"Kangu niko nije hteo, a tehnički je potkovan za Lige petice"

Tomaš Rosicki, sportski direktor Sparte iz Praga, opširno je pričao o Geloru Kangi i tome zašto mu klub nije ponudio dugogodišnji ugovor.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Handout/UEFA via Getty Images
Photo by Handout/UEFA via Getty Images

Proslavljeni češki fudbaler bio je gost podkasta "Spartanska novina" gde je u sitne detalje objasnio situacije Kange i Sparte.

"Moramo podeliti boravak Kange u Sparti u dva dela. Pre i posle pauze zbog koronavirusa. Kanga je posle pauze ispunjavao sve što je od njega tražio trener. Voleli bismo da imamo takvog fudbalera, da bude disciplinovan na terenu, ali i van njega", počeo je Rosicki.

Međutim, iz Sparte nisu mogli da zaborave na prošlost Gabonca koji se ponašao zabrinjavajuće jer mu je isticao ugovor, a želeo je da ostane u Pragu.

"Za nas je situacija oko ugovora bila prosta, Kanga je u mogućnosti da igra na visokom nivou kratko vreme i ako je tako slučaj, ugovor mora da bude redukovan. Ponudili smo mu jednogodišnju saradnju sa opcijom produžetka", kaže Rosicki i dodaje:

"Svi znamo da je Kanga odličan, inteligentan, kreativan fudbaler, ali isto tako poseduje negativnu stranu. Pričao sam sa mnogo prijatelja, pitali su me: 'Zašto mu ne daš trogodišnji ugovor? Ako ne bude išlo, možeš da ga prodaš'. Međutim, to je bilo nemoguće jer je Kangu nismo mogli da prodamo".

Rosicki kaže da postoji razlog zašto je Kanga do sada igrao u Rusiji, Češkoj i Srbiji.

"Mane i nedostaci Kange tokom boravka ovde su toliko veliki da prosto nismo imali nijednu ponudu. Dva puta se se nešto raspitivali klubovi iz Arabije, a jednom je i Trabzonspor pitao. Znali smo, da ako se Kanga vrati na ono staro, da nikako nećemo moći da ga prodamo. Mnogo tih nedostataka obeshrabri druge timove. Mislio sam da će, kada postane slobodan igrač, dobri timovi hteti da ga uzmu. Ali vidite da to nije slučaj. Postoji razlog zašto je igrao Rusiji, Srbiji, Češkoj i sada ponovo Srbiji", kaže Rosicki i dodaje:

"Tehnički, Kanga je za Lige petice, ali to nije sve".

Sportski direktor Sparte ističe da je Kanga imao šansu da ostane, ali nije želeo jednogodišnji ugovor.

"Posle pauze zbog koronavirusa nije imao nikakvih problema i trener je bio zadovoljan. Imao je šansu da ostane i da je želeo, to bi i uradio. Da mu je toliko stalo do Sparte, ne bi je napustio, ali očigledno mu nije stalo do ovog kluba i saigrača".

Kanga je potpisao višegodišnji ugovor sa Crvenom zvezdeom za koju je već igrao u periodu od 2016. do 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu