Dragan Žilić: "Pobedio sam karakterom"

Odigrao si fantastičnu utakmicu na terenu ekipe koja dominira Hrvatskim šampionatom. I mediji ih već proglašavaju šampionima iako je liga za prvaka tek počela.Tvojim odbranama udarili ste im “pljusku” na Maksimiru:

Igor Vujičin
Podeli

Istina je. Drago mi je što sam na kraju izrastao u igrača utakmice i to zasluženo, jer sam korektno odradio posao i to posebno u drugom poluvremenu. U svim pozicijama sam „matirao“ protivničke napadače. Jednostavno nisam im dozvolio da uguraju loptu u gol...Cela ekipa je bila odlična, pokazali smo da Dinamo nije „bauk“ u ovoj ligi. Pobegli su nam na tabeli pa se ne nadamo napadu na titulu. Sigurno ćemo probati da osvojimo kup Hrvatske. Prva utakmica polufinala sa Hajdukom igra se već krajem marta, a revanš 7 dana kasnije".

Da li je popularno „treće poluvreme“ i proglašenje najboljeg na meču moglo i bez politike? Po novinarima koji su pratili utakmicu ti si bio najbolji. Nagrada je "nesporazumom" u upravi Dinama otišla Davoru Vugrinecu:

Do mene su stigle informacije da je u pitanju zabuna.Mene to lično ne pogadja. I Davor je zaslužio tu nagradu. Da li je to na nekoj nacionalnoj osnovi, ne bih ulazio u to, nije ni vreme ni mesto,niti prilika da širimo temu

Jedan si od retkih naših igrača koji igra u Hrvatskoj. Kvalitet si pokazao, očigledno je da nije lako prvenstveno zbog navijača i predrasuda koje postoje. Sada kada si se i tamo dokazao, da li, kada se vratiš unazad, misliš da je sve ovo vredelo i da li je presudio karakter?

Upravo to,posebno što se u prvih nekoliko meseci dešavalo dosta neugodnih situacija, pa i mučnih. Tu ne mislim da moju porodicu, jer zaista nismo imali nikakvih problema. Medjutim, slušati sve ono sa tribina je bilo neugodno.Taj ružan period je napokon iza mene. Doživeo sam da mi skandiraju navijači Rijeke, i po prvi put sam im otpozdravio. Doveli smo tu situaciju na „čisto“. Sada apsolutno mogu da se prepustim sportskim i profesionalnim obavezama koje me ovde u Rijeci čekaju“.

Imate dobar tim i očigledno je da možete više. Produžio si ugovor, očigledno da ti u Rijeci prija.

Sigurno da mi ovde prija. Pokušao sam u ovih nekoliko meseci koliko sam ovde da odradjujem svoje obaveze što bolje mogu. Produženje ugovora je jedan dogovor sa čelnicima kluba koji su stajali iza mojih ledja u teškim trenucima i nije bilo razloga da ne produžim ugovor. Ekipa igra sve bolje i bolje, biće i pojačanja. Realno, mislim da napadamo titulu sledeće sezone i to je jedan od velikih razloga zašto sam produžio ugovor".

Odbrane na Maksimiru imaju težinu jer se HRT gleda i u Srbiji na kablovskim televizijama. Braniš dobro u kontinuitetu i to pod pritiskom. Da li se nadaš bilo kakvom pozivu selektora Petkovića?

"Ne mogu da budem objektivan po tom pitanju. Mislim da branim dobro, pa čak i novinari ovde smatraju da sam najbolji golman u ligi. I u reprezentaciji imam dovoljno dug staž. Svestan sam da te dobreodbrane mogu da me dovedu ako ne u prvi, onda u drugi plan što se tiče Mundijala. Jedini je ostalo na selektoru Petkoviću i na njegovim pomoćnicima, neću reći obrate pažnju, ali sigurno da me imaju u vidu. Mojim angažmanom u prethodnih nekoliko meseci i onim što sam uradio od dolaska u Rijeku, mislim da imam mesto u Nemačkoj” rekao je za B92 Dragan Žilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.