Đurić za B92: "Biće čistke, Stanojević ostaje"

Fudbalski klub Partizan drugi put u istoriji plasirao se u Ligu šampiona, ali za razliku od prethodnog učešća, ovaj put još uvek nije osvojio nijedan bod. "Crno-beli" su u utorak izgubili od ukrajinskog Šahtjora, a u drugom delu meča su bili u potpunosti nadigrani. Predsednik Partizana Dragan Đurić govori za B92 o tome zašto je klub iz Humske tako dominantan u Srbiji, a nemoćan u Evropi, da li trener Aleksandar Stanojević ostaje...

Podeli

"Videlo se protiv Šahtjora da Partizan može da igra na evropskom nivou pola sata, 45 minuta, jedno poluvreme. Očigledno je da nam nedostaju dvojica, trojica dobrih igrača i mi spremamo te zamene, da li u decembru ili u junu, ali nedostaju još neke stvari. 13. decembra organozovaćemo skupštinu kluba na kojoj će biti predstavljen novi modelorganizacije Partizana. Sve te stvari koje smo počeli pre godinu i po dana, trebalo bi do nove godine da definišemo i pređemo taj put."

Šta podrazumeva taj put?

"Pre svega organizacija na evropskom nivou, kvalitet igrača mora da se gleda sasvim drugačije. Mi smo prošli prelazni rok uradili jako loše doveli smo igrače iz evropskih klubova koji nisu igrali, koji nisu prošli pripreme i to je sada odraz toga problema. Onigraju prvih 45 minuta dobro i onda za drugo poluvreme nemaju snage i moći. Nisu prošli pripreme i mi nismo imali priliku tada da vidimo da li mogu da igraju ili ne, ušli su u neku fazu koja nije bila dobra za treninge i mi smo ispaštali zbog toga, ali mi ćemo taj problem rešiti u decembru i napraviti tim koji može da igra u Evropi. Međutim, i pored svega toga moram da kažem da Partizan niko nije nadigrao ove sezone u Ligi šampiona sem Šahtjor u drugom poluvremenu. Sve utakmice su bile ravnopravne i u nekim smo čak bili bolji od protivnika."

Da li će doći do drastične promene igračkog kadra ili možda stručnog štaba?

"Što se tiče seče trenera tu nema dileme, Sale je pružio maksimum maksimuma, izvukao je sve što je mogao iz ovih igrača koji su došli. Sem navijača koji su najbolji u Evropi, druge stvari su tanke i tu moramo dosta da radimo."

Da li će Kleo ostati ili otići u zimskom prelaznom roku?

"Moj stav i stav kluba je da ćemo Klea protdati ukoliko nađemo boljeg Klea. Ako nema boljeg Klea, Kleo ostaje ovde i on to zna. Mi radimo na tome da nađemo zamenu za Klea i on ima želju da ode da reši svoje finansijske probleme. Pružio je puno Partizanu i mi to poštujemo, ali mi moramo do 15. januara pronaći novog Klea koji je bolji od ovog sadašnjeg."

A ostali igrači?

"Biće čistke, ali u granicama. Sem špica, tražima još dva mesta. Trudimo se da rešimo taj problem u ovom roku, da ne čekamo jun jer hoćemo da uigramo tim za sledeću sezonu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.