Zvezda "trojkom" u Subotici najavila dolazak Šerifa VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u sezoni Linglong Superlige Srbije, ovog puta nad Spartakom u Subotici rezultatom 3:1 (2:1).

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Linglong Superliga Srbije, 3. kolo:
Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
Pankov 25ag – Ivanić 5, Ben 39, Krstović 90

Stadion: Gradski u Subotici
Sudija: Aleksandar Živković

Zvezda je stigla do sedam osvojenih bodova i trenutno je prva na tabeli, ali sa utakmicom više od većine konkurenata.

Spartak je ostao samo na jednom osvojenom bodu, upisavši drugi vezani poraz u domaćem prvenstvu.

Crveno-beli su napravili dobru uvertiru uoči prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa u Beogradu u utorak od 20:30h.

Za taj meč Dejan Stanković je odmorio kapitena Milana Borjana koji večeras nije bio ni u protokolu, a šansu da debituje u Zvezdinom dresu dobio je "bonus" golman Miloš Gordić.

Posao Zvezdi olakšan je već u 5. minutu jer je već tada Mirko Ivanić doneo vođstvo. Ostao je potpuno sam na ivici kaznenog prostora i veoma rezantnim udarcem pogodio bliži ugao gola Filipa Dujmovića.

Spartak: Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Bogićević, Milošević – Maričić (od 71. Furtula), Šimura – Bjelović, Tufegdžić, Srećković – Kristić.

Crvena zvezda: Gordić – Gajić, Pankov, Babić (od 65. Dragović), Rodić (od 75. Rodić) – Krstićić, Kanga (od 65. Srnić) – Ben (od 65. Falko), Ivanić, Katai – Dioni (od 46. Krstović).

Strelac prvog gola imao je dobru priliku i u 18. minutu, ali nije najbolje naciljao glavom posle celtaršuta Milana Gajića.

Spartak se nije predavao i par puta je zapretio pre nego što je u 25. minutu izjednačio. Zapravo, trebalo bi domaći da budu zahvalni Radovanu Pankovu koji je očajno reagovao na oštar centaršut Nikole Srećkovića i zakucao je loptu u sopstvenu mrežu.

"Golubovi" su se vratili, ali su ubrzo ponovo poklekli. U 39. minutu je Gejlor Kanga poslao loptu u šesnaeterac, a El Fardu Ben pobegao odbrani i glavom zatresao mrežu.

Pomoćni sudija je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali se oglasio VAR iz čije sobe su javili da je sve bilo čisto i tako je Zvezda ponovo povela.

Posle takvog prvog poluvremenua, delovalo je da će nastavak biti makar podjednako uzbudljiv, ali su zanimljiva dešavanja u potpunosti izostala.

Zvezda je vrlo iskusno uspela da umiri utakmicu i uvede je u sporiji ritam koji je njoj odgovarao, a Spartak nije uspeo da ugrozi njenu prednost.

Osim pokušaja Lazara Tufegdžića sa distance u 57. minutu i nespretne reakcije i umalo novog autogola Nenada Krstičića u 64. minutu, domaćin više nije bio ni izbliza opasan.

Zvezda je u 88. minutu pogodila stativu, tačnije Aleksandar Katai, a potom je isti igrač pobegao odbrani i petom asistirao za Nikolu Krstovića koji je postavio konačnih 3:1.

Tako su Beograđani manje-više rutinski priveli meč kraju i tako nastavili dobru seriju rezultata pred novo evropsko iskušenje.

Sva dešavanja iz Subotice pratićemo direktno putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.