1. Ja sam misljenja da je Zoran Savic najbolja 4-ka evropske kosarke u zadnjih 20-ak godina (od kako je aktivno pratim). Otprilike zadnjih 15-ak godina se i u Evropi prihvatio americki sistem pozicije igraca u timu (od 1 do 5). Sta je bilo 60-tih i 70-tih nisam zapamtio, ali ne verujem da je bio neko kao Zoran (posebno gledajuci njegove atletske karakteristike) na toj poziciji.
    Verovatno da bi se sasvim drugacije igralo u onom finalu u Atlanti (1996) protiv Amera. Divac se drzao dok je mogao, i otprilike dotle smo imali aktivan rezultat. Secate se, cak smo i vodili veci deo prvog poluvremena, u jednom momentu i sa 7 razlike. Divca su izbacili pocetkom drugog poluvremena (bar dve licne su mu "objektivne" sudije nepravedno dodelile). Onda je usao Rebraca, tada jos nedovoljno fizicki jak za USA-zivotinje. Uz to se jos i uplasio, pa je D. Robinson prolazio pored i kroz njega kao da je vazduh. Eh, da je krsni Zoki bio u reketu tada u paru sa Divcem! Ubedjen sam da bi situacija do kraja bila neizvesna, a Robinson ne bi mogao da prolazi do kosa neometan. Mozda bi ih jos tada pobedili, sto smo bili i zasluzili po igri iz prvog poluvremena. Ko zna, mozda je ovo samo nagadjanje u stilu "sta bi bilo kad bi bilo".
    Ali, definitivno je da se ni jedan igrac pored zivog i zdravog Zokija nije nadavao koseva, da ne govorim o nekom setanju (kao onda pored Rebrace)! Plus njegov uvek znacajan ucinak u napadu. Igrao je tako jednostavno, a jako korisno za svaku ekipu u kojoj je bio. Vise od 10 godina na svetskom nivou.
    Nije mi samo jasno zasto se nije nikada okusao u NBA? Koliko se secam, trazili su ga Ameri. Verujem da bi i tamo bio uspesan! Svaka ti cast Zorane, legendo srpske kosarke! Svaka cast za sve sto si odigrao, i za uvek dzentlemensko i fair-play ponasanje!
    (Dejan, 30. april 2003 05:06)

    # Link komentara

  2. Ijuu, Zorane! Pa nemojte molim Vas!
    (Bardo Bargro, 11. april 2003 14:23)

    # Link komentara

  3. Ne postoji igrac koji ne zeli da igra za Zvezdu....Problem je samo sto je Zvezda u poslednjoj deceniji imala mnooogo losu upravu koja je forsirala svoje, a ne interese kluba....
    (Mohikanac, 11. april 2003 11:54)

    # Link komentara

  4. Pa nisi valjda hteo da zavrsis svoju sjajnu karijeru takvim pogresnim potezom - igranjem za Zvezdu? Zorane , Zorane...
    (Srdjan, 8. april 2003 10:47)

    # Link komentara

  5. Zorane, svaka cast za sve. Igor
    (lala, 8. april 2003 09:21)

    # Link komentara

  6. Savic je najbolja 'cetvorka' sadasnje i bivsih drzava sa nasih prostora.
    Finale u Atlanti bi njegovim ucescem bio prvi poraz Amera.
    (Tuta Bugarin, 7. april 2003 23:58)

    # Link komentara

  7. Zorane bio si, ostao, i ostaces LEGENDA YU SPORTA.Tvoj hercegovac
    (mladen, 5. april 2003 14:35)

    # Link komentara