Partizan na skeneru B92.net: U fudbalu se broje samo golovi

Imaće za čime da žale igrači i navijači Partizana jer su u Belgiji izgubili iako su bili bolji rival.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Partizan posle produžetaka ispao iz Evrope

Crno-beli su posle produžetaka eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope od belgijskog Šarlroa rezultatom 2:1.

Belgijanci su dva puta šutnuli u okvir gola i dali dva pogotka, dok je Partizan više kontrolisao igru, ali jalovo napadao.

Vladimir Stojković – Vrlo čudna utakmica za kapitena Partizana. Dva šuta su bila upućena ka njegovom golu i oba su završila u njegovoj mreži, a da gotovo nije imao nikakvu šansu da interveniše. U svim drugim situacijama je lako komandovao odbranom, ali uzalud mu sva sigurnost, Partizan je izbačen.

Aleksandar Miljković – Dobio je dosta pluseva i minusa. Deluje prilično nesigurno, nekoliko duela je izgubio početnički, kao kada klinac igra sa starijim dečacima. Ipak, dosta puta se pojavljivao u ofanzivnom delu što je Partizanu bilo veoma potrebno od rano primljenog gola. Uostalom, kod datog gola on je bio u samoj završnici i odvukao je igrača zbog čega je Suma ostao potpuno sam na petercu.

Uroš Vitas – Osim primljenog gola, koji bi možda mogao i da se pripiše spletu nesrećnih okolnosti ili kolektivnoj odgovornosti, Vitas je večeras odigrao možda najbolju utakmicu u crno-belom dresu. Ni jednog sekunda nije komplikovao, loptu je izbacivao daleko u polje ili aut, a sve važne duele uglavnom je dobio.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Maki Banjak – Videlo se da je najveće letošnje pojačanje odigralo pod bolovima veći deo utakmice, povreda aduktora i dalje ostavlja traga, ali je kamerunski štoper odigrao veoma dobar meč. Bio je vrlo siguran u duelima sa opasnim Irancem Rezaijem i Jamajčaninom Nikolsonom, a tu sigurnost efikasno širio i na svog saigrača iz poslednje linije Uroša Vitasa.

Slobodan Urošević – Još jednom je popularni "Čaki" odigrao dobar meč i bio veoma siguran u odbrani. Međutim, u napadačkim akcijama je bio vrlo limitiran i, slobodno se može reći, beskorisan. Nekoliko puta je imao priliku da dobro centrira, ali nijedna lopta nije uposlila crno-bele ofanzivce. Centaršutevi su nešto nešto na čemu on uporno radi, ali rezultat ne dolazi.

Saša Zdjelar – Još jednom je Saša Zdjelar igrao na svom nivou, borio se, tukao sa snažnim Belgijancima, ali i fudbalerom sa Madagaskara na sredini, te često obezbeđivao posed lopte za svoj tim. Kada je o njemu reč, prelazna ocena, jer Partizan nije izgubio utakmicu na sredini terena.

Bibars Natho – Izraelac je, poput većine tima, ličio na sebe od pre sedam dana. Bez ideje, kretanja i kreacije. Ali, u drugom poluvremena je ulaskom Sume rasterećen i krenula je lopta. Međutim, opet to nije dovoljno od igrača njegovog renomea. Bila je situacija kada je dobio povratnu loptu od Asana kada je umesto šuta pokušao da asistira i upropastio odličnu akciju.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Takuma Asano – Bilo je vica u igri Japanca, pokušavao je iz prve da izbaci robusne defanzivce Šarlroa, potom da im pobegne svojom brzinom, ali nije vredelo. Jednostavno, snaga je ovog puta preovladala i skratili su mu na taj način prostor koji bi koristio za beg. U drugom poluvremenu i produžecima se činilo da je sve "nacrtano" da Japanac iskoristi energiju sa kojom igra i nadtrči umorne rivale, ali nije bilo takvih lopti za njega.

Filip Stevanović – Još jedna razočaravajuća partija Partizanovog bisera. Nije ovo bila utakmica u kojoj je on mogao da pokaže svoj kvalitet, dribling i brzinu. Svaki put kada bi to pokušao u prvom poluvremenu, bio je zaustavljen poput deteta, što on i jeste. Zato je brzo i zamenjen u poluvremenu.

Lazar Marković – Nije loša ideja Stanojevića sa Markovićem kao drugim napadačem, ali za to je potrebno vreme. Činjenica je da on nikada nije bio igrač koji je igrao kroz sredinu, već uvek po strani. Ove večeri je morao "u meso", ali tu je uglavnom nailazio na tvrde bedeme u vidu Viljemsa i Dezoleja. Sve je manje optimizma da može da se vrati na nivo kada je igrao u Liverpulu, Benfiki i reprezentaciji Srbije.

Umar Sadik – Izuzetno dobro je Sadik skautiran od strane Belgijanaca. Zatvorili su ga maksimalno tako što je Viljems u svakom momentu bio "njegova senka". Uz to, dobio je ozbiljne batine od rivala sa koijma nije uspevao da se izbori. Ponovo je "davio" loptu i prečesto je predugo držao u svom posedu. Kada je odigravao iz prve, otvarao se prostor i dobijalo na brzini, ali to nije bio čest slučaj ove večeri.

Izmene i trener

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Sejduba Suma – Bio je ovo jedan od onih dana kada se Gvinejcu baš igrao fudbal. Prava je šteta što je zbog povrede morao da krene sa klupe, ali čim je u poluvremenu ušao u igru, bilo je jasno da želi da se igra fudbala. Najavio je to sa dva sjajna drublinga, odmah su pasovi u ofanznom delu bili tečniji i kao nagrada je stigao gol. Šteta je što i on, ali i Partizan nisu nastavili tako dalje da igraju, Šarlroa je bio u nokdaunu. Suma je imao jednu veoma dobru priliku kasnije, ali je šutirao preko gola. Morao je i tada bolje da šutira, baš kao i u 54. minutu.

Bojan Ostojić – Ušao je u produžetku i zamenio Vitasa, ali je napravio jednu grešku koja je Partizan koštala utakmice. Bez velike potrebe je ušao u uklizavanje, pokupio loptu rukom i namestio idealnu priliku za Rezaija da okonča Partizanovu evro-odiseju za 2020. godinu.

Aleksandar Šćekić – Bio premalo na terenu da bi bio ocenjen, ali nije se uspelo u nameri da se njegovim ulaskom "zatvori" utakmica i stigne do penala.

Denis Stojković – Premalo na terenu da bi bio ocenjen, iako je u samoj završnici imao priliku za šut, ali se predugo nameštao na levu nogu.

Aleksandar Stanojević – Definitivno na njegovu dušu ide to što je Partizan loše ušao u meč, a onda i nije nastavio da dotuče uzdrmanog rivala početkom drugog poluvremena. Njegovi igrači su fizički izdominirani i prebijeni od strane snažnih Belgijanaca. Njegova je krivica što kreacija koju Partizan ima nije došla do eksploatacije. Šarlroa je samo dva puta šutnuo ka golu i dao je dva gola. Ništa osim toga nisu učinili i Partizan je mogao i morao da kontroliše igru, a to nije koristio. Sigurno će Stanojević imati šta sebi da zameri kada bude sumirao utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu