Jestrović: "Anderleht - nismo nimalo naivni"

I dok se pehar u domaćem prvenstvu podrazumeva, “ljubičasti” će ove sezone pokušati da ostave i zapaženiji utisak u Ligi šampiona. O predstojećoj utakmici sa Interom (snimak na TV B92), očekivanjima od tima i lično, domaćem šampionatu, navijačima na “Konstant Van der Štok” stadionu, Briselu, našim igračima u Belgiji, u intervjuu za B92 govori ljubimac navijača Anderlehta i nekadašnji igrač OFK Beograda, Bastije, Meca i Muskrona,Nenad Jestrović.

Igor Vujičin B92
Podeli

Ovu sezonu počeo si sjajno, uz skoro gol po meču. Već 3 sezone si u Briselu, kakva su očekivanja ove godine ?

Dobro smo startovali u nacionalnom šampionatu. Anderleht igra jako dobro, bez obzira što smo napravili kiks na startu šampionata u prvoj utakmici protiv Muskrona. Zadovoljan sam i svojim igrama, očekujem da ću tako da nastavim i u Ligi šampiona već u sredu protiv Intera.

Dežurni kandidati za titulu i ove sezone su Briž i Anderleht. Nenad ipak očekuje i 28. zvezdicu za “ljubičaste”...

Mislim da smo Briž i mi i ove sezone najveći kandidati za šampionsku titulu. Ne treba tu zaboraviti ni Genk i Standard koji su loše startovali, ali koji imaju odlične ekipe i mogu da ugroze trenutno dva prvoplasirana tima. Ipak, Anderleh ima najkvalitetniju ekipu koja je na okupu već tri godine. Očekujemo i ove sezone šampionsku titulu, to i ljudi u klubu očekuju od nas

Iako prosečan konzument fudbala u Srbiji zna (a neki se i sećaju duela naših klubova sa timom iz Brisela) za veličinu Anderlehta, pogled na spisak trofeja govori sve:

Anderleht je osvojio tri kupa UEFA, jedan kup kupova, to je klub sa velikom tradicijom i čak 27 belgijskih šampionata. Igramo na stadionu koji je stalno pun, tu je obavezno 26-27 hiljada gledalaca. Zbog te činjenice mnogo lakše igramo pred svojom publikom, posebno ako se zna da svaki tim u Belgiji daje 200 posto mogućnosti kada igra protiv nas”.

Nenad je prošle sezone zbog povrede propustio veći deo takmičenja u Ligi šampiona. I ove sezone od reprezentativca SCG mnogo očekuju i navijači u uprava. Medjutim, početak ovogodišnje evro kampanje za našeg igrača nije krenuo po planu:

Mnogo mi je žao što me na startu ovogodišnje lIge šampiona pogodio peh. Ja nisam igrao na “Mestalji” protiv Valensije zbog visoke temperature. Razboleo sam se neposredno pred meč, i ostao sam u hotelskoj sobi da pratim taj duel. Izgubili smo 2:0, ali to je iza nas, sada se okrećemo narednim iskušenjima.

I pored startnog poraza Anderleht bi se pobedom u 2.kolu u poptunosti vratio u igru:

Sada nas očekuje meč sa Interom. Svi se nadamo da ćemo odigrati kako znamo i umemo. Na našem terenu nismo nimalo naivan protivnik. Ja ne pamtim kada smo izgubili evropski meč na našem “Konstant Vander Štok” stadionu. Očekujem u svakom slučaju tešku utakmicu, a svaku i najmanju priliku gledaću da iskoristim”.

Prednosti Anderlehta u dvoboju sa milanskim crno-plavima:

Igramo na prvom mestu uvek dobro na našem terenu, a tu je i činjenica da smo napadački orijentisani, ponekad i sa tri špica. Kao što sam već napomenuo igramo već 3 sezone zajedno, a to je za jedan tim izuzetno važno, da imate taj automatizam u ekipi”.

Gde preti najveća opasnost u duelu sa Adrianom, Stankovićerm,Veronom, Davidsom i kompanijom ?

Inter – ekipa ima sve zvezde u timu. Kada se uporedimo po primanjima, razlika je u njihovu korist ogromna. Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača, a predvodi ih Adriano koji je u izuzetnoj formi, tu je Deki Stanković koji je uvek standardan, ne treba zaboraviti da imaju i kvalitetnog trenera. Ukupno gledano odlična ekipa. Medjutim, danas ne igraju imena i ne pobedjuju timovi koji imaju najveće zvezde u jednom timu, već odlučuju želja za pobedom i trčanje”.

Počele su i kvalifikacije za SP 2006.godine. Po mnogima poslednja šansa za "plave" da se posle duže pauze vrate i zaigraju na jednom velikom takmičenju. Sledeći protivnik – Bosna i Hercegovina...

Vrlo bitna utakmica, biće jako teško, znamo kak igraju kod kuće, nisu izgubili godinama, Pokazatelj je i utakmica sa Španijom u Zenici gde su pomalo i nezasluženo ostali bez sva tri boda. Treba biti zadovoljan i bodom u Zenici. Znamo da nas očekuje mnogo utakmica kroz ove kvalifikacije. Već u narednom kolu dočekujemo San Marino, i sa eventualno 7 osvojenih bodova biće lakše. Verujem u ovaj tim i selektora, počeli smo sa 3 boda i to je najvažnije za dalje samopouzdanje ekipe".

Život u Briselu i naši igrači u Belgiji...

Mislim da svi znaju da je prva asocijacija na Brisel politika. Grad u kome su smeštene mnogobrojne političke institucije, ali i grad koji je nesrazmerno mali broju automobila koji se voze na ulicama. Veoma je interesantan, miran i prijatan za život.Od naših igrača u Belgiji, veoma dobro igra moj saigrač Goran Lovre, tu su još jedan reprezentativac SCG Dragutinović u Standardu, dok za Serkl Briž igra Pivaljević, a za gradskog rivala i našeg najvećeg konkurenta za titulu nastupa Ivan Gvozdenović. Nema nas puno ali smo zapaženi” izjavio je za B92 Nenad Jestrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.