Ništa od Ronalda, Ukrajina odnela bod iz Lisabona

Protivnici Srbije u B grupi kvalifikacija, Portugal i Ukrajina odigrali su bez golova, dok je Luksemburg na svom terenu pobedio Litvaniju sa 2:1.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Grupa B

Portugal - Ukrajina 0:0
Stadion: "La Luž" u Lisabonu. Sudija: Klemon Turpan (Francuska).
PORTUGAL: Patrisio, Kanselo, Pepe, Dijas, Gereiro, Karvaljo, Neves (od 62. R. Silva), Mutinjo (od 87. Ž. Mario), B. Silva, A. Silva (od 73. Sousa), Ronaldo.
UKRAJINA: Pjatov, Karavaev, Krivcov, Matvijenko, Mikolenko, Stepanenko, Marlos (od 67. Cigankov), Malinovskij, Zinčenko, Konopljanka (od 87. Bujalskij), Jeremčuk (od 76. Moraeš).

Očekivalo se da će Kristijano Ronaldo, koji se vratio u nacionalni tim, biti inspiracija Portugalcima za startnu pobedu, ali ništa od toga.

Izdržali su golman Pjatov i Ukrajinci sve nalete domaćina, solidno su im parirali i u polju i da su imali više koncentracije u kontranapadu, mogli su da urade i više, ali i ovim će sigurno biti zadovoljni.

Sve u svemu, pokazalo se da je Portugal, pred meč drugog kola B grupe sa Srbijom u ponedeljak 25. marta, poprilično ranjiv.

Portugal je imao više prilika, uostalom, domaćin je uputio i daleko više šuteva ka golu protivnika, ali šta to vredi kada Ronaldo i drugovi nisu bili efikasni.

U prvom poluvremenu, Portugal je uspeo da postigne pogodak u 18. minutu i to preko Vilijama Karvalja, ali je sudija poništio gol.

Do kraja prvog dela nije bilo izrazitijih prilika, da bi u nastavku Portugal u 57. minutu umalo stigao do vođstva. Andre Silva se našao u odličnoj prilici, bukvalno je već počeo da slavi gol, ali sjajni Pjatov je bukvalno iz desnog gornjeg ugla izvadio loptu i sprečio radost domaćina.

Ronaldo je pokušao udarcem u 64. minutu, ali je izblokiran, da bi tri minuta kasnije napadač Juventusa prokockao novu priliku. Ovog puta je šutirao glavom sa desetak metara, bio je neprecizan, lopta je završila visoko iznad prečke gola Ukrajine.

Veliku šansu imali su Ukrajinci, Ruben Moraeš, koji je u 76. minutu zamenio Jeremenka, trebalo je samo da ubaci loptu u mrežu sa nekoliko metara, ali za malo je zakasnio i prilika je propala.

Tražili su Portugalci u nadoknadi vremena penal, ali sudija Turpan je smatrao da je sve bilo čisto tako da je meč završen bez pobednika.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Grupa A:
Bugarska - Crna Gora 1:1 (0:0)
(Nedelev 82p - Mugoša 50)
Engleska - Češka 5:0 (2:0)
(Sterling 24,62,68, Kejn 45+2, Kalas 84ag)

Grupa B:
Luksemburg - Litvanija 2:1 (1:1)
(Bareiro 45, Rodriges 55 - Černih 14)
Portugal - Ukrajina 0:0

Grupa H:
Albanija - Turska 0:2 (0:1)
(Jilmaz 21, Čalhanoglu 55)
Andora - Island 0:2 (0:1)
(Bjornason 22, Kjartanson 80)
Moldavija - Francuska 1:4 (0:3)
(Ambros 89 - Grizman 24, Varan 27, Žiru 36, Mbape 87)

U drugom meču u Grupi B, Luksemburg je načinio iznenađenje pobedom nad Litvanijom od 2:1.

Poveli su gosti pogotkom Fedora Černiha u 14. minutu, ali u poslednjem minutu prvog dela Luksemburg je izjednačio pogotkom Leandra Bereira.

U desetom minutu drugog dela, novi pogodak domaćina.Ovog puta mrežu Litvanaca je zatresao Žerson Rodrigez i tako su Luksemburžani stigli do pobede na startu kkvalifikacija.

U grupi A, Engleska je na "Vembliju" bez većih problema stigla do trijumfa nad reprezentacijom Češke (5:0). Izabranici selektora Gareta Sautgejta su odigrali odlično, stvarali prilike, na kraju postigli pet golova a susret je obeležio trostruki strelac, Rahim Sterling.

Već na kraju prvog dela imali su Englezi prednost od dva gola. Džejdon Sančo je asistirao Sterlingu koji je zatresao mrežu, da bi u nadoknadi prvog dela bio doduđen penal koji je Hari Kejn pretvorio u prednost Engleske od 2:0.

U nastavku, Sterling je u 62. minutu posle srećnog odbitka uspeo iz okreta da pogodi za 3:0, da bi šest minuta kasnije sa 18 metara uspeo da savlada golmana Češke.

Konačno, Tomas Kalas je u 84. minutu postigao autogol za konačnih 5:0 za Englesku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.