Srbija sa igračem više nije mogla do gola u Bukureštu!

Fudbaleri Srbije i Rumunije odigrali su u Bukureštu nerešeno 0:0 u četvrtom kolu grupe 4, Lige C, UEFA Lige nacija.

MLJIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Liga nacija, četvrto kolo:

Stadion: Nacionalna arena, Bukurešt
Kapacitet: 55.634
Sudija: Kevin Blom (Holandija)

Rumunija (4-2-3-1): Tatarušanu – Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska – Baluca, Marin – Maksim, Stančiju, Draguš – Cukudean. Selektor: Kozmin Kontra

Srbija (4-2-3-1): Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Lukić, Maksimović – Gaćinović, Tadić, Radonjić – Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić

* "Orlovi", sad se pokažite

* Uzbuna u Bukureštu: Ivan "Grozni" predvodi rumunske i srpske huligane

* Blokirano pola Bukurešta – 19.000 na maratonu, pa 35.000 na fudbalu

* Kontra: Umorni smo, neiskusni, a Srbija će da nas izaziva

* Krstajić: Kod mene nema bitnih i manje bitnih, zato toliko rotiram

Srbija je u Bukureštu imala igrača više skoro sat vremena jer je Gabrijel Tamaš dobio crveni karton u 40. minutu, ali ni to nije pomoglo "Orlovima" da probiju sjajnog Tatarušanua na golu Rumunije.

Srbija je bila mnogo bolji tiim, imala je više šansi, ali ih nije iskoristila i Rumunija će biti zadovoljnija bodom. Naša reprezentacija je i dalje ostala prva u grupi sa osam bodova.

Utakmica u Bukureštu je počela prekidom. Već u prvom minutu je Srbija stigla do kornera, a navijači Rumunije iza leđa Predraga Rajkovića su stigli da popale baklje i pirotehniku.

Usledio je prekid od nekoliko minuta posle čega se videla agresivnost srpskih igrača koji su Rumunima jasno stavili do znanja da će oni kontrolisati tok utakmice i posed lopte.

Rumunija je prepustila loptu pa su i Veljković i Milenković vrlo često zalazili duboko u polovinu rivala.

To nije davalo mnogo rezultata jer se igralo sporo, a dodavanja srpskih igrača na tridesetak metara od gola Rumunije su uglavnom promašivala metu.

Tanjug / AP Photo Vadim Ghirda
Tanjug / AP Photo Vadim Ghirda

Tabela Grupe 4 Lige C

1. Srbija 4 2 2 0 5:2 8
2. Rumunija 4 1 3 0 4:3 6
3. Crna Gora 3 1 1 1 2:2 4
4. Litvanija 3 0 0 3 1:5 0

Čekalo se do 20. minuta za prvu veliku priliku. Tamaša je preletela duga lopta srpskih defanzivaca, a Mitroviću se otvorio prostor da trči prema golu Tatarušanua.

Šutirao je sa ivice kaznenog prostora i promašio.

Usledilo je nekoliko dobih minuta za Stančijua i Rumuniju, Rajković je imao i jednu dobru reakciju kada je izbio loptu u korner, ali je onda usledilo odličnih 15, 20 minuta Srbije.

Prvo je Mitroviću sviran faul u 31. minutu kada je uspeo da šutira na gol glavom, dva minuta kasnije je Radonjić istrčao kontru ali vratio lošu povratnu u kazneni prostor gde su se njegovi saigrači spetljali.

Radonjić se samo nekoliko minuta kasnije u 39. minutu ispravio i poslao idealan centaršut po zemlji u peterac za Gaćinovića.

Fudbaler Ajntrahta je uklizao ali sam promašio čist zicer za 1:0. A ako je to i bio zicer, onda je promašen penal Dušana Tadića bio još bolja prilika da Srbija ode na poluvreme s prednošću.

Gaćinović je probao da primiri loptu u 40. minutu u šesnaestercu domaćih, Tamaš je probao da je ispuca i tom prilikom zakačio kramponima Mijata po glavi.

Dobio je direktan crveni karton, a Srbija penal koji je Tadić posle usitnjenog koraka poput Simonea Zaze šutirao "nebu pod oblake".

Tanjug / AP Photo/Vadim Ghirda
Tanjug / AP Photo/Vadim Ghirda

Srbija tako boljih 45 minuta nije krunisala golom. Rumunija je u nastavku morala da igra samo odbranu.

Dok su "Orlovi" pokušavali da dođu do gola po svaku cenu, njihovi protivnici su jedva uspevali da "poteraju" loptu dalje od 30 metara od svog gola.

Njihovi ofanzivni igrači su bili odsečeni, a Srbija je koristila igrača više i pokušavala desno preko Tadića, levo preko Radonjića i Rodića.

Radonjić se u 56. minutu našao u dobroj prilici u kaznenom prostoru, izblokiran je i u prvih petnaestak minuta drugog dela igre, Tatarušanu nije imao mnogo posla.

Šut su oprobavali i Rukavina i Lukić sa distance, a tek u 67. minutu je Mitrović imao novu odličnu priliku.

On je u 68. minutu predriblao Nodelcearua na liniji 16 metara, odmah je pucao, a golman Tatarušanu je odbranio.

Golman Rumunije se istakao i u 75. minutu kada je Tadić "na tacni" servirao centaršut Mitroviću, ovaj je dobro šutirao glavom pod prečku, ali nedovoljno dobro za raspoloženog Tatarušanua.

Mitrović je u 85. dao gol koji nije priznat zbog ofsajda, Nemanja R. Miletić je na debiju imao solidan pokušaj glavom, a Rumuni su jednom čak i šutirali u okvir gola.

Rezultat se do kraja nije menjao, pa je Rumunija uspela da osvoji bod kod kuće sa igračem manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu