Radmanović:"U Sijetlu napokon sve kako treba"

Trenutno ste uz Finiks najprijatnije iznenadjenje lige? “Moram da priznam da nismo čekivali ovakav početak, ali nadali smo se boljoj sezoni nego prethodnoj. Cilj ekipe je da udjemo u plej off i da tamo odemo što dalje...Javnost ne da nije očekivala ovo od nas nego su nam svi predvidjali začelje NBA lige i ulogu topovske mete za sve. Na našu sreću igramo odlično i imamo prilično dobar skor.

Igor Vujičin,B92
Podeli

Mnogi su vam predvidjali scenario Los Andjeles Klipersa od pre dve sezone, kada su mnogi igrači sa završnom godinom ugovora (Brend,Mageti, Odom...) mnogo više razmišljali o svojim statistikama:

Ja ne vidim razliku da li košarkaš ima ugovor ili nema. Činjenica da 6 igrača nema ugovore može samo da poboljša stanje u ekipi. Samoisticanje ne donosi ništa timu, i toga smo svi svesni. Pokušavamo da igramo kolektivno, jer znamo da je to jedini način da ekipa igra dobro, a normalno, dobru ekipu čine dobri igrači“.

Ipak, tim koji nije dobacio do plej ofa prošle sezone, ove nije značajno izmenjen. Ipak, Vladimir izdvaja jednu, ali veliku promenu:

Glavna promena je dolazak Denija Fortsona. Iskreno moram da kažem, on je uneo neko samopouzdanje u ovu ekipu. Izuzetno agresivan i jak igrač od koga mnogi prezaju u ligi. Tu čvrtsinu koju nismo imali prošle sezone, sada smo dobili dolaskom ovog igrača. Ekipa je ostala skoro nepromenjena, svi igrači su tu, ali stvari ove godine idu kako treba da idu...“

Dugo si bio igrač za više zadataka u ekipi. Ove godine si ipak više na svojoj poziciji krila, a ne „četvorke“:

Nije se promenilo mnogo toga, razlika je što igram poziciju 3 više nego što sam je igrao prošlih godina. Razlog su Fortson i Nik Kolison koji je bio povredjen celu prošlu sezonu. I on se oporavio tako da trener MekMilan pokušava da podeli minutažu svima. Ja sam sve više na toj poziciji „tri“ koja iskreno meni i odgovara. Pokušavam da odigram što bolje i tako ostvarim cilj da svake sezone sve više napredujem“.

Favoriti za „prsten“ i najveća razočarenja na startu?

Još je rano govoriti ko je favorit za prsten, ko je razočarenje...Normalno da je San Antonio jedna od ekipa koja konstantno igra dobro. Od njih se očekuje samo da napreduju. Iznenadjenje smo mi, Finiks igra odlično, Majami pruža partije kakve su svi očekivali dolaskom O Nila. Generalno gledano nekih većih iznenadjenja nema...“

Na kraju sezone postaješ slobodan agent?

Sve je otvoreno, na kraju sezone, sledeće godine ja postajem slobodan agent, i ko ponudi više para tamo ću i otići. Da li će to biti Sijetl ne znam, ali su svakako su prednosti i zbog činjenice da mogu da pariraju svakoj ponudi nekog drugog kluba. Verovatno će dosta toga zavisiti i od rezultata ekipe i od moje igre lično“.

Učinak najbrojnije neameričke kolonijje u NBA posle dvadesetak utakmica:

Pedja igra konstantno dobro to nije neko iznenadjenje, Vlade je bio dosta dugo povredjen, sada se vratio na parket, ali ne treba od njega očekivati neku izvanrednu igru na samom startu. Marko igra odlično. Na žalost Čabarkapa i Pavlović su bili na listi povredjenih, iako nisu najverovatnije ni bili povredjeni – ali tako to ide ovde. Miličić je dobio šansu suspenzijom Valasa, odigrao neke minute, i koliko sam ja mogao da vidim iskoristio šansu poprilično. Rebrača ima malu minutažu, dok Atlanta po meni ne koristi u najbojoj meri Pedju Drobnjaka, ali ja se nadam da ćemo na kraju svi uspeti da uradimo ono zbog čega smo i došli ovde.“ rekao je Radmanović za B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.