Solskjer kandidat za v.d. menadžera Junajteda

Bikvši golgeter Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer, kandidat je za privremenog menadžera kluba sa "Old Traforda".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Ian MacNicol/Getty Images
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Kako prenose ostrvski mediji, Solskjer, koji je trenutno menadžer ekipe Moldea, jedan je od kandidata da na klupi nasledi Žozea Murinja kome je uručen otkaz posle slabih rezultata u Premijer ligi.

Solskjer je miljenik navijača Mančester junajteda i ostao je upamćen pre svega po pobedonosnom golu u finalu Lige šampiona 1999. u Barseloni kada je Mančester junajted pobedio Bajern sa 2:1..

Norvežanin je postigao gol odluke u 90. minutu, nedugo pošto je takođe "rezervista" u tom meču, Tedi Šeringem izjednačio na 1:1.

Solskjer je odigrao 235 mečeva u Premijer ligi u dresu Junajteda i postigao je 91 gol.

Izvršni direkttor kluba sa Teatra snova Ed Vudvord veruje da će objaviti ime vršioca dužnosti trenera u narednih 48 časova.

Očekuje se da će to biti neko ko jako dobro poznaje klub. Solskjer nije jedino ime koje se pominje, tu je i Francuz Loran Blan, a ima i onih koji veruju da bi to mogao biti Rajan Gigs, koji je tu ulogu imao kada je otpušten Dejvid Mojes.

Ono što je izvesno da će treninge do imenovanja v.d. menadžera vršiti Majkl Kerik. Junajted u subotu gostuje ekipi Kardifa, koju je pre nekoliko sezona vodio sa klupe upravo Ole Gunar Solskjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu