Trener Dinama iz Zagreba: Nismo podbacili

Trener fudbalera zagrebačkog Dinama Damir Krznar rekao je tužan zbog poraza i eliminacije iz Lige Evrope.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

On je istakao da je uveren da bi ekipa hrvatskog prvaka mogla da ostane na okupi pa i da naredne sezone daleko dogura u Evropi.

"Nismo uspeli u našem pokušaju da prodjemo dalje. Tužni smo, ali ćemo već od petka biti apsolutno ponosni na ono što je naša ekipa uradila. Ponosan sam na njih zbog borbe i želje koju su pokazali. Niti jedan od njih se nije štedio", izjavio je Krznar, prenosi Agencija Hina.

Dinamo je posle poraza od 1:0 u Zagrebu, izgubio i revanš meču od Viljareala sa 2:1.

"U prvom poluvremenu nije izdržao naš blok. U pripremi utakmice ideja nam je bila održati 0:0 pa u drugom napasti svim snagama i pokušati doći do gola", rekao je Krznar.

Međutim, Dinamo je na odmor otišao rezultatom 0:2.

"Ostaje žal za primljenim drugim golom. Utiska smo da je i zaostatkom od 0:1 nakon poluvremena bilo šansi, ali drugi gol nas je destabilizovalo, demoralisao. Ipak, našli smo snage pa smo u drugom poluvremenu odigrali relativno dobro. Imali smo tada šanse", rekao je Krznar.

"Nismo podbacili, pobedio nas je bolji protivnik", dodao je on.

Dinamo je izgubio od ekipe koja ove sezone nije poražena u Ligi Evropa. S druge strane, Dinamo je dva puta izgubio od Viljareala i jednom od Totenhema.

"Ponosan sam na put u Evropi ove sezone. Verujemo i nadamo se da iduće sezone možemo pružiti slične igre ili u ovom takmičenju ili u Ligi šampiona. Verujem da možemo i iduće sezone ponoviti nešto slično", istakao je Krznar.

Mediji su ranije nagađali da bi iz Dinama mogli otići neki važni igrači poput Mislava Oršića ili golmana Dominika Livakovića.

"Teško je o tome govoriti sada, ali verujemo da možemo zadržati ovu ekipu na okupu. Iz godine u godinu napredujemo, korak po korak smo sve bolji", rekao je Krznar. "Dinamo sada mora da završi svoj zadatak i da osvoji hrvatsko prvenstvo. Igrači treba da zaborave na evropska prvenstva reprezentacija koja su uskoro pred njima", zaključio je trener Dinama, a prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu