Paunović: "Put ka Nemačkoj krčim golovima"

Pobeda nad Osasunom predstavlja samo nastavak niza vaših iznenadjenja u Primeri, bukvalno ste rasturili kandidata za Ligu šampiona?

Igor Vujičin
Podeli

Stvarno je bila iznenadjujuća ova pobeda u Pamploni, pogotovo ovim rezultatom. Svakako da smo se pripremili kako treba i imali veliki motv jer svako od nas želi da nastavi ovu dobru godinu u Hetafeu. Bez obzira što smo naš osnovni cilj ostvarili, a to je opstanak i to još na utakmici sa Real Sosijedadom, svako od nas meč protiv Osasune shvatio je i lično – bio je to veliki izazov i dokazivanje. Iznenadili smo i Osasunu, i publiku na stadionu i špansku fudbalsku javnost”.

Hetafe je ostvario osnovni cilj, opstanak. Koji su motivi dalje u igri?

Imamo mladu ekipu i izuzetno ambiciozne igrače. U takve ubrajam i sebe. Imam svoj lični cilj, a to je da postignem što više golova i odigram što bolje svaki meč. Hetafe je mali klub...Opstanak smo obezbedili, tako da nemamo veliki pritisak da moramo da uradimo nešto još više. To nam očigledno prija, jer igramo sa velikom mirnoćom, mislim da će nam to koristiti i biti jedan od važnih faktora za dalje, do kraja šampionata”.

Ti si samo još jednom potvrdio da ti je mesto u Primeri, ali da se neko ne uvredi - ne i u Hetafeu...

Videćemo, kao što sam rekao i u prethodnom odgovoru, ako nastavim sa ovako dobrim igrama, svakako će biti dobrih ponuda i mogućnosti da se promeni klub. Hetafe je mali klub, ali su njihove namere izuzetno ozbiljne. Ako ovako nastave, neće biti problema za opstanak ni naredne sezone. Lično, mislim da mogu još mnogo i da mogu da napredujem. Imam i kvaliteta i mogućnosti da igram u nekom velikom klubu. To mi je veliki motiv i zato i želim da do kraja sezone odigram najbolje što mogu. U Španiji sam se izborio tokom ovih godina za jedan status i sada pokušavam da ga održim i poboljšam. U ovom trenutku želim da igram u klubu koji se bori za Evro-kupove. Verujem da će se pojaviti neki od zainteresovanih klubova koji će mi dati mogućnost da igram na još višem nivou".

Već 11 godina si u Španiji, najbolje znaš prilike u fudbalu u Primeri. Okolnosti se menjaju. Barsa dominira već drugu sezonu nad Realom, koji već treću sezonu ostaje bez trofeja i koji je pravi zlatni rudnik za „žutu štampu“ i estradu:

Prilike u Španiji... nas dvojica smo dugo u kontaktu i ko je čitao one fudbalske dnevnike, zna da sam uvek govorio da su Real i Barselona dva različita pola, dva suprotna pola jednog magneta. Nikada nije moglo i jedno i drugo. Kada je Real bio na nivou na kome je sada Barsa, Katalonci su bili u krizi. Sada kao što svi vidimo,situacija je potpuno drugačija. Uvek postoji neka neravnoteža kada su ova dva giganta u pitanju. Šta se sada promenilo. Ciklus Reala koji je treajao nekoliko godina je gotov,njihov zenit je prošao. Barsa je u velikom naletu. Kao klub su uvek veliki, ali ekipa koja igra dole na terenu je u velikom usponu. Oni još uvek nisu došli do svog vrhunca i mogu još mnogo.Osvajaju drugu titulu prvaka Španije zaredom, ali ako dodju do finala LŠ preuzimanje primata u Španiji i Evropi biće potpuno.Valensija i Deportivo jednostavno nisu na tom nivou. Iako su to solidni,veliki klubovi, jednostavno igrači nisu taj kvalitet koji bi mogao da se uhvati u koštac sa dva najveća. Ali, borba ta 3-4 kluba koja žele u Evropu je vrlo interesantna i neizvesna, a šta reći o goloj borbi za opstanak u kojoj je skoro 10 klubova?

Šta dalje? Ovi golovi u serijama trebalo bi da ti obezbede jači klub, ali možda i Mundijal. Nikada nisi tražio mesto u selekciji preko novina:

Borim se,igram i nadam da mogu do Nemačke, jer iskreno, ovo mi je poslednja šansa da mogu ozbiljnije da konkurišem za tako veliko takmičenje. Za mene, jedini način kojim mogu da skrenem pažnju selektora Petkovića je ovaj koji trenutno primenjujem i ovaj put kojim sam krenuo: Dobre igre i golovi u Primeri. Svako bi želeo da ide na Mundijal, ali sam svestan da tu ima još momaka koji imaju veliki kvalitet. Kada kažem „Želim Mundijal“ to ne znači da nekome želim da uzmem mesto, a ko je to zaradio na terenu. Ne pravim pitanje, ima dosta mesta, mogu da igram dosta pozicija na terenu. Mogao bih da budem koristan... Ako još neko ima isto takvo mišljenje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.