Pet golova, spektakl – Junajted srušio Liverpul u FA kupu

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u osminu finala FA kupa pošto su na svom terenu savladali Liverpul sa 3:2 (1:1).

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths
Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

FA kup, 5. kolo

Mančester junajted - Liverpul 3:2 (1:1)

Stadion: "Old Traford". Igra se bez prisustva publike. Sudija: Kreg Poson. Strelci: Grinvud u 26, Rašford u 48. i Fernandeš u 78. za Mančester junajted, Salah u 18. i 58. za Liverpul.

Bio je to odličan meč, sa dosta šansi i golova, daleko drugačiji od onog koji smo gledali pre samo sedam dana na "Enfildu" u Premijer ligi.

Bila je to znatno otvorenija i atraktivnija igra, sa više slobode i manje grča, i sve je rezultiralo sa više prilika, na kraju i golova.

Liverpul je na megdan Junajtedu došao bez povređenog kapitena Džordana Hendersona, dok je Sadio Mane preseljen na klupu.

Junajted je počeo susret bez De Hee i Bruna Fernandeša, koji su kao i Nemanja Matić počeli meč na klupi.

Liverpul je prvi pripretio, već u drugom minutu je udarac Vajnalduma izblokiran , da bi Mejson Grinvud dva puta pripretio gostima, u 10.i 14. minutu.

I onda, gol Liverpula. Sjajno je Roberto Firmino uposlio Mohameda Salaha, lopta je prošla između Šoa i Lindelofa, Egipćanin je utrčao i lobovao istrčalog Dina Hendersona - 0:1.

Pokušao je i Džons u 23. minutu, kao i Aleksander-Arnold iz slobodnog udarca minut kasnije, ali bez uspeha.

Junajted je izjednačio u 26. minutu. Markus Rašford je poslao sjajnu dugu loptu iza leđa odbrane Liverpula, Mejson Grinvud je utrčao i pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dela Junajted je imao nekoliko pokušaja, preko Pogbe i Mektominija po dva puta, ali se rezultat do odmora nije promenio.

Mančester junajted: Henderson, Van Bisaka, Šo, Lindelof, Megvajer, Mektomini, Pogba, Van de Bek (od 66. Fernandeš), Grinvud (od 66. Fred), Rašford (od 86. Marsijal), Kavani.

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Robertson, Vilijams, Fabinjo, Alkantara (od 81. Šaćiri), Vajnaldum (od 62. Mane), Milner, Džons, Firmino (od 81. Origi), Salah.

Tim sa "Old Traforda" sjajno je otvorio drugo poluvreme.

Igrao se 48. minut kada je Kavani započeo akciju, Grinvud pravovremeno poslao loptu do Markusa Rašforda, koji je utrčao i rutinski savladao Alisona - 2:1.

Nije mnogo trebalo gostima da dođu sebi i izjednače.

Igrao se 58. minut kada je prvo Milner imao lepu priliku, da bi u istom minutu, posle greške Kavanija krenula kontra.

Firmino je uposlio Salaha, Egipćanin je ponovo bio precizan, pogodio je sa desetak metara za izjednačenje, 2:2.

Imao je Liverpul period igre posle tog gola u kojem je mogao da postigne i novi, Salah je opet bio u centru pažnje, ali je ipak Junajted bio taj koji je stigao do trećeg pogotka.

Kavani je srušen na 17 metara, Bruno Fernandeš koji je nedugo pre toga ušao u igru, sjajno je izveo prekid, šutirao pored zida i Junajted je u 78. minutu stigao do vođstva od 3:2.

Bio je to njegov 28. gol otkako je prošlog januara stigao u Mančester, postigao je više od bilo kog igrača u Premijer ligi.

Edinson Kavani je u 89. minutu posle centaršuta Bruna mogao sve da reši, zahvatio je loptu glavom, Alison je već bio savladan, ali od svega, samo stativa.

Bilo je to ujedno i poslednje što smo videli, iako je Salah u nadoknadi vremena, mogao bolje da reaguje na odbijenu loptu posle prekida.

Sve detalje sa meča u Mančesteru mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu