Milica Mandić za B92: “Imamo dobru šansu na OI”

Najbolja srpska tekvondistkinja Milica Mandić samo je jedna od brojnih sportista od kojih se mnogo očekuje na Olimpijskim igrama u Londonu. Mandićeva je bila gošća Sportskog pregleda B92 u kojem je pričala o tome kako je zavolela tekvondo, kakav je plan priprema za najprestižnije takmičenje na svetu, a kakva očekivanja u prestonici Velike Britanije.

Velika Britanija
Podeli

Mandićeva ističe da je mnogima čudno kada saznaju čime se bavi, ali da to nije došlo preko noči.

Oduvek su me privlačili borilački sportovi, pre deset godina sam trenirala aikido, ali od trenutka kada sam krenula sa tekvondoom, zaljubila sam se u taj sport“.

Otuda ne čudi vreme koje posvećuje tom sportu i to svakodnevno.

Svako jutro od 8.30 imam trening koji traje dva i po sata, posle toga idem kući i sledeći trening je već od 16 časova, i traje sat i po. To je ukupno četiri sata dnevno treninga. Pred takmičenja se treninzi malo prorede, intenzitet treninga je drugačiji, postaje malo brži, ali tada nemam dva treninga dnevno, tako da je to kao mala pauza“.

Mandićeva je olimpijsku vizu osvojila krajem januara u Kazanju, a srpska tekvondistkinja kaže da je to bio samo početak puta.

I dalje mi sve deluje malo nestvarno. Vratili smo se sa kvalifikacija pre neke dve nedelje, sada su, iskreno, malo splasli utisci, zato što je ovo samo mali deo pređenog puta do Olimpijskih igara. Tek treba da dođu prave pripreme“.

Pored Mandićeve, plasman u London izborili su i Dragana Gladović i Damir Fejzič.

Jako smo mlada ekipa, prvi put će tekvondo biti na Olimpijskim igrama, tako da je ovo već izuzetan uspeh. Imamo šanse sve troje, dobri smo borci, mladi smo i puni želje. 16 po kategoriji nije mnogo, ali svi borci su dobri. Ipak, mi idemo sa pozitivnim stavom i da damo maksimum. Veoma smo iskusni jer svako od nas trenira minimum deset godina. Gomila takmičenja je iza nas, Svetskih prvenstava, šampionata Evrope, tako da i mi imamo dosta iskustva naspram drugih. Ipak, mislim da u nekom trenutku godine čine svoje, ja sam najstarija u ekipi sa 20 godina, Damir ima 17, a Dragana 19, i mislim da je to neka naša prednost“.

Plan priprema za Olimpijske igre se tek pravi, a sigurno je da će on biti skrojen tako da naši takmičari vrhunac forme dostignu u Londonu.

Sada počinjemo da biramo takmičenja na kojima ćemo učestvovati. Uglavnom imamo nekoliko pripremnih turnira koji će biti u Holandiji, Belgiji i Nemačkoj, a od većih takmičenja imaćemo test turnir Evropsko prvenstvo i Svetsko studentsko, na kojima nećemo biti u vrhuncu forme jer je tempiramo za avgust“, rekla je Milica Mandić za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.