Zbog ovoga je omiljen – Kante odbio Čelsijev "prljavi novac"

Francuski defanzivni vezista N’Golo Kante mnogo puta je oduševljavao fudbalsku javnost svojom dobrotom i skromnošću.

Izvor: B92 Engleska
Podeli
Photo by Richard Heathcote/Getty Images
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Jedan od najboljih igrača sveta na toj poziciji poznat je kao veoma miran i fin momak, a sada je učinio novo delo koje je vredno divljenja.

Igrač Čelsija odbio je da deo plate od "Plavaca" dobija preko of-šor kompanije i zahtevao da mu se novac u potpunosti isplaćuje regularnim tokom.

Francuski "Medijaset" (Mediaset) je, pozivajući se na saznanja "Futbol liksa" (Football leaks), objavio da je da je N’Golo odbio predlog da 20% plate dobija preko of-šor kompanije u nekoj od zemalja koje se smatraju "poreskim rajem".

Još nije potvrđeno da je predlog stigao od uprave Čelsija, ali se klub nalazi pod istragom "Fudbal liksa" koji nedeljama objavljuje informacije o prljavim poslovima na "Stamord Bridžu".

Taj novac bi bio prikazan kao profit od prodaje marketinških prava (prava na lik fudbalera), što je Francuz odbio. U početku je bio za to da novac dobije preko određene kompanije, međutim čim je saznao o čemu se radi rešio je da se ne upušta u mutne radnje.

"N’Golo je bio odlučan, jednostano je hteo normalnu platu. Kada je pročitao brojne medijske članke o pravama na lik fudalera i istragama o izbegavanju poreza drugih fudbalera i klubova, bio je veoma zabrinut da će predlog koji mu je bio upućen izazvati pitanja poreskih vlasti. Odlučio je da ništa ne rizikuje", rekao je jedan od njegovih finansijskih savetnika.

U tekstu se navodi da je, šest nedelja pre transfera Kantea u Čelsi iz Lester sitija, kompanija iz Džezija pod nazivom "NK Promoušns" (NK Promotions), pokušala da 10 odsto zarade igrača prijavi u inostranstvu kako bi izbegla porez.

Za sada nije otkriveno da li je ovu kompaniju osnovao Čelsi ili neko od Kanteovih rođaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu