Ana Ivanović za B92: "Želim Grend slem trofej"

Srpska teniserka Ana Ivanović polako se vraća u svetski vrh – sezonu je završila na 17. mestu na WTA listi posle titule u Baliju. U intervjuu za B92 Ivanovićeva govori o odličnom kraju sezone, o načinu na koji je provela odmor, planovima za sledeću godinu i o tome koliko joj znači što je već tri godine ambasador UNICEF-a.

Nina Kolundžija, SO
Podeli

Ivanovićeva je igrala u vrhunskoj formi na završnim turnirima u godini, pa joj kraj sezone nije odgovarao.

„Iskreno, žao mi je što se sezona završila jer sam tek u poslednjih nekoliko meseci osećala da ulazim u pravi ritam. Osećala sam se mnogo bolje na terenu i krivo mi je što Australijan open nije bio odmah posle turnira u Baliju. U svakom slučaju, sezona je dugačka, puna uspona i padova i svakako da dobro dođe malo odmora. Sada motivisano mogu da krenem u nove pripreme“.

Rekla si da je 2009. godina za zaborav. Kakva je bila ova sezona?

„Bila je mnogo bolja od 2009. godine, naročito poslednjih šest meseci. Zaista sam dosta truda i rada uložila i počela napokon da vidim rezultate toga. I ranije sam vredno i naporno radila, ali rezultati nisu dolazili, nije sve dolazilo na svoje mesto i zato mi poslednjih nekoliko meseci mnogo znače, pogotovo jer sam osvojila i dve titule, što je uvek veoma važno“.

Kako planiraš da počneš sledeću godinu?

„Nadam se da ću igrati u Sidneju, mada to još nisam sigurna jer će biti dosta mečeva na početku sezone. Radujem se Hopman kupu, to je lep pozivni turnir. Nole i ja smo 2006. igrali finale, taj turnir mi se zaista dopao, ima i interakcije sa drugim igračima, imamo priliku i da se družimo, igram golf, plivamo, tako da je malo opuštenija atmosfera“.

Ana optimistično i sa visokim ambicijama dočekuje narednu sezonu.

„Za 2011. imam velike ciljeve – volela bih da osvojim još jedan Grend slem turnir. Svesna sam koliko će to biti teško, ali mislim da imam potencijal za to, iako ima još mnogo kvalitetnih igračica. Igra mi se vraća na nivo na kojem mogu da pariram svim vrhunskim teniserkama, tako da mi to daje samopouzdanje i dodatnu inspiraciju“.

Kako si provela odmor?

„Bila sam u Londonu, što mi je dobro došlo da se malo opustim i ’isključim’, imala sam vremena i za šoping. Sada kreću pripreme i nadam se da ću se vratiti u Beograd na Dejvis kup kako bih podržala momke. Zaista je to veliki uspeh naše reprezentacije i drago mi je da vidim da imaju velike šanse za osvajanje“

Ivanovićevoj druženje sa decom predstavlja veliko zadovoljstvo.

„Mnogo mi znači što imam prilike da sarađujem sa decom, ambasdor sam UNICEF-a malo više od tri godine. Uvek kada sam u Beogradu, što je najčešće na kraju godine, pokušavam da im posvetim vreme i da posetim škole. Sada sam sa decom razgovarala u vezi sa njihovim problemima u školi, bila je baš lepa interakcija, a i ja sam mnogo naučila“, zaključila je Ana za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.