Vučinić: "Nisam se nadao ovakvoj sezoni u Lećeu"

"Eksplodirao" si ove sezone, doneo mnogo golova i bodova Lećeu koji je na pragu opstanka. Na poslednjoj utakmici postigao si gol koji je doneo bod Lećeu i oduzeo skudeto Milanu. Lakše dišete u finišu sezone:

Igor Vujičin B92
Podeli

"Još uvek ne mogu da se pohvalim da sam doneo opstanak mom klubu pošto nam je potreban još jedan bod kako bi se i matematički obezbedili da i naredne sezone igramo u Kalču. Imamo još dve utakmice pred nama, a to će biti jake i teške utakmice jer ih igramo upravo protiv timova koji se takodje bore za opstanak“.

Pretpostavljam da ćeš dugo pamtiti ovu sezonu. Golovi (tri) Laciju, Milanu...

“Nisam se nadao da ću imati ovakvu sezonu za sobom posebno jer sami imao problema sa povredom i opraciju ligamenata kolena. Medjutim, zahvaljujući lekarima i ljudima u klubu, lagano sam se vraćao i ulazio u ritam utakmica. Posle sve boljih igara došli su i golovi za Leće. Prezadovoljan sam, ma presrećan ovim što sam učinio u Lećeu ove sezone".

Tvoj put nije karakterističan. Otišao si pravo iz manjeg kluba u Italiju i tamo napravio sebi ime. U medjuvremenu uspeo si da izgradiš i  imidž strelca koji na sve moguće načine ubacuje loptu u mrežu, glavom, levom,desnom, volejima...

Otišao sam veoma mlad u Italiju iako svi znamo da je san svakog mladog igrača da zaigra i ostavi neki trag u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Moram da priznam da je to bio i moj san, ali u medjuvremenu je došao poziv kluba iz Lećea i sada mogu da kažem da se nisam pokajao zbog toga ni malo. Što se ovih golova tiče i načina na kojih ih postižem, po meni napadaču uopšte nije važno kako ih postiže, već da ih postiže.

Pretpostavljam da je ovih dana lepo biti stanovnik Lećea i šetati se ulicama grada kao bog navijača?

Pa da, nisam baš bog (smeh), ali stvarno je lepo i prija mi kada šetam a neko od navijača dobaci „Bravo Mirko“...Lepo mi je u Lećeu

Reprezentacija. Selektor Petković te pozvao u „A“ tim pred Španiju, normalno je da očekuješ pravu šansu. Očekivanja javnosti u SCG sada su takodje zaista velika kada si ti u pitanju, kao jedan od najboljih strelaca u Kalču:

Ponoviću ono što sam rekao i kada sam došao u Beograd pred meč sa Španijom. Ja sam se obradovao i samom pozivu u reprezentaciju. Nije važno ni što nisam igrao protiv Španije. Trener donosi odluku ko će igrati a ko ne, i njegova mora da se poštuje. Sa druge strane, zna se kakve igrače imamo u reprezentaciji, vrhunske koji igraju u najjačim klubovima".

Svi spominju tvoj prelazak u Inter, navodno su zainteresovani svi „jači“ klubovi u Italiji.  Da li misliš da si prerastao sredinu u kojoj igraš iako imaš samo 22 godine...

Još uvek ne znam da li ću napustiti Leće na kraju sezone. Iskreno, ni ne opterećujem se time. Jednostavno, ovde mi je super i želim da iskoristim ovu slavu ovde koju sada imam, da uživam u tome".

Golom u nedelju praktično si rešio borbu za „Skudeto“ ali je na dnu pakao. „Visi“ pola lige, šta očekuješ u poslednjih 180 minuta u borbi za opstanak

“Kao što si i rekao na dnu je čak 8-9 klubova u borbi za opstanak. Ni mi nismo sigurni iako smo blizu cilja. Nadam se da sa bodom sve rešavamo, ali ovo je teška liga sa mnogo jakih utakmica pa ne možeš sa sigurnošću da kažeš ništa. Ostaju nam dva meča za jedan bod i nadam se da imamo snage to da uradimo“.

Fudbaleri Lećea u narednom kolu gostuju ekipi Redjine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.