FA Engleske pokrenuo tužbu protiv Murinja zbog "kurvini sinovi"

FA Engleske je pokrenuo postupak protiv menadžera Mančester junajteda Žozea Murinja zbog psovki upućenih u kameru posle pobede nad Njukaslom.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Klub sa "Old Traforda" je u dramatičnom meču osmog kola Premijer lige u poslednjih 20 minuta postigao tri gola i sa 0:2 stigao do pobede od 3:2.

Po zavretku susreta, Murinjo je prilikom izlaska sa terena uputio psovku na portugalskom "fodas filhos de puta", što znači "odj***** kurvini sinovi", mada se ne zna tačno kome je upitio pogrdne reči.

Pretpostavljalo se da je to bilo na adresu novinara koji su danima pre toga pisali o njegovoj mogućoj smeni i odlasku sa klupe kluba sa "Old Traforda".

"Utvrđeno je da su reči koje je upotrebio na kraju utakmice, a sve se moglo videti uživo u prenosu, bile uvredljive i nedolične. Žoze Murinjo ima rok do 18 časova 19. oktobra da odgovori na optužbu", stoji u saopštenju FA Engleske.

Portugalac je česta "mušterija" Saveza iz Londona. Gotovo da nije bilo sezone, bilo na klupi Čelsija, bilo Mančester junajteda, da nije zaradio po nekoliko kazni, od novčanih do onih koje se tiču zabrane prisustva utakmicama.

U slučaju da se dokaže da je kriv, Murinjo bi ponovo mogao da dobije zabranu vođenja tima, što bi moglo da znači da ne bi bio u prilici da vodi Junajted na gostovanju Čelsiju na "Stamford bridžu" narednog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu