Teriko Vajt za B92: Uvek idem na pobedu

Košarkaški klub Radnički ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni, dovedeno je nekoliko igrača, a najzvučnije pojačanje svakako je 22-godišnji bek Teriko Vajt. On je 2010. godine biran kao 36. pik od strane Detroit Pistonsa, ali je celu ruki sezonu propustio zbog povrede desnog stopala. Posle boravka u NBDL ligi, Vajt je rešio da se oproba u Evropi, a u u intervjuu za B92 govori o svojim kvalitetima, razlozima dolaska u Radnički i ciljevima u predstojećoj sezoni.

Saša Ozmo SAD
Podeli

Ne računajući video-snimke na Ju tjubu, nismo imali mnogo prilike da te gledamo. Kako bi opisao sebe kao igrača?

„Imam dobar šut, izuzetno sam skočan, dobar sam tehničar, umem da vodim loptu i volim da igram za ekipu“.

Koji je ključni razlog tvog dolaska u Radnički?

„Za ponudu iz Srbije rekao mi je moj menadžer, on mi je preporučio dolazak ovde. Ključno je bilo to što se Radnički veoma korektno ponašao u pregovorima, od početka su mi stavili do znanja da žele da me dovedu i zato sam rešio da dođem“, rekao je Vajt i dodao da nije imao ponude od Partizana i Crvene zvezde.

Koliko znaš o košarkaškoj sceni u Srbiji?

„Iskreno, ne znam ništa o Srbiji, ni o klubovima ni igračima. Ovo je moj prvi put u Srbiji, ali verujem da ću uskoro veoma brzo naučiti stvari o srpskoj košarci, igračima trenerima i svemu što je potrebno“.

Koji su ti ciljevi u sledećoj sezoni?

„Ja sam čovek sa pobedničkim mentalitetom, uvek idem na pobedu i trudiću se da pomognem ekipi da ostvari što više trijumfa. Ovo je potpuno novo iskustvo za mene, probaću da ga iskoristim na najbolji mogući način, da se zabavim, ali naravno i da pobeđujem“.

Misliš li da ćeš se brzo prilagoditi na evropski stil košarke?

„Uveren sam da hoću. Nije mi prvi put da igram po evropskim pravilima, nastupao sam i za reprezentaciju SAD ispod 19 godina, tako da sam prilično upoznat sa evropskim pravilima i načinom igre. Mislim da mi sa tog aspekta neće biti teško da se adaptiram“.

Imao si ozbiljnu povredu stopala, koliko će ti biti potrebno da ponovo budeš na svom maksimumu?

„Jesam, u potpunosti sam se oporavio, prošao proces rehabilitacije i sada sam spreman. Potpuno sam zalečen i motivisan sam da se takmičim i vredno radim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.