Partizan u plej-ofu, a tamo ga čeka Bešiktaš

Fudbaleri Partizana pobedili su Noršelan i u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan – Noršelan 3:2 (3:1).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

LE, 3. kolo kvalifikacija:

Partizan – Noršelan 3:2 (3:1) - 2:1
Sudija: Kristo Tohver (Estonija)
Stadion: Stadion Partizana

Gledalaca: 15.000

Partizan: (4-2-3-1): Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Marković, N.G. Miletić – Zdjelar, Kosović – Janković (od 70. Đerlek), Pantić (od 82. Enake), Zakarić (od 80. Smiljanić) – Rikardo.

Noršelan (3-4-3): Larsen – Bartolek, Mumin, Skovgard – Andersen (od 58. Jensen), Damsgard, Kristensen, Pedersen – Olsen, Kudus (od 68. Jakobsen), Donjoh (od 58. Amon).

Izabranici Zorana Mirkovića u prvom duelu u Danskoj slavili su sa 2:1.

Partizan će sledećeg četvrtka biti domaćin Bešiktašu u plej-ofu za Ligu Evrope, jer su Turci uprkos porazu od 1:2 od LASK-a prošli u narednu rundu, jer su u prvom meču pobedili sa 1:0.

Zoran Mirković, šef stručnog štaba Partizana, odlučio je da revanš utakmicu sa Noršelanom počne ista ekipa koja je igrala i u Danskoj, ali početak nije bio dobar za crno-bele. U potpuno mirnom početku utakmice, gosti su iz prve akcije ušli u šansu, koju je Olsen materijalizovao golom u 9. minutu. I s tim rezultatom Partizan bi išao dalje, ali kiks s početka meča mogao je da se negativno odrazi na psihu ekipe. Na sreću crno-belih, Miletić je samo dva minuta kasnije izjednačio na 1:1, iskoristio je centaršut Jankovića i glavom sproveo loptu u mrežu.

Partizanu je tada pao kamen sa srca, počeo je da igra, ekipa je promenila izgled, razigrao se Danilo Pantić. On je prvo pripremio priliku Jankoviću da se upiše u strelce za 2:1, a potom se upisao i kao asistent prilikom pogotka mladog Svetozara Markovića. Crno-beli su ponovo glavom pogodili mrežu i na poluvreme su ispraćeni zasluženim aplauzom od Grobara.

Nije u igri Partizana sve bilo blistavo, pravljene su neke greške u fazi odbrane, Danci su jednom pogodili i stativu, međutim, crno-beli su igrali, nešto se dešavalo na terenu, nisu bili anemični. Mnogi su se prisetili i vremena Ivana Golca, kada je Partizan igrao na gol više, pa kud puklo da puklo.

Tokom utakmice u Humskoj se više se osluškivalo šta se dešava u Lincu, jer je LASK vodio sa 2:0 protiv Bešiktaša, ali su Turci golom u 92. minutu malo pokvarili raspoloženje navijačima, koji bi više voleli da su Austrijanci bili protivnik u baražu. Dobra stvar je samo to što je Alvaro Negredo, koji je bio strelac, neće igrati u Beogradu, jer je posle pogotka dobio i crveni karton.

U 2. poluvremenu Partizan je ponovo imao imao pad u igri, kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici u Danskoj, ali i u nekim utakmicama Superlige. Kkao da je neko na stadinu okrenuo prekidač i "valjak" je stao. Odrađivali su posao crno-beli usporili igru, povukli se i više nego što je bili potrebno i dozvolili Noršelanu da se razgoropadi, postigne gol preko Amona, a zatim da još nekoliko puta pripreti golmanu Stojkoviću.

Rikkardo Gomeš je imao dve dobre situacije u kojima je morao bolje da reaguje i postigne gol, međutim, previše opušteno je ušao u šanse, hteo je da ostavi utisak driblinzima, međutim, oni na kraju nisu imali nikakakv efekat.

Pad u igri i neiskorišćene šanse mogao bi Partizan skupo da košta protiv rivala kakav je Bešiktaš. Zato će trener Zoran Mirković morati da narednih sedam dana naporno radi na tome.

Tok utakmice u Humskoj možete da pogledate i ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu