Stojaković za B92:"Dostigli smo limite"

Jedan od najboljih igrača Kingsa poslednjih nekoliko godina, Predrag Stojaković imao je dugo i lepo leto. Postao je otac, odmorio se od košarke i za sebe kaže da je spreman za novu sezonu. Stojaković je sezonu počeo u dresu Kingsa, ali da li će je i završiti znaćemo početkom sledeće godine s obzirom da je letos izrazio želju za promenom sredine.

Dejan Marković
Podeli

»Izrazio sam želju da budem trejdovan i to sam predložio čelnicima kluba. Nisam odustao od toga, ali ja sam profesionalac i ako bude trebalo odradiću ugovor do kraja, dakle još dve godine», rekao je za B92 Pedja Stojaković.

Atmosfera u Kingsima krajem prošle sezone bila je narušena izjavom Krisa Vebera, koji je okrivio saigrače da su se «sakrivali od lopte» u finišu sezone, a naročito u odlučujućim porazima u plej-ofu protiv Minesote.

»Atmosfera u ekipi je za sada OK. Uvek je takva atmosfera vladala u Kingsima. Krajem prošle sezone počeli smo da tražimo krivce u nekom drugom. Jednostavno, nismo imali snage da preuzmemo odgovornost. Videćemo da li će se to odraziti na ovu sezonu, ali nadam se da vreme leči rane. Nismo pokazali pravu igru u pripremnom delu. Nadamo se boljem, ali budimo iskreni, mislim da smo dosegli neke limite, imali smo svoje šanse za ovih pet godina koliko smo zajedno. Čelnici su nam očigledno dali još jednu sezonu, ali videćemo šta će se desiti do 15. februara kada je poslednji rok za trejd», kaže Stojaković.

Kingsi ove godine igraju bez Vlade Divca koji se vratio u Lejkerse...

»Rekao bih da je to očigledno bila odluka ljudi iz kluba. Vlade je izabrao za sebe najbolju soluciju. To je bio pravi NBA biznis potez. Naravno da će nam nedostajati, jer igrač kao Vlade Divac ne postoji u NBA ligi. Generalno, odlaskom Šekil O Nila, sve je manje pravih centara, naročito u zapadnoj konferecniji. Divac mi nedostaje pre svega kao prijatelj, a onda i kao saigrač. Ostali će tokom sezone shvatiti šta je on značio za naš tim», rekao nam je Stojaković.

Govoreći o favoritima ove sezone, Stojaković izdvaja Sparse kao glavne kandidate za prsten:
»Ima dosta izjednačenih ekipa. Ipak, mislim da je San Antonio «broj jedan», tu je Minesota, iznenadenje bi mogli da budu Finiks, Denver, čak i Juta. Na «istoku» ništa novo, izdvajam Majami, Detroit i Indijanu», rekao nam je na kraju Pedja Stojaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.