Boban Marjanović za B92.net: O reprezentaciji, Jokiću i svojoj karijeri VIDEO

Boban Marjanović, košarkaš Dalas Maveriksa, govorio je ekskluzivno za B92.net.

Stefan Nikolić
Podeli
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Dalas Maveriksi u noći između subote i nedelje, od 1 čas igraju za Vašington Vizardsima, a tu "Sunday Primetime" utakmicu možete pratiti i TV B92.

Za naš sajt, govorio je centar Dalasa, Boban Marjanović.

Ćao, Bobi, kako si?

"Ćao legendo, evo nije loše tu u hotelu malo zatvoreni, može bolje, ali Bože moj..."

Nedavno si rekao da čekaš poziv Igora Kokoškova, da li znaš možda da li se još neko od tvojih kolega odlučio za takav korak?

"E pa to već ne znam... Mogu da govorim u svoje ime, jer mi niko nije rekao da mogu da pričam za njih, a ja ću da prihvatim poziv i meni je čast da igram za reprezentaciju i jedva čekam sve te stvari", rekao je Boban Marjanović.

On trenutno igra za Dalas Maverikse, gde mu je trener Rik Karlajl. Ranije je u ligi radio i sa Stenom Van Gandijem i sa Gregom Popovičem, Dokom Riversom, Bretom Braunom...

"Mislim realno, kao što si rekao sve ozbiljni treneri i to ne samo u Dalasu, baš kao što si i naveo trenere i Dok i Greg i Sten... Sve su to treneri koji su vrhunski i važe za najbolje u NBA i imao sam priliku da budem član njihove ekipe. Moj put je imao mnogo uspona i padova i ne mogu da se požalim ni na šta s obzirom na to da svako želi minutažu, da budeš glavni, znaš ono da budeš faca. Tako da ono, gledaš da postaviš stvari realno i da znaš svoju ulogu u timu, nekad dobijaš veću minutažu, nekad dobijaš manju, ali moraš da budeš spreman uvek i da pomažeš saigračima i na mentalnom i fizičkom planu. Da uvek tu budeš pričom, razgovorom i da savetuješ i sve se to spaja u nešto što svi žele da imaju u timu i ja sam zadovoljan iako hoću veću minutažu. Moje je da budem spreman, znaš ono, profesionalac – vojnik"

Ove godine vaš pik imaju Niksi, a draft je prilično jak, pa da li to dodaje malo pritiska u vezi sa vašom pozicijom na tabeli?

"Jedina stvar u koju se ništa ne razumem je draft, ko ima koliko pikova, ko napada, ko gubi, ko šta radi, meni to potpuno ne znači ništa, sve mi je neznanica. Ja sam tu ko i svi da pogledam hajlajte i da se obradujem oko nekog igrača, a šta se dešava stvarno ne znam i ima tu ljudi koji to znaju bolje i ne mogu puno toga da ti kažem. Voleo bih stvarno, ali nemam pojma"

Vi ste sada sedmi ili osmi i to je mesto za plej in? Koji su ciljevi Dalasa za dalje?

"Tu smo na par pobeda svi i znam da tim iza koga smo ima 3,4 pobede više, a mi od sedmog pa na dole smo svi na pobedu gore dole. Svaka utakmica nam je važna, ne možemo nikada da se opustimo i odmaramo igrače. Mora svaka utakmica da se odigra na vrhunskom nivou, ako želiš više standarde baš zbog tog plej in turnira od 7. do 10. mesta i hteli su da naprave da liga bude interesantna i da sa par pobeda u nizu dođeš do plej ofa i mi želimo što više i što bolje da postignemo"

Za kraj samo, Jokić MVP?

"Navijamo za našeg. Voleo bih, želeo bih, to je moj drug, moj prijatelj, iz iste smo zemlje i u istom smo timu i svi smo uz njega i bodrimo ga i želimo mu to priznanje"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.