Todorović pred UFC debi za B92.net: Čujemo se posle pobede

Srpski MMA borac Duško Todorović sprema se za svoj debi na velikoj sceni.

Stefan Nikolić
Podeli
Foto: SBC
Foto: SBC

Kada govorimo o Dušku Todoroviću mislimo na perspektivnog MMA borca i momka koji je u UFC došao preko Dana White Contenders Series takmičenja, bio je i SBC šampion.

Njegov debi u najjačoj svetskoj organizaciji osujetila je pandemija koronavirusa i to ne jednom nego više puta, a sada se Duško nalazi na ostrvu Jaz u Abu Dabiju i ekskluzivno je govorio za naš sajt pred veliku borbu sa Dekvanom Taunzendom.

Napokon, sprema se tvoj debi u UFC. Zašto "napokon"? Jer su se nepredviđene okolnosti dva puta isprečile da se nađeš u oktagonu. Prvo je izbila pandemija, pa si ti bio zaražen koronavirusom, ali sada je sve to iza nas. Kako se osećaš?

"Nije dva puta već tri puta, hahahaha. Znači, prvo je krenulo u Londonu 21. marta kada je izbila pandemija koronavirusa. Nakon toga sam bio pozitivan na koronu u julu, mada mislim da je to bio samo loš test pošto nisam imao nikakve simptone. Trener, devojka i otac, ljudi s kojima sam bio u kontaktu svakodnevno nisu imali nikakve simptome niti su bili pozitivni. Nakon toga je 12. septembra otkazan još jedan događaj, zbog toga što nije radila američka ambasada u Beogradu i nismo mogli da dobijemo vizu za event koji je zakazan u Vegasu. Sada idemo, četvrta sreća što se kaže. Dobro se osećam, kilaža na mestu, težak rad odrađen sad idemo na meč"

Otvorićeš glavni događaj na svom debiju, to mora da prija.

"Pa da, nisam očekivao da ću baš da otvaram "main card", to se baš retko dešava... Da borca koji je tek došao u UFC stave na glavni događaj, tako da velika je čast što su mi to dozvolili"

Dekvan Taunzend je tvoj naredni protivnik. Radi se o izuzetno iskusnom borcu koji ima 21 pobedu i 11 poraza, ali i tri poraza u nizu. Poznat je pod nadimkom "Tarantula" i nekako voli da borbe završava gušenjem, a poznato je koliko si ti dobar u BJJ...

"Rekao bih da je više "stend ap borac" i da u parteru nije preterano opasan. Svakako je dosta nezgodan protivnik, visok je 195 cm, ima izuzetno dugačke ekstremitete i stvarno je veoma opasan, ali spremili smo taktiku za njega i trebalo bi da sve bude dobro"

Kada si se poslednji put borio pod okriljen UFC (DWCS mislim) u uglu nisi imao trenera. Sada je gospodin Jovan Milićević iz Sekutora sa tobom, kao i tvoj menadžer Bojan Mihajlović, koji je i sam bivši UFC borac. 5.

"Da, prošli put kada sam se borio nisam u uglu imao trenere, a sada su tu Jova i Sale sa mojim menadžerom Bojanom Mihajlovićem i cela ekipa je na okupu i sve ide po planu"

Šta očekuješ od ostalih borbi na kardu, imaš li nekog favorita?

"Video sam da će se boriti Karlos Kondit, on je strašno dobar borac, uvek je bio simpatičan i navijaću za njega"

Kako si zadovoljan uslovima u Abu Dabiju? Videli smo da tvoja hotelska soba gleda na pistu za Formulu 1...

"Sve je izgleda predobro, hotel sa pet zvezdica, pravi luksuz... Sve je podređeno borcima i sve imamo na poziv telefona, ako nešto zatreba stiže u sobu, UFC je ispunio sva očekivanja. Da, u pravu si, staza Formule 1 je tu odmah ispod prozora, svaki dan ima nekih zanimljivih stvari, proleću formule, superautomobili... Svega ima"

Mi ti želimo mnogo sreće u tvojoj prvoj borbi i nadamo se da ćeš nastaviti da nižeš pobede u najjačoj konkurenciji na svetu.

"Hvala Vam puno na podršci i čujemo se posle pobede, pozdrav"

Duško Todorović će u oktagon protiv Dekvana Taunzenda ući u noći između subote i nedelje oko 4 časa i 30 minuta po našem vremenu.

Stefan Nikolić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.