Ana Ivanović: "U prvih 100 do kraja godine"

Šesnaestogodišnja Beograđanka, Ana Ivanović, ostavila je sjajan utisak na WTA turniru u Cirihu, gde je u kvalifikacijama i prvom kolu pobedila četiri igračice iz 'prvih 55', a u partiji drugog kola sa Venus Vilijams izgubila je, posle velike borbe i dva taj-brejka. Internet stranica posvećena ženskom tenisu, wtatour.com, objavila je intervju sa Anom Ivanović, trenutno 112. na WTA listi.

Izvor: www.wtatour.com
Podeli

Kada si i kako počela da igraš tenis?

Počela sam kada sam imala pet godina. Niko u mojoj porodici nije igrao tenis, ja sam volela da gledam mečeve na televiziji, posebno Moniku Seleš. Tražila sam od roditelja da me povedu na časove tenisa, i oni su to uradili.

U Cirih si došla sa skorom 31-1 ove godine, dobila si sve mečeve na ITF turnirima. Koliko ti je značilo to što u ranoj fazi karijere igraš toliko mečeva?

Godinu sam počela oko 700. mesta, igrala sam na turnirima čiji je nagradni fond oko 10.000 dolara, obično kroz kvalifikacije. Igrala sam po osam mečeva nedeljno. Ali, to je bilo dobro za mene, stekla sam puno iskustva, a pobede su mi donele samopouzdanje. Sada igram bolje, znači da mi je to, definitivno, pomoglo.

Koji su sada tvoji ciljevi?

Na početku godine maštala sam o tome da uđem u 'Top 150' do kraja godine, to sam već postigla, sada želim da uđem u prvih 100, da bi mogla da se nađem u glavnom žrebu za Otvoreno prvenstvo Australije. Naravno, u budućnosti želim da budem u najboljih deset, na kraju da budem prva.

Šta ti se najviše dopada u profesionalnom tenisu?

Sam osećaj da radim nešto što zaista volim. Imam priliku da se takmičim i da putujem po svetu, što je veoma lepo.

Ko je teniser kojem se diviš i zbog čega?

Rože Federer. To kako se ponaša i na terenu i van njega je sjajno. Potpuni je profesionalac, i po tome kako igra i kako radi sve ostalo, recimo, kako daje intervjue.

Šta ti je, do sada, najdraže sećanje, kada je tenis u pitanju?

Prošle godine igrala sam egzibicioni meč u Bazelu. Igrali su i janik Noa i Mansur Bahrami i bilo je veoma zabavno. I naravno nastup u Cirihu prošle nedelje, igrala sam do sada dva puta na WTA turnirima (Birmingem i Beč), ali ovo mi je bio prvi 'Tajer' u karijeri, prvi put sam pobedila na takvom turniru i bilo je sjajno.

Kako provodiš slobodno vreme?

Volim da gledam filmove, i u bioskopu i kod kuće. Volim i da slušam muziku, pop i R&B. Volim da igram košarku, moj mlađi brat, Miloš (koji ima 13 godina) često igra basket, ali, ja sam viša i za sada ga pobeđujem...

Koji grad bi volela da posetiš?

Volela bih da putujem u Melburn, imam tamo neke rođake, posetila sam ih i dopalo mi se. Sviđa mi se i Švajcarska, gde povremeno treniram.

 Ana Ivanović je trenutno 112. na WTA listi, 7. novembra puni 17 godina, a ove nedelje igra na turniru 'Seat open' u Luksemburgu (dvorana, 225.000 dolara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.