"Prosinečki nije pušio samo kada je bio na terenu, mora da je bilo magično gledati ga u Zvezdi"

Bivši engleski fudbaler Piter Krauč prisetio se dela karijere u kojem je igrao sa Robertom Prosinečkim.

Izvor: B92
Podeli
Action Images / John Marsh
Action Images / John Marsh

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde delio je svlačionicu sa Kraučom početkom ovog veka igrajući za Portsmut.

Krauč se, u svojoj kolumni za "Dejli mejl", prisetio toga kako je bilo družiti se sa "Velikim žutim".

Englez je dobio pitanje da odabere jednog bivšeg saigrača koji se ne bi baš najbolje snašao u pridržavanju pravila o izolaciji koja je trenutno na snazi što se tiče fudbalera u Velikoj Britaniji.

"Ne želim da budem previše grub... Imao sam nekog na umu, ali ću iskoristiti ovo pitanje da bih govorio o Robertu Prosinečkom, koji nije bio, da tako kažem, previše posvećen održavanju fizičke spreme", priseća se Krauč i dodaje:

"Robert se savršeno uklapao u reč ’disident’ i jedini momenti kada nije pušio crveni Marlboro bili su dok je bio na terenu. Jedva bismo ga viđali na treninzima tokom nedelje ali, moj Bože, u Portsmutu je igrao neverovatno".

Visoki napadač je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu o Robiju.

"Imao je jedan trik: namesti se da šutira, fintira, a onda zarotira stopalo preko lopte i svakog defanzivca ostavi potpuno zabezeknutog. Znali ste šta će da uradi, to ste mogli da vidite i 'iz aviona', ali niste mogli ništa da uradite kako biste ga zaustavili", otkrio je Krauč i podvukao:

"Mora da je bilo magično gledati ga dok je igrao za Crvenu zvezdu i Real Madrid. On je mogao da igra sam protiv svih dok je bio u Portsmutu, bilo je zadovoljstvo gledati ga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu