Lukajić za B92: "Pokazaćemo kvalitet"

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić kaže za B92 da verujem u svoj mladi tim koji će tek sredinom sezone pokazati svoj pravi kvalitet. Vrščani su sezonu počeli u kvalifikacijama za Evroligu, gde su nesrećno u drugom kolu eliminisani od berlinske Albe. U NLB ligi počinju u svom Milenijuju u pravom derbiju protiv Cibone.

Nina Kolundžija
Podeli

„Verujte da tih nekih ciljeva koji su postavljeni zadatkom nemamo. Međutim, mi imamo uvek jedan isti cilj, a to je da potvrđujemo kvalitet Hemofarma i nešto što smo gradili tokom ovh godina. Nalazimo se u situaciji da smo napravili reorganizaciju i kluba i tima i svega. Mislim da idemo nekim putem koji je u ovom trenutku i realan i treba da bude takav. Znači, afirmacija mladih igrača, koji predstavljaju Hemofarm u najboljem svetlu. Prioritet nemamo da stižemo do finala ili osvajamo titule, ali sigurno nećemo bežati ni od jedne odgovornosti i težićemo da stignemo do vrha“, rekao je Lukajić.

Hemofarm su tokom leta napustili nosioci igre Boban Marjanović (CSKA), Stefan Marković (Beneton), Raško Katić (Partizan), Goran Jagodnik (Olimpija) i Amerikanac Hil. Ipak, ostao je najbolji igrač tima Milan Mačvan. Uz pridošle igrače, svakako najveća pojačanja su povratak Milivoja Božovića, koji je zbog povrede na utakmci sa Partizanom prošle jeseni propustio celu sezonu, i Pavković koji se oporavio od mononukleoze.

„Teško je analizirati da li imamo bolji ili gori tim nego prošle sezone. Samim tim što su otišla petorica, šestorica igrača pravi totalno drugi koncept i sugorno da u stratu oravi slabost jednog tima iz jednog prostog razloga – uigranosti, iskustva. Reč je o tri reprezentativca jer je i Jagodnik bio na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Tu su još i Raško Katić koji je prešao u Partizan i Hil koji je veoma iskusan. Sve je to u startu teško nadoknaditi. Mi ćemo igrati kao da smo sami sebi nepoznanica, treba da rastemo iz dana u dan i ono što bi trebalo da pokažemo kao kvalitet treba očekivati tek sredinom lige ili krajem takmičarskog perioda“, kaže Lukajić.

Sezona za Hemofarm počinje u petak od 20.15 časova u Milenijumu. Protivnik je Cibona.

„Svi znamo ko je i šta je Cibona. Imaju dosta mladih i perspektivnih igrača pre svega tu mislim na Bogdanovića koji je bio i oslonac reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Turskoj, tu su i Radišić, Stipčević koji se vratio na poziciju plejmejkera. Mislim da imaju dobar i ukomponovan tim. Međutim, i mi imamo tim koji je pokazao igrajući sa prvacima Nemačke i Izraela da ima potencijal i da ima prava da se nada pobedi, pogotovo što je reč o domaćem terenu“, izjavio je Lukajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.