Matić: Spreman sam da trčim do besvesti, samo da pobeđujemo

Dolaskom Olea Gunara Solskjera na mesto privremenog menadžera, Mančester junajted se prosto preporodio.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Bivši igrač "crvenih đavola" je u 14 utakmica u svim takmičenjima zabeležio 12 pobeda, poraz i remi, ali igra time je nešto što je znatno drugačije u odnosu na period Žozea Murinja.

Junajted igra brže, efikasnije, direktnije, a veliku ulogu u svemu ima i vezni red u kojem posebnu važnost imaju reprezentativac Srbije Nemanja Matić i Španac Ander Herera.

Iako statistički gotovo da nema razlike u tome koliko Matić i Herera trče pod Solskjerom, u odnosu na to kada im je menadžer bio Murinjo, razlike su evidentne, pre svega u tome što i jedan i drugi igraju direktnije. Lopta ide unapred, Herera uz to često luta na pozicije iza napadača, o čemu svedoči i gol koji je pre nekoliko dana postigao na meču FA kupa sa Čelsijem, kad se sjajno obacio iz drugog plana.

Matićevo i Hererino pokrivanje terena daje više slobode Polu Pogbi i to se vidi kroz brojke Francuza koji ne samo što postiže više golova kod Solskjera, već više i asistira.

U zajedničkom intervjuu za klupski magazin "Inside United", Matić i Herera su poručili da će "preorati teren" samo da tim nastavi sa pobedama.

"Rekao sam menadžeru, mi trčimo toliko samo da bi ovi ispred nas mogli više da uživaju. Posle ovoga, trebaće nam poduži godišnji odmor", našalio se Herera.

Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Matić je na sličan način prokomentarisao svoju ulogu.

"Sve dok postižu po tri ili četiri gola po meču, nema problema sa nama. Igraćemo ovako još deset godina"!

Srpski fudbaler je rekao da uživa da igra u tandemu sa Hererom.

"Mislim da Ander ima sve kvalitete koji jedan vezista, posebno u Mančester junajtedu, mora da ima. Uživam da igram pored njega. Tehnički i taktički je dobar, mnogo trči. Pomaže saigračima, naročito meni, jer sam mu najbliži", dodao je Matić.

Španski fudbaler dodaje da veoma ceni srpskog kolegu.

"Matić je iskusan. Zna tačno kad treba da ubrza ili uspori igru. Kada treba držati loptu, on to sjajno čini, kao i da povuče u napad kada je to potrebno, on ima te sposobnosti", zaključio je Herera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu