FA Kup: Maestralni Matić odveo bledi Junajted na Vembli

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale FA Kupa pobedom nad Brajtonom 2:0 (1:0).

AKIzvor: B92 Engleska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Velikan sa "Teatra snova" je odigrao još jedan bled meč, Brajton je imao dvostruko više šuteva iako je imao upola manje vremena kontrolu nad loptom.

Međutim, Junajted je imao Nemanju Matića koji je preuzeo odgovornost te asistencijom i golom odveo "Crvene đavole" na Vembli.

Osim Srbina, sjajan je bio i rezervni golman Serhio Romero koji je imao nekoliko fantastičnih odbrana ispred gola domaćina.

FA Kup, četvrtfinale:
M. Junajted – Brajton 2:0 (1:0)
Lukaku 37, Matić 84
Svonsi – Totenhem 0:3 (0:2)
Eriksen 11, 62, Lamela 45+1

Nedelja:
14:30 Vigan – Sautempton
17:30 Lester – Čelsi

Srpski reprezentativac je pogurao Junajted sjajnim centaršutom u 37. minutu posle koga je Romeluu Lukakuu bilo lako da glavom zatrese mrežu iza leđa Tima Krula.

Matić je u nastavku meča odigrao briljantno u defanzivi gde je nekoliko puta zaustavljao opasne napade Brajtona tokom krize Junajteda sredinom drugog poluvremena.

Nakon što je Junajted odbio nalet gostiju, šest minuta pre kraja Matić je i sam "poentirao" i potvrdio pobedu, takođe je pogodio glavom posle sjajnog centršuta Ešlija Janga iz slobodnog udarca.

Matić je prvi put od avgusta 2014. na jednoj utakmici bio asistent i strelac, tada je to uradio u dresu Čelsija.

Menadžer "Crvenih đavola" Žoze Murinjo je dosta menjao u odnosu na tim koji je u utorak izgubio od Sevilje na Old Trafordu i ispao iz Lige šampiona.

Na klupi za rezerve su, pored golmana Davida de Hee koji nikad ne brani u Kupu, ostali Pol Pogba, Markus Rašford, Jang i Aleksis Sančes.

Junajted se u polufinalu Kupa pridružio Totenhemu, koji je u prvom četvrtfinalnom meču bio ubedljiv u Svonsiju (3:0).

Polufinalni mečevi FA Kupa na programu su 21. i 22. aprila na Vembliju, koji će biti domaćin i finalnog susreta 19. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu