SL: Zvezda nastavila sigurno da korača ka tituli

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili sigurno da koračaju ka tituli u Superligi, pošto su u 32. kolu savladali ekipu Radničkog u Nišu sa 3:1.

Izvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Superliga – 32. kolo:
Radnički Niš – Crvena zvezda 1:3 (0:1)
(Pavkovi 43 – Krstičić 7, Pešić 57p, Ben 60)

stadion: Čair
sudija: Majo Vujović
Radnički Niš: Živković – Aksentijević, Miladinović, Simunović, Subić – Petrović (Stanisavljević 72), Mićić – Babić, Sl. Stojanović (Stanković 88), Mrkić (Sl. Stojanović 66) – Pavkov
Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Jovičić, Krstičić, L. Ilić (Milić 68), Ben (Savić 86), Adžić (Milijaš 81) – Pešić

Zvezda je odigrala još jedan veoma siguran meč i na ‘Čairu’ rešila pitanje pobednika početkom drugog poluvremena.

‘Crveno-beli’ su treći put u sezoni savladali Nišlije (4:0, 3:0), pa su im sada potrebna samo dva trijumfa da i matematički obezbede titulu.

Trenutno imaju 12 bodova više i utakmicu više od Partizana, dok je ekipa iz Niša ostala četvrta sa 28 bodova, koliko ima i trećeplasirani Spartak.

Utakmica u Nišu je počela velikim pritiskom Crvene zvezde i on je doneo rezultat gostima već u sedmom minutu – Ben je idealno izveo korner, Krstičić ostao usamljen na petercu i nije mu bilo teško da prosledi loptu u mrežu.

Beogradski klub bio je mnogo bolji, stvorio nekoliko šansi, ali je Ben dva puta propustio da poveća vođstvo, posle čega se Radnički oslobodio.

Starsportphoto
Starsportphoto

Superliga – plej-of:
subota:

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:3 (0:1)
(Pavkovi 43 – Krstičić 7, Pešić 57p, Ben 60)

petak:
Voždovac – Napredak 1:0 (1:0)
(Stuparević 7)

nedelja:
18.00 Vojvodina – Spartak Subotica
19.00 Partizan – Čukarički

Zapretile su Nišlije preko Pavkova u dva navrata, potom je Pešiću na drugoj strani poništen gol zbog očiglednog ofsajda, da bi u samom finišu prvog dela Pavkov pogodio za izjednačenje. Sačekao je na drugoj stative ubacivanje Babića i savladao Borjana.

Drugo poluvreme je počelo nešto sportije, ali je već u 56. minutu gost ponovo došao do prednosti – Mićić je u kaznenom prostoru vukao Pešića, sudija Majo Vujović pokazao na belu tačku, a najbolji strelac Superlige sigurno izveo najstrožu kaznu.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:3, pošto je Pešić idealno poslužio Bena koji konačno uspeva da postigne pogodak. Mogao je omaleni napadač da se proslavi na ovoj utakmici, promašio je nekoliko velikih prilika, dok su u nastavku neprecizni bili i Adžić i Jovičić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok meča:

90+3’ Kraj utakmice – Zvezda je na ‘Čairu’ slavila rezultatom 3:1 i napravila još jedan korak ka tituli.

86’ U igru je ušao Vujadin Savić koji se vratio posle povrede.

85’ Sebični Ben ponovo promašuje! Idealno ga je Milijaš proigrao preko odbrane, on se oslobio čuvara i hteo da šutira, iako je mogao da odloži loptu do Milića. Golman je zakačio loptu i ona je otišla pored stative.

82’ Borjan spasava Zvezdu! Odlična intervencija čuvara mreže Zvezde koji je sprečio Sašu Stojanovića da unese neizvesnost u ovaj susret.

77’ Atraktivan pokušaj Adžića "makazicama", ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

74’ Odlično Adžić petom upošljava Krstičića koji gađa iz drugog plana i pogađa Bena – on je bio u ofsajdu.

70’ Šansa za Zvezdu! Posle niza izmena na obe strane, Branko Jovičić se načao u prilici. Ponovo je Živković odlično intervesnisao i sprečio pogodak.

63’ Lepo se Adžić izborio za prostor, prevario čuvara dobrim driblingom, ali šutirao preko gola.

60’ Gooool – konačno je Ben pogodio, Zvezda vodi 3:1! Posle greške odbrane Pešić mu ostavlja loptu, a on konačno uspeva da savlada Živkovića.

59’ Nestvarna odbrana Živkovića – Ben nikako da pogodi! Nikako ne ide igraču Zvezde da se upiše u strelce. Sada je posle dodavanja Pešića nanizao nekoliko rivala i snažno šutira, ali čuvar mreže domaćih odlično reaguje.

57’ Goooool – Zvezda opet vodi u Nišu! Rođeni Nišlija sigurno je izveo najstrožu kaznu za 1:2.

56’ Penal za Zvezdu! Mićić je povlačio Pešića posle kornera sa desne strane i sudija Majo Vujović je pokazao na belu tačku.

51’ Opasan udarac Krstičića sa distance – Živković nije dobro intervenisao i lopta je otišla u korner. Ipak, nakon udarca iz ugla, Babić pravi faul.

46’ Počelo drugo poluvreme.

45’ Kraj prvog poluvremena – trenutni rezultat na utakmici Radničkog i Zvezde je 1:1.

43’ Gooool – Radnički izjednačio protiv Zvezde! Isplatio se domaćima nešto ofanzivniji pristup u finišu poluvremena. Babić je uputio odlično ubacivanje iz drugog pokušaja, lopta je po zemlji prošla kroz peterac, na drugoj stativi je sačekao Pavkov i ubacio u praznu mrežu – 1:1.

39’ Pešiću poništen gol! Veliku grešku odbrane gostiju kaznio je Krstičić i idealno proigrao Pešića na drugoj stativi. Napadač Zvezde je iz prve pogodio mrežu, ali je sudija podigao zastavicu. Na snimku je potvrđeno da je doneo dobru odluku.

35’ Pavkov dobar u skoku – bez ozbiljnije pretnje.

31’ Velika šansa za Simunovića! Igrač Radničkog zahvatio je loptu na petercu posle kornera, ali je nije udario kako treba i ona je otišla pored dalje stative.

23’ Novi duel Pavkova i Borjana, golman gostiju je ostao da leži posle kontakta, posle čega se brzo pridigao.

20’ Treći put Ben – ponovo neuspešno! Sada je želeo da asistira saigraču koji e bio u boljoj poziciji, ali ga je prozreo defanzivac domaćih.

18’ Uzvraćaju domaćini preko Pavkova! Saša Stojanović je odlično ubacio i pronašao napadača u kaznenom prostoru, ali je sada Borjan odlično intervenisao.

16’ Nova šansa za Bena! Krilni napadač bio je u ofsajdu, ali je na loptu krenuo Pešić i oterao ga iz nedozvoljene pozicije. Potom mu je vratio povratnu, kada je fantastično reagovao golman Živković.

11’ Stopostotna prilika za Bena! Luka Adžić je prošao trojicu protivničkih igrača i idealno asistirao nekadašnjem fudbaleru Olimpijakosa, ovaj se namestio na levu nogu, ali bio zamalo neprecizan

7’ Gooool – Zvezda vodi na ‘Čairu’! Isplatio se pritisak od početka i gosti stižu do ranog vođstva. Ben je idealno izveo korner, Nenad Krstičić je ostao usamljen na petercu i nije mu bilo teško da loptu prosledi u mrežu za 0:1.

5’ Zvezda je pritisla od samog početka – Ben pokušava da oštro ubaci u kazneni prostor, golman lako hvata. Nije mogao Radnički da iznese loptu i da je Krstičić malo bolje uputio loptu ka Benu, bila bi stopostotna prilika.

4’ Utakmica je nakratko prekinuta jer je Simeunović morao van terena zbog krvarenja.

1’ Počela utakmica na ‘Čairu’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu