Nenad Krstić za B92: "Nadam se osvajanju titule"

Košarkaši Boston Seltiksa postali su u nedelju prva ekipa koja je obezbedila plasman u drugo kolo ovogodišnjeg plej-ofa. Boston je neočekivano u četiri duela savladao neugodne Njujork Nikse, a svoje utiske o NBA plej-ofu i šansama za titulu za B92 izneo je kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić koji odnedavno brani boje Seltiksa.

Milan Bošković, AG Severna Amerika
Podeli

Između Seltiksa I Niksa vlada veliki rivalitet. Bilo je žestoko na parketu, nekoliko puta na granici incidenta. Da li ste očekivali da ćete u 4 meča proći dalje?

“Pre četvrte utakmice nismo se opterećivali time da bi trebalo da završimo seriju već u Njujorku. Očekivali smo da će biti neizvesnije, ali presudile su prve dve utakmice u kojima smo tesno pobedili. Sve bi bilo drugačije da su oni napravili brejk. Oni su posle toga malo pali, treću utakmicu smo lagano dobili, večeras smo takođe kontrolisali meč i prelomili ga kad je bilo najvažnije u samoj završnici.”

Slede verovatni dueli sa Majamijem. Na Istoku je i sjajni Čikago. Dug je put do finala.

“Okrećemo se Majamiju koji još uvek nije obezbedio prolaz u polufinale. Imaćemo dva slobodna dana bez treninga i to će dobro doći većini igrača koji vise nisu toliko mladi I potreban im je ovakav odmor da bi napunili baterije. Naredni meč čeka nas tek za 6-7 dana i jedini problem je što nemamo prednost domaćeg terena. Na dobrom smo putu, ali mislim da ova ekipa može da igra sa svakim na strani i da pobedi.”

Minutaža ti protiv Njujorka nije bila prevelika. Gde vidiš sebe u ovom momentu kada ne provodiš mnogo vremena na parketu.

“Za sada ne igram mnogo 5-10 minuta po meču i popunjavam rupe dok se starteri odmaraju. Njujork je igrao sa niskom postavom i zato nije iznenađenje što nisam previse vremena proveo na parketu. Ja sam izvukao maksimum dok sam bio u igri, moje je bilo da obavim sitnice koje se od mene traže, napravim blok, skočim i mislim da sam svoj deo posla koretktno obavio.”

Koliko možeš da napreduješ igrajući u ovako iskusnom timu, odnosno da stagniraš jer imaš relativno malu minutažu.

“Igrački ne mogu previse da napredujem jer sam već u godinama kada sam formiran igrač. Mogu da steknem iskustvo, jer sam prvi put u karijeri sa ovakvim igračima. Ovo su sve budući članovi košarkaške Kuće slavnih, izuzetno iskusni i kvalitetni igrači. Atmosfera u svlačionici je takva da mogu da vidim nešto drugačije od onoga što sam do sada imao prilike. Igrački teško da u ovoj situaciji mogu mnogo da napredujem. Ne dobijem previše loptu u napadu, niti provodim previše vremena u igri. Prvi put u karijeri počinjem mečeve sa klupe i to je jedno novo iskustvo.”

Pretpostavljam da si svestan da je ovo je tvoja najbolja šansa da osvojiš NBA prsten.

“Mi smo jedan od glavnih favorite za osvajanje titule. Ima tu još dobrih ekipa i mnogo će zavisiti od nijansi, trenutne forme, ali se nadam da ću iskoristiti ovu priliku i da ću osvojiti titulu. U NBA ligi je mnogo vrhunskih igrača koji nikada nisu ni dobili šansu da zaigraju veliko finale ili da pomisle na osvajanje titule.”

Reprezentacija je svakako nezaobilazna tema. U međuvremenu je došle do promene rukovodećih ljudi Saveza, Dušan Ivković ostao je selektor. Da li si ti kao kapiten na bilo koji način obaveštavan o koracima koji će se preduzimati.

“Nisam pričao sa ljudima iz reprezentacije. Trenutno samo potpuno posvećen klupskim obavezama, jer imam šansu da osvojim titulu sa Seltiksima. Nisam ni ranije komunicirao sa ljudima koji su sada preuzeli rukovodeće funkciju. Trebalo bi da bude bolje, već postoje nagoveštaji, ali što se mene tiče dileme nema. Igraću i dalje za reprezentaciju, samo je pitanje kada ću završiti sezonu. Ako se desi da ostanemo u igri do kraja plej ofa i juna meseca, moraću da razgovaram sa selektorom Ivkovićem oko mog dolaska, kako bi bar malo uspeo da se odmorim.”

Saigrač Saša Pavlović stalno se spominje kao potencijalni reprezentaivac, ali čini se da za sada nema ništa od povratka u nacionalni tim.

“Razgovaram često sa Sašom o toj mogućnosti, ali njemu se se desile neke neprijatne stvari u prošlosti, kada je kao 13 igrač otpao sa spiska. On to ne može da preboli. Nisam ja trener da bih ga ubeđivao, ali mislim da može dosta da nam pomogne. Videćemo, ima on još vremena. Nije on previse u toku sa zbivanjima u našoj košarci, ali bude li odlučio da igra zna da će morati žestoko da se potrudi da bi bio u timu.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.