Obradović: "Raduje me dobra igra naših tenisera"

Srpski reprezentativci u tenisu u poslednje vreme igraju u velikoj formi. Novak Đoković standardno dobar, Zimonjić takođe, Tipsarević se oporavlja od povrede, a Viktor Troicki i Dušan Vemić igraju veoma dobro. Našoj Dejvis kup reprezentaciji predstoji meč sa Slovačkom u plej ofu od 19-21 septembra. Selektor naše nacionalne selekcije Bogdan Obradović kaže za B92 da je dobro što veliki broj igrača konkuriše za reprezentaciju.

Željko Čačija
Podeli

"Novak Đoković iz dana u dan pokazuje da je u pitanju jedan izuzetan talenat. Momak će u budućnosti biti veliki šampion. Pokazao je da možemo da računamo na još mnogo tiutla od njega. Sada je već na nivou da neke mečeve rutinski odrađuje, bez mnogo emocija. To je neki novi oblik i način igre koji on pokušava da ugradi samo iz razloga da bi trošio što manje energije da bi u polufinalima i finalima imao što više energije".

"Janko Tipsarević je imao problem sa povredom još na OI, vukao je do US opena. Oporavio se ali ne sasvim, da je mogao da sačeka još nedeljhu dana sve bi bilo drugačije. Sada je gotovo sasvim zalečio tu povredu i za Dejvis kup će biti potpuno spreman".

Viktor Troicki je došao do trećeg kola na US openu, pre toga je igrao u finalu turnira u Vašingtonu.

"On je veliko osveženje, potpuno sam bio oduševljen njegovom igrom. Ne samo da je popravio igru u singlu, već i u dublu igra sve bolje. Mislim da će napraviti dobru karijeru. Pobedio je Rodika i dokazao sebi da može da se nosi s igračima iz samog vrha. On je igrač inspiracije, voli publiku i dobar aplauz, vidim da mu to daje dodatan motiv. Dobro je igrao sa Kolšrajberom, koji je odigrao sjajno prvi set. Viktor je izdržao pritisak gubitka prvog seta i sada ima i taj detalj u svojoj igri. Mislim da i je i protiv Nadala pokazao da može da odugra ravnopravan meč i sa najboljim igračem na svetu."

Zimonjić je konačno pronašao dubl partnera koji mu potpuno odgovara. Osvojili su Vimbldon, ali su zaustavljeni na US Openu.

"Nenad Zimonjić je u konstatno dobroj formi. Nažalost on i Nestor su loše odigrali samo jedan meč i eliminisani su. Imali su inspirisane i dobre protivnike, ali to ne mora ništa da znači. Mislim da njih dvojica do kraja sezone mogu da budu prvi dubl sveta".

Uz standardne Đokovića, Zimonjića i Tipsarevića za dres reprezentacije konkurišu još četiri igrača.

"Kada podvučemo crtu uz Dušana Vemića koji je veliko iznenađenje i osveženje, mislim da se broj momaka, koji su pretendenti da budu reprezentativci povećava. Pored pomenutih tu su i Ilija Bozoljac, koji igra sve bolje i Pašanski koji dobro igra čelendžere".

Dobre igra nameću Vemića kao potencijalnog partnera Zimonjiću u dublu.

"Nikola Pilić i ja imamo neki zacrtani plan i nećemo mnogo odstupati od toga. Sigurno je da treba imati dubl tim, koji najbolje funkcioniše ako ga sačinjavaju dubl igrači, kao što je to slučaj kod američkog tima. Bilo bi dobro kada bi i mi to mogli, ali je otežavajuća okolnost što Vemić i Zimonjić ne igraju zajedno. Potrebno je vreme da se uigraju, ali uzećemo to u razmatranje, da bi smo što više odmorili singl igrače, da bi imali više snage i energije za svoje mečeve.", rekao je Obradović za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.