Henman: "Mari može da osvoji Vimbldon"

Britanac Tim Henman izjavio je da veruje da Endi Mari ima mentalnu snagu da u Vimbldonu osvoji svoj prvi gren slem turnir. Škotlanđanin na turnir dolazi kao treći nosilac. Henman je dodao da će publika u Londonu sigurno biti uz Marija.

Engleska
Podeli

“Endi je prošle godine uradio sjajan posao, s obzirom koliki je pritisak imao ispred sebe. Stigao je do četvrtfinala što je odličan rezultat. Prva i najvažnija stvar je da on ima sjajnu igru. Takođe, on ima i sjajno razmišljanje – njega ne zanima šta se dešava van terena”, rekao je Henman.

Mari nije uživao u bezuslovnoj podršci publike koja je Henmana pogurala do četiri polufinala na Vimbldonu. Ponostni Škotlanđanin se jednom prilikom 2006. godine čak i našalio da će na Svetskom prvenstvu u fudbalu navijati za sve osim za Englesku.

Ipak, Henman veruje da je Mari bio žrtva pogrešno prenetih izjava novinara.

“Sve je počelo kada je on u jednom intervjuu rekao da će podržavati sve sem Engleske u fudbalu. To je bio intervju na kojem su se svi šalili oko činjenice da Škotska ne učestvuje na Svetskom prvenstvu. Mislim da je sve to preuveličano. To je primer da morate da pazite na sve što govorite, čak i ako je šala.”

Ipak, Marijev plasman u četvrtfinale pomogao mu je da pridobije publiku, posebno nakon duela epskog duela sa Rišarom Gaskeom u osmini finala.

“Mislim da je duel sa Gaskeom prošle godine bio prekretnica u njegovom odnosu sa publikom. On je uspeo da dobije fantastičan meč i zaista je delovalo da je u tom trenutku pridobio i publiku”, smatra Henman.

Tridesetčetvorogodišnji Henman vidi Marija kao jedinog tenisera koji je u stanju da osvoji titulu pored Švajcarca Rodžera Federera.

“I dalje ne vidim da bi šampion mogao da postane neko van prva dva nosioca. Federer i Amri su tokom poslednjih 12 meseci igrali sjajan tenis. Mislim da ipak Federer ima malu prednost. Njegovi rezultati na travnatoj podlozi su neverovatni – osvojio je pet titula u nizu na Vimbldonu.Sa druge stran, Mari se približava, i uz podršku publike biće potrebno puno truda da bi ga pobedili”, kaže Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.