Počela potraga za selektorom – narod želi Veljka Paunovića

Iako je Ljubiša Tumbaković i dalje zvanično selektor Srbije, uveliko je krenula "potraga" za njegovim naslednikom.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto
Foto

* Tumbaković dobija otkaz? 15 ljudi odlučuje o sudbini selektora

Mediji najavljuju daće Tumbaković dobiti otkaz na sednici Upravnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, možda već u četvrtak.

FSS će ubrzo morati da odluči i ko će da ga zameni, a ko god to bude čeka ga izuzetno težak posao jer će morati pre svega da popravi lošu amotsferu unutar selekcije i vrati samopouzdanje srozano u prethodne dve godine.

Osim toga, novog selektora čeka i već dobro poznati pritisak javnosti jer nacija više nema strpljenja za loše rezultate i izgovore u floskulama nakon razočaranja za razočaranjem.

Kvalitetnih kandidata za Tumbakovićevog naslednika ima i više nego dovoljno i to u vidu novih generacija stručnjaka.

Pitanje je samo ko će se od njih usuditi da se prihvati posla u koji se razume više od sedam miliona stanovnika ove zemlje.

Ako bi ga birali upravo ti građani, sudeći po nedavno sprovedenoj anketi portala B92.net, u kojoj je učestvovalo više od 22.000 čitalaca našeg sajta, jedno ime se izdvojilo.

U pitanju je čovek koji je doneo srpskom fudbalu jedinu titulu prvaka sveta, sa omladinskom reprezentacijom 2015. godine.

A aktuelni prvi tim Srbije uglavnom čine momci koji su bili nosioci čuvene generacije sa Novog Zelanda, poput Predraga Rajkovića, Nemanje Maksimovića, Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića.

* "Vidić mi je rekao da želi da bude selektor Srbije" VIDEO

U pitanju je naravno Veljko Paunović, ali je problem što on ima važeći ugovor sa engleskim Redingom sa kojim mu ide odlično u Čempionšipu i među glavnim je favoritima da sledeće sezone nastupi u prestižnoj Premijer ligi.

U drugom planu približne šanse imaju dvojica miljenika navijača Crvene zvezde – legendarni fudbaler Dragan Stojković i čovek koji je crveno-bele konačno uveo u Ligu šampiona Vladan Milojević.

"Piksi" je bio prva želja FSS nakon smene Mladena Krstajića na leto 2019, ali nije želeo da se odrekne dobrog ugovora u Kini.

Zanimljivo, sva trojica (Paunović, Stojković i MU ilojević) su birani za najboljeg trenera Srbije u izboru FSS, i to 2015, 2016. i 2018. godine.

Tek kao četvrta želja javnosti je strani stručnjak, koji je po broju glasova rame uz rame sa Tumbakovićem, dok je sledeći u nizu Slaviša Jokanović.

U gornjoj polovini se nalazi i kontroverzni trener Vojvodine Nenad Lalatović, koji ima više glasova od bivšeh selektora Siniše Mihajlovića i miljenika zvezdaša Nemanje Vidića, koji je navodno istakao želju da bude selektor.

S druge strane, narod najmanje na mestu selektora želi aktuelnog trenera Zvezde Dejana Stankovića, a nisu preterano zainteresovani ni za Vladimira Ivića, Marka Nikolića i Sava Miloševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu