Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen

Novak Đoković u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju igra protiv prošlogodišnjeg pobednika Bugarina Grigora Dimitrova - 2:6, 6:3, 2:1.

S.R.Izvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Meč je po drugi put prekinut zbog pljuska pri rezultatu 2:1 za Đokovića u 3. setu i napravljenog brejka, i odložen je za petak.

Đoković je u drugom kolu pobedio Adrijana Manarina u tri seta 4:6, 6:2, 6:1, dok je Dimitrov savladao Mišu Zvereva 7:6 (5), 7:5.

Bugarski teniser nema pozitivan skor sa Đokovićem jer je dobio samo jedan od osam međusobnih duela, ali je imao samopouzdanja pred meč trećeg kola Sinsinatija.

"To je Novak, on može da uradi sve. Počeo je da pronalazi svoj momentum i igra dobro. Igra se na dva dobijena seta i dopadaju mi se moje šanse", rekao je Dimitrov, koji je u Sinsinatiju dobio devet od poslednjih deset mečeva u Sinsinatiju.

Đoković nije bio zadovoljan kako je odigrao prve mečeve, ali i dalje ima najviše ciljeve.

“Stvarno želim da osvojim ovaj turnir. Još uvek sam na turniru i možda ću biti u prilici da igram za titulu. Ali definitivno moram da igram bolje nego što sam igrao prvih nekoliko mečeva. Definitivno sam motivisan da odem daleko na ovom turniru", rekao je Đoković.

Novak je na startu delovao sigurno, lako je dobio gem na svoj servis, ali onda je Dimitrov počeo da dominira.

Ili je Đoković počeo mnogo da greši. Nije ga služio bekhend, njegovo najjače oružje, dok je Bugarin bio odličan na servisu i imao je veliki broj “ubačenih” prvih servisa. Novak je igrao prilično slabo, servis mu je odjednom postao opasan samo na momente, udarci su mu bili neubedljivi, imao je ogroman broj neiznuđenih grešaka, iako je s vremena na vreme savršeno pogađao linije.

I ono što je zanimljivo, Đoković je gubio i nije skidao ironični osmeh s lica. Prvi set osim tog uvodnog gema kao da nije ni igrao.

U drugom setu Novak je promenio opremu, zelenu majicu je zamenio belom, i biće da nema veze, ali Đoković je zaista zaigrao bolje. Ali, u isto vreme i Dimitrov je pokazao svoju ćud, počeo je mnogo da greši, imao previše neiznuđenih grešaka, iako je prvi uzeo brejk. Nakon toga Novak je počeo da pogađa linije, da napada Bugarina bekhendom i forhendom, a ovaj je grešio čak i u smečevima koje mu je Novak servirao kao na tacni.

I samo što je Đoković izjednačio na 1:1 u setovima usledila je provala oblaka. Delovalo je da će meč moći da se nastavi, prognoza je govorila da je u pitanju prolazno naoblačenje, međutim, usledio je pravi potop I igrači su poslati u svlačionicu.

Po povratku na teren Novak se "nije ohladio", nastavio je da pritiska Dimitrova, ali je novi pljusak prekinuo nalet Đokovića i igrači su ponovo morali u svlačionicu, a meč je definitivno odložen.

TOK MEČA:

III SET

* Meč je odložen

* Đoković i Dimitrov su ponovo otišli su svlačionicu

* Ponovo kreće pljusak

2:1 - Brejk Đokovića. Mučio se Grigor tokom celog gema, udarci Đokovića bii su raznovrsno i precizni i na kraju je slomio otpor Dimitrova.

1:1 - Ni Novak je nije ohladio, uzvraća istom merom Dimitrovu

0:1 - Grigor dobija prvi gem posle prekida. Bugarin je bio u padu, pauza mu je dobrodošla, dobio je gem s nulom.

* Meč je nastavljen, Dimitrov servira

* U Sinsinatiju pada izuzetno jaka kiša. Igrači su otišli u svlačionicu.

II SET

Photo by Rob Carr/Getty Images
Photo by Rob Carr/Getty Images

6:3 - Prvu set loptu Đoković nije iskoristio jer je Dimitrov imao sjajan smeč. Potom je BUgarin poslao loptu u aut, omogućio Novaku novu set loptu, koju je ovog puta iskoristio i izjednačio na 1:1.

5:3 - Novak je smanjio greške, Dimitrov je sada prinuđen da poene osvaja vinerima, ali sada mu to ne ide. Novak je imao brejk loptu i iskoristo ju je tako što je Grigor promašio lopticu.

4:3 - U ovom setu Dimitrov greši mnogo više od Đokovića, imao je 14 neiznuđenih grešaka. Novak to svesrdno koristi i ponovo vodi u ovom setu.

3:3 - Izborio se Đoković za dve brejk lopte, dva puta je pogađao liniju, ali Grigor je spasao prvu, a potom i drugu. Potom je servirao Novaku četvrti as. Novak na trenutke deluje odlično, onda kada se ohrabri da napadne Bugarina, da menja udarce, međutim, to do sada nije radio često. Izborio se i za treću brejk loptu i naterao Grigora da smečuje u mrežu.

2:3 - Siguran je Novak bio na servisu i konačno je lako stigao do gema.

1:3 - Imao je Novak 30:0. Promenio je opremu, obukao belu majicu ali mu to nije pomoglo. Grigor se vratio i potvrdio osvojeni brejk

1:2 - I dalje bekhend ne sluša Đokovića. Za ovog Dimitrova potreban je mnogo bolji Novak, prvu brejk loptu je spasao, a kasnije je napravio duplu greška. Novu brejk loptu Dimitrov je iskoristio. Zapravo Novak mu je greškom pomogao u tome.

1:1 - Bugarin odlično servira i za sada "svoje" gemove prilično lako rešava u svoju korist

1:0 - Novak je uzeo prvi gem, Grigor je pogrešio na kraju, videćemo da li je u pitanju trenutak slabosti Bugarina ili Novak ima odgovor na dobru igru Dimitrova

I SET

 EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

2:6 - Dimitrov se ne šali, brže nego što se očekivalo osvojio je set. Bugarin je odigrao na izuzetno visokom nivou, koristi svaku grešku Novaka.

2:5 - Tri greške Novaka i tri brejk lopte za Dimitrova. Koristi već prvu, jer Đoković ponovo greši. I sve greške su iz bekhenda

2:4 - Na trenutak je zastao Bugarin, dozvolio Novaku 30:30, a onda "prelomio" gem dobrim servisom

2:3 - Podigao se Novak. S dva vinera i bez izgubljenog poena počistio je Grigora u petom gemu

1:3 - "Našpanovan" je Dimitrov, spreman i raspoložen da igra s Novakom. Đoković s druge strane ima veliki broj neiznuđenih grešaka

1:2 - Novak dobar na servisu, ali je dozvolio Bugarinu da izjednači na 30:30, pa na 40:40, a zatim i da ima prednost i brejk loptu. Gem sa par odličnih poena, u poslednjem je Đoković poslao loptu u aut.

1:1 - Uzvraća Dimitrov, sigurno i brzo dolazi do izjednačenja

1:0 - Đoković je siguran na početku meča, bez većih problema forhendom osvaja gema na svoj servis

* Đoković prvi servira

* Novak Đoković i Grigor Dimitrov su konačno izašli na teren. Meč će uskoro početi, a da li ćemo dočekati i kraj zavisi pre svega od kiše, koja je danas poremetila ceo program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu