Jarić:"Još uvek osciliram, ali sve je bolje"

Pobedili ste Voriorse i igrate ovih dana jako dobro: "Mislim da smo veoma dobri ovih dana. Imamo dosta problema sa povredjenim igračima, ali košarkaši sa klupe su iskoristili šansu i pomogli nam da obezbedimo pobedu u Ouklendu koja nas dovodi iznad 50 posto uspešnosti.

Podeli

Koliko si zadovoljan svojim igrama u prethodnih nekoliko mečeva, „povezao“ si nekoliko jako dobrih partija ?

Nije loše, dobro igram u poslednje vreme, ali još uvek imam oscilacija u svojoj igri.Imam želju da dovedem svoju igru na taj nivo da svake večeri imam oko 15 poena i 6-7 asistencija. Medjutim, NBA sezona je jako duga, a najvažnije je da tim pobedjuje“.

Kako ocenjuješ dosadašnji razvoj sezone. Da li ima nekih pozitivnih i negativnih iznenadjenja ?

Najveće iznenadjenje je svakako Sijetl Supersoniks. Igraju zaista fenomenalno. Mi smo bili prvi tim koji ih je pobedio i to na samom početku sezone. Posle toga su pretrpeli samo još jedan poraz uz 11 pobeda.

Kako ocenjuješ igre košarkaša iz SCG u ovoj sezoni ?

Pedja igra standardno dobro. Vlade je imao problema sa povredom na početku sezone. Ostali mladi igrači imaju malo problema i treba očekivati da će im biti potrebno vreme da se snadju. Moraju da budu malo mentalno jači ako misle da se probiju ovde. Radmanović i Pedja su najstandardniji i pružaju najbolje partije na početku sezone. Što se tiče mog saigrača Željka Rebrače, mislim da se svaki meč čeka da on „eksplodira“.Trener treba da mu da pravu šansu. Jako je teško igrati po sistemu „jednu igraš pa te onda dve nema“, a i kada  dobije šansu igra po 5-10 minuta. Na moje iznenadjenje on svaki put odigra maksimalno dobro, što je jako,jako teško“.

Kakvi su tvoji planovi za sledeću sezonu. Da li već sada postoje neki kontakti u vezi novog ugovora sa Klipersima ?

Još je rano za to, ipak je početak sezone. Ima zainteresovanih klubova. Videćemo kako će da se razvija moja igra tokom sezone, i moja statistika i što je takodje važno, kako će da igra moj tim“.

Dolaskom Želja i povratkom Vlade u Los Andjeles stvorila se mala kolonija naših igrača. Da li pored svih obaveza imate vremena da se vidjate ?

Sigurno, sa Vladom se vidjam najmanje jednom nedeljno i pored obaveza. Odemo na ručak,večeru zajedno. Najvažnije je da nas je sve više u LA“, rekao je Jarić za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.