Milojević: Javnost i istorija da presude šta sam radio

Vladan Milojević, bivši trener Crvene zvezde, kaže da nije bilo lako vratiti taj klub u vrh.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

On je šef stručnog štaba crveno-belih postao u leto 2017. i od tada je osvojio dve titule prvaka Srbije, te obezbedio tri grupne faze evropskih takmičenja.

Možda i najveća pobeda ove generacije bila je ona u novembru 2018, kada je na Marakani pao aktuelni šampion Evrope, Liverpul.

"Meni je najdraža pobeda nad Florijanom. Da nije bilo nje, izostali bi Irtiš, Sparta, Krasnodar, kasnije Napoli i Liverpul, jesenas Olimpijakos i Bajern. Ništa se ne bi desilo da nismo izbacili Maltežane. Govorim to da bismo znali da cenimo prošlost, samo poštovanjem prethodnika onaj sledeći može da se nosim sa velikim sistemom kakva je Zvezda. Ništa nije počelo od mene. Niti se završilo. Znam da se u Srbiji fudbal tretira kao borba na život i smrt, da je tragedija izgubiti utakmicu, ali dajte da gledamo iz drugog ugla. Sportskog“, rekao je Milojević u opširnom intervjuu za "Mozzartsport".

Milojević je opisao ambijent koji je zatekao po svom dolasku.

"Prilikom dolaska fokusirao na nekoliko detalja. Prvo - detekcija problema, drugo - rešavanje, treće – rad. Ne priča. Smetalo mi je što se stalno vrtimo oko nekih stvari, krećemo ispočetka, ne poštujemo prošlost. Podsećam, zatekao sam negativan ambijent posle gubitka titule i poraza u finalu kupa od Partizana, scene na stadionu bile su kao da se sve srušilo, da ništa ne valja", dodao je Milojević.

On kaže da će javnost i istorija presuditi kako je radio u Crvenoj zvezdi.

"Volim ljude koji ne pričaju često i bez povoda, već one koji rade. Kod nas Srba se mnogo govori, imamo potrebu da se hvalimo, međutim, ostavimo javnosti i istoriji da presudi šta sam uradio. A radio sam“, zaključio je Milojević.

Milojević je od ove zime šef stručnog štaba saudijskog Al Ahlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu