"Morao sam da kupim kopačke od 50 funti da bih igrao za Junajted"

Pol Skols, legenda Mančester junajteda opisao je kako je izgledao njegov povratak u dres "Crvenih đavola" ali i kada je tačno znao da je definitivno kraj.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

On je trofejnu karijeru u eri Ser Aleksa Fergusona okončao 2011. godine u 37. godini života ali se već naredne vratio.

"Ta 2011. godina je bila sjajna. Umalo smo osvojili ligu, ali je osvojio Siti sa Serhijom Aguerom u poslednjem minutu što je bilo razočaravajuće. Zaista bih voleo da sam tada prestao da igram. Bilo je zaista dosta", rekao je za BT Sport Skols.

Skols je potom dobio još jedan poziv da igra u dresu "Crvenih đavola" naredne sezone i konsoliduje njihov vezni red.

"Sećam se utakmice sa Totenhemom kod kuće, bila je tek treća ili četvrta u sezoni i mislim da su nas pobedili 3:2. Dobro sam igrao sa loptom u nogama, ali se sećam da je Musa Dembele protrčavao pored mene, Garet Bejl isto. Znam da oni to rade ljudima, ali sam pomislio 'ne mogu ja ovo više'. Hteo sam opet da se penzionišem ali bi bilo glupo. Izgledalo bi kao blamiranje", kaže Skols koji je potom opisao i kako je izgledao povratak na teren početkom 2012. godine.

"Mislim da sam trenirao samo jednom sa prvim timom pre povratka 2012. Zato sam morao da izaberem neke jeftine kopačke od 50 funti iz lokalne prodavnice jer nisam imao sponzora. Nismo smeli da dozvolimo da Najki sazna jer bi postalo očigledno da se vraćam", priseća se Skols.

Tokom pauze je trenirao sa Vorenom Rojsom i mladim igračima poput Pola Pogbe ili Lindgarda, a Ferguson je sve vreme čuvao kao tajnu da se Skols vraća.

Iako povratak nije bio idealan, na 33 utakmice je postigao pet golova, a titula je bila vraćena na Old Traford. Povukao se Ferguson, povukao se i Skols, a Mančester junajted od tada traga za novom titulom prvaka Engleske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu