Kontra: Umorni smo, neiskusni, a Srbija će da nas izaziva

Selektor Rumunije Kozmin Kontra zabrinut je zbog neiskustva i umora svog tima te upozorava da ekipa ne sme da podlegne pritisku.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Reporter B92 u Bukureštu Aleksandar Kovačević

Rumunija dočekuje Srbiju u nedelju od 15 časova po našem vremenu u četvrtom kolu Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacija.

Ovo je možda i ključni meč u borbi za prvo mesto jer tri kola pre kraja Srbija ima dva boda više od Rumunije, a domaćin je u poslednje dve utakmice (Litvanija i Crna Gora u novembru).

"Jasno je da će publika biti naša prednost, ali moramo im dati i razlog da nas podrže. Nadam se da ćemo dobro početi utakmicu i izvršiti pritisak na Srbiju. Moramo odigrati motivisano. Imamo mnogo mladih igrača koji nisu navikli da igraju pod pritiskom", rekao je Kontra.

Rumunija je pre tri dana jedva savladala Litvaniju 2:1, golom u nadoknadi vremena u Viljnusu, kada je kao i pre mesec dana u Beogradu odgovorila brzo na gol rivala.

"Moji igrači su dobro reagovali na svakoj utakmici. Jasno je da nećemo voditi 3:0 u 20. minutu, ali se nadam da ćemo sada rešiti utakmicu na vreme. Imam plan kako bi trebalo da igramo, ali problem je umor. Teško je oporaviti se posle utakmice na veštačkom terenu, ali nadam se da će momci biti inspirisani da pobede Srbiju".

Kontra je pohvalio talenat srpskih fudbalera.

"Srbija ima sjajne igrače koji odlično igraju u svojim klubovima. Mislim da mi nemamo igrače koji mogu da individualno reše meč. Ja sam uzdam u snagu tima. Želimo pobedu, ali ne želim da vršim pritisak na igrače. Oni će pokušati da nas izazovu da napadnemo, ali moramo biti oprezni jer su odlični u kontranapadima".

Utakmica se igra u pomalo neobičnom terminu od 16 časova po lokalnom vremenu.

"To je zanimljivo vreme, mislim da je odličan termin za navijače. Ljudi će moći posle ručka da dođu na stadion", istakao je Kontra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu