,pa si odmah i Novakovu igru uporedio sa klasičnom muzikom.Novak svojim stilom igre osvaja trofeje ,ali on nije lijep i sa tim se vi ,Novakovi navijači, morate pomiriti.
    (ljubitelj klasične muzike, 23. oktobar 2015 22:19)

    # Link komentara

  144. Jedino u cemu bi se slozio jeste to da Novak ima smesnu frizuru.Stvarno izgleda komicno,previse nekako normalno.
    Stvarno me cudi da mu neko na to nije obratio paznju.
    Bolje mu stoji kraca kosa.
    To je najbolje izgledalo na Aus.Open 2013.
    (barbosa, 23. oktobar 2015 22:17)

    # Link komentara

  145. Bodo objasnio sve prelepo i sa puno znanja i postovanja
    (Bojan Jankovic, 23. oktobar 2015 22:16)

    # Link komentara

  146. E zbog ovakvog mišljenja i ponašanja Novak se neće smiriti dok ne postane najtrofejniji teniser u istoriji. Najkomplentniji i najbolji već jeste. U intelektualnom smislu za ogromnu većinu tenisera je Bizmark. Lucidnost, inteligencija i genijalnost je nešto do čega ovi nabeđeni i kvazi nadljudi ne mogu ni da se dobace. Jedino mi je žao što im ponekad previše podilazi, iako sve manje, treba da im nanu naninu na finjaka. Bolje i ne zaslužuju, bar ne od divlje horde sa istoka. Da mu bog podari zdravlja, motiva ima i previše.
    (Žalosna sova, 23. oktobar 2015 22:13)

    # Link komentara

  147. Ne razumem baš poentu ovih intervjua. Ovde autorka kao da želi da istera neku pravdu, da priupita te strane novinare zašto izveštavaju o Novaku na izvestan način. Mislim, intervjui su dobri i sa interesovanjem sam čitao odgovore njenih sagovornika.
    Saša Ozmo (koga itekako cenim kao novinara) je i sam podlegao tome jednom prilikom. Dobio čovek minut razgovora sa Džudi Mari i uspeo da je pita zašto britanski novinari pišu sa nepoštovanjem o Novaku?! Kao da ona ima išta sa tim.

    Mislim da se na ovaj način samo odmaže Novaku. Ne može se reka gurati da brže teče. Da li najšira javnost nekog voli ili ne, to je jednostavno pojava koja se ili desi ili ne. Novak je itekako cenjen, od svih, ali NE MORA biti voljen. I ne moraju sad svi da idu na sve svetske teniske forume i da vode krstaške ratove tamo zato što svi ljudi na svetu ne vole Novaka. Ili da natrljavaju na nos svima Novakove uspehe, ljuti što Novak ne dobija dovoljno pažnje.
    Vidite i sami kako su stvari došle na svoje mesto posle US Opena kad su mu se svi odreda poklonili? Znači dozvolite da stvari dodju na svoje mesto same od sebe.
    (Dynamic, 23. oktobar 2015 22:12)

    # Link komentara

  148. @karamba
    Сложио бих се са сваком написаном речи, погођено у центар.

    Иначе, текст је одличан, може пружити супер перспективу како Новака гледају у свету. У суштини, ништа што нисмо знали. Британац је стварно типичан представник медијске машинерије, тражи искључиво сензационализам, објективности ни мало. Тако човек схвата посао - мада сам се нервирао и док сам читао његове одговоре.
    Питер Бодо је максимално искрен, бар се мени тако чини, просто су ствари такве без обзира што нам се не допадају.
    Оно што желим да нагласим - само треба помислити са чиме се Новак бори, па буквално свакога дана! То се овде види. По мени његови мечеви ван тениског терена су много тежи и ту он показује своју праву моћ. И психолошку стабилност.
    И ја сам становишта да се Ђоковић превише труди да их придобије, шта да радимо такав је човек. Као што неко већ написа, супер би било кад би их само "уништио" као што већ ради, покупио се и отишао. И ћао, а они после нека разглабају о непоштовању или чему већ год желе. Али није такав. Он енергију црпи из позитивних ствари, а мој приступ је "негативан". Зато је њему супер, а мени као Енди Марију у тенису :)
    (чекајући 18, 23. oktobar 2015 22:11)

    # Link komentara

  149. Jeste nažalost tačno da se previše trudi da se dopadne publici a trebalo bi da zna da oni to ne vole. Vrhunac je bio kad je 2011. na godišnjicu rušenja Kula u Njujorku, nakon pobede u finalu brže bolje stavio kačket FDNY - Njujorški vatrogasci. To je delovalo tako proračunato i nimalo spontano, i ja ne sumnjam da je Novak imao dobre namere, ali jednostavno trebalo je pametnije da se postavi, da se ne trudi oko publike toliko svojim "vanterenskim" aktivnostima već da pusti da reketi govore. Iako uvek navijam za njega to šlihtanje publici mi se nikad nije sviđalo jer znam da radi protiv sebe u suštini.
    (Дража, 23. oktobar 2015 22:09)

    # Link komentara

  150. Sve oni koji su iz nekih svojih razloga ne "podnose"(mislim da je to pravi izraz) Novaka Djokovica mogu samo da zalim!Mozda je Federer ne znam kako elegantan i svi su ne znam kako odusevljeni njime ali ono sto je nama srbima Novak Djokovic u ovim vremenima to gospoda sa zapada nije u stanju da shvati!A susedi neka puknu od muke jer dok im bilo "Gorana" pominjali su kako srbi nisu "gospoda" i u tenisu nikada nece imati uspeha... kad ono... trt Milojka!
    Price o lepom tenisu za pacenike, sport je igra u kojoj je cilj pobeda!!!
    Ziveo Nole! :)
    (Velimir, 23. oktobar 2015 22:09)

    # Link komentara

  151. istina je da ne voli zapad istok kao niti jug,tu uvijek postoji strah da te porazi "inferiorniji" . u jednom razgovoru s švedjanima (banka) doznao sam da im ispod austrije ne pada na pamet ulagati u bilo što jer sve ispod je neozbiljno, tvrde oni a prvenstveno italia.
    eto kako taj precjenjeni zapad gleda na jedne talijane a šta onda o nama misle. ne misle:)
    (Goran Vidović, 23. oktobar 2015 22:08)

    # Link komentara

  152. У Великој Британији сви који нису Енглези или Шкоти обожавају Новака. Додуше, немају толико пара да иду на Вимблдон... Зато се виде остали. Нису сви баш лоши... :-D :-D :-D
    (Перица, 23. oktobar 2015 22:08)

    # Link komentara

  153. Zna li neko tacan datum kada ce Djokovic prestati iskakati iz frizidera?
    (Jumko, 23. oktobar 2015 20:30)

    Ja se nadam negde oko 2025.
    (Pozdrav iz Toronta, 23. oktobar 2015 22:07)

    # Link komentara

  154. Glasno cutanje o njegovim pocecima u teniskom klubu Partizan je oblik medijske agresije na isti. Daleko od toga da on nesto duguje Partizanu, ali cinjenica da je jedino rediteljka filma ("Ajde" mislim da se zove animirani film o Djokovicu) SPOMENULA u 2 sekunde klub i njegove terene pored stadiona su sramota ovog drustva.
    (JessePinkmanPFC, 23. oktobar 2015 20:33)

    A zato mu vicete da plati porez...
    (vucelaaaa, 23. oktobar 2015 21:29)

    To je vise upuceno klubu za koji navija nego njemu samom, ali ti to izgleda ne razumes !
    (antiDebil, 23. oktobar 2015 22:05)

    # Link komentara

  155. Bio bi on "looker" da je uzeo britanski pasoš! Tolika nacija a sve netalentovan do netalentovanog. Ono malo što imaju u atletici su crnci. Bavite se muzikom i komedijom, tu ste dobri, zaboravite sport.
    (Nije "looker", ali Andy i Rafa "jesu", 23. oktobar 2015 22:04)

    # Link komentara

  156. kome je do lepote neka gleda umetnicko klizanje, sinhrono plivanje, ritmicku gimnastiku..Mada ko zna, mozda i u tenis uvedu dodatne bodove za umjetnicki dojam, pa eto sanse da se RF vrati na 1. mesto...
    (Dvostruki aksl pri servisu, 23. oktobar 2015 22:04)

    # Link komentara

  157. svako voli svog,a nas je najbolji,ovde nema nikog ko voli Mareja,pa nemoraju ni oni da vole Novaka
    (boki, 23. oktobar 2015 21:58)

    # Link komentara

  158. Koliko otvorenog rasizma u jednom intervjuu... Neverovatno!
    (Zii, 23. oktobar 2015 21:50)

    # Link komentara

  159. (llopez, 23. oktobar 2015 20:33)
    Nazalost, tacno je sve sto ste napisali, na US openu je bilo 13 ispravki od toga cini mi se 10 za Novaka, da nije bilo Grkinje Eve Azderaki, hm...jer su sve korekcije bile na bitnim poenima.
    (anica, 23. oktobar 2015 21:47)

    # Link komentara

  160. Sujeza ili tastina je teska boljka. Mi velika nacija,a Srbija (po njihovim standardima selo u Sibiru, jer su toliko obrazovani) ima sampiona koji ima vise poena od njihovog mareja duplo ili 100% koliko je i bolji. Postoji i ona druga zovi me i testijom samo nemoj da me razbijes, u prevodu nemora da bude Noletova igra lepa,ali neka pobedjuje i uzme 10 puta Vimbldon da moraju kada pisu istoriju Vimbldona da ga isticu kao najuspesnijeg. Dace sreca junacka pa ce tako i biti. Onaj njihov sto mitinguje ceo mec sm sa sobom eto im ga nek se (po)nose sa njim.
    (glas razuma, 23. oktobar 2015 21:46)

    # Link komentara

  161. (Ganik, 23. oktobar 2015 21:00)

    OK, ne volis njegov stil, to je tvoj izbor. Ljudi bliski tenisu kazu da je Novak "player's player", tj. njegovoj igri se dive sami teniseri, kao i ostali koju tenis dobro razumeju. Njegov tenis je slican klasicnoj muzici - nju najvise vole oni koji poznaju muzicku teoriju, vecina ostalih vise voli rock-n-roll, turbofolk itd.

    Naravno, nemam iluziju da smo mi Srbi u proseku teniski obrazovaniji od ostalih, vecina nas voli Novakov tenis zato sto volimo da vidimo kako Srbin delje ostatak sveta, ali to je vec pitanje srca.
    (Pozdrav iz Toronta, 23. oktobar 2015 21:45)

    # Link komentara

  162. Egocentrican intervju...pa razumemo da vise volis sebe , ali ovo je previse...Objektivno , nisi dorastao Novaku..., trebao bi drzati pristojniju distancu...
    (milentije, 23. oktobar 2015 21:44)

    # Link komentara

  163. latini nikad neće voleti slovene a pogotovo pravoslavce. uvek je bilo i biće. politučka korektost koju prodaju drugima je samo novi nivo licemerja koje su razvili do savršenstva.
    nas vole samo kad smo im sluge u blatu.
    (to vam je tako, 23. oktobar 2015 21:44)

    # Link komentara

  164. Kao komentar bih rado napisao dve reci i na kraju stavio uzvicnik ali to ne bi bilo objavljeno zbog cenzure nekulturnih komentara. E sad, posto nisam u stanju da pronadjem druge reci koje bi tacno objasnile sta bih rekao tom coveku pokusacu da vam objasnim na koje dve reci sam mislio;
    Prva je radnja koju koriste ovisnici duvana a druga je ... znate vec.
    (Dule, 23. oktobar 2015 21:43)

    # Link komentara

  165. Kinezi pričaju sasvim suprotno a pošto su naj brojniji onda ću njima i verovati
    (Simpo, 23. oktobar 2015 21:43)

    # Link komentara

  166. "Ono što mi je bilo čudno jeste što se po nekim britanskim izveštajima sticao utisak da je Mari vodio u trenutku kada se sve to desilo, a u stvari je bilo 1-1 u setovima i prednost brejka za Endija pre nego što se Novak vratio. Da li je to bilo u skladu s onim “što se babi snilo...“?"

    Baš me interesuje kako je postavljeno ovo pitanje "što se babi snilo...".

    Da li je kao Vuk u "Nikad izvini":
    What is dear to grandmother, she dreamt about it?
    (Waldorf, 23. oktobar 2015 21:43)

    # Link komentara

  167. Zbog svih zapadnih nakarada koja sebe smatraju boljim od ostalih biće mi duplo draže ako Novak bude postao najbolji odnosno najtrofejniji teniser svih vremena ako ne zadovoljiću se i time da ih odere kada god i gde god da se sretnu pre svega Federera i Nadala.
    (Nebojša, 23. oktobar 2015 21:38)

    # Link komentara

  168. Novak igra takav tenis da je naterao leprsavog da pretrci vise od njega na 3 gs finala koje su odigrali, a Nadalov tenis je jedna od najšablonskihih pojava u istoriji sporta a sto se tice Mareja ne znam sta tu da kazem, interesantno mi je da neko stavlja hramljanje i Novaka u istu recenicu pored zivog Mateja, o kome bi se moglo skupiti jedno desetak filmova od po 2 sata kako hramlje i vuce se kao prebijen po terenu!
    Sto se tice toga da li zapad voli Novaka ili ne,savrseno me zabole, neka vole svog dzemperka i Nadala ono ipak imaju savrsene frizure a to sto Novak bolje govori francuski, italijanski i nemacki jezik nego sto Nadal govori engleski je manje bitno a sa francuskim je dogurao do ,,bondjur''!
    Neka Novak nastavi u ovom ritmu i bice sve kako treba da bude...Inace neko od ovih je zaboravio da je Novak ocistio Federera u polufinalu AO 2008 godine pa tek je onda pobedio Tsongu, koji je prethodno izbacio tog istog Mareja i u polufinalu je demolirao Nadala, tako da nastavite da se tesite !!!
    (Svete, 23. oktobar 2015 21:33)

    # Link komentara

  169. Glasno cutanje o njegovim pocecima u teniskom klubu Partizan je oblik medijske agresije na isti. Daleko od toga da on nesto duguje Partizanu, ali cinjenica da je jedino rediteljka filma ("Ajde" mislim da se zove animirani film o Djokovicu) SPOMENULA u 2 sekunde klub i njegove terene pored stadiona su sramota ovog drustva.
    (JessePinkmanPFC, 23. oktobar 2015 20:33)

    A zato mu vicete da plati porez...
    (vucelaaaa, 23. oktobar 2015 21:29)

    # Link komentara

  170. Lobovi mu nisu lepi, drop udarci, proklizavanja, ritern udarci, dvorucni bekhend, forhend paralela??? Ocigledno ne gledamo isti tenis. Novak kralj!
    (AcidBurn, 23. oktobar 2015 21:25)

    # Link komentara

  171. Ovi Englezi su paranoični skotovi!
    (Pjer, 23. oktobar 2015 21:19)

    # Link komentara

  172. Moj Bodo,priprenmi se dobro,tvoje muke su tek pocele!
    (Dragan, 23. oktobar 2015 21:17)

    # Link komentara

  173. Novakov tenis nije lep za oko, hmmm, a on pri tome nasledjuje , hej nasledjuje teniski tron of Nadala i Federera kao da mu oni dobrovoljno ustupaju tron po naslednoj liniji. Strasno, ali za zalost surovo realno kako gledaju ovaj sport sa svojih umisljenih visina.
    Sa svom medijskom hajkom koja se protiv njega vodi godinama, imamo lep primer i u domacim, a tek u engleskim i amercikim medijima sto ovaj clanak podrobno opisuje, momak igra tenis retko vidjen po kvalitetu, borbenosti , duhu i harizmi . Neprocenjivo.
    (milan, 23. oktobar 2015 21:16)

    # Link komentara

  174. Šta fali Novakovom akcentu, nevaspitani amerikanci koji govore samo engleski. Da oni znaju kako smešno zvuče kad govore kad uopšte govore drugi jezik nikada se tako ne bi ponašali. Novak sjajno govori engleski, jako je elokventan i sjajna je njegova želja da usavršava sve te jezike koje poznaje (italijanski poprilično je dobar, francuski još uvek se muči i nemački koji je malo zapostavio).
    (šetač, 23. oktobar 2015 21:16)

    # Link komentara

  175. krasno je englishman ovo izneo ali u bogatom,elitnom,profesionalnom tenisu ovi ljudi nikada do sad nisu imali ovakav problem--ne znaju kako da pobede neko tamo balkansko dete.imali su resenja za svaki br1 sa istoka,ali ovako nesto im se do sada nije dogodilo.zapadni monopol ima lupoglav
    (predragsekulic, 23. oktobar 2015 21:13)

    # Link komentara

  176. Istina, Novakova igra nije lepa ali je ucinkovita.
    (realista, 23. oktobar 2015 21:11)

    # Link komentara

  177. To No1e ljudino nasa!!! Nabio si im komplekse maksimalno, i to bez da si se uopste trudio oko toga. A sad - udri jos jace, pa nek se jos vise pate raznorazni englezi, ameri i ostale arogantne nacije!!!
    (Idemooooo, 23. oktobar 2015 21:09)

    # Link komentara

  178. Ja razumijem samo pitanja,odgovori mi nisu jasni. U ostalom,za mene je Novak cudo i neka prica ko sta hoce.
    (xxx, 23. oktobar 2015 21:08)

    # Link komentara

  179. He, he, he. A Mari je harizmatican i igra lep tenis? Prsli ste ko oblanda. Beste Britanci nemo da naljutite Nola, pa da razbuca Marija ko mace muskatle. Nolisa vam je nocna mora i to ne samo vama. Do pre par godina, Spanci su imali po 6 igraca u prvih deset. Dodje Noks i razbuca ih ko vaterpolisti Hrvate. He,he,he. Pred finale u Sangaju, kazu mi dvoje Britanaca, ovo finale je Marijeva prekretnica. Dva dana posle, sretnem ih u baru. Vele, nismo gledali mech ali smo culi rezultat. Nema problema, velim, repriza je na Pornhabu, "hard core" sekcija. Pa nazdravim pivkanom.
    (ljAXE, 23. oktobar 2015 21:07)

    # Link komentara

  180. Jako me nervira ova prica o popularnosti,o voljenju i ne voljenju!?
    Novaka vole u Italiji,voli ga Srbija,Rusija i cela Azija,malo li je?!
    Anglosaksonci,generalno ne vole nikog ko nije njihov,a redom potcenjuju i smatraju nizim od sebe sve istocnoevropske narode,Slovene narocito.O ostatku sveta da ni ne govorim.
    Romanski narodi nisu u toj meri zadrti,valjda zbog slicnog temperamenta sa nasim.Jedino se Francuzi ulizicki odnose prema Englezima(amerima) i Nemcima,pa po principu copy/paste se i ponasaju!
    Setimo se samo Ivana Lendla(Ceh,Sloven),covek bez problematicnog ponasanja,bez afera u privatnom zivotu i karijeri,pa je opet bio Ivan Grozni !?
    Manimo se mi licemera,uobrzenih,bogatih i silnih,opljackali su pola sveta preko porobljenih kolonija i sada treba da crkavamo zbog takvih,dal ce nas voleti ili ne,mozes misliti.Zaboli me ona stvar,samo tako!
    Najveca im je kazna kada na njihovom terenu,jedan Srbin(Novak),sportski otresa i ponizava njihove ljubimce,eto,zato ga ne vole.
    Da sam na mestu Djokovica,bio bih arogantni gad i prema publici i prema medijima.Kurtoazno bih se zahvalio organizatorima(jbg oni obezbedjuju lovu :-) ,ispostovao protivnika i cao.Ono,u fazonu,moze mi se,najbolji sam,crknite.

    Nole,do najboljeg igraca svih vremena,svom snagom sam uz tebe!
    (karamba, 23. oktobar 2015 21:06)

    # Link komentara

  181. Bravo Ana i hvala za ove intervjue. Prava pitanja.
    (Blaf, 23. oktobar 2015 21:04)

    # Link komentara

  182. Ključ je u sledećem "iako je uzeo Dejvis kup, što nije velika stvar u Britaniji osim ako mi ne igramo." Kompleksi, tamo neki iz Istočne evrope dere zapadjake, kad bi mogli zakonom bi zabranili ulaz na njihove turnite ljudima sa istoka evrope.
    (šetač, 23. oktobar 2015 21:03)

    # Link komentara

  183. Sve je tačno rečeno. Novak je mašina, veliki teniser ali igra dosadan tenis kao i Marej (to nije rečeno). Novak jeste iritantan,odvratan na terenu, primitivan, nema harizmu (nema ni Marej)i stvarno ima smešnu kosu. smešan je. ja očima ne mogu da ga vidim To sa skupljačicom lopti je skandalazno, Novak glumata. Nadal i Federer su harizmatični i izuzetni. Novak ih neće stići ni po broju slemova.
    (Ganik, 23. oktobar 2015 21:00)

    # Link komentara

  184. Novak možda ne igra lepo za oko ali igra efikasno, to pokazuje dominacija u vreme kada igraju dva igrča sa 17 i 14 gs titula. Što se mene tiče meni je Noletov tenis baš lep za oko, lep forhend, moćan bekhend, servis sjajan sve je tu kik i slajs i ravan i topspin za drugi. Ok volej nije savršen što neko reče kao posledica extremnog poluzapadnig forhenda skoro zapadnog i par milisekundu kod prelaska na kontinental za volej, s tim se slažem. Rođa jeste lep za oko ali nije efikadan a Rafa, ja tu ne vidim lepotu. Taj laso forhend meni lep nije.
    (šetač, 23. oktobar 2015 20:59)

    # Link komentara

  185. Realno gledano Novakova igra izgleda jako dosadno, ali s druge strane po meni efikasnija i od Federerove. Navijam za njega sto je srbin, ne mogu protiv svog coveka, a najlepsi tenis pruza Roger, tu prosto nema polemike. Teniski degen ce samo reci suprotno. Po meni najlepsi mec za gledanje u 2015. je bio mec Wawrinka - Gaske na Wimbldonu. Prelep tenis.
    (Tyson, 23. oktobar 2015 20:55)

    # Link komentara

  186. Dečko priča više stranih jezika, kulturan je, možda nekada emotivan. Dobar otac i suprug.
    Vrhunski teniser. Pobednik. Retkost među nama da ne slavimo poraze poput KOsova, Čavićevog srebra, Mijatovu prečku i sl.
    Ovde on na kraju dobija.
    I da ništa ne osvoji više svaka čast. I da nikad nije postao vrhunski teniser, majka bi opet mogla da bude ponosna na njega.
    Mogu samom da mu zavide. Da ima britanski pasoš, bio bi 5 puta bogatiji, imao titulu sera i ko zna kakve hvalospeve. Ali njemu u srcu ne bi bio taj osećaj, iako država nema ni najmanji uticaj na njegov razvoj..
    Puno sreće, nimalo povreda i puno novih mastersa i GS za Noleta.
    A mi da se ne hranimo njegovim uspesima nego da svako pomalo doprinese na lokalu ili na svom poslu.. I to je i više nego časno...
    (Da Vlada Mir, 23. oktobar 2015 20:43)

    # Link komentara

  187. Anglosaksonski kolonijalisti ce da nadju dlaku u jajetu i teraju mak na konac samo da nadju nacin da nekako omalovaze #1 tenisera, samo zato sto je ko je, sta je i odakle je!!! To nisu novinari, nego samo ljudi koji su greskom unajmljeni i kojima je sloboda data da zvrljaju u svojim clancima sta god hoce... samo nastavite i kompletirajte vasu praznu karijeru kojoj svakako pomoci nema jer je prekasno da unapredite kvalitet!!!
    (LordMikula, 23. oktobar 2015 20:43)

    # Link komentara

  188. Ahaha, ne igra lepo za oko??? A Mari igra lepo? Meni izgleda bas lepo kada na sljaci tuce Nadala posle 40 razmenjenih udaraca.
    (Igor, 23. oktobar 2015 20:40)

    # Link komentara

  189. @Perspektiva,
    Sve si u pravu- da ljudi navijaju za svoje igrace, osim sto se medju nama uvek nadje gomila vajnih Srba koji navijaju za Novakove protivnike.
    (Tako-onako, 23. oktobar 2015 20:40)

    # Link komentara

  190. SJAJNO! Predobar tekst, bar za mene koji citam Bodo-a i Tignora (prethodni deo teksta) godinama! Procitao sam mnoge njihove tekstove, ali ovo je novo, bas lep "insight" u njihova misljenja. Hvala Ana! Mogu slobodno reci najbolji teniski intervju-i koje sam citao u ne tako kratkom periodu.
    U nekoliko crtica bih se osvrnuo i prokomentarisao odgovore iz intervjua:
    - Englezi su stvarno sljam
    - Utisak je ostavila i ova 99.2% Amera ne zna nista o Srbiji i njenoj istoriji(najbolji opis stanja na zapadu i njihovom odnosu prema nama)
    - Vidi se da Bodo stvarno postuje Novaka
    Predug je intervju da bih se osvrnuo na sve sto mi je bas privuklo paznju... :)
    Hvala jos jednom ANA! :D
    Pozdrav teniski svete! (Cekam sta ce reci Dorcolac, Predo, Gajetano i ekipica inteligentnih citalaca)
    (huni, 23. oktobar 2015 20:39)

    # Link komentara

  191. Potpuno u pravu, ja sam gledao sve najznacajnije mečeve muškog tenisa zadnjih 25 GOD a i one manje značajne i slažem se sa većinom ,iako je Novak jedinstvena pojava sa ovih naših prostora( pogotovo sto se glave tiče ) i iznenadili bi se kakvu veliku podršku ima u HRV, i vidi se da će biti jedan od najvećih u povijesti, nemojte mu otežavati i uspoređivati ga sa Federerom, on je nesta drugo u svjetskom sportu, institucija za sebe a Novak će ljude zadiviti svojim rezultatima i to je dovoljno ako ne i previše
    (Mm, 23. oktobar 2015 20:37)

    # Link komentara

  192. "Naš Endi je u finalima GS morao igrati protiv Federera a Novak protiv Conge"... Novak je u polufinalu tog GS (AO 2008.) dobio lagano, da ne kažem razbio, istog tog Federera. Ali dobro, ovo čitaju i ljudi koji imaju pamćenje zlatne ribice, pa pomisle, tako je, Endi je bolji u stvari od Novaka samo nije imao sreće...
    (Realan samo, 23. oktobar 2015 20:36)

    # Link komentara

  193. Novaka ne podnose i to je to ... sreca pa postoji chelendz sistem, i u tenisu ne moze da se krade inace bi Nole nagrabusio zestoko ... ovako im ostaje samo da namjestaju zreb i okrecu publiku protiv protiv njega ...
    (llopez, 23. oktobar 2015 20:33)

    # Link komentara

  194. Glasno cutanje o njegovim pocecima u teniskom klubu Partizan je oblik medijske agresije na isti. Daleko od toga da on nesto duguje Partizanu, ali cinjenica da je jedino rediteljka filma ("Ajde" mislim da se zove animirani film o Djokovicu) SPOMENULA u 2 sekunde klub i njegove terene pored stadiona su sramota ovog drustva.
    (JessePinkmanPFC, 23. oktobar 2015 20:33)

    # Link komentara

  195. Pa ne znam baš...
    Dzon Mekinro, koga poštuju u Americi, NON STOP hvali Novaka, čak govori da može da bude najbolji svih vremena.
    Kada god gledam prenos na Sky Sportu, oni engleski voditelji bukvalno padaju u trans kada novak odigra dobar poen.
    Generalno, od zvučnih imena u svetu tenisa, ex legendi, Samprasa, Mekinroa,
    Lejvera, naravno i Bekera i svih ostalih; uvek sam slušao reči hvale za Novaka.
    Naravno kad je imao 3,4 GS titule da nisu moglu da ga hvale uvek po medijima i Tv kanalima, ali 2014 i 2015 su uvek pisali kako je nedodirljiv, nepobediv, najbolji i td. A on ima 10 GS titula. Kako će pisati o njemu kada bude imao 14, ili 15 GS titula, ili ako osvoji kalendarski slem?
    Ne treba se tripovati bezveze da nas mrze i nepoštuju.
    Više mi sami sebe nepoštujemo kao narod.
    Na kraju, kako bi MI pisali da je Novak redovno gubio u finalima od Endija?
    Ili da je Novak Englez, da li bi ga danas smatrali najboljim pored Nadala i Federera? NARAVNO DA NE!

    Novak ima odličnu podršku u Australiji, u Evropi, na Wim. ima fer podršku, u Aziji najbolji. Tako da jedino Ameri se još odupiru, ali i to će se promeniti kad Novak stigne Nadala, i bude na korak od Federera, ili kad ovaj završi karijeru.
    Tada će zviždati nekom klincu protiv Novaka u Finalu US Opena.
    (Vaše ime, 23. oktobar 2015 20:32)

    # Link komentara

  196. Zna li neko tacan datum kada ce Djokovic prestati iskakati iz frizidera?
    (Jumko, 23. oktobar 2015 20:30)

    # Link komentara

  197. Hhahaha koliko su ljubomorni i nadmeni to je cudo!!!!
    Kaže da je Djokovic antipatican, pa ljudi pogledajte na sta lici onaj Mari. Kaze Djokovic ima losu kosu, čovek ide do te mere da komentarise njegovu kosu.
    Zamera mu na akcentu. Novak fenomenalno priča engleski, pritom jos čovek prica 4-5 drugih jezika aloooooo?!?
    Kad smo kad akcenata, običan čovek iz Londona ne razume Marija, ono je gadost od akcenata?!????!!!
    (Blok45, 23. oktobar 2015 20:29)

    # Link komentara

  198. Da je Novak uzeo britanski pasos bio bi i fenomenalan i harizmatican i sve to kako opisuju Federera i Nadala.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bozja ruka, 23. oktobar 2015 19:49)

    i kosa bi mu bila leprsava.
    (Majo, 23. oktobar 2015 20:29)

    # Link komentara

  199. Andy ne pripada velikoj 4, jer ima isto grand slamova kao Wawrinka, mozda malo vise mastersa ali nedovoljno za mesto medju istinskim velikanima - znaci ima samo velika trojka i to je to, a Britanci vole da mastaju, kao i u fudbalu. Imaju vise registrovanih tenisera nego Srbija stanovnika ali - nema tu materijala...
    Nole i Rafa su se bezbroj puta medjusobno "masakrirali" a sve u korist Rodgera pa i Andy-a, odigrali su bezbroje meceva koji ce nam jako nedostajati u narednim decenijama, ovo je period uzivanja (ko voli tenis) a novinari - mora i oni nesto da pisu
    (Porucnik Drebin, 23. oktobar 2015 20:28)

    # Link komentara

  200. kakav bre Endi, Vavrinka je za njega car ali nije Britanac, a Novak nekoliko svetlosnih godina ispred i tu mogu samo da analiziraju.
    (nenad, 23. oktobar 2015 20:27)

    # Link komentara

  201. prvi reket sveta sa najruznijim stilom igre i najruznijim ponasenjem na terenu u teniskoj istoriji.
    (blah, 23. oktobar 2015 20:27)

    # Link komentara

  202. Da sam ja na Novakovom mestu ja bih govor posle finala na US Openu i Vimbldonu držao na kineskom. Realno to je marketinški interesantna populacija za njega.
    (Reciprocitet, 23. oktobar 2015 20:27)

    # Link komentara

  203. Novak je kralj!

    A englezima je kusturica rekao pre neki dan ono sto je trebalo
    (Miroslav, 23. oktobar 2015 20:25)

    # Link komentara

  204. Ljudi ne učite Engleski genoćidni jezik
    (PFC, 23. oktobar 2015 20:21)

    # Link komentara

  205. I kad bude imao 18 gren slemova,preko 40 mastersa,preko 350 sedmica na prvom mjestu atp i dalje ce biti njihov vjeciti 3 ali ce im se citav svijet smijat dok ce Rocko samo,samo cviliti od muke
    (Bl, 23. oktobar 2015 20:21)

    # Link komentara

  206. Novakov akcenat je malo cudan, cuj, a Nadalov je cist kokni? Samo jedan od primera iz ovog ''sta su gospoda htela reci'' intervjua. Sta se foliraju i uskacu sebi u usta, poenta je da je Novak iz neke vuk..ne i stoga je ''manje vredan, fin, zanosan, marketibilan sta li ti vec..'' Lepo covek gore napisa, da je svojevremeno uzeo britanski pasos do sada bi imao titulu sir-a.
    (Krem d la krem, 23. oktobar 2015 20:17)

    # Link komentara

  207. Englezi puknite, ahahahahahagahagsha
    (Milan, 23. oktobar 2015 20:15)

    # Link komentara

  208. Možda Nole ima ružan stil igre, ali da nije harizmatičan? Od sada Marija zovem harizmaticna Marija.
    (Darko, 23. oktobar 2015 20:14)

    # Link komentara

  209. ''Tako da, iako je on najbolji igrač na svetu otkad radim ovo, on i dalje ni ni blizu da bude najpopularniji.''

    To je ono sto me nervira!
    (goku, 23. oktobar 2015 20:13)

    # Link komentara

  210. Dakle Bodo ocenjuje da Novak ima "smešnu kosu", a da Federer ima "zanosnu kosu".
    Malo mi je sumnjiv ovaj Bodo. :)
    (Dare, 23. oktobar 2015 20:13)

    # Link komentara

  211. Novak Djokovic je jedinstven, tačka.
    (Megatron, 23. oktobar 2015 20:10)

    # Link komentara

  212. OBAVESTENJE ZA ADMINISTRATORE I MODERATORE:

    Niste morali na ovaj link(vest) okaciti sve vesti iz sporta od pre,ko zna koliko meseci:

    [link]

    Drugarski pozdrav!
    (Mare,NS, 23. oktobar 2015 20:06)

    # Link komentara

  213. Covek je sve rekao iskreno i nema potrebe pisati "Ma pusti britanac..."
    Isto tako mi Novaka gledamo kao boga kao sto oni gledaju Mareja. Nema tu nista lose,svako normalan ce vise voleti svog sunarodnjaka nego nekog koji to nije.
    (Perspektiva, 23. oktobar 2015 20:05)

    # Link komentara

  214. Objašnjenje je jednostavno: smeta im što Novak dolazi iz jedne male siromašne zemlje (što do sada nije bio slučaj), dominira i mrsi konce multi-nacionalnim kompanijama kao što su "Nike", "Adidas",... Velika četvorka ne postoji, nije nikad ni postojala. Da je Marej 8. - postojala bi "velika osmorka". Rodžer i Rafa nemaju harizmu već se uvek ponašaju isto, odmereno, rezervisano, uniformno, a to na Zapadu jedino prolazi. Jednostavno ne sme se biti svoj, odskakati od klišea (kao npr. Mekinro, koga i dan-danas mnogi ne vole). Nastavi Novače, sam protiv svih, neka pričaju i pišu šta hoće! Imaš ti svoju lepu Srbiju gde si ŽIVA LEGENDA, a oni neka još malo gledaju kako radi srpski inat - što više "stiskaju" bolje igraš!
    (Ehehe mehehe, 23. oktobar 2015 20:04)

    # Link komentara

  215. Svaka cast Ana.
    Sve se to videlo u finalu Vimbldona a tek US opena, to je jednostavno tako...ne vole ga na zapadu zato sto je svoj, zato sto je vaspitan normalan, nije prodana dusa...pomrsio im je konce Nole dobrano, neka on i dalje igra ruzan tenis, i neka ima ruznu kosu-kakva nebuloza( ocigledno priznaju samo loknice)...nema veze, teniski rezultati trofeji su jedno, estetika, balet, lepota udaraca nesto sasvim drugo. Naravo da se nije odrekao korena, svestan je odakle potice i koliko ga narod u Srbiji podrzava.
    Moglo bi se dosta pisati o mentalnom pristupu, definitivno je sportista sa najjacim mozgom koji se ikada pojavio.
    Bravo Nole.
    (anica, 23. oktobar 2015 20:03)

    # Link komentara

  216. Evo sve se potresoh, ne samo ja,nego i Novak i ceo srpski živalj što oni tako misle.
    Nebitno je što ih dere sve redom i što im komplexe svima redom nabija i što ima tisuće slemova, mastersa, poena... Nebitno. Da igra lepo, a da ništa nije osvojio onda bi dobar bio.
    More, gazi Novače, samo gazi, rokaj-snimaj, rokaj-snimaj!!!
    (ZVZ, 23. oktobar 2015 19:59)

    # Link komentara

  217. Svaka čast na intervjuu.Pete Bodo je zaista poznato ime.Obično je iskren i nemilosrdan u svojim komentarima.Obožavalac je Federera,što se može zaključiti iz njegovih tekstova.Nadala ne podnosi baš nešto.I njega i sve njih najviše plaši pomisao da će Novak jednog dana nadmašiti to "božanstvo" zvano Federer.Zato stalno i pominju tu opciju,a nadaju se da će Novak posustati.Mislim da se varaju i da Novak tek ima da im zadaje bol na tu temu.Zapad voli samo pobednike,a uglavnom sebe vide na tom mestu.Nema šta Novak da im se dopada ,ili ne. On treba da ih pridobije čistom silom, bez trunke milosti, i tada će klečati pred njim,što je u njihovoj suštini.Navikli su na kraljeve i dobiće novog.
    (mr, 23. oktobar 2015 19:59)

    # Link komentara

  218. Po kojoj toj statistici je Novak poslednji u velikoj "četvorci"!!!!??? četvorka ne postoji i Endija guraju samo, njegov broj titula nmž da se meri sa TROJKOM)....!! Jedina statistika po kojoj je zadnji jeste podrška/popularnost međ Zapadnim stanovništvom/publika. Tačka. Dominira godinama i pu pu da ga zaobiđu povrede ima da ispoobara rekorde i bude naj svih vremena, ma koliko se to njima ne sviđalo.
    (Вињак18+, 23. oktobar 2015 19:59)

    # Link komentara

  219. Raglabanja advokata jedne strane.
    Sud je samo jedan, a njegova presuda je istina napisana u formi rezultata i... atp liste!
    Pa dragi advokati - pročitajte konačno presudu.
    Ako vam ni tada ne bude bilo jasno...
    (sloba, 23. oktobar 2015 19:56)

    # Link komentara

  220. " što nije velika stvar u Britaniji osim ako mi ne igramo"

    Ovo j eiskreno rekao- uopste ideja da su svi Englezi dzentlmeni...je ...hhmmmm daleko od istine.


    a druga stvar- vise vole Federera jer osjecaju da bi tu ovaj njihov igrac mozda i imao sanse, Novaka ne vole jer znaju da je dosao da ih razvali i njihove igrace i turnire i pokupi im lovu.
    Eto konacno imaju igraca koji se priblizio vrhu, ali u ustini nikad nije bilo sigurnije da njihov igrac nece primirisati vrhu - razlog je Novak. On ih budi iz sna i pokazuje surovu realnost, u sportu nije bitna soska ili marketinski potencijal. Oni ni svog Endu ne vole kad izgubi, zaborave ga, povuku novinare sa turnira.
    (ne vole tenis, vole lovu i pobjedu, 23. oktobar 2015 19:56)

    # Link komentara

  221. Jaoj ti britanci i njihovi veciti kompleksi malih varvara koji pokusavaju da budu elita...
    (stefan, 23. oktobar 2015 19:54)

    # Link komentara

  222. Ово је смешно како новинар види себе . . .
    (Милош, 23. oktobar 2015 19:52)

    # Link komentara

  223. Potpuno realno, svaka reč.
    (Biki, 23. oktobar 2015 19:52)

    # Link komentara

  224. Da je Novak uzeo britanski pasos bio bi i fenomenalan i harizmatican i sve to kako opisuju Federera i Nadala.
    (bozja ruka, 23. oktobar 2015 19:49)

    # Link komentara

  225. Ma bezi mrzi me da čitam svakako je Nole najbolji
    (baki, 23. oktobar 2015 19:38)

    # Link komentara