Binić o Zvezda – Dinamo: Ne vraćajte se u prošlost, biće veličanstvene utakmice

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić najavio je za hrvatski portal Indeks potencijalni duel sa Dinamom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Zvezda na Dinamo Zagreb!

* Mamić za B92.net: Zvezda će da ispadne od Dinama

Dva tima će se sastati u plej-ofu, ukoliko Zvezda prvo eliminiše moldavski Šerif, a Dinamo prođe poljsku Legiju.

Dinamo i Zvezda nisu se sastajali od raspada Jugoslavije. Zagrebački klub igrao je u kvalifikacijama za LŠ 1997. godine protiv najvećeg Zvezdinog rivala Partizana i prošao sa ukupnih 5:1.

Jedini hrvatski klub s kojim je Zvezda igrala u međuvremenu je Inter iz Zaprešića koji je eliminisala sa ukupnih 7:1 u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA 2005.

"Užasno me nervira što mediji, i srpski i hrvatski, bez veze stvaraju problem tamo gde ga nema. Ako se sretnu Dinamo i Zvezda prvi put nakon 30 godina, to će biti neviđen spektakl i utakmica koju svi istinski ljubitelji fudbala na ovim prostorima čekaju tri decenije. Ali što mi radimo umesto da se bavimo fudbalom i sportom?",
piše Binić za Indeks.

"Dolivamo ulje na vatru, potpirujemo mržnju i bavimo se glupostima. Ljudi, pri tome mislim na novinare i političare koji to rade, oni su budale. Ne znam kako bih ih drugačije opisao. Zaista nema potrebe da se vraćamo u prošlost i da kopamo po kosturima iz ormara. Klinci koji su sad na tribinama, i kod vas i kod nas, nisu se ni rodili kad su Dinamo i Zvezda igrali poslednji put, ali puna su im usta nacionalizma i mržnje. Politika i mediji su krivci za to", dodaje jedan od članova Zvezdine legendarne generacije iz 1991. godine.

"Srbija i Hrvatska su sportske nacije, pa pogledajte šta rade na Olimpijskim igrama. Zamislite samo da bogate nacije poput Švajcarske ili Austrije imaju takve sportiste. Plaćali bi ih suvim zlatom, a pogledajte odnos prema sportu i sportistima. Pogledajte našu infrastrukturu, a pogledajte njihovu. A onda pogledajte rezultate sportista iz bivše Jugoslavije iz Tokija i uporedite ih s njihovim. Ali šta to vredi kad se mi stalno samo vraćamo u prošlost?".

Teško je reći ko je bolji, Zvezda ili Dinamo.

"Verujem da će to biti dve veličanstvene utakmice, s mnogo golova, prekrasnim navijanjem i da nećemo dopustiti da pošaljemo lošu sliku u svet. Ionako samo čekaju da nas kazne. Teško mi je reći ko je bolji, Dinamo ili Zvezda, ali svi znamo da u fudbalu ne pobeđuje nužno bolja ekipa. Mnogo se toga treba poklopiti, sreća je takođe važan faktor i iskreno očekujem spektakl", zaključio je Binić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu