Kežman: "I dalje smo favoriti"

Špic igrač Čelsija i reprezentacije SCG, Mateja Kežman, dobro je raspoložen pred prvi meč polufinala Lige šampiona. U razgovoru za B92, Kežman ističe da je Čelsi spreman za nove izazove: "Atmosfera je odlična kao i uvek. Oseća se malo nervoza kao i pre svake ovako važne utakmice, a malo i umor jer Murinjo nije menjao ekipu u poslednje dve utakmice. U suštini naravno da smo i dalje favoriti i da nas očekuju dve teške utakmice iz kojih možemo da izađemo kao pobednici. U sredu ćemo igrati na pobedu, ne posebno napadački, već kao i obično, sa jednim špicem. I minimalna pobeda od 1:0, 2:1 nam odgovara, jer na Enfildu onda možemo da igramo na remi što nam potpuno odgovara, posebno znajući naš stil igre i kontranapad", kaže Kežman.

Podeli

Čelsi je ove sezone tri puta bio bolji od Liverpula, dva puta u prvenstvu i jednom u finalu Liga kupa.

"Sigurno da nam podatak da smo ih 3 puta pobedili ove sezone ne ide na ruku. Teško je ikada ikoga pobediti 5 puta tokom sezone. Mislim da se toga najviše bojimo. Opet, s druge strane, Liverpul će ovde doći da se brani".

Ljubitelje fudbala u Srbiji sigurno zanima da li će Kežman biti u prvih 11...

"Ne zna se još da li ću početi meč. Drogba je igrao poslednje dve utakmice tako da sam dosta svežiji od njega. Kod njega se oseća umor, ali pitanje je da li će ga Murinjo odmoriti ili ne. Naravno da čekam svoju šansu i pokušam da je iskoristim na najbolji način, kao protiv Barselone.Opet, ako ne, tu je ta uloga džokera i eventualno odlučujući gol kojem bi udario pečat na sezonu Čelsija".

O protivniku Kežman oprezno i s uvažavanjem....

"Liverpul igra drugačije u Ligi šampiona nego u Premijer ligi. U LŠ igraju dosta defanzivno, klasično na kontranapad preko Baroša, 4-5-1, nešto slično kao mi. U Premijer ligi igraju sa dva duboka špica. Morijentes igra jer u LŠ ne može. Njihov najveći kvalitet jeste odbrana, i čekaće nas bedem pred Dudekovim golom i opasnost iz kontre".

Kežman je na kraju prokomentarisao prvi polufinalni par (pre odigrane utakmice u Milanu).

"Sigurno je da dosta očekujem od PSV-a. Nisu slučajno došli do polufinala. Klub poznajem izvanredno. Četiri godine smo stvarali nešto što se sad ostvaruje onda kada sam ja otišao. Sigurno da mi je mnogo drago zbog njih jer su kao klub to zaslužili. S druge strane u stalnom sam kontaktu s igračima i trenerom, čestitao sam im titulu i pričali smo dan pre utakmice sa Milanom. Dajem šanse PSV-u 50:50 i zato može da se desi moje finale snova Čelsi-PSV.  Mislim da PSV ima kvalitet da iznenadi Milan, kao što je to prošle godine uradio Porto", zaključila je devetka Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.